Wish Chopard pro ženy

karamel
laktonický
med
balsamico

Wish podle Chopard je Orientální Vanilla vůně pro ženy. Wish byl/a uveden/a v roce 1997. "Nosem" za touto vůní je Nathalie Lorson. Vrchní tóny jsou Kokos, Jahoda, Angrešt, Trnovník akát, Hruška, Černý rybíz, Brazilské růžové dřevo, Zimolez, Yuzu a Pomerančový květ; střední tóny jsouMed, Mléko, Orchidej, Otočník, Fialka, Vonokvětka, Magnólie, Jasmín a Konvalinka ; základní tóny jsou Karamel, Vanilka, Pačuli, Karamela, Kadidlo, Santalové dřevo, Jantar (ambra) a Fazole tonka.

Kokos

Kadidlo
Santalové dřevo
Fazole tonka

DariaFrancesca74

Klasická vůně reprezentující druhou polovinu 90. let: nestydatě sladká, vesele ovocná, ohromně gurmánská. Wish by Chopard dámská vůně vytvořená v roce 1997 nosem Nathalie Lorson, která vytvořila mnoho vůní pro slavné značky, mnoho pro Chopard, v posledních letech vytvořila mnoho vůní pro arabskou značku Amouage. Wish je triumfem ovocných a květinových vůní, které se koupou v teplé, uklidňující mléčné vůni, velmi obklopující, intenzivní jantarový základ. Vůně, která vyvolává čichové reminiscence na dětství a vrací nás do cukráren a cukrářských obchodů. Vůně pro milovníky gurmánských vůní bez kdyby a ale. Upřímně řečeno, mnozí si ji spojují s Angel od Thierryho Muglera... nejsou si vůbec podobné, ani zdaleka.

Gryselidis

Podobá se Angel (podle mého názoru ani ne příliš), ale dávám jí přednost pro absenci pachulí, které jsou v parfému Mugler výrazné a které mi připadají nesnesitelné i vzhledem k jeho intenzitě a výdrži. Podle mého názoru jde spíše o podobnost podle příbuznosti než podle blízkosti tónů: obě jsou sladké a zahalující, ale ne nijak zvlášť "gurmánské", alespoň ne jako mnohé dnešní gurmánské. Co se týče ostatního, zdají se mi odlišné: Angel má citrusový úvod, který ve Wish necítím, ba dokonce tóny těžko rozeznávám, kromě karamelu, mléka a karamelu, které zahalují kompozici do krémového a příjemného objetí. Nádhera, škoda jen nepříliš vysoké výdrži.

Mad-Lainey

Bože, kéž se to nikdy nepřestane vyrábět, jinak budu zničená. V poslední době se stala mou nejoblíbenější šťávou, nechápu srovnání s Angel, protože pro mě jsou to dvě výrazně odlišné vůně.
Wish rozhodně spadá do téměř jedlé kategorie, je to krásný parfém, který přitahuje pozornost ostatních lidí a vyvolává komplimenty a zvědavost, kdykoli ho mám na sobě. Je poměrně univerzální, hodí se jak na kancelářskou schůzku, tak na večerní rande. Skvělý poměr ceny a kvality. Neměla by se však kupovat jako nákup/dárek naslepo, protože nepatří do kategorie tzv. bezpečných vůní. Wish je poměrně silná a má jedinečnou kvalitu, silnou na kokos, karamel, osmanthus a heliotrop, takže nemusí být šálkem čaje pro každého.
Krásný a dobře výrazný, hravý, ale vhodný i do formálního prostředí.
Miluji tě, Wish, jsi moje vůně "tady na dlouho".

Quince

Dnes, 27. května 2020, jsem našel VÁS! Po 2,5 letech hledání a zklamání jsem našla Wish - vůni, která mě přenese do pohádkové fantasmagorie o štěstí, nekonečné radosti, do světa, kde existují kouzla a dobro, v lesích žijí víly a elfové a města jsou plná příležitostí a spravedlnosti!
Následuje můj lyrický příběh, takže kdo chce slyšet na meritum věci, ať se prokliká až na úplný konec :) Ať si ho přečte sám.
V prosinci 2017, když jsem ještě pracovala v salonu, přišla velmi milá klientka, stejně jako já: černá, velmi roztomilá, krátká, s velmi příjemnou aurou, se kterou jsem si samozřejmě povídala a měla na sobě právě tuto vůni. Přirozeně jsem ji pochválila a zeptala se jí - co je to za zázrak? Odpověděla, že si nepamatuje.....
- "aplikovala ji před několika dny, myslím, že je to buď Zen, nebo Wish." "Aha," odpověděla jsem.
Spočítal jsem cenu výrobku, zkontroloval konstruktivní, podal jí cenovou nabídku, ona mi poděkovala a odešla.
A já zapomněla, jak se jmenuje!
I když samotná vůně mi byla odněkud povědomá, jako by podrývala mé vzpomínky z dětství.
Pamatoval jsem si jen, že název byl krátký, z jedné slabiky, z vůně jsem pochopil, že jde o kompozici s pačuli, a metodou výjimek jsem si mohl zapamatovat Zen. No, na hrdinu svého románu jsem zapomněla na 2,5 roku a cesta k němu byla dlouhá a trnitá.....
Když jsem si Zen koupila, byla jsem samozřejmě rozrušená, byla to zeleno-ananasová vůně s pačuli. Samozřejmě krásná, ale ne on.
Pak padla volba hledání na klasický Chanel Chance: toaletní voda, pak parfémovaná voda. Zastavila jsem se na parfumce: přece jen je tu podobnost, no ano: slyším stejné šplouchání šampaňského, vždyť je tu, jiskřivé pačuli, ale ta podobnost je tak vzdálená, přece se klamu, není to totéž.
Pak byl rok nejasného hledání mezi světem cenově dostupného luxusu: Flowerbomb Viktor&Rolf, Dahlia Divin, Jimmy Choo, Miss Dior, ale všechno přirozeně nebylo stejné.
Když jsem si před rokem koupila vzorek Lolity Lempické, který samozřejmě zní úplně jinak, uvědomila jsem si, v jakém segmentu je třeba hledat. Filozofie parfémů 90. let byla naprosto jasná: každá vůně té doby měla svou vlastní tvář, svůj vlastní jasný styl.
A já jsem uviděla světlo na konci tunelu: to je ono, Angel! :)
Parfémovaná voda mi v některých ohledech vzdáleně připomínala mou ceněnou vůni, ale nebyla stejná. Angel jsem znala velmi dobře už dříve, vyznačuje se neutuchající sladkostí, a hrdina mé recenze měl vzduch, svěží ovoce orámované tím nejjemnějším jako peříčko pačuli. obrátila jsem se na toaletu, bylo to blíž, ale pořád to nebylo ono.
Pak jsem diametrálně změnila strategii a vzpomněla si na Midnight Poison Dior, v níž jsem chtěla vidět dokončení svých trnů. Ale ne, tahle je spíš ambery a aristokratická. Tehdy jsem si řekl, že nebudu šetřit a Půlnoční jed určitě pořídím. Zamiloval jsem se do něj, ale hledání se nezastavilo.
A tak jsem před týdnem při sledování videa o levných vůních jedné krásné dívky, která se v parfumerii vyzná - Marie Epicee, zaslechla její komentář o Wish, že v něm slyší šplouchání šampaňského!
Samozřejmě jsem si ji okamžitě objednala a dnes mi tato úžasná kouzelná vůně dorazila.
Co chci říct o vůni samotné: je hodně vzdušná a svěží, je superženská a v ničem si nezadá s výše zmíněnými luxe. Kromě jejích technických vlastností o pyramidě, výdrži a svěžesti k ní dodám jen svůj subjektivní postoj: naprosto, už jsem se s ní setkala, na někom, možná v dětství, možná v pubertě.
A záměrně se mi v mysli spojovala s myšlenkami na kouzla, pohádky a jednorožce, na ženskost a štěstí.
A teď, když mi paměťová kotva přináší na pobřeží asociace jen s těmi nejšťastnějšími myšlenkami, okamžiky a vzpomínkami, se pro mě rozhodně stává neocenitelnou a jednou z mých nejoblíbenějších vůní vůbec :).
A jak můžete mluvit o snobství v parfumerii, když parfumerie je především o pocitech a emocích! A jsou vůně jako droga, jakmile ji dostanete, přenesete se do jiného vesmíru :).
P.S.: moje úplně první vůně byla také od Natalie Lorson. Pokud je parfumér talentovaný, je talentovaný ve všech svých tvůrčích směrech :) Vždycky jsem si říkala, že je to skvělý parfumér.

Thanaquil

Končila devadesátá léta s tou úžasnou náloží intenzivních a dlouhotrvajících, mnohotvárných a kousavých vůní a tento buřink byl spuštěn po vzoru jiné olfaktorické bomby: Angel, praotce všech pozdějších gurmánských frivolit, velkého průkopníka hyperglykemických a někdy jedlých vůní, které mimochodem často oceňuji. Toto přání je méně agresivní a zbytečný mudlovský synovec, v jistém smyslu meteriálnější a mnohem méně dusivý (přirozeně mluvím podle svého vnímání...): otevírá se okamžitě intenzivně a bohatě ovocně, ale osvěžuje se živým květinovým proudem, který ředí a odlehčuje nálož sladkosti, která už tak bují....srdce pulzuje mnoha dobře namíchanými květinami, které nás kaleidoskopickým melírovaným a hravým skluzem vedou k jedlému, poněkud lepkavému základu, bohatému na gurmánské složky: karamel a karamel, vesele emulgované tonkou, vanilkou, pachutí, santalovým dřevem (kadidlo bohužel není přítomno).... a přesto - snad díky přeformulování - není tato vůně tak sladká a výživná, jak by se mohlo zdát... je jistě sladká, jistě ovocná, ale ne vtíravá, nikdy ne mdlá... má žoviální a sebemrskačskou kvalitu, která však nevylučuje, aby ji nosila zralejší žena, naopak....dá se velmi dobře nosit při jakékoliv příležitosti, snad s dávkováním střiků😁... na mně nevydrží příliš dlouho, ne více než 4 hodiny, i když s pozoruhodným siláží... doporučuji ji však i z důvodu její nízké ceny. GHIOTTO

*OldWestCowgirl* Adri

Jestli víly mají vůni, pak je v tomto modrém diamantu...
Wish je exploze ovoce v sirupu, květin a mléčně karamelizovaného pozadí (to musí být ten karamelový tón).
Na mé kůži se otevírá spoustou cassis, jahod, jasmínu, fazolí tonka a červeného rybízu (ale ten červený rybíz nezní jako sirup, to je zajímavé). Jak se vyvíjí, objevuje se v pozadí kadidlové, mléčné "q", útulný ovocný sirup a velmi diskrétní tóny medu a kokosu.
Říká se, že je to zředěný Anděl, ale podle mého názoru ho připomíná jen vzdáleně. Angel je rozmáchlý, impozantní anděl se zemitým aspektem a spoustou pačuli. Zatímco Wish má pačuli velmi decentní, je to jemná víla, která se toulá a zanechává své kouzlo ve svých křídlech a šíří tento sladký, jemný sirup všude, kam přijde.
Tento diamant mi připomíná vesmír lesa a kouzel, prostředí filmu Tajná zahrada, nevinnost těch dětí, které si hrají v kouzelném vesmíru obrovských stromů, květin, ovoce, ptáků, světlušek, víl, skřítků, elfů....
Střední držení, mírná stopa, příjemný pocit. Přerušená výroba, ale jemný klenot, který si zaslouží být známý.

Madrona

Připadám si jako jediný člověk na této stránce, který nikdy necítil vůni Angel, takže nemohu říct nic o údajné podobnosti s uvedeným parfémem. Co mohu říct, je, že Wish je na mé kůži nesmírně příjemná vůně, není na ní jediná urážlivá vlastnost. Zdá se, že uvedené tóny obsahují všechno, jen ne kuchyňský dřez, a mně to vyhovuje. Gurmánská, aniž by byla přehnaně sladká. Krásná.

EDIT: Po přivonění k Angel EdP i EdT na mé kůži mohu říct, že tato vůně je neskonale nositelnější a mnohem méně polarizující. Nóta pačuli je v ní oproti Angel podstatně menší, takže pokud je pro vás Angel příliš hardcore, nebojte se vyzkoušet Wish.

EDIT 2: Včera večer jsem před spaním hojně nanesla Wish a dnes ráno jsem si na sebe dala Lolitu Lempicku. Následně jsem zamířila do posilovny, a když jsem cvičila, do nosu mi začala pronikat známá vůně... Angel EdP. Je to už několik týdnů, co jsem spotřebovala svůj vzorek Angel, a tak jsem si řekla, že se o tuto kuriózní příhodu podělím.

EDIT 3: Právě jsem si pořídila celou velkou 75 ml věc, protože jsem téměř spotřebovala 5 ml miniaturu, na které byla založena recenze. Ta mini byla určitě starší a voní lépe než to, co mi teče z velké lahvičky. Nevím, jestli je to věkem, který změnil vůni, nebo jestli došlo k reformulaci od roku 1999, ale mini mi voní o něco lépe. Teplejší a tak nějak sladší. Je tam trochu nepříjemný tón, který v té staré není, tak nevím...

EDIT 4 (poslední, slibuji): Tři dny poté, co jsem si pořídila plnou láhev, jsem s ní opět porovnávala svou mini a skutečně dávám přednost tomu, co vychází z velké láhve?! Co se to děje? Asi je to složitější, než jsem si myslel!

LuLuGoes

Nádhera. Žádná napodobenina Angela.

Omlouvám se, je velmi odlišná od Angel. Rozhodně postrádá pačuliový závan, který je u Angel pro ženy.

Chopard Wish je elegantní a svůdná. Všimněte si prosím zimolezu. To ji opravdu odlišuje.

Pokud máte rádi Angel, možná byste si ji měli přidat do své sbírky. Není to však žádná dvojnice.

Má skvělou výdrž. Vyzařuje pudrovou auru. Rozhodně stojí za to ji vlastnit. Existuje flanel, který má v sobě více pačuli, a jmenuje se Chopard Wish Magical Nights. Je však drahá. Možná se přestane vyrábět. Nejsem si jistý.

Patti Duarte

Po třech dlouhých měsících čekání (přišel ze Strawberry) konečně nosím Wish.
Nepřišla mi až tak podobná Angel, je sladká, vidím v ní velmi přítomné gurmánské tóny - vanilka, karamel, fazole tonka, nádech pačuli a posypané červené bobule.
Dobře vydrží... Moc se mi líbila!

paulabalestre

Dostala jsem vzorek, a když jsem ho otevřela, byla to ta nejkrásnější vůně na světě, zůstala v obchodě celý den, neměla jsem pochybnosti, koupila jsem si ji.
Vůně 100 ml mi vydržela asi 5 let. Je to velmi smyslný parfém, krásný na zimní a podzimní večery.
Nepředchází vás, ale rozhodně zahalí vaše okolí.
Úžasná! Vřele doporučuji

Teng

Je to velmi dobré! V zimě jsem hledala něco "novoročního" a zatoužila jsem po Angel, ale poradkyně mi řekla, že Angel se ostatním velmi často nelíbí, a navrhla mi jako alternativu Vish. Obě vůně jsem hned vyzkoušela. Nakonec jsem si vzala Vish, ne ze strachu, že se někomu nezavděčím, prostě se mi moc líbila. Výdrž je zcela srovnatelná s Angel, stopa je docela slušná, taková sladká a jemná. Ano, opravdu je to vůně mléka-jahod-medu-karamel, ale v žádném případě se nepodobá moderním levným "sladkostem", ne nadarmo je tam taková nádherná pyramida. A letos na jaře jsem ji měla na sobě, když kvetl akát a já se vytratila - Vish se otevřel kvetoucím akátem a medovou vůní. Skvělé!!! Chci vás varovat: jednoho pošmourného podzimního rána jsem se navoněla (2 obláčky za ušima) a večer jsem přišla z práce a šla s manželem do kavárny, předtím jsem obnovila Vish jen dvěma dalšími obláčky - a ukázalo se, že byly zbytečné! Taková je ošidná jemnost a delikátnost vůně.
Měla jsem ji na sobě na Silvestra. Vish zářil jako pravý diamant se všemi svými fazetami a byl ohromně vhodný svou téměř cukrkandlovou, ale tak elegantní jiskřivou vůní. Malá dvířka do dětství, kdy všichni zbožňovali sladkosti, upřímně milovali dobré pohádky a se zatajeným dechem čekali na Ježíška.

tuti

Tak jsem to dnes po dlouhé abstinenci nasadil! Jaký je to pikantní, chutný, sliny vyvolávající produkt! Chtě nechtě se procházím a okrajkem svého astigmatického oka sleduji okolí (zvyk), takže mě mnohokrát lidé přistihli, jak otáčím hlavou. No, Vish je příjemný pro každého člověka, ale nedovedu si představit, jak může vyvolat odmítnutí. Znám ho už dlouho, jakmile vyšly, miloval silně-trvale, a před rokem, když se mě kolega zeptal na dárek v podobě parfému, jsem mu jmenovala tyto, abych dobrého člověka neuvedla do rozpaků chtěla s jejich šílenými cenami. Věřte mi, jsem ráda, že je mám! Taková barevná příchuť-oblizounčik! Je ideální pro určité nálady.