François DemachyHodnocení parfému 4.51 z 5 s 3,860 hlasy
Dior Homme Cologne 2022 podle Dior je Citrus Aromatic vůně pro muže. Dior Homme Cologne 2022 byl/a uveden/a v roce 2022. "Nosem" za touto vůní je François Demachy. Vrchní tón je Kalábrijský bergamot ; střední tón jeGrapefruitový květ ; základní tón je Bílé pižmo.
Perfumiris
Další, co musíte mít doma, zejména když začnou stoupat teploty; svěží a kyselá limonáda, která vás v horkých dnech osvěží jako žádná jiná.
Doporučujeme i jako nákup naslepo, pokud máte rádi citrusové plody.
Vydrží minimálně 6 hodin s krásně suchou pižmovou limonádou; po druhé hodině je to však osobní požitek; ale jaký požitek! Nemůžu dát ruku pryč od nosu😍.
NPC_73293721
Je to ta nejvíc sexy vůně pro horké počasí všech dob.
Pokaždé, když ji nastříkáte, dostane anděl křídla.
Květiny k vám otáčejí své tváře, protože vaše záře je nyní jasnější než slunce.
Ptáci vás následují všude, kam jdete, a zpívají sladké ukolébavky.
Stromy se vyvracejí z kořenů a doprovázejí tě na tvé cestě vesmírem.
Ženy ti kupují drinky a berou tě na večeři v naději, že tě dostanou mezi své peřiny.
Jsi gentleman, jehož třída je nepřekonatelná, takže si hraješ na tvrdého a nikdy se jí nevzdáváš příliš rychle.
Warren Buffett vás žádá o finanční rady.
Joe Rogan se objeví jako host ve vašem podcastu.
Všichni světoví "lídři" si k vám chodí pro rady.
Jste mužem, kterým jste vždycky chtěli být.
Dandeathayde
Jedna z nejkrásnějších vůní, které jsem kdy cítila, a to jak v parfumerii, tak v životě. Na kůži nevoní jako parfém, ale jako něco ještě přirozenějšího než bergamot, jako by pomerančový citrus byl idealizován ve všech svých reminiscencích na neroli, šťávu z ovoce a oleje, které stříkají z vymačkané kůry; jako bychom právě připravovali sicilské citrony, mandarinky a pomeranče u potoka a vůně citrusového květu se připojila k olejům z plodů na naší čerstvě omyté kůži, ale dostávali přímé sluneční světlo za slunečného, mírného dne.
Je ještě naturalističtější a stejně svěží jako Terre D'Hermès Eua Grivée (další, která je pro mě jednou z nejlepších citrusových kombinací, jaké jsem zažila), ale tam, u Hermès, je ještě hra se svěžestí paprik a kovovými tóny, jejímž výsledkem je ostřejší a palčivější citrus, hlásící se hlasitěji a důrazněji. Tady je to něco mimořádně svěžího, ale přitom mírného, jako by vůni nesl chladný vánek v horkém dni. Žádné další evokace kromě těch přírodních.
Je to jednoduché, minimalistické a i díky těmto vlastnostem zůstává parfém ve svém vývoji téměř stoprocentně lineární, což mi není proti srsti. Tento vývoj je však jeden z nejkratších, jaký u jakéhokoli značkového parfému zažijete; a možná i nejhorší možný, dokonce na posledním místě, vzhledem k jeho cenové kategorii.
Parfém vydrží maximálně 2-3 hodiny, poté se stává na kůži prakticky neznatelným. Jeho cenové rozpětí je tedy vzhledem k této konkrétní vlastnosti příliš vysoké, ba až nemravné.
I tak mě ale jeho samotná vůně nutí hodnotit ho, spolu s několika dalšími, nejvyšší známkou zde, což mohu odůvodnit opravdu jen svým osobním vkusem a oceněním.

equiva1ent
Nejlepší kolonie všech dob! Stejně jednoduchá jako krásná🍋 Šťavnatý, kyselý, receptory vzrušující bergamot, jemný grapefruitový květ a nejčistší bílé pižmo. Sestavená jednoduše, ale maximálně kvalitně + draze znějící.
Výdrž na kůži je cca 12h, ale stopa je spíše skromná, "tenká", ale pokud ji dáte na oblečení, vůně se zvýrazní a vydrží mnohem déle.
beto_ruiz
Kolínská voda Dior Homme 2022 je citrusová, lehce zelená a pižmová vůně.
Tato vůně obnovená v roce 2022 je pro mě naprosto stejná jako vůně z roku 2013, má citrusovou, pižmovou, pižmovou vůni, s určitými zelenými stopami, připomínajícími limonádový nápoj. Je to velmi svěží a příjemná vůně, jedna z těch, které mi navodí dobrou náladu.
Díky své lehké a svěží povaze je ideální pro léto, denní nošení a unisex.
Její výdrž bych řekla, že je její Achillovou patou, protože vydrží asi 5 hod. a také se málo promítá, je velmi intimní, ale vůně je opravdu příjemná. Existují i levnější vůně v podobném stylu, ale téměř žádná se nevyrovná jejímu aromatickému pocitu, nejblíže mi byla kolínská Mercedes Benz, která se zřejmě přestala vyrábět.
Nedoporučuji ji kupovat naslepo, protože není levná a nejednoho by mohla zklamat svým provedením, ale vyzkoušejte ji a pokud se vám bude líbit, pak se rozhodněte, jestli stojí za to.
Felipe Geminiano
Nedokážu popsat, jak moc se mi tento parfém líbí. Když jsem si ho koupila, moc jsem o něm nepřemýšlela, myslela jsem si, že je to velmi jednoduchý parfém, protože je to v podstatě jen citronová vůně, ale jak jsem ho nosila, zamilovala jsem si ho.
Jeho vůně čistoty a příjemné svěžesti si mě získala. Jestli existuje nějaký neškodný parfém, který si každý oblíbí, je to právě tento. Bydlím ve městě, kde je absurdní horko, když přijde jaro a léto a teploty hodně stoupnou, neměla jsem moc možností. Dnes je tento parfém mým divokým doplňkem pro horké dny, obléknu si svěží oblečení a dám si ho na sebe, je to určitě kompliment.
Na kůži drží velmi dobře, jelikož je to citrusový parfém, myslela jsem si, že z kůže zmizí za necelých 5 hodin, ale v mém případě vydrží 7/8 hodin, mírně se promítá, kdo se přiblíží, může ho cítit.
Až dojde tento, budu mít v zásobě další.
Recenzi tohoto parfému mám na svém YouTube kanálu, pokud máte zájem, podívejte se a vyjádřete svůj názor, každý je vítán.
Bruno Barros
Koupil jsem ho na webových stránkách v domnění, že jde o verzi z roku 2013. Když jsem si ji nastříkala na pleť, okamžitě mi připomněla Jimmy Choo Man Ice, kterou už nějakou dobu mám. Co se týče DHC 2022, je důležité zmínit kvalitu tónů. Pohodlný, příjemně vonící parfém. Na kůži mi vydržel 5 až 7 hodin. Pomůže, když si ho nastříkáte na oblečení. Dior ví, jak vytvořit něco, co potěší.
jerry drake
Dnes se mi dostal do rukou tester tohoto fantastického parfému za výhodnou cenu v průhledném, lehce světle modrém flakonku, který osvěží ještě předtím, než si kapku obsahu nastříkáte na kůži.
Nastříkáte a najednou je tu super svěží, hořkosladký bergamot a v tom samém okamžiku se rozvine velmi zvláštní nadýchanost, která brání tomu, aby vůně byla příliš řezavá nebo kyselá.
Okamžitě se ocitnete ve vzdušné, prosluněné, citrusy naplněné zahradě a chcete vdechovat a vstřebávat tuto vůni, která má jeden z nejkrásnějších výstupů, jaké jsem kdy vůbec cítila.
Uprostřed se objeví silný grapefruit (mnohem lepší a přirozenější než D&G), který vám dá vzpomenout, jaké to bylo zakousnout se do šťavnaté růžové dužiny studeného, lehce oslazeného grapefruitu k snídani.
Taková zůstává i směrem k základu, této krásné kombinaci zeleného, žlutého a růžového ovoce s lehkým a zcela průsvitným pižmem jako fixátorem.
Je to jako mít sluneční paprsky v lahvičce, cítíte se čistí, svěží, velmi dobře ošetření a dodá vám dobrou náladu, povzbudí vás jako facka vitaminu C.
Poněkud lineární parfém, nemá skutečný vývoj vůně, ale spíše změnu důrazu.
Na začátku jsou zvýrazněny citrusy a doprovází je houbovitost pižma, zatímco po hodině se do popředí dostává houbovitost, ale grapefruit je stále velmi dobře patrný.
Bolestivou chuťovkou je výdrž a celkové provedení, nanesená velkoryse vydržela na mé kůži zhruba tři hodiny, což je výsledek, který může stačit k tomu, abyste si užili rande a zanechali v paměti svého společníka krásnou vzpomínku na sluneční paprsek.
Pokud ji najdete v dobré slevě....
derby2169
Koupil jsem si ji jako záložní láhev k láhvi z roku 2013, na příslušné stránce mám podrobnou recenzi.
Nezdá se, že by byla tato vůně nějak výrazněji přeformulována, kromě toho, že voní méně květinově, pravděpodobně kvůli nedávnému zákazu používání konvalinkových surovin.
Je z 99 % identická s originálem a imo je to stále nejlepší moderní letní citrus, soudě jen podle vůně.
A ne, žádná z těch levných, se kterými ji lidé rádi srovnávají, se jí ani vzdáleně nepřibližuje.
Wooster
Kolínská voda Dior Homme.
Co se mi na ní líbí: geniální jednoduchost jejího designu - citrusy bez dna, bez základu, jako mraky, plující, beztížná, nic zbytečného, nic zatěžujícího. Je v ní něco idealistického, dokonalého. Tohle je přesně ten druh minimalismu, který je skutečně luxusní, protože udělat to decentně je drahé..... A jaká to dekorace, jaký to styl! Ale bohužel je to všechno jen teorie.
A teď praxe - co se mi nelíbí: máme před sebou krásné citrusy na důkladném pižmovém základu a to pižmo je dobré jen ve stopě - vzdušné, opalizující, ale když se zaposloucháte z blízka, dává mi to nádech mokrého prádla, právě vytaženého z pračky, kdy je cítit prací prášek a mokrá bavlna. Tento tón bavlny nasáklé z pracího prášku přebírá po nejkrásnějších počátečních tónech všech dalších 80 % zvuku vůně - tedy mnoho hodin. A po celou tu dobu se cítíte jako v mýdlové bublině. Výsledkem je, že nošení vůně pro mě není možné, i když její koncepční krása je velmi přitažlivá.
Stejně pižmově mýdlově mi zní i základ kolínské vody Chanel Homme Sport. Je velmi krásná, venku obecně je dobrá, ale v interiéru je nepříjemná svým pižmovým ocáskem s kovovým nádechem.
Našla jsem dvě alternativy:
1) Cologne Royale Dior - v podstatě je to stejná kolínská Dior Homme Cologne, kde je přidáno trochu mentolu a pižmový základ zní stravitelněji, celkově je zajímavěji udělaná, ale v podstatě je to a kolínská Dior Homme Cologne dvě varianty téhož s mírným rozdílem v kvalitě složek.
2) Floris Limes - všechno je stejné, ale pižmo je tam omamně dobré. Není tak moderní a syntetické a monotónní, ale vzdušné a jemné.
Celkově za ten koncept 5+.
Za ne zrovna nejrafinovanější pižmo - 3.
P.S. Od verze Dior Homme Cologne z roku 2013 se nijak neliší.
treyabbott
Proboha, někteří z vás si jistě platí měsíční poplatek za členství ve Fragrantice, protože máte na správce databáze přísné nároky.
Nikdo omylem nekoupí své prababičce Colleen k 82. narozeninám lahvičku kolínské Dior Homme 2022 jen proto, že Fragrantica uvádí, že je určena pro ženy. Ale voněla by zatraceně dobře.