Tobacolor Dior pro ženy a muže

Tobacolor Dior pro ženy a muže

med
tabák
kouřový

Tobacolor podle Dior je Orientální vůně pro ženy a muže. Tobacolor byl/a uveden/a v roce 2021. "Nosem" za touto vůní je François Demachy.

Vonné složky

Bílý tabák
Broskev
Citrusy

RevAaron

Vypadá to, že to už bylo řečeno, ale potvrdím...

Mám láhev Tobacoloru a záložní láhev, ale koupil jsem také Tabac z Maison Alhambra a je totožný. Takže pokud máte problém sehnat originál nebo nechcete platit plnou cenu, Tabac je správná volba. Nikdy jsem se nesetkal s přesnějším klonem, a to ani v provedení.

Rokkarty

Vůně je geniální, je to gigant s vytrvalostí a oparem. Vůně není originální, ale hlásí se k mistrovskému dílu. Velmi útulná, jako měkký kašmírový kabát, který zahaluje svého majitele. Je v ní cítit sušená švestka, broskev, med, koření. A to vše sedí na hutném tabákovém základu. Drahý kubánský ovocný doutník.
Je naprosto normální, že chuť většinou nevyšumí ani na fragranticu. Je pro velmi sofistikované a vytříbené znalce, jako je člověk s knihou v ruce v době digitalizace.

...není v ní žádná bakara. Výrazná, kreativní vůně.

Lana Berezina

Zima postrádá všechno: slunce, teplo, barvy, vůně. Proto je skvělý nápad uvést svůj nos (a zároveň nosy ostatních kolem sebe) do režimu fortissimo právě teď.
Každopádně, tady je příběh. Jako teenager jsem přišel zpoza železné opony do USA. Pro sovětské dítě to bylo snad ještě víc cool než procházka po Měsíci! Spousta věcí na mě padla najednou, včetně smyslových, jako bychom v SSSR z nějakého důvodu dokonce přepnuli barvy na minimum a všechno zaplnili šed.....
A vůně: nové, jasné, mnohé - a překvapivě úplná absence těch nepříjemných.
Jeden z amerických lektorů, Karl Hörsner, kouřil doutníky. Ach, jaká to byla božská vůně: tabák, sušené švestky, med a kouř! Každopádně v roce 1989 voněl přesně jako Tobacolor Dior, který vznikne až v roce 2021.
Celý život jsem si pamatoval, že se to nepodobá ničemu, co jsem kdy předtím cítil, a Tobacolor mi to najednou vrátil. Ano, v našem životě jsou zvláštní vůně, a když je potkáte, jste rádi, že je potkáte jako dobrého přítele. Například moje oblíbená pražská Loreta je jednoznačně provoněná vůní Soir de Lune Sisley a Amouage Sunshine přináší teplý vánek z meruňkového sadu mého dětství.
Tobacolor je dílem Francoise Demachyho, bývalého hlavního parfuméra módního domu Christian Dior. Je autorem desítek parfémů, včetně takových hitů jako Dior Addict, Dior Sauvage, Dahlia Noir Givenchy a dalších.
Tobacolor - tabáková, švestková, medová a kouřová - je tak zářivá, že i půl střiku vytvoří obrovskou stopu a vydrží na kůži celý den a na oblečení... až do vyprání i více. Přehnat to s ní znamená zabít vše živé v okolí. Ale nanášená opatrně je neuvěřitelně krásná, statusová, slušivá a ne banální. A ani v případě opatrné aplikace není o 2-3 metry dlouhé stopě řeč. S Tobacolorem nemáte šanci zůstat nepovšimnuti.
Tabákový akord je zde přirozený a vytvořený na základě tabákových listů absolut, v nichž jsou jasně rozeznatelné sušené švestky, med, trochu koření, kůže, některé abstraktní sušené ovoce. Tobacolor je sladký, hřejivý, ale zároveň svěží: evernyl, známý nám z některých moderních parfumérských hitů, jako by celou kompozici zevnitř osvětloval chladným světlem. Tobacolor odchází pomalu, ale zároveň vznešeně a čestně - v kořeněném chladu.
Tobacolor má unisexový charakter, ale obzvlášť krásná bude na muži. V obchodech ji u nás nenajdete, ale je docela dobře možné objednat si ji online.
Přeji nám všem krásnou, hřejivou zimu!

Ragnar

Ten nápad byl krásný...

Tobacolor se na mé kůži otevírá s cukrovou sladkostí podobnou té, kterou vnímám u BR540. Četl jsem, že je to dáno ethyl maltolem. Sladký.
Následuje prachový, ale také kandovaný tón sušené broskve, medu a tmavého tabáku, trochu špinavý, jako by byl právě utržený z pole.
Celek spočívá na základu ambroxanu.
Myrha, sladká a kouřová zároveň, v kombinaci s pačuli s čokoládovými podtóny, občas vykoukne a tlumí přílišnou chemii ambroxanu a maltolu.
Tabák, zpočátku špinavý, nabývá podoby dýmkového tabáku, sladšího a aromatičtějšího. Sladký nádech se zintenzivňuje a je někde mezi cukrovou vatou a tmavě hnědým spáleným karamelem.
Vyvíjí se a já mám pocit, že cítím jak broskvový a tabákový kouř z vodní dýmky, tak kouř ze zahřátých, aromatizovaných a přeslazených tabákových cigaret.
Postupem času ambroxan ještě zesílí a převládne téměř nad vším.
Do kompozice se přidávají dřevité akcenty, ale sladkost je taková, že se nikdy plně neprojeví.
Výsledkem, když si přičichnu k ruce zblízka, je trojdílná tabáková komplexnost:
sladký dýmkový tabák ve stylu Tobacco Vanille;
syrové, tmavé, nezralé tabákové listy;
dřevitý tabák s téměř kožnatým podtónem.
Bohužel až do konce zůstává ethyl maltol a ambroxan se svou karamelizovanou vůní cukrové vaty, a to až do té míry, že mi v drydownu až příliš připomíná BR540, jen více spálený.

Tabacolor je příkladem toho, jak krásnou vůni zničí nadměrné použití "nových" příjemných tónů, tj. těch, které jsou momentálně v módě.

violet666

00:37 hodin.
Říjnová noc.
Blesk udeřil s tímto tabákovým parfémem.
Tobacolor není jen tabákový parfém, celkově mi přijde likérový, i když v Pyramidě takové tóny nejsou.
Mám moc ráda Chicago High, intenzivní a suchý tabák, svým způsobem mladistvý, tohle je hřejivý a vyzrálý tabák.
Vůně se chvíli drží na vrchních tónech, pak se zjemní, cítím švestku a broskev ladící s medem.
Výsledek je opravdu harmonický, kulatý, zimní.
Kdysi byl tabák považován za ďábelskou rostlinu, protože hořel a vydával hodně kouře; například v Rusku bylo zakázáno ho kouřit, trest byl exemplární: uříznutí nosu.
Každý diktátor by se však prohnul, když by slyšel Tobacolor, protože je to svůdný tabák.
Mužný a charismatický.
Pociťte jeho funky vibrace.
Vzrušující.
Tady ta věc, tak mužná a okouzlující, mě nutí kapitulovat jako město dobyté nepřítelem.
A rozbíjí mé zábrany.

The Doobie Brothers - Long Train Runnin'

pshopper1180

Pokud nechcete respektovat krásu a eleganci této vůně, respektujte alespoň její sílu a výdrž. Mám 100 parfémů a tento je jeden z mála a doslova ho cítím ještě hodiny po nastříkání na kůži, co se týče na oblečení, budete muset oblečení vyprat, abyste z něj tuto sladkou krásu dostali.

Tato vůně je dobrou připomínkou toho, proč nikdy moc neberu v potaz recenze, než si vůni koupím a vyzkouším, zaslouží si více bodů, které byly uděleny.

9.8 / 10

Моя Прелесть

Velká prosba pro fanoušky této příchutě: neředěte ji! Uvědomuji si, že Covid hodně lidí praštil do nosu, ale ne tolik. Tabák vyplňuje prostor velmi agresivně, ucpává nejen v nose, ale i v ústech, prostě až nevolnost. Na muže to možná působí harmoničtěji, ale na dívku, a to i v předávkování - velmi podivně. Jako by ji někde v zakouřeném sklepě drtil zatuchlý muž, který do ní nalil svou zatuchlou vůni se všemi kolínskými. Pokud jste zalitá touto vůní a lidé kolem vás říkají - Jé, ty máš ale parfém! - je to pravděpodobně spíše šok než obdiv.

CodyCantDecide

Zřeknutí se odpovědnosti: Tato recenze je můj názor. Doporučuji ji vyzkoušet, než se případně rozhodnete pro koupi na základě mých osobních pocitů.

Část Fragrantica "tohle mi připomíná" je pravděpodobně nejhorší částí této stránky. Lidé ucítí 1 podobnou vůni a hned ji přirovnávají k něčemu jinému. Měla jsem předtím Sweet Tobacco a vůbec mi není podobná. Sweet Tobacco je velmi těžká na med, vůně je velmi hustá a silná a má jiný typ tabákové vůně.

Všichni, kdo ji jakýmkoli způsobem přirovnávají k BR540, se dostávají do úzkých. Tohle NENÍ vůně podobná BR540 a posedlost touto průměrnou (podle mého názoru) vůní musí skončit.
Při čtení těchto recenzí je jasné, že lidé nečtou popisy vůní a to, jak mají vonět. Francois Demachy chtěl evokovat vůni studené vodní dýmky a povedlo se mu to zatraceně dokonale.

Jako někdo, kdo si osobně občas rád dá vodní dýmku, jsem vždycky sáhl po broskvové příchuti, protože ta je obvykle oblíbená, pokud jde o jídlo, pití i jinak.
Tato vůně mě po prvním přičichnutí okamžitě přenesla zpět do doby, kdy jsem poprvé ochutnal broskvovou šišu v místním salonu s vodními dýmkami. Je jemná, ovocná, kouřová a upřímně taková uklidňující a radostná vůně.
Fotografie použitá v marketingu, na které jsou broskve pokryté sirupem nad lůžkem z tabákových listů, je tak dokonalou představou toho, jak tato vůně voní. Není to jaderná vůně, která by zaplnila místnost, ale zanechává krásnou vonnou stopu a vydrží po celý den.

Vůně: 10/10
Výdrž: 9/10
Vůně: 8/10
Cena: 8/10 (mám pocit, že všechny vůně Maison Dior jsou cenově dostupné a v porovnání s ostatními domy s privátními řadami mají skvělou hodnotu, když uvážíme, že 250 ml lze pořídit za 350 dolarů).
Profil: Unisex, i když s kouřovým aspektem spíše mužská.

Taurien

Řekněme to na rovinu: je to nejlepší parfém založený na tabákovém tónu, jaký jsem kdy vyzkoušela. Líbila se mi kombinace tabáku s vanilkou, kterou jsem cítila v jiných parfémech, ale tenhle tabák s medem... baf, co na to říct? Bufff, co na to říct, jsem omámená! Je to lahodné a návykové.

Tobacolor přichází s vynikajícím dýmkovým tabákem, který díky medu postupně sladne a vytváří velmi zahalující stopu, trochu kouřovou, dýmovou, likérovou, teplou, zimní.

Trvá podobně jako Herod od Parfums de Marly a samozřejmě Warm Black od Zary a olfaktoricky se mi líbí víc než Tobacco Vanille od Toma Forda nebo Eterna od Vicky Martin Berrocal (levný klon TF, samozřejmě méně jemný a krátkého trvání). Celkově se mi líbí víc než kterákoli z nich, chybí jí výrazná kořeněná část, kterou mají ostatní (která se s tabákem skvěle kombinuje, ale která mi teď, když zmizela, nechybí).

Je naprosto unisexová, ohromně sexy, zajímavá.

Má vysokou stopu a výdrž více než 15 hodin na mé kůži, vnímám ji nepřetržitě. Poprvé jsem ji měla na sobě, když jsem začala trénovat 12 hodin po nasazení, začala se promítat jako zvíře, moje řeč. Dnes jsem si ho nasadil v 5 hodin ráno a teď po půl desáté večer ho stále cítím.

Jediné, co se mi na tomto parfému nelíbí, je cena, ale je to vůně, do které bych určitě investovala. Pravděpodobně budu investovat do.

Vůně 10/10
Délka 10/10
Probuzení 10/10
Poměr cena/výkon 7,5/10
Všestrannost 7/10
Balení 7/10
Koupil bych si znovu? Ano

Kevin_F

Medová , sladká , tabáková , lehce kořeněná.

Pro mě mistrovský výtvor, okamžitě najdeme ten "zásah" teplého, sladkého, obklopujícího medu, skoro jako bychom otevřeli sklenici, takovou, kterou koupíte od místních včelařů.
Ovocné tóny mu dodávají další náboj, který je cítit hned od začátku.
Parfém zůstává poměrně věrný prvnímu nástřiku, bez zvláštního vývoje, a zůstává na kůži po mnoho hodin.
Díky své nevtíravé sladkosti v kombinaci s lehkými kořeněnými a tabákovými tóny je to vynikající vůně pro chladnější období, příjemný sladký med, který ulpívá na kůži a zůstává s vámi po dlouhou dobu.
Drahá, velmi drahá, ale zase mluvíme o soukromé řadě pana Diora a Demachy Nose, to sedí!

Propagováno.

Další recenze najdete na mém kanálu na YouTube : Just_Perfume

FranSeatJones.

Tobacolor je nejnovější exkluzivní vůně z domu dior.
Celkově ji shrnuji jako světlý tabák se spoustou orientálních nuancí, to vše zalité ve velmi sladkém medu s lehkým kouřovým nádechem.
Nepřipadá mi to tak temný parfém, jak jsem si myslela, a ani si nemyslím, že je to nevídaná novinka, ale přinejmenším... je zajímavá.
V jejím sušení stále cítíte ten matný blond tabák více posílený sladkostí a právě zde si všimnete hodně broskve, která ji dělá lehce pudrovou.
Má velmi dobrou výdrž se znatelnou stopou.
Chápu podobnost s Tobacco Vanille od pana Forda, i když se velmi rychle ubírají různými cestami, a ano, kdybych neměla tu druhou, nevylučovala bych ji, ale s tabákovým parfémem ve své sbírce si vystačím, a to s TV od Toma Forda, protože mi připadá mnohem krémovější a s níž se cítím mnohem více ztotožněná a více než spokojená.
Ahhh and to say that when it dries, I get small sequences of bácarat rouge 540 and I don't know why...
A jako radu řeknu, že tobacolor, je třeba vyzkoušet na kůži, protože na papíře se vyvíjí úplně jinak.
Není moc originální, ale je velmi dobře udělaná, krásně voní a myslím, že by mohla být skvělým podpisovým parfémem a je neuvěřitelně unisexová.
Zaslouží si být známá.

Karinanto

Je to rozhodně nejtabákovější a nejkouřovější vůně, kterou mám ve své sbírce, přijde mi dost unisexová, ideální pro muže, kteří mají rádi kouřové parfémy se sladkým nádechem medu, a ideální pro ženy, které mají rády mužnější a silnější parfémy. V mém případě bych ji doporučila pouze na důležité chladné večery, kdy musíte udělat velký dojem.