Fahrenheit Le Parfum Dior pro muže

jemně pikantní
rum
vodní
kůže

Fahrenheit Le Parfum podle Dior je Orientální Spicy vůně pro muže. Fahrenheit Le Parfum byl/a uveden/a v roce 2014. "Nosem" za touto vůní je François Demachy. Vrchní tóny jsou Semiš, Lékořice a Sicilská mandarinka; střední tóny jsouFialkový list, Rum, Koriandr a Kmín ; základní tón je Bourbonská vanilka.

Semiš

Koriandr
Kmín

Bourbonská vanilka

Scent Grail

Jedna věc, kterou si každý, kdo miluje tuto vůni léta, všimne, je nešťastná skutečnost, že Fahrenheit Parfum byl přeformulován. To obzvláště tvrdě naráží na zřetelnou hloubku, kterou míval v předchozích formulacích. V dnešní době je Le Parfum o něco tenčí a nechová se jako zvíře jako dřív. Vzhledem k tomu, že původní EDT byla vzdušná vůně, nevadí mi to, ale před nákupem stojí za zmínku. Kromě zjevných nedostatků je směs v podstatě stejná, což ji činí univerzálnější.

TOP POZNÁMKY
To, co mě rozesmálo, nebyl ten „benzínový akord“, ale krásný mandarinkový pomeranč v otvoru, který nyní EDT i EDP sdílejí. Také dostávám lehké náznaky něčeho pikantního a aromatického, spolu s nováčkem v této směsi: rumem.
Tento rum voní spíš jako ty malé lahvičky od rumu, které byste použili na pečení, než klasický rumový alkoholový nápoj, což je fajn.

SRDCE
Přál bych si, aby otevření trvalo déle, protože bylo originální a příjemné, ale od té doby to není nic nového a zdaleka se neblíží úrovni legendy 80. let. Jak řekli někteří jiní recenzenti, jsou zde nejmenovaná koření, ale rád bych od nich slyšel, kde je všechny berou. Možná kmín, ale jen možná. Kromě nejmenovaného koření se semišová kůže zintenzivňuje a sladkost zintenzivňuje, takže je vynikající volbou pro jiný druh klubů nebo běžnou zimní vůni.

ZÁKLADNÍ POZNÁMKY
A teď vyschnout. Prášková vanilka, benzoin, ambra a přetížení hladkých fazolí tonka (poprvé zmíněno na Scent Grail) jsou to, co dostanu. Fialka, kůže a rum jsou stále přítomny, ale toto obrovské množství vanilkových tónů, akordů a tónů to pro mě zabíjí. Možná mě tyto druhy parfémů omrzely, nebo jsem v jiné fázi své cesty za parfémy, ale vanilkový extrém bude po uplynutí dostatečného času nudit téměř každého.

CELKOVĚ
Podle mého názoru je to po Eau Sauvage Parfum a Dior Homme Parfum (také přehnané), ale lepší než Sauvage Parfum, toto je třetí nejlepší vydání „Parfum“ od Diora. Je to bezpečný nákup naslepo, který můžete snadno nosit během chladnějších měsíců a chladných nocí, abyste získali pozitivní dojem. Pamatujte ale, že tato edice není zdaleka tak dobrá nebo originální jako jediná toaletní voda Fahrenheit.

Přečtěte si celou recenzi na scentgrail (.) com

Candeleda

Dnes jsem se zúčastnila akce, kde jsme všichni pěkně voněli :)

Mezi polibky, pozdravy a objetím na mě dýchla nezaměnitelná vůně Fahrenheita. Dlouho jsem si jí nevšimla a byla jsem nadšená, hlavně proto, že osoba, která ji nosí, je velmi mladá, ale hodně osobitá. Padl jí jako ulitý, oblečená byla ležérně, ale na úrovni.

Řekl jsem mu, že má na sobě jeden z nejlepších pánských parfémů (podle mého názoru), který byl kdy vyroben.
Není to původní Fahrenheit z 90. let, ale je to jednoznačně Fahrenheit, modernizovaný a respektující originál, žádná opovrženíhodná aguachirri. Krásně se promítá, aniž by byl tak vtíravý jako originál (což není vada, pozor). Tenhle se dá nosit i v kanceláři. Voní po pryskyřici a kůži, pekelně sexy.

Prosím, pánové, noste tuto rozkoš, nedokážete si představit, jakou sílu dává svému nositeli a jak moc se nám ženám líbí.

Eduardw

Dior | Fahrenheit Le Parfum

V úvodu je cítit závan fialkových lístků a rumu, přímo do tváře, velmi silný.

Hned po otevření fialkové lístky zcela ovládnou tento parfém. Je to přírodní fialkový list, kde se zde představují všechny jeho původní tváře, lehce pudrové, intenzivně zelené, trochu vodnaté, bylinné a svěží, kontrastující s teplými základními tóny. Lékořice vedle fialkového listu při sušení přináší vůni podobnou anýzu, vodnatou, zelenou, léčivou. Zde mi tato kombinace připomíná želé s arnikou a mentolem.

Kůže není protagonistou jako v tradičním Fahrenheitu, ale spíše semiš.

Vanilková absolue je přírodní tón, takže si nemyslete, že voní sladce nebo gurmánsky. Jsou zde určité tóny, které rozbíjejí "sladkost", kterou vanilka zaměstnává, tam, kde přináší jen hutnost. Vanilka se zde objevuje až v posledních hodinách, kdy ostatní tóny vyprchají a v pozadí zůstává jen vanilka.
Kmín přináší určitou "špinavost", velmi jemnou. Je z ní cítit DNA tradičního Fahrenheita, beze stopy benzínu nebo ropných derivátů.

- François Demachy

"Nechtěl jsem vytvořit karikaturu Fahrenheita, který je už tak velmi asertivní kompozicí. Naopak jsem se držel její původní struktury a přidal prvky, které obohacují její příběh a zdůrazňují její atypickou osobnost."

Monstrózní projekce, idem fixace. Kvalita vyšší nebo srovnatelná s niche parfémy, pokud ji najdete, kupte si ji!

10/10

Felipe Geminiano

Páni... prostě páni, to byl doslova můj první dojem z tohoto parfému, hned mě ohromila kvalita a vůně, měla jsem dojem, že čichám k parfému z niky.

Původní Fahrenheit se mi vždycky líbil, i když ho všichni nenáviděli. Vždycky jsem si myslela, že má gumovou, benzinovou stránku s velkou osobitostí, a myslím, že se mi vždycky líbil, protože ho nosila nějaká moje příbuzná.

V této verzi vzali tuto DNA a odstranili z ní tu superobtížnou část (gumovou/hořkou), takže zůstala jen matná vzpomínka na tu náročnou stránku, a přidali rumovou a vanilkovou příchuť, která, upřímně řečeno, udělala vůni ještě ikoničtější. Chová se podobně jako fahrenheit EDT, velmi dobře se usazuje a velmi dobře se promítá, tady není co vytknout.

Škoda, že je tak drahá a u nás v Brazílii těžko k sehnání, myslím, že tento parfém je dobrou volbou pro ty, kteří mají rádi EDT, ale téměř ji nepoužívají, protože moc lidí neosloví, tento je mnohem přitažlivější pro širokou veřejnost.

Magic Thomson

Panebože, to je umění v láhvi. Dá se říct, že je příbuzná edt Fahrenheit, ale nakonec je to úplně jiná vůně. Je to vůně pro muže, který si stále říká muž, a ne cis muž nebo cokoli jiného. Je velmi silná a výrazná, spadá do kategorie věčných. Přetrvává navždy. Není to květinová vodní vůně sázka na jistotu. Je to vůně, která vám vtiskne tvář. Má v sobě něco "špinavého" a stejně jako edt i já z ní cítím benzín. Nekupujte naslepo, možná na to nejste dost mužní. Tomu, kdo nosí Fahrenheit le Parfum, je jedno, jestli je léto nebo podzim, jestli svítí slunce nebo pořád prší. Nosíte ji, kdykoli se vám zachce.

alberto89

Fahrenheit, legendární jméno, které dalo vzniknout jednomu z mých nejoblíbenějších a nejprodávanějších parfémů v historii. Snažím se být analytická a mohu potvrdit, že v Le Parfum je matná vzpomínka na původní parfém, kterou tvoří pouze nesmělá fialka v úvodu. Nótou, na níž se kompozice točí, je bourbonská vanilka spolu s impozantní nótou semišové kůže, která se podílí na celém vývoji. Svůj podíl mají také rum a lékořice: první z nich v počáteční fázi, zatímco druhá v sušení ředí téměř gurmánskou sladkost (místy až přílišnou) zajímavou kořeněnou nótou.
Když to shrnu, považuji ji za velmi vhodnou ve svém žánru, vytvořenou pro mnohem mladší uživatele než klasické EDT, hltače dobře provedených sladkých parfémů. Její jedinou chybou je, že se jmenuje Fahrenheit.
Málem bych zapomněla na jaderný výkon na kůži, na stejné úrovni jako Dior Homme Parfum.

Arnoldolfactory

Jsem tím trochu posedlá. Zamilovaná, jestli chcete. Je to dokonalý uzavřený mikrokosmos chlastových vanilkových akordů zabalených do hřejivé kůže s nádechem zelené střelky. Zpočátku hořká, po zaschnutí je hladká. Jako hlas Morgana Freemana. Nic podobného jsem opravdu necítila, úžasná designová vůně. Nemůžu si přestat čichat k zápěstí. Možná nenosit do kanceláře..kašlat na to, nosit všude!

Dario40

Nadčasová, hypnotická, šedá, nesmírně nostalgická vůně.
Soubor vzpomínek spojených s minulostí, které jsem schopna prožít s nádechem extáze a emocí v geniální kombinaci všech přítomných tónů.
Po prožití tohoto zázraku jsem stále ohromená a užaslá.
Velmi živě si vzpomínám na určité okamžiky svého dětství, v nichž se často snoubily vůně a parfémy spojené s momenty každodenního života.
Tato Fahrenheit v sobě zahrnuje všechny ty vůně, které rámovaly dlouhá, nekonečná odpoledne, kdy po obědě rodiče spěchali zpět do práce a dům, náhle prázdný, se stával malým světem tisíců vůní. Káva, citrusy, náznaky alkoholu, semiš svršků a vůně, které nosili moji rodiče.
Oblak vůní, které jsem nenáviděla a milovala zároveň, váza s květinami na stole a anýzový bonbon nalezený v šuplíku.....
Uvnitř mne jistota, že je budu moci znovu obejmout.

BurtReynolds

Někomu to může vadit, ale mně je původní Fahrenheit zcela lhostejný. Když vyšel, byl mi necelý rok. Ačkoli jsem ji ochutnávala a nosila, nikdy jsem nevlastnila žádný flakon a nemám k této vůni žádné skutečné vzpomínky. K parfému Fahrenheit jsem tak mohla přistupovat bez předsudků a očekávání. Možná právě proto jsem si ji téměř okamžitě zamilovala.

Kromě vůní je mým dalším koníčkem/vášní bourbon. Když jsem viděla, že Fahrenheit Parfum má nótu bourbonské vanilky, přirozeně mě to přinejmenším zaujalo. Rozhodně ji cítím. Po doušku dobrého bourbonu často během závěru zachytíte vanilkový tón. Nóta bourbonské vanilky v této vůni voní tak, jak chutná. Je prostě úžasná.

Projekce, siláž a zejména výdrž jsou na mé kůži vynikající. Pokud jste fanoušky originálu a chtěli byste vyzkoušet tuto vůni, doporučuji vám vyhnat z hlavy veškerá očekávání, že se jedná o koncentrovanou verzi originálu. Jak už řekli ostatní, není si příliš podobná. Přistupujte k ní jako k samostatné vůni a možná budete příjemně překvapeni.

DimaGa

Takže, milí přátelé, nebudu se moc rozepisovat, řeknu jen, že je to jedna z mých nejoblíbenějších vůní - úžasná směs kůže, vanilky, lístků fialky, sladké přezrálé třešně, rumu a koření, na mně se otevírá trochu kouřovou a kořeněnou kůží, výdrž a stopa je velmi dobrá, vhodná pro jakékoliv roční období, jen je třeba dodržovat správné dávkování, jinak udusíte sebe a udusíte ostatní.
Kořeny původního Fahrenheita tam jsou, ale jsou velmi hluboko skryté, pod hustým závojem kůže a koření.
Je poměrně unisexová, znám ženy, které ji velmi milují a používají - sedí jim dokonale.
Kvalita zpracování je na úrovni velmi drahého nicku, François Demachy si tentokrát dal záležet, za což mu velmi děkuji.
A pro ty, kteří vidí strašlivého ducha přeformulování, chci říct - mám 2 lahvičky po 75 ml, první vyrobenou v říjnu 2013 a druhou v listopadu 2015, má na přední straně krabičku s černým rámečkem, pro zajímavost jsem dnes udělala paralelní test na blotrech a na obou rukou - výsledek - neliší se. Vůbec žádný rozdíl. Vůbec žádný rozdíl. Absolutně žádný rozdíl, dokonce i barva tekutiny je stejná, takže k žádnému přeformulování nedošlo, věřte mému méně trénovanému nosu, přeformulování cítím na míle daleko.
A co říkají prodejci v obchodech - no moje zkušenost ukazuje, že většinou plácají nesmysly, takže jejich slova neberte vážně - pokud vám tato příchuť chutná - kupujte klidně a bez obav.

priethcallas

Začátek se sladkou mandarinkou, nikoliv mazlavou lékořicí a výrazným semišovým tónem ji činí v dobrém slova smyslu odlišnou. Po několika minutách se již objevuje fialka a to, co bude středem této vůně, vanilka.

Po šesti hodinách aplikace se objeví jemná fialka, mnohem více než ve Fahrenheit Classic nebo Absolute. Zde se vůně vznáší, ale nikdy neútočí tak frontálně, je cítit zelený tón, který je podle mě koriandr. Rum je cítit dobře, není alkoholický, ale připomíná nějaké měkké dřevo.

Po devíti hodinách od aplikace je královnou vanilka, kolem které se drží zbytky fialky a jeden ze zelených tónů, ale je to právě teplo vanilky, které vládne a co mě utvrzuje v tom, že tuto vůni by bylo lepší zařadit do rodiny orientálně-vanilkové.

Velmi dobrý výtvor Diora, protože přináší v rámci rodiny Fahrenheit hřejivou vanilkově orientální vůni, bez kůže a fialek z klasiky, bez oudu a fialek z Absolute a s nedřevitou vanilkou, odlišnou zaměřením od Fahrenheit 32.

Její stopa je poněkud polotěžká, s určitým přetížením se stává těžkou na tři nebo čtyři hodiny a klesá na mírnou, vždy jasně citelnou, a doba trvání výrazně přesahuje 12 hodin.

Je to elegantní, hřejivá vůně, ne tak formální jako klasický Fahrenheit a působí více v souladu s dobou, aniž by byla přeslazená. Tóny působí kvalitně a harmonicky (nemá úroveň přirozenosti niche vůní, ale na nedávné uvedení na trh je to v pořádku a dům Dior nezklame). Velmi dobrá volba na zimu a pro milovníky orientálně-vanilkové skupiny (trvám na tom, že její kořeněná stránka není tak intenzivní, na rozdíl od její vanilkové, která mi připomněla skvělé vůně, které mají tuto notu jako Pi de Givenchy a Opium pour homme, zejména pro svou bourbonskou vanilku).

Tami Franco

Fahrenheit Le Parfum je dalším geniálním počinem značky Dior a rodiny Fahrenheit. To, že je z rodiny Fahrenheit, poznáte jak podle vůně, tak podle složitosti a stylu. Parfém s velkou dávkou osobitosti, ne příliš povýšený. Má typickou drzost a rozpustilost živočišného a špinavého (v dobrém slova smyslu) sexuálního charakteru Fahrenheit EDT, ale je o něco temnější než EDT, protože chybí onen velký květinový otisk EDT (i když v tomto parfému jsou fialky jasně a příjemně cítit, nedělají to v hlavní roli a v doprovodu dalších květin jako v EDT).

Další důležité rozdíly spočívají právě ve dvou bodech, které zmínili Boy Capel a George:

1) Vzbuzuje pocit, že jde o EDT s přídavkem Dior Homme a absolutní vůně Fahrenheit, která má rysy jemné orientální vůně se sladkými podtóny.

2) Zatímco podstata vůně EDT spočívá v pižmově-květinovém nádechu, parfém má sladký a kořeněný nádech.

Celkově jde o další skvělou vůni z mé oblíbené olfaktorické rodiny a mého oblíbeného návrhářského domu.

Doporučuji jí dát čas, protože je to jeden z těch komplexních parfémů, které se při zbrklé analýze obvykle neposuzují spravedlivě. Když jsem se s ní setkala poprvé, připadala mi dobrá, ale fádní a nevýrazná. Postupem času jsem si uvědomila, že je mnohem složitější, než se zdá, začala jsem ji chápat a začala jsem ji mít ráda, až jsem si uvědomila, že je to skvělý parfém v každém slova smyslu.

Vůně: 8/10
Probuzení: 6,50/10
Dlouhá výdrž: 6,50/10
Univerzálnost: 5/10

PersonalJesus

Samozřejmě, že se liší od klasického, který jsem nosil v 90. letech, ale co na tom? To neznamená, že je horší nebo lepší - jen jiný. Teplejší, méně fialový, jestli to tak můžu říct. Ale vůně je to dobrá i bez jakýchkoli kdyby.
Čtu a žasnu nad komentáři obecně. Většina slušných milovníků parfémů před 25 lety používala kolínskou "Saša", no, v lepším případě výrobky Dzintars, a teď jim zapadlo slunce, protože původní Fahrenheit byl přeformulován bez jejich žádosti, rozuměj, a Fahrenheit Le Parfum je pro ně fi-fi.
Jsou přejedení a/nebo jejich těla zestárla - v důsledku toho není tráva pro oči tak zelená a jejich nosní receptory jsou opotřebované a nezachytí to, co by jim dříve připadalo krásné.

AKTUALIZACE 05.05.2015.
Nakonec jsem si ji po 10 měsících, co ji znám, přece jen koupila, i když jsem nechtěla mít Fahrenheita v žádné podobě, ale tohle se ujalo)

Jak to, že tu není žádný orient? Dobře lidi - není koření orientální? Kdo je neslyší a slyší jen třešně, je to jeho problém.

hab

Re-poslouchal ještě jednou z kůže dnes a myslel jsem, že bych napsat několik myšlenek. Posledních pár týdnů mě pronásleduje myšlenka, že potřebuji Fahrenheita. Ne flanďáky, ale hru samotnou. Snažím se přijít na to, jestli si ji přesně vzít, nebo třeba něco úplně jiného, a zároveň testovat. A díky tomu jsem si udělal názor na novinku.

Nejprve hned udělám tečku za i, původní vůně je i ve své moderní poškozené podobě neuvěřitelně charismatická a imho nejlepší pánský parfém v historii Dioru. Žádný flanker se jí v historickém významu rozhodně nepřiblíží. Je možné se jí nedočkat. Nelze také očekávat intenzivnější verzi originálu. Bohužel to nedává marketingový smysl. Udělat ji jen hutnější a vytrvalejší by ubralo z prodeje toaletní vody. A to se určitě nestane. Nemyslím si, že by Demachy chtěla řadu tak nafouknout, koneckonců už teď sklízí problémy v Homme. Kde reformulací a odlehčením původních vůní vznikl nějaký naprostý zmatek. V marketingovém smyslu. Myslím, že nás v horizontu několika let čeká další pročištění řady. A vydávat najednou jen hutnější verze původních? Zdražení prvků je ekonomicky neosloví.

Zpět k chuti. Demachy vyrábí úplně jinou vůni. Vychází pouze z pozice klasiky. Zhruba po hodině po ní není ani stopy. Ano, je to marketing, název je jen výkladní skříň, možná zkouší nápady pro řadu Homme, jejíž rysy jsou zde patrné.

A v tu chvíli jsem prozřel. Asi jsem pomalý myslitel, ale poprvé jsem si dal dohromady celý obrázek. Na Fragrantice velmi rádi nadávají na moderní mužský luxus kvůli ztrátě charismatu. Navrhují jít buď o stupínek níž, kde jsou drsné mužné vůně stále zachovány, nebo do niky, kde se nebojí komplikovaných věcí. A z této niky vzešla móda unisexových vůní "šetřících rodinný rozpočet". A pak mě napadlo, že Dior v mnoha ohledech nastavil tento trend luxusu na pánských vůních, tíhnoucích k unisexu. Jo, jo, není to tak dávno. Pánské sladké pudrové vůně? Hra "předělejme Shalimar na pánský parfém"? Tento nakrátko ostříhaný šedovlasý muž v brýlích je jedním z hlavních viníků. Díky jeho úsilí zní moderní Guerlain Shalimar drsněji, sušeji a zlostněji než celá řada Homme dohromady. Proto jsou z ní ženy tak nadšené. Vždyť nápady vůně jsou převzaty právě z dámské parfumerie. Ve skutečnosti Demachy nyní vyrábí unisexové vůně. Homme může bez obav nosit i žena, pokud se jí líbí. A pokud to není nejžhavější trend, co to vlastně je? Stejnou niku oceňujeme mimo jiné i pro tento prvek. Nezbývá než Diorovi zatleskat a se zájmem sledovat, co bude dál. Nikdo v pánském luxusu nezasáhl trend nultých let přesněji než oni, cítí trh.

Ohledně zvuku Le Parfum. Homme existuje ideologický základ. Je to také naprosto unisexová, zimní vůně. Pro ženy je hlavní přežít první hodinu. Ale není pudrová, bez kosatce a s trochu jinou sladkostí, nenápadně karamelovou, na hranici gurmánské. Přesto bych neřekla, že je přeslazená. Co Paco Rabanne, to dobrý pán. Je krásně vyvážená, jasná dávka vanilky, základ lékořice a postříkaná zbytky rumu ze sklenice. Taková ta fopperovská nedbalost. Hřejivá, zimní. Nezaznamenal jsem na sobě žádný oud. Srovnání s Egoistem bylo také matoucí. Úplně jiné zvuky. Dnes jsem ji přišla otestovat do Chanelu a chtě nechtě jsem ji srovnávala.

Samozřejmě se vůni kalibru předchůdce ani zdaleka nepřibližuje. Dá se jí vytknout nedostatek struktury (částečně souhlasím), ale dobře se trefuje do trhu, má příjemný ploužový zvuk (i když slabší než originál), kvalitní materiály. Stejně si nemyslím, že se dožije deseti let, Demachy přijde s něčím jiným. Ale jeho práci je zajímavé sledovat. Těším se na Homme parfum, slibují ho ukázat v lednu. Třeba se na trhu brzy objeví nový trend a Demachy zase chytne vlnu?

luufc

Krásný obdiv k tomuto Fahrenheitovu křídlu! Říkám to proto, že moje historie s Fahrenheitem sahá do minulosti, z otce na syna.
Tady je srovnání s tradičním málo a jeho klasický palivový/benzínový akord je pryč. DNA je stále vnímatelná, ovšem bez svého hlavního akordu. Le parfum dosahuje svého apogea, důstojného a zaslouženého postavení ve své nice. Zjemněná absencí některých tónů tradiční, živé a odvážné, nyní pod harmonií, především vanilkou v drydownu. Na začátku jasně cítím semiš/kůži, suchou, trochu drsnou, pak hřejivé, alkoholické aspekty rumu, lístky fialky, velkolepé, v této verzi skutečné pohlazení, a nakonec vanilku, povrchně sladící a ochucující tento zázrak! Daleko za hranicemi toho, co je známé, výrazná kvalita, která překonává jeho originalitu. Potěšení pro nos. Stupeň 10.