Light Blue pour Homme Dolce&Gabbana pro muže

Light Blue pour Homme Dolce&Gabbana pro muže

Light Blue pour Homme podle Dolce&Gabbana je Citrus Aromatic vůně pro muže. Light Blue pour Homme byl/a uveden/a v roce 2007. Vrchní tóny jsou Grapefruit, Bergamot, Sicilská mandarinka a Jalovec; střední tóny jsouPepř, Rozmarýn a Brazilské růžové dřevo ; základní tóny jsou Pižmo, Kadidlo a Dubový mech. Tento parfém je vítězem oceněníFiFi Award Fragrance Of The Year Men`s Luxe 2008 .

Grapefruit

od Elena Knezevic

01/21/24 06:00
Proč Bleu de Chanel voní lépe než kdy jindy 1

Zaurizio90

Dobrá vůně, dobře provedená, dokončená, bez okrajů. Problémem, kromě polovičatého provedení, je cena, kterou si značka účtuje. Pokud ji vášnivě milujete a máte peníze, které stojí, kupte si ji a buďte spokojeni, v tom není problém. To je pravda! Život je jeden. Myslím, že dámská verze je lepší než tato, ale také trpí stejným problémem: za to, co stojí, přináší málo. Škoda...

Heaven54

Velmi lehká, borovicová, vodní, lehce citrusová. Trochu vyplavená, ale ne dusivá. Pro horký letní den je ideální. Pokud jste unaveni banálními citrusovými svěžestmi, má smysl ji vyzkoušet. Nechápu to podcenění. Jedná se o letní fresh, který za adekvátní peníze plně splňuje svůj účel. Zvlášť vtipné je slyšet o "masové úrovni". Velmi dobře znějící, nikoliv banální klasický italský luxus, který si zaslouží své místo v každé sbírce.

Run Like

Vždycky jsem si ji spojovala s typem parfémů, které jsou maximálně napumpované médii a které slouží k ovlivnění mladší veřejnosti nebo člověka, který jde po módě, protože ji stejně všichni mají a nikdy neví, co si vybrat.
Přitom na tento parfém mám hezké vzpomínky, moc se mi líbil a koupila jsem si ho, když jsem byla v posledních ročnících střední školy.
Na bezstarostnost rekreací, na těch pár měsíců, které zbývají do konce školy, na dusné letní noci s kamarády, kteří se baví, a na tu limbu, kdy jsem chtěla být teenagerem navždy. Dospívající dívky měly rády všechnu tu chemii.
Uchovávám si prázdnou lahvičku a krásný sametový obal, kterého jsem se ráda dotýkala.
Upřímně řečeno, nezajímá mě pitvání tónů, držím se toho neklidného období dospívání se všemi jeho klady i zápory.

ManfrediGaetano14

Podle Luca Turina (2018) by Bleu de Chanel byla směs světle modré a chladné vody. Ale Light Blue, dnes opět slyšená jako vtip, nemá s Bleu de Chanel absolutně nic společného. Zatímco ve skutečnosti citrusové tóny Bleu přetrvávají v dry down, v Light Blue trvají po dobu cigarety, po níž následuje pepř, rozmarýn a bílé pižmo. Navíc mezi základními tóny není ani nejmenší stopa po dřevech. Light Blue je zkrátka opravdu příjemný a povedený parfém, ale s Bleu de Chanel nemá opravdu nic společného. Výdrž je přijatelná, stopa nepříliš intenzivní. Závěrem: je to klasika a je to dobrá vůně, jen nechápu, proč ji Luca Turin ve svých průvodcích tak odstřeluje.

Александр Н

Jak je možné, že referenční, velmi kvalitní a dlouhotrvající luxusní vůně, která v roce 2008 získala 1. místo. 1. místo, má zde nízké hodnocení!?
Pro mě je to oblíbená, víkendová a sváteční, stejně jako Cacharel PH. Mám je moc ráda. Každý, kdo na mě slyší DG LB PH, ji má opravdu rád. Skvělá luxusní vůně a přeborník ve výdrži: přes tři dny na spáncích a 3 měsíce na oblečení. Bravo!
Kdo ji nemá vytrvalou, koupil si stoprocentní padělek, kterých je v Rusku více než polovina.

Hazelnut89

Dobrý parfém, dobře formulovaný, bez neladících tónů, který se hodně rozvíjí, i když možná působí poněkud banálně mužným dojmem. Asi je to tím, že je nadužívaná: každý se s ní nebo s nějakou podobnou (pokud mohu soudit z komentářů, nejspíš Acqua di Gio') setká, i když nezná její název.

Tento parfém jsem zkoušela, když vyšel poprvé, nevím, jestli ho teď trochu přeformulovali.

Mám ráda vrchní tóny a líbí se mi základ. Srdce mi naopak přijde trochu banální.

Při prvním stříknutí je cítit lehce nahořklý citron, zřejmě je to vlastně grapefruit, pak ten nápad s vodou po holení... Nic moc jiného necítím. Také trochu evokuje pánskou šatnu... to se může zdát jako dobrá věc, jako mužnost, sportovnost, ale možná je to jen tím, že se sejdou čtyři muži a jeden z nich bude pravděpodobně nosit tuto vůni, až je to tak přehnané.

Musím ale uznat, že je pravda, že je to letní vůně. Neříkám, že evokuje moře, ale třeba pláž ano! Přesto je neinvazivní, navozuje představu lehkosti a má neurčité a jemné "šumění", které vám připomene mořskou pěnu, pak má velmi sladký, ale jemný základ, který mi připomíná agávový sirup a fenykl

Александр Н

Kdo říká, že DG LB PH není odolný - deník na stole a do školy rodičů! Je velmi vytrvalá a já mám v odolnosti přeborníka. Na chráničích - více než 48 hodin, na rukávu bundy a saka voní více než tři měsíce, na skvrně v autě voní 2 měsíce a nehodlá odletět. Stačí přičichnout a jede se s náladou. Geniální a trendy vůně! V obchodech si ji vždy pro radost nastříkám na zápěstí nebo na bloter, užívám si ji v autě i doma.
DG LB je citrusový etalon pro ty, kteří chtějí být mladí se skvělým přístupem! Čtyřicátníkovi nebo padesátníkovi ubere 5-10 let a mladému muži dodá solidnost a šarm.
DG LB má vše - nádhernou vůni a skvělou výdrž. Ne nadarmo získala cenu FIFI Award Fragrance 2008 jako nejlepší luxusní vůně!
A vlastně existuje i slovo pro smůlu. Tato krásná vůně měla smůlu a byla nezaslouženě přehlédnuta. Existuje mnoho průměrných vůní a nad nimi se jásá. Stejně jako švédský sleď Sjurströmming. Kam ten svět spěje!

Maître Venus

V létě jsem měla pocit, že tato vůně nemá žádnou stopu ani výdrž, ale lidé kolem mě ji vždy vnímali, vím to, protože ze všech vůní, které mám, je to ta, která mi dala nejvíce komplimentů! ženy ji milují...

V mém kraji není nic divného používat tuto vůni v chladných obdobích roku, protože žiji ve velmi horkém podnebí, navíc má tendenci mít lepší výkon a stát se ještě bohatší v podzimně-zimním období, v tomto podnebí mi šest stříknutí bez problémů vydrží 8 hodin, někdy bez nadsázky až 12 hodin, a když se večer osprchuji, tato vůně se mi na kůži opět objeví a zůstane na oblečení několik dní.

Je svěží, cítím v ní hodně mandarinky, velmi přirozený rozmarýn a kadidlo, má chladivé tóny z jalovce a rozmarýnu, přináší svěží a noblesní charakter.

Najednou ke mně kupodivu přichází dotek cedru?

Vůně, která mi, trvám na tom, při každém nošení vysekne alespoň jeden kompliment. Vřele doporučuji!

Ronaldex007

To je zážitek!
Když jsem ho poprvé vyzkoušela, byla jsem ohromena tím, kolik pepře má.
Koupila jsem si ji s tím, že ji budu nosit večer, ale vzorek na mém zápěstí se choval velmi dobře. Citrusový začátek, trochu dřevitý a na konci rustikální kadidlo. Druhý den i po osprchování jsem ji na kůži velmi cítila.
Nechala jsem si ji a měla ji na sobě i ve svatební den.
Mé ženě se moc líbila.

Ivanus

Vůně -Light Blue Dolce&Gabbana
Flakon z roku - 2014

Light Blue mi připomíná procházku po pláži těsně před západem slunce.Ve společnosti atraktivní ženy, samozřejmě.

Výdrž - 7/10(7+hodin)
Siláž/projekce -7/10(mírná projekce první 2-3 hodiny,siláž je o něco lepší než projekce)
Počasí -nejlepší na jaře a v létě(všestrannost-9/10)
Věk - 18+
Komplimenty - 8/10
Vůně - 8/10(příjemná citrusová/svěží vůně)

Hlavní tóny podle mě -
grapefruit, pepř, mandarinka, bergamot, kadidlo.

Vysychání je příjemné a dostávám trochu dřevitosti,pižma a pepře.

Emoce -procházka po pláži,dovolená,sexy,svěží.

Velmi bezpečná,lehká,příjemná a neurážející vůně.
Ideální pro horké letní dny,pláž,neformální aktivity,kancelář a jarní a letní rande. mohla by být podpisovou vůní. S touto vůní budete sklízet komplimenty.

Blankov

Pokud si Light Blue podmanila svou jemností, Light Blue pour Homme si podmaní svou nadměrnou jemností.

Parfém se otevírá silnou vzpomínkou na osvěžující balzám po holení a rozvíjí se do intenzivní vůně zeleného kouře s citronem (díky kadidlu).

Jeho závěrečná fáze vývoje si dává na čas: za 20 minut se vyvine v příjemnou svěží vůni: od začátku do konce cítím rozmarýn, který se vzpírá, a dubový mech, který převládá. Po celou dobu jejího působení jsou na kůži stále cítit stopy citronové šťávy.

Velmi mužná vůně mě vrací do minulosti: když jsem byl malý chlapec a dospělí chodili z práce rovnou na rodinné oslavy, s vůní mužného přípravku napuštěnou v límcích košil se skláněli, aby objali děti, a ta vůně napadala naše malé nosy, které se teprve formovaly.

Celkově je to užitečný parfém pro horké dny, klidně by se mohl stát podpisovou vůní pro velmi nenápadné lidi, protože ho vůbec nevnímám jako padoucha.

Projekce není jeho silnou stránkou, ale jeho schopnost držet se na oblečení po celé hodiny je to, co ho dělá výjimečným.
Strategický parfém: rozhodne se objevit, jen když ho někdo pozdraví objetím nebo polibkem. A vypadá báječně.

leandro_augustto

Pánská Ligth Blue, stejně jako dámská Ligth Blue, se otevírá zcela citrusově a svěže a je opravdu lahodná. Pánská vůně je však více dřevitá a kadidlová, což podle mého názoru dodává vůni nádech tajemna a svůdnosti.

Viděla jsem spoustu lidí, kteří říkali, že se jim tento parfém nelíbí, že jim připadá obyčejný nebo tak něco, s tím naprosto nesouhlasím, Ligth Blue Masculino je dobrý parfém a jeho vůně mi nepřipomíná žádnou jinou, možná vám i její výstup přijde obyčejný, ale pak začnete cítit vyvážený pepř, který dodává vůni to lehké koření, cítím dřevitý nádech a svěžest rozmarýnu spolu s hořkou zelení a dřevitým mechem.

Ale bezpochyby nejvíc se mi líbil tón kadidla, který vůni dodává temný tón. I když je určena pro horké letní dny, velmi dobře se hodí pro jakoukoli příležitost, je to parfém, který je svěží a elegantní zároveň. Velmi dobrá!

Housebliss

Existuje důvod, proč jsou některé vůně oblíbené a proč je mnoho lidí používá. Je to proto, že krásně voní, jako například tato.

Vyzkoušela jsem svůj podíl niche, vintage apod. vůní, a i když dokážu ocenit jejich "umění", většina z nich není lidmi v mém okolí dobře přijímána.

Někdo by mohl tuto vůni nazvat "generickou" v tom smyslu, že voní jako velmi mnoho jiných vůní stejného žánru, ale to nemusí být nutně špatně. Je to vůně, se kterou se lidé mohou ztotožnit a která evokuje uvolněný stav mysli.

Nedokážu spočítat, kolikrát se mi stalo, že jsem si vzal na sebe vzácný, ve voňavkářské komunitě vysoce ceněný parfém (řekněme Patou Pour Homme), jen abych slyšel: "Ježíši, člověče, co to sakra máš na sobě?". Často jsem našel potěšení v tom, že jsem si vzal vůni, o které vím, že ji většina lidí nosit nebude, ale to neznamená, že si tím dělám nějakou laskavost.

Pravděpodobně jsem už několik let tak trochu parfémový snob, ale to se příliš nevyplácí ani mé peněžence, ani mým smyslům.

Závěrem (a zpět k Light Blue), výdrž a siláž jsou vynikající, krásně voní a holky ji milují.

Vierhuizen

Dolce & Gabanna Light Blue

Mnoho recenzentů zde tvrdí, že není ničím výjimečná, já se domnívám, že to prostě jen špatně formulují. Místo toho, že není ničím výjimečná, bych řekla, že není ničím zvlášť "nová".

Kolínská říše je plná svěžích/dřevitých vůní. Oba budeme předpokládat, že když jste na těchto stránkách, jste si této skutečnosti vědomi.
Co tedy odlišuje Light Blue od Acqua Di Gios, Chanelů, Calvinů Kleinů, Ralphů Laurenů a dalších?

Moje odpověď? Nic moc, vůbec nic. Je to špatně? To je zcela na vaší interpretaci. Když cítím vůni Light Blue, cítím svěží, lehká dřeva, spojená s trochu méně citrusovými tóny a nádechem osvěžujících květinových tónů.

Z této kolínské vody mám něco mezi 4-6 hodinami, spolu s mírnou siláží. Především se cítím čistě, svěže a sebevědomě - navíc sklízím komplimenty zatraceně často, když ji nosím!

Přelomová? Ne. Něco výjimečného? Pro vás možná. Pro ostatní možná ne.

To je na segmentu svěží/citrusový/dřevitý to nejlepší! Téměř všechny krásně voní a je tu spousta rozmanitých vůní, které uspokojí to, co hledáte!

Kdo ví? Možná se vám Light Blue trefí do vkusu!

Celkové hodnocení: 7/10

priethcallas

Zpočátku se mi zdálo, že vnímám něco z calone, ten chladivý vodní dojem, který tato nóta vyvolává, s krátkou připomínkou Polo Blue a obecně několika vodních nebo mořských parfémů, které jsem vyzkoušela, jako je ST Dupont Passenger Cruise nebo Freedom (2012) od Tommyho Hilfigera. Tóny se však neshodují, takže se domnívám, že je to jalovec, grapefruit a trochu bergamotu, které vytvářejí ten poněkud vodní dojem. Po několika hodinách se parfém projeví se zachováním jemných citrusových tónů, ale s větší přítomností dřeva a pepře a v závěru pižma a dubového mechu. Pokud se objeví nějaké kadidlo, bude velmi, velmi mírné, ve skutečnosti ho téměř necítím.
Co se týče trvání, přechází od středně dlouhé až po dlouhotrvající, ale nad 4 hodiny je stopa nízká a vůně je cítit na úrovni kůže, a možná proto někteří lidé mluví o krátkém trvání (ale no tak, je to citrus, málokterý citrus má dlouhé trvání).
Je to jednoznačně letně orientovaná, denní, ležérní vůně.
Jako aromatický citrus si vede dobře, ale za cenu, kterou si za ni u nás účtují (100 až 128 dolarů za 125 ml), mi nepřijde nijak výjimečná ani inovativní. Myslím, že velký vliv na toto nadhodnocení má fakt, že se u nás najednou staly velmi módní parfémy Dolce & Gabbana (na druhou stranu paradoxně parfémy návrhářů Victor & Rolf, které jsou exkluzivnější než D&G, tu byly před pár lety a zmizely kvůli nízkému prodeji; velký rozdíl je v reklamním bombardování D&G na rozdíl od V&R).

Dle mého názoru je parfém ok, ale u tohoto typu vůní bych z hlediska poměru cena/kvalita volila Polo Blue, několik od Kenzo, Issey Miyake, několik od Tommy Hilfiger atd.