Christian ProvenzanoJomashop.com 2 items for 99.99 - 101.99 USD
FragranceNet.com 1 product for 120.89 USD
Pomona Vitalis podle Electimuss je Orientální Floral vůně pro ženy a muže. Pomona Vitalis byl/a uveden/a v roce 2022. "Nosem" za touto vůní je Christian Provenzano.
Biato
Značkový vzorek
Souhlasím s prvním komentátorem, vůbec žádné bobule nebo sladkost.
Jedná se o gerániovou a balzamickou kompozici, občas se objeví ozvěny lakovaného dřeva. Základem zůstává pryskyřice s kořeněným nádechem. Vůně je nepochybně bohatá, vytrvalá a mazlavá, ale podle pyramidy člověk očekává spíš bobulově-květinové pačuli než těžkou květinově-balzamickou kompozici.
Není bezpečná pro nákup naslepo, vůni je třeba vyzkoušet na kůži.
azv
Pomona Vitalis je velmi krásná vůně. Podle mého nosu se ubírá stejným směrem jako Imperium, jen zde místo bergamotu vnímám nejvýrazněji liči, jahody, trochu růže a pelargonie v pozadí a to vše ve sladkém vanilkovém sirupu. Vůně je velmi sladká. Mám slabost pro sladké, takže pro mě je to plus.
Při tom všem složení není zdaleka lehká, je velmi hutná, krémová, asi na úkor santalového dřeva, ale to nemohu vyzdvihnout.
Výdrž - od rána do večera, projekce je silná zejména v první hodině - metr až dva, snadno zaplní velkou místnost.
Pro mě je PV v první pětce Electimuss.
Dixieland Delight
Jako někdo, kdo vlastní 190 fragů, z nichž mnohé jsou výklenkové - je to naprosto unikátní. A návyková.
Úroveň kvality voní nesmírně. Je květinová, ovocná a šťavnatá. Pak bohatá a téměř čokoládově jantarová. Je pryskyřičná a pižmová, na níž se drží květinová ovocnost.
Nesmírně úžasná.
Ať už ji milujete, nebo nenávidíte, musíte před parfumérem smeknout klobouk. Umělecké vítězství.
Já ji náhodou miluji.
Hodnocení 9.
givenatali
Značkový vzorek. Vše voní naprosto rozpoznatelně a podle not - začíná gerániovým pačuli a nějakými pryskyřicemi, pak se objeví růže (spíš i růžový olej, nejde o květinu), ale geránium ji nenechá vyniknout. Nechybí jablko a jahoda, přítomný je bergamot s lehkými mátovými doteky. To znamená, že je to pelargonie + pačuli a kapka růže, v základu vanilka a mandle, základ sedí jako přibitý na oblečení a kůži) Vůně není sladká - dost kořeněná, unisex. Stopa a výdrž jsou průměrné.
Datura-Darling
Jedná se o zajímavou vůni, která je spíše vůní pelargónie než růže, přestože byste si to mohli myslet. Pokud toužíte po mentolové hořkosti muškátů, pak vás tato vůně potěší, protože je jimi zpočátku přímo nabitá.
V úvodu se rozvoní studené pelargonie, což je podle mého názoru velmi realistické, a pak spousta styraxu a pačuli, aby byla vůně zemitá a dřevitá. Poté se objeví nejkrásnější santalové dřevo, které zahřeje svou krémovou a citronovou náručí. Sandálové dřevo je zde velmi důležitým hráčem během schnutí, což mě potěšilo, spolu s nesmírně nesmělou a jemnou růží kdesi v dálce. Zjistila jsem, že je to mnohem více dřevitý, jantarový typ vůně, což mě překvapilo, když jsem viděla všechny ty sladce znějící tóny. Stále je tu však nějaké ovoce a tu a tam se mi letmo objevily tóny liči a jahod, ale hlavně je to exploze pelargónie, která ustupuje santalovému dřevu a pačuli víc než čemukoli jinému.
Tahle vůně se mi opravdu líbila a přinesla několik zvratů, které jsem nečekala. Opravdu se mi líbila ta cesta protikladů, kdy přecházela z hořké a studené do sladké a hřejivé. Dobrá věc!
Aktualizace - tohle mě i nadále uchvacuje. Později se přesunula zpět do fáze chladivého mentolového pelargónie, pak zase zpět k hřejivému santalovému dřevu. Jak? Je to úžasné a santalové dřevo a tóny pelargónie v tom jsou prostě dokonalé.
Poznámka - Pro všechny ostatní milovnice santalového dřeva; pokud vlastníte parfém Santal blanc, zkuste ho v suchém období vrstvit na tento a později mi poděkujte. To je moje řešení toho, jak nesnesitelně rychle SB mizí. Zdá se, že vrstvení s touto vůní udrží rýžový nádech SB mnohem déle, a prolínání obou santalových dřev s občasnými hostujícími závany pelargónie a ovoce je tak příjemné po celé hodiny.
KaliDurga
Tohle mi vyrazilo dech a zároveň mi to vyrazilo dech... v dobrém slova smyslu. Styrax a santalové dřevo jsou na začátku velmi silné. Pak začnou v pozadí rezonovat jahody a liči, téměř jako šumění. Nakonec zaschne velmi silný, vlhký jantar v kombinaci s přezrálým ovocem. Velmi neobvyklá vůně, kterou stojí za to prozkoumat, pokud patříte mezi milovníky jantaru. Unisex a není pro "smršťující se fialky". Na její nošení musíte být rozhodně odvážní a ve hře.