Terre Dhermes / Hermes Perfume 0.17 ... (14.99 USD)
Terre d'Hermes Parfum podle Hermès je Woody Chypre vůně pro muže. Terre d'Hermes Parfum byl/a uveden/a v roce 2009. "Nosem" za touto vůní je Jean-Claude Ellena. Vrchní tóny jsou Pomeranč a Grapefruit; střední tón jePazourek ; základní tóny jsou Dřevité tóny, Dubový mech a Benzoin.

Káva, lékořice a vzduch: Jaké tajemství se skrývá za novou Terre d’Hermès Eau de Parfum Intense
od Igor Masyukov

DariaFrancesca74
Báječná vůně plná sugestivních nuancí. Jean-Claude Ellena, velký mistr, který vytvořil toto ikonické dílo. Hesperidová předehra, která otevírá dveře hřejivým, uklidňujícím boisům a chypre tónům vzácné harmonie a svěžesti. Při zaschnutí se vynoří smyslná síla jantaru v symfonické rapsodii, která vytváří naprosto jedinečný čichový zážitek. Určena pro muže, ale naprosto překvapivá a se skvělým charakterem na ženské pokožce. Masterpiece

Buh Martins
Navrhla jsem manželovi, aby si tento parfém koupil pro vlastní potřebu. Byl do té vůně blázen
****
Čas od času ho nosím i já pro vlastní potřebu. Kkkk Proto ho nepoužívám při několika příležitostech, abych zhodnotila jeho výkon, který je z hlediska fixace vynikající. Dovolte mi však udělat si denní snění, mentální kresbu toho, co cítím, když ji používám:
Představuji si, jak sedím v nejšikovnější sauně na světě a piji nepříliš studený pomerančový džus bez cukru, jen se sladkostí ovoce v křišťálově čisté sklenici.
Kontrast svěží sladkosti nápoje s rozžhaveným dřevem sauny a jeho typickou vůní, tělo, kůže v kontaktu s tímto dřevem.
Šťáva vytéká. Ve sklenici jí trochu zůstane.
Odhodím sklenici stranou a pokračuji do sauny, oči zavřené.... ten čistý, dřevitý, citrusový, svěží pohled visí ve vzduchu. Šťáva se začíná vypařovat a lehce vydechuje parnou atmosférou.
Naplním si plíce tím horkým vzduchem, který mi vniká do nosních dírek tou citrusovou vůní sauny, nápoje, vzduchu, těla, dřeva, praskajících kamenů, které saunu vyhřívají. Vypouštím vzduch, plný, radostný, povzbuzený.
Tlumená hustota suché sauny s citrusovým aspektem, aromaterapeutický pocit, teplá a svěží pohoda, kterou může nabídnout jen sauna. Kontakt s vlastním dechem a s parami vycházejícími z horkých věcí kolem vás, v čistém, elegantním, exkluzivním místě připraveném k relaxaci.
To je mentální obraz, který ve mně vyvolává vůně Terre D'Hermes Pure Parfum.
Uzavřený, zralý, suchý pomeranč, lahodný dubový mech, hřejivá minerální vůně, v přirozenosti tónů, ze kterých se mi chce křičet.
Když otevřu pračku, je uvnitř manželovo oblečení, z něhož po několika dnech používání vyzařuje Terre Pure Parfum. Usměju se.
Tento parfém by měl být MUST v mužské sbírce. Výrazný a nesmírně elegantní. Elegantní. Za sebe bych ho tu měla 10 litrů, aby mi tato vůně nikdy v životě nechyběla.

Davide Anteifra
Parfém, který patří do osobní kategorie "nikdy bez" a který kupuji pouze v rodinném formátu. Používám ho teprve několik let, a proto jsem nevnímala žádné reformulace, které proběhly v průběhu času od prvního vydání, jak tvrdí ti, kteří ho vyzkoušeli. V této podobě ji považuji za mistrovské dílo a dávám jí přednost před edt, kterou stejně miluji a vlastním. Nádherný citrusový úvod není prostřílený "sportovním" parfémem, ale elegantní, filtrovaný zemitou prašností. Vetiver velmi 'aktivní' od začátku do konce a benzoin, který podle mého názoru vždy přispívá k vytrvalosti vůně. Podle mého názoru velmi univerzální díky své vrozené eleganci. Výborná a ideální výdrž na kůži. Projekce je dobrá, dobře vnímaná okolím a stopa je dobrá, ale nikdy ne vtíravá nebo otravná. Dává mi pocit, že jsem zahalena do oblaku pohody, který se ostatním nemůže nelíbit. Mile mě překvapila.

ambar.gris.decants
Jeden z nejlepších výtvorů, které mi přišly pod nos, vzhledem k tomu, že jsem vyzkoušela stovky parfémů a vlastním jich také značné množství.
Tato je samozřejmě ostřejší a intenzivnější než edt. Ale nestává se otravnou, to vůbec ne.
Je návyková, nutí vás neustále přikládat ruku se sprejem k nosu.
Musím se přiznat, že pomerančová nóta patří spolu s tabákem k mým nejoblíbenějším v parfumerii, můj názor je možná zkreslený tímto faktem.
Tohle je, pánové, zázrak.
ALE, bohužel pro někoho, je to spíše vkus muže, který ji nosí, než lidí, kteří vás očichávají. Pokud vám někdo složí kompliment, bude to pravděpodobně nějaká žena po čtyřicítce.
Skutečnost, která je mi v podstatě jedno, protože když nosím TDHP, připadám si jako Clint Eastwood vyzbrojený pomeranči, připravený všechny popadnout zemitými pomeranči.

Francis
Koupil jsem si ho pro sebe.
Po šestém testu na mé pleti jsem si uvědomila, že ho potřebuji a že ho opravdu potřebuji.
Proč je umístěn jako čistě mužský?
Je... v duchu staré francouzské školy, luxusní klasický chypre, v němž se plynule a monolitně prolínají tóny citrusů, vetiveru, dubového mechu a písečných dun.
Zhruba podobný směr jako Paloma Picasso, Je Ozet a další vůně "těch časů".
Luxusní, strohá, třpytivá a mihotavá s různými aspekty, objemná a ..... jednoduše krásné.
Začátek začíná grapefruitem a zní asertivně, ale asi po půlhodině se usadí mechově-dřevitým světlem a zahalí jako drahé manteau.
Nevím, jak je to na mužské pleti, ale na té mé zní hřejivě a jemně.
A kdybych tuto vůni na někom ucítila, pomyslela bych si, že ten člověk je odměřený, introvertní a fantasticky úspěšný, ale bohužel nedostupný.
Tak proč muž?
Proč je Encre Noir se svým kouřovým vetiverem umístěn jako unisex, zatímco Bandit se svými spálenými pneumatikami, galbanem a dubovým mechem v základu je umístěn jako ženský?
To se mi líbí. Fantasticky krásná.

Espartaco
Nedávno jsem to zkusil, poměrně pozdě, protože jsem úplně zapomněl, že to existuje.
První dojem je, že je to stejný parfém jako jeho otec, až si říkám, k čemu je potřeba upravovat parfémovou koncentraci obměňováním některých tónů, aby voněl úplně stejně. Jediný rozdíl, který na první pohled rozeznávám, je pevnost, tělo vůně, které je v tomto parfému mastnější, hutnější a ukolébávající, ale zároveň, a to je zvláštní, vyzařuje s menší silou. Po provedení několika testů se domnívám, že tento dusivý povrch není ošklivý, nebo alespoň v této vůni nevypadá špatně, protože tóny, ačkoli jsou velmi podobné Terre, jsou těžší, jako by se vařily hodiny v měděném hrnci. Ačkoli originál je velmi přetížený parfém, má v sobě něco slunečného a veselého, velmi mužného, ale zářivého, v této parfémové verzi nezůstane bez povšimnutí, že mluvím nízko, protože má pevné a mlhavé balení.
Teprve když necháte uplynout asi deset minut, předpokládáte, že Terre Parfum má svou vlastní vůni, a opravdu si myslím, aniž bych byla fanouškem Elleny, že je to velmi zdařilé, protože vás donekonečna klame, až přemýšlíte, jestli je to Terre, nebo není Terre?
Viníkem je podle mě ten tón nebo molekula, která se objevuje tak nízko v partituře, křemen. Na můj vkus by měla být výš, protože ačkoli není ohromující ani nezpívá opery, může za to, že jí spolu s mechem dodává jódovanou, vlhkou, velmi ponurou pachuť, jako by to bylo něco, co jste vytáhli po hodinách kopání v jeskyni, pachuť na půl cesty mezi jednou z těch starých petard, které už nezapalují, zapalovačem zippo nebo plesnivou plechovkou. Tady ten tón, který je spíš rezavý než kovový, má vlhkou, živou stránku, jako zippo zapomenuté mezi kameny jeskyně, zippo, které voní měkkým kovem, jeho knotem, jeho kamínkem? Připomíná staromódní zapalovač, ale ne benzín, nýbrž kuřácké umění.
Terre Parfum klame, zdá se, že k originálu vůbec nic nepřidává, ba dokonce mu ubírá. A pravdou je, že si to nemyslím, kromě toho, že celková kvalita, vzhledem k tomu, že jde o abstraktní parfém, který vás nepřiměje představit si grapefruit nebo růži, mi připadá dobrá. Přidání toho zvláštního křemenného tónu a méně svěžích dřevin než mýdlového vetiveru z originálu dělá z tohoto parfému atavistický, telurický, mechový Terre, který má mnoho společného s legendami, pověstmi a tajemnými příběhy, a přitom je to parfém, který se dá snadno obhájit. Jestliže originál voní, nebo alespoň mně voní borovicovou pryskyřicí a pomeranči, protože vůbec nevoní po zemi, tento žije v jiných světech, kam slunce nevstoupí. Pokud chcete vyzkoušet rozdíl mezi jednou a druhou verzí, stačí si dát do každé ruky sprej a budete překvapeni, kolik nuancí můžete porovnáním obou vyškrábat.
PS. Slušná výdrž, regulujte stopu. Velmi zajímavý flakón a vlastně i parfém, který by mi nevadilo nosit jednou za čas, na noc, voní tajemně a sofistikovaně, a navíc je to Terre, ale není to Terre.
PS II. Už jsem to říkala tisíckrát, Ellena se mi nelíbí, její zahrady pro Hermés mi voní jako jeden z těch studených sáčků. Ale lhala bych, kdybych tvrdila, že tohle je špatné. Co se týče toho, jestli je svůdná, tak mi přišla velmi sexuální, aniž by bylo potřeba do ní zakomponovat nějaké sladké tóny, kromě toho benzoinu, který jí dodává lehkou sladkost a určitou hloubku. Dokonale chápu tolik žen, které Terre nosí nebo se svíjejí rozkoší, když ji cítí na muži, protože je to parfém, který, aniž by upadal do samozřejmostí, voní jako něco živočišného, pudového, sexuálního a zároveň civilizovaného.
PS III. Nevím, jak probíhá reformulace obou vůní, já jsem si nechala původní s velmi dobrou stopou a výdrží.

captainM7
O tomto parfému bylo řečeno vše: moderní, klasický, vyvážený, jemný, mistrovské dílo Elleny. Je to parfém, na který nezapomenete a který vás neomrzí, edp verze je řekněme podobná první edt verzi před reformulací, zdá se, že v roce 2012.

Edu Lezana
Tato vůně je interpretací původní vůně Terre d'Hermes, která byla vydána po obrovském prodejním úspěchu verze EDT.
Mám obě, EDT i tuto, a musím říct, že parfémová verze má silnější výdrž, ale kratší stopu. Alespoň na mé pleti
Tento parfém má mnohem více dřevitých nuancí, bez pikantní kořenitosti verze EDT, a je to cedrový akord, mistrovsky sladěný s benzoinem a hřebíčkem. Což dává pocit, že máte na sobě hutnou, těžkou vůni. A ještě jeden vážný bod.
Mám z tohoto parfému dojem, že má "umělecký" nádech a velmi dobře vystihuje dřevitě-minerálního ducha, který mají všechny vůně Terre.
Je smyslná (benzoin jí dodává teplo a velmi jemný vanilkový nádech), mužná (s nádhernou vůní cedrového dřeva) a výrazná. Má dobrý paměťový efekt a především se mi líbí její výdrž, která je vynikající.
Parfém s osobností, s charakterem, který je někde mezi formálním a přirozeným a při jeho nošení máte vždy pocit, že máte na sobě harmonickou vůni s váhou.
Dobrá kvalita esencí a dobrá interpretace původní "Terre d'Hermes".
A s charakterem

dzb
Kdyby vůně mohly zápasit v páce, žádná by se TDH nevyrovnala.
Lidé, kteří si myslí, že řada Terre stojí za prd, by se měli méně stříkat. Třeba 3 střiky jsou i v interiéru moc a 2 jsou opravdu moc (2-3 jsou venku v pohodě).
Trik s Terre je nastříkat 1, maximálně 2 spreje... pak, když lidé dostanou malý závan, řeknou "sakra, ty voníš dobře".
Tato vůně je jako sůl. Posypte ji a je fantastická. Vysyp ji a je to noční můra. Někdy méně znamená více.

Carlos P. Sena
Naše čichové vjemy jsou víc, než dokážeme rozluštit a pochopit, protože část naší chuti na určitou vůni pochází z našich čichových vzpomínek uložených v podvědomí od prvních let života a ještě předtím a daleko za tímto chápáním, nejde o luxus nebo sofistikovanost, naopak, může být v extrémní jednoduchosti, jako je výjimečnost samotné existence lidského života.
Ze všech vůní, které znám, je moje nejoblíbenější extrémně jednoduchá; Dolce & Gabbana Pour Homme, a trvalo mi dlouho, než jsem pochopil proč, je to přítomnost koriandru, který byl přítomen i v celém mém dětství a je mým oblíbeným kořením pro kulinářské dochucování.
Ale to je parfém Terre D'Hermes. Podle mého vnímání, chápání a názoru je to umělecké dílo a jako u každého umění záleží zalíbení na interpretaci a vkusu. Podle mého vkusu je to dobrá vůně, ale s kritérii, nehodí se ke všem příležitostem a v horkých dnech je pro mě laicky řečeno špatná, převládá "minulý pomeranč", jak už bylo zmíněno, ale ne ve špatném slova smyslu. Projekce, fixace, rozvíjení a/nebo vývoj, vše už bylo řečeno a zopakováno a já bych ráda znovu potvrdila fixaci, u které si můžete být jisti přítomností terre minimálně 12 hodin, protože i když se liší kůže od kůže, část nuancí se přenáší na oblečení a zajišťuje jeho fixaci.

Fereiro
Verze Pure Perfume se mi líbí víc než stejnojmenná EDT. Akcenty zde umístěné podle mého názoru odhalují skutečný význam konceptu Terre d'Hermes. Parfém sedí jemněji, je šťavnatější, atmosféričtější a charismatičtější. Není tak suchá jako EDT, má menší tlak, ale zní vznešeněji. Jestliže v EDT jsou citrusy kyselejší, zde je hlavní součástí dřevitý a pryskyřičný stonek, který dokáže vyvolat jednoduše hypnotické proměny. Nošení parfému Pure vyvolává pocit ponoření do kompozice, jako byste se ponořili do této prosluněné substance pryskyřic a dřeva. Má více vzduchu a širší rozsah. EDT má jednu zvláštnost: při nošení je schopna existovat odděleně od nositele, kvůli čemuž může být občas únavná svou citrusovou a vetiverovou ostrostí, zatímco zde podklad z dubového mechu harmonizuje kompozici s pokožkou nositele, takže při nošení je vnímána jako její neoddělitelné pokračování. Výdrž je vynikající a stopa je přesně taková, jakou potřebujete - ani více, ani méně. Nápadná, ale nepotlačuje, nechává vás dýchat. Všechny tyto vlastnosti mohou z parfému-verze udělat stálého a nenahraditelného společníka v každé situaci, stejně jako nedotknutelnou součást šatníku. Vynikající vůně, která se může snadno zařadit do kategorie "signature fragrance". Rozkoš!!!

Baphomet
A zdálo se mi, že rostu jako osamělý pomerančovník na kamenité a suché půdě. Vítr nade mnou vanul, posiloval mou kůru a nad mou korunou se rozprostíralo rozlehlé modré nebe. Plody dozrávaly, padaly na kameny a šťáva vytékala na vyschlou zem a pak... jsem se probudil.
Vůně... pravá, francouzská, krásná ve své jednoduchosti a eleganci. Začátek je letmý, slyším zvonivé citrusy, pak téměř okamžitě nastupuje hutný mechový dřevitý základ, který trvá velmi dlouho. Vůně obklopuje nositelku kokonem a připomíná se během dne.
Země a vzduch.
P.S. Zvláštní poděkování patří domu Hermes za návrh. Flakon je těžký, kvalita skla je vynikající, design... všechny linie jsou kalibrované, rozprašovač je jemně rozptýlený s měkkým tahem.

GUSTO VIEIRA
Souhlasím s tím, že mezi EDT a PP existují podobnosti...
Protože jsou však vyrobeny odlišně, každá z nich se otevírá svým vlastním způsobem: EDT vyzařuje výtečně během prvních několika minut, ne-li prvních dvou hodin, a ukazuje intenzivní a krásnou svěžest; PP je naproti tomu diskrétní, uvolňuje výtoky postupně, blíže k pokožce.
S postupem času však EDT, jak by měla, ztrácí na razanci své projekce i na výdrži (i když na mé kůži jsou nadprůměrné: 8 až 9 hodin). Naproti tomu PP tam zůstává, pravidelný, jako pryskyřice, udržuje si svou vůni bez rozruchu, jemně vystupuje, syčí v nosních dírkách, když to nejméně čekáte.
PP se mi zdá být plnější, energičtější, stabilnější. EDT se proměňuje, vytváří nové vjemy, "vyvíjí se" (podle odborného termínu používaného znalými). Já dávám přednost termínu "rozvíjení", který je přesnější než pochybný "vývoj".
Ale není třeba zde vynášet soudy: obojí je úžasné. Jen jsem si osvojil zvyk nosit je při různých příležitostech: EDT nosím v teplejších dnech a nocích; PP v mírných, chladných dnech a nocích. Bez ohledu na roční období je důležité si to ujasnit. Jde o to, že v São Paulu je toto sezónní zařazení relativní (Sampa je kaleidoskopem podnebí v krátkém časovém období).
Respektuji však názor, že vůně působí zejména přes den, a to díky své světelné auře.
Jen je obvykle nenosím do klubů, protože podle mého názoru se charakter Terre nehodí k těm "nočním aktivitám", které mám tak ráda.
Návrh: odpoledne nebo večer v baru při točeném pivu a samba de raiz by mohla jít dobře... Přesto se přikláním k diametrálně odlišné myšlence, podle níž v sobě Terre nese pozoruhodnou vlastnost "síly"; hodí se tedy stejně dobře k vedení mužů (a také žen) uprostřed obchodního jednání.
Jsem nedůsledný? Jaký to nesoulad příležitostí, co? Tolik idiosynkrazie projevené v jediném parfému, že? Jenže tyto dojmy (nebo konflikty) jsou věci, které dokáže vyvolat jen Ellena...
Zábavný fakt: můj PP přišel ve 30ml lahvičce spolu se 125ml náplní. Lahvičku s rozprašovačem odšroubujete a vložíte do ní obsah náplně. Je skvělé vzít si ji kamkoli s sebou, použít ji kdykoli a v případě potřeby doplnit energii vůně, aby byla vždy přítomná... Lahodně přítomná.
Objetí a bratrské polibky všem!

ericrico
Poté, co jsem měla Terre d'Hermes EdT a přivoněla si ke vzorku Pure Parfum (a pak si koupila lahvičku), píšu to z hlediska rozdílů mezi oběma vůněmi - a jejich "soužití". Osobně mám ráda a hluboce obdivuji obě - a jejich společné vrstvené nošení je pro mě prostě nejlepší volbou... promlouvají ke mně jedinečně, ale mají spolu nádhernou harmonii. Skvělá synergie, protože každá z nich rozvíjí svou jedinečnou hloubku a při vrstvení vytváří něco úžasného. Ne všechny EdT a EdP/Parfémové vůně to dokážou - a Terre d'Hermes to zvládá téměř dokonale.
Budu stručná (doufám, že ne příliš) - EdT je hlasitější s větší projekcí, ale menší koncentrací vůně a rozvíjí se o něco více. Má více pepřové/kořeněné kvality spolu s větším množstvím "minerálních zemitých/křemenných akordů" - které se dobře promítají z kůže. Vetiver je v závěru dominantnější díky vývoji vůně spolu s cedrem.
Pure Parfum je však hutnější, nosí se blíže a má hlubší pomeranč a grapefruit (šťáva, kůra a dokonce i kousek stopky z pomeranče s čistější šťávou z grapefruitu) - je to fantasticky bohatý citrus! Je tu pepř (ale ne tak hlasitý) a nakonec se objeví lehce kouřový/uhlíkatý tón dřeva s cedrem... zajímavé, spolu s příjemným vetiverem. Minerálnost/zemitost je tlumena neuvěřitelným množstvím čerstvě vymačkaných citrusů. Křemenný akord není v čistém parfému přítomen.
Vizuální představa - Představte si popraskanou, suchou zem - s vysušenými, žíhanými kořeny vetiveru vystupujícími ze země s pomerančem a grapefruitem "potícími" své šťávy pod horkým, žhavým sluncem s čerstvě namletým pepřem zaprášeným nahoře poblíž starého vysušeného cedrového kmene... to je Terre d'Hermes EdT. Všimněte si, prosím, jak je zde "blízkost", ale oddělení tónů.
A teď si představte ne jeden pomeranč nebo grapefrut, ale celou hromadu - mnohem čerstvějších a několik rozříznutých a vymačkaných, zvlhčujících zem, pepřová moučka plave v louži pomerančové a grapefruitové šťávy pod stejným horkým sluncem. Země je osvěžena citrusy... sušený kořen vetiveru je stále na místě - ale, navlhčený a nasáklý šťávou z pomeranče a grapefruitu. Do onoho cedrového kmene však před časem udeřil blesk a v dálce zůstává ohořelý pařez a kmen - objevuje se lehká kouřovost. Přirozený cukr citrusů se "peče" na vysušenou dřevní mízu, mísí se a vytváří nádech pryskyřice - vzniká benzoinový akord. Na stinné straně kmene se objevuje trocha sušeného dubového mechu - lišejníku, který je zemitý (nikoliv vlhký) z posledního období dešťů před několika měsíci. Není to sladká vůně, ale neuvěřitelně živá se základní zemitostí, která vytváří nádherné akordy. To, co dominuje, jsou všechny ty hluboké, vlhké citrusy a ostatní tóny nabízejí doteky, nuance a podtóny. Tohle je čistý parfém.
Takto maluji "obrazy rozdílů"... s obdivem k oběma. Opět platí, že optimální je vrstvené nošení. Získáte nádherné a vlhké citrusy, křemenné minerální tóny, praskající kořen vetiveru, sušené dřevo (s nádechem kouře) a dokonce i dotek šťavnaté pryskyřice a sušeného mechu.
Brilantní kompozice - ve skutečnosti jde o dvě recenze v jedné, ale abyste ji (plně) pochopili, musíte mít perspektivu obou. Ellenovy nejlepší práce jsou právě v těchto dvou lahvích.
Na zdraví.