Daphné BugeyHodnocení parfému 4.13 z 5 s 10,645 hlasy
Kenzo Amour podle Kenzo je Orientální Vanilla vůně pro ženy. Kenzo Amour byl/a uveden/a v roce 2006. Kenzo Amour byl/a vytvořen/a Daphné Bugey a Olivier Cresp. Vrchní tóny jsou Rýže a Bílý čaj; střední tóny jsouPlumérie, Třešňový květ a Otočník ; základní tóny jsou Vanilka, Pižmo, Kadidlo a Dřevo Thanaka. Tento parfém je vítězem 2 ocenění: FiFi Award Fragrance Of The Year Women`s Nouveau Niche 2007 a FiFi Award Best Packaging Women`s Luxe 2007 .
Bond No 9 Lexington Avenue: Velkorysý gurmán z kardamomového kheer, brandy másla a klasického anglického pudinku
od Eddie Bulliqi
Diptyque L'Eau Papier: Zvěstovatel uklidňujících akvarelových chyprů?
od Eddie Bulliqi
Martï Rosé
Když jsem si všiml redakční recenze Sergeje Borisova "Kenzo Amour: Invitation to Bali", okamžitě jsem se usmál. Kenzo Amour je jediný parfém, který jsem si před několika lety vybrala, aby mě doprovázel na Bali. Žádná jiná kompozice by se na ten nádherný indonéský ostrov nehodila víc! Zelené terasy rýžových políček na Bali představují nejčastější obraz "ostrova bohů", který je stejně proslulý svými chrámy jako kulturou bílých políček. A Kenzo Amour má jako svůj určující tón právě dušenou rýži. Amour je dobrý parfém, relativně jednoduchý, ani mozkově náročný, ani složitý, a takový, ke kterému z výše uvedených důvodů velmi přilnu. Ale bohužel to není láska: občas vnímám, že má vůči ostatním tónům křečovitou, despotickou, přehnanou sladkost, která je nakonec bohužel utlumí.
Malou zmínku si z mé strany zaslouží osvědčení parfému: krásná a exotická Olga Kurylenko, původem Slovanka, ale se zvláštně asijskými rysy.
Mauwint
Říkám tomu těhotenská touha. Když jsem byla těhotná, cítila jsem její vůni a milovala jsem ji. Je super elegantní. Kadidlo s třešní a bílým čajem je nádhera. Vzpomínám si, že jsem si preventivně musela odpočinout a požádala jsem o koupi tohoto parfému. V posteli, ale provoněná tímto nádherným Kenzo Amour jsem trávila dny až do narození dcery. Miluji tento parfém a příběh, který jsme spolu prožili.
bolla2909
Tohle bude dlouhá a velmi osobní cesta za parfémem. lol. Pro ty z vás, které to nezajímá, je tu stručné shrnutí:
Je to hřejivá vůně, těžká vanilka a rýžový pudink. Mírná siláž a projekce. Na mé kůži vydrží více než 6 hodin. Hodí se zejména k chladnějším měsícům.
Ty z vás, které zajímá "duchovní stránka parfému" (ano, vím, jak to zní), prosím, čtěte dál.
Před deseti lety jsem zanechala recenzi na tento skvost. Tehdy byla moje angličtina velmi omezená a já jsem ji prostě nedokázala spravedlivě popsat. Ale dnes jsem tady, znovu se spojila se svým dítětem.
V roce 2006, kdy právě vyšla, jsem byla v místním obchodním domě a všimla jsem si této zábavné lahvičky. Nastříkala jsem si ho na zápěstí, aniž bych o tom nějak zvlášť přemýšlela, jak to obvykle při nakupování parfémů dělám, a pak jsem si šla něco zařídit. Okamžitě jsem byla v úžasu. Všude kolem mě bylo něco tak jemného a hřejivého. Nemohla jsem si přestat vonět k zápěstí. Za dvě hodiny jsem byla zpátky v obchodním domě a koupila si bílý flakon.
Ta se stala mým podpisem. Nosila jsem ji tak často. Milovala jsem ji. A to mi tehdy bylo něco přes dvacet let a můj vkus na parfémy byl všelijaký. Rockin' Rio od Escady, Premier Jour od Niny Ricci, Lovely od SJP, Cacharel od Noa, 212 od Caroliny Herrery, Cinema od YSL, Coco Mademoiselle od Chanelu atd. atd. Všechny tyto (a mnohé další) jsem tehdy měla ve svém vlastnictví ve věku kolem 18-25 let. A i když je všechny stále miluju, teď už hlavně proto, že ve mně vyvolávají obrovskou nostalgii, tolik úžasných vzpomínek se mi vrací, když k nim přičichnu, ale většinu z nich už teď nerada nosím. Můj nos prostě vyrostl a změnil směr. Nebo spíš můj nos konečně dostal směr, protože když jsem byla mladší, byla jsem dost rozhozená.
Každopádně.
Amour od Kenzo byla moje parketa. Rezonovala jsem s ní. Jsem jediná, kdo někdy prostě nedokáže popsat vůni jinak, než že voní teple? To je to, co mám. Pro mě voní teple. Je nadýchaná. Je sladká, ale ne gurmánským způsobem. Mohla bych se pokusit rozebrat jednotlivé tóny, ale u téhle vůně je to nějak nepodstatné. Je prostě teplá. Krásná. Objímá mě a je tak jemná.
Pak, o pár let později, přestaly být parfémy Kenzo dostupné na celém Islandu. Hledala jsem všude, ale nic. Nakonec jsem vystopovala flakon ve Španělsku. To už jsem svého miláčka pár let neměla. Pořád jsem na Amour myslela, a když jsem byla v létě ve Španělsku, konečně jsem si pořídila novou lahvičku svého miláčka. V tomto období svého života jsem přestala experimentovat s parfémy jako dříve. Vstoupila jsem do "ztracené fáze" svého života. Ne ve špatném slova smyslu, těch deset let bylo dobrých, i když často těžkých. Ztratila jsem spojení se svou bezstarostnou mladou duší a ještě jsem nenašla své celé já. Celé já, které si stále uchovávalo svůj mladý bezstarostný přístup k životu spolu s tímto hlubokým smyslem pro poznání sebe sama. V tomto mezidobí jsem nebyla bezstarostná a nevěděla jsem, kým doopravdy jsem. V důsledku toho se Amour prostě stala jedním z mých parfémů, které jsem na sebe hodila. Stále jsem měla několik parfémů, ale už mě nepřekonávaly tak jako dříve. Jen jsem je používala, na rozdíl od toho, abych si je užívala a prožívala.
Dopila jsem svůj flakon a bylo to.
Ale když jsem nikde nečetla konec svého místa, začala jsem znovu pociťovat nadšení z věcí, na které jsem zapomněla. Posledních pár let, let, kdy jsem konečně začal vidět záblesky toho, co mělo přijít, jsem znovu začal hledat Amour. Našel jsem ji na různých stránkách, ale stejně jsem se k nákupu neodhodlal. Pak mě to loni zasáhlo plnou silou. Můj zájem o parfémy si mě opět našel a já se do něj vrhla naplno a nesmírně si ho užívám. Ale přesto. Amour na mě čekal. Trochu jsem se bála, že mě po těch letech zklame. Místo toho jsem chtěla peníze utratit za nové parfémy. Zatímco čekala ve vozíku, doplňovala jsem svou sbírku. Ale minulý týden jsem to konečně udělala. FragranceX jednoho dne nabídl dopravu zdarma a já prostě stiskla "koupit". Bez váhání. A o týden později (btw, úžasné, jak trvalo jen 6 dní, než dorazila na Island, dobrá práce FragranceX 😘) je tu dnes opět se mnou. Když jsem uviděla krabičku, trochu mi přeběhl mráz po zádech. Když jsem lahvičku otevřela a nastříkala, bylo to jako v roce 2006. Hřejivé nebe.
Celý uplynulý rok jsem se snažila najít svůj podpis. Jen abych se vrátila ke svým kořenům. V posledních dvou letech jsem znovu našla tu bezstarostnou část sebe, zejména v posledním roce. A dnes mám pocit, že jsem se dostala do úplného kruhu. Amour to tak trochu vytesal do kamene. Jsem teď svobodný člověk, který se plně zná, nejlepší kombinace obojího, té bezstarostnosti a mladého ducha, s hlubokým poznáním a zralostí někoho, kdo si dal tu práci najít sám sebe.
A právě teď jsem v hřejivém obláčku nadýchanosti. Počasí je mizerné, v zimě nás čeká další bouřka, stále pracuji na tom, abych se stala umělkyní na plný úvazek, můj vztah je na rozcestí a v mnoha ohledech jsem stále ztracená. Ale jen v tradičním slova smyslu. Protože teď už se znám a s tímto vědomím a myslí beze strachu se těším na to, co může přijít. Všechno se vyřeší samo a dovede mě na ještě lepší místa. A Amour mi to bude připomínat.
Angélique
Tento parfém mě okouzlil během nedávné cesty do Paříže: po vstupu do jedné z nesčetných parfumerií jsem si náhodou všimla tohoto neobvykle vypadajícího, ale fascinujícího flakonu - který jsem v Itálii nikdy neviděla! - a rozhodla jsem se nastříkat trochu na muillette, ke které jsem si okamžitě přičichla, ale pak jsem ji rychle schovala do tašky, abych udělala místo pro jiný parfém. O několik hodin později, zatímco ostatní vůně na kartách už téměř všechny vyprchaly, je Amour jedinou vůní, kterou stále zřetelně cítím a která na mě působí pozitivně nejen pro svou zjevnou houževnatost, ale také - a to především - pro svůj rozhodný talkový akord, definovaný především tóny heliotropu a rýže, pro svou absolutně nevtíravou jemnost a sladkost, danou vanilkou a třešňovým květem, které jsou velmi výrazné. Je to však kadidlo, tón, který podle mého nosu moudře provází od začátku až do konce vývoj této vůně, správně definované jako "zen", který podle mého názoru dodává parfému onen kvintet navíc, díky němuž má charakter a je nepochybně originálnější než klasická orientální vanilka. Ještě v Itálii se rozhoduji, že si ji bez rozmýšlení koupím. S uspokojením ji nosím ve dnech, kdy se potřebuji uvolnit a zažít pocity klidu a pohody.
I když jsou tóny jiné, kromě vanilky mi hodně připomíná Confetto od Profvmvm Roma. Je to vůně, kterou podporuji plným počtem bodů a kterou doporučuji všem milovnicím talismanů k vyzkoušení.
Vanilla panda
Naprosto chápu, když někteří asijští návrháři označují své parfémy jako "zdvořilé".
Amour je půvabně vyvážená, s příjemnou, klidnou vyrovnaností, které se nemohu nabažit.
Je v ní mírný pudrový nádech, ale já si ho užívám. Což je výkon, protože pudrové vůně obvykle nemám ráda.
Předpokládám, že čistá sakura a klidný enklávy tak nějak potlačují ten pudrový začátek.
Což by mohl být zázrak číslo 2, protože já jsem na sakury (třešňové květy) extrémně vybíravá!
Frangipani je tak nádherná, že jsem zatím nenašla žádný ekvivalent: žlutá a tropická, s hutnými podtóny banánových listů.
Přesto nic vysloveně svěžího, dusného nebo smyslného. Velmi zdvořilé!
Původně ve mně nejvíce vzbudil zvědavost rýžový tón, protože jsem původem z jihovýchodní Asie a vyrostla jsem na thajské jasmínové rýži. Jemná vůně z dušené rýže mě nikdy neomrzí!
Proto mě zajímalo, jaká odrůda rýže byla v Amour použita, protože každá rýže má svou vlastní pachovou osobnost: pižmová jasmínová rýže? Lehce oříšková japonská rýže? Sladká lepkavá rýže? atd.
Podle mého nosu si Kenzo vybral buď kulatou italskou rýži, která se používá do rýžových dezertů, nebo rýži na suši. Některé italské odrůdy jsou zaměnitelné s některými japonskými, proto moje nerozhodnost.
Teď jsem se dočetla, že ve skutečnosti použil thajskou jasmínovou rýži (mou oblíbenou!)... Ale mně to vůbec nevoní.
Absolutně žádný pandanový tón - thajská rýže i pandan mají stejnou pachovou sloučeninu 2acetyl-1-pyrrolin, která dodává onen pižmový, aromatický, vanilkově podtónovaný profil, který mám tak ráda.
Přesto je to jemný, květinový rýžový nákyp, zvláštním způsobem: rýže voní syrová, ne vařená. Je to cukrářská vanilka, díky níž voní jako dezert!
Obzvlášť se mi líbí, jak jemné dřevité tóny a lehká hořkost frangipani protínají tu sladkost. Takže ten rýžový nákyp mi sice nezpůsobuje hlad, ale rozplývá se mi nad ním srdce.
Mimochodem, už je to pár týdnů, co tento parfém vlastním, přesto jsem rýži a vanilku cítila až dnes - možná proto, že je teď parné počasí?
Je to tak jedinečný a krásný parfém, že jsem si docela jistá, že si ho znovu koupím.
Milady
Už dlouho jsem tento parfém nepoužívala. Dnes se rozednilo, bylo chladno, zataženo a pršelo. Řekla jsem si "ok, došla mi inspirace, jdi do toho". Necítila jsem se moc dobře, byla jsem trochu smutná, sklíčená a neměla jsem chuť se o sebe starat. Pětkrát jsem se postříkala a odešla do práce.
Je to jako kouzlo! Ta příjemná, mystická vůně se vydechla a já se začala cítit tak útulně, objatě, jako by mi tvář a tělo hladila lehká, měkká látka.
Všechno je v ní jemné, kadidlo, vanilka, rýže. Má v sobě jedinečnou krémovost a okouzlení. Je to ten parfém, který se dotkne vaší duše, zavede vás do klidu a ticha.
Jsem ráda, že jsem se rozhodla dát mu šanci. Je to vůně, která povznáší, probouzí v nás to nejlepší...

alegelsomino
Je to velmi pudrový parfém,s mírně
vanilkovým a květinovým srdcem, v němž se objevuje lehce mandlová vůně.
heliotropu a lehce exotické tóny frangipani.
exotické tóny frangipani.je to jemná a hřejivá vůně.
ale ne těžká. hodí se pro každou příležitost, ale podle mě
mém názoru by se neměla nosit v létě, protože je pro toto roční období příliš teplá a pudrová.
Pro toto roční období je teplá a pudrová. Má vynikající
siláž a vynikající výdrž. Rozhodně je to jedna
z nejlepších parfémů vydaných před deseti lety.
monete
Dojalo mě, jak poeticky zde lidé o tomto parfému mluví. Koupila jsem si ho pro sebe, abych zjistila, jestli je opravdu takový. Moje zkušenost byla taková, že přesahuje bariéry kůže a zasahuje duši, srdce. Kenzo Amour v lidech vzbuzuje ty nejlepší pocity a vjemy. Její vůně zvyšuje sebevědomí a sebelásku, i ve smutných dnech touhu cítit se dobře a šířit lásku po celém světě. Můj manžel si k ní přivoněl a dlouho mě objímal a hladil. Můj syn to cítil také, objal mě a brzy mi usnul na klíně. Má tu moc spojovat lidi, je to parfém, který dělá svět lepším místem.
V parfémových tónech se nevyznám, ale kdybych měla popsat podobnou vůni, nenapadá mě nic jiného než rýžový nákyp, který maminka vaří na sporáku na dřevo!
Ps: Teď je to můj oblíbený!
angel has a problem
Pilulka na spaní, kterou si můžete nastříkat.
Nejsem si jistá proč, i když mám podezření, že je to kvůli kombinaci vanilka + rýže + smetana a podobnosti s miskou rýžového pudinku před spaním, ale když si k tomu čichnu, řekne to mému mozku, aby se uklidnil. Je to ta nejpodivnější věc. Uvědomím si, že se mi mysl zpomaluje a je jakoby zakalená... (???)
Celkový účinek vůně je velmi jemný a kulatý. Nemá vůbec žádné ostré hrany. Jen měkká, zaoblená, plná sladkost. Trochu mi otupuje myšlení a trvalo mi celý vzorek, než jsem se rozhodla, zda se mi to líbí. Verdikt zní: NE. Budu se držet při smyslech, thankyouverymuch.
NEPOUŽÍVEJTE PŘI OBSLUZE TĚŽKÝCH STROJŮ.
Тутси
Pořídila jsem si ji hned, jak vyšla. Ale byla jsem hříšná - koupila jsem si krásu flakonu, takže jsem si koupila všechny tři díly a barvy najednou. A dala jsem se na parfémování, nosila jsem 180 ml parfému, rok jsem ho neměnila. Je to už skoro deset let, když otevřete flakony, voní pořád stejně. Syn říká, že to voní jako jeho dětství - před školou jsem ho brala na nejrůznější kurzy, do Školy cizích jazyků.. přesně tak, na jeho stopě mě poznávali naši učitelé, vychovatelé, ochranka na parkovišti, daňoví kontroloři atd. Amor nenechal nikoho lhostejným, muži se ptali na název, aby si mohli koupit své oblíbené ženy, ženy - aby si mohly koupit samy sebe. Ale dodnes mám dojem, že ve 30 ml byla nejintenzivnější vůně a v 50 a 100 o něco slabší koncentrace.Po 9 letech jsem se rozhodla k ní vrátit - můj syn a malá neteř, často otevírají tyto staré lahvičky, sošky a valí blahem oči, a nejednou položili otázku - proč teď nemám tento parfém. Dnes jsem si uvědomila, že musím mít Amor, ať nově vyrobený a ne tak teskně-sexy.Musím mít tenhle vanilkově opojný, šťavnatě třešňový, sladce vanilkový rýžový nákyp, třešňovo-krémový koktejl, po kterém se ostatním sbíhají sliny. Člověk v něm omládne, je šťastnější, má srdce, je klidný a vyrovnaný. Harmonie a láska, to je Amor!!! Hledá tento pocit ve výklencích, selektivně, honí se za módními komponenty a ukáže se, že starý přítel je lepší než mnoho nových!
MissHocusPocuss
Kenzo amour je tak čistá, až je duchovní.
Je to parfém, který nenosím pro ostatní, ale pro sebe.
Ráda ji nosím ke čtení, k poslechu hudby, k potěšení z přírody, k útulnému posezení doma za deštivého dne nebo k vychutnání společnosti výjimečné osoby.
Přináší mi pohodlí!
Její tóny jsou bezkonkurenčně nejpřirozenější.
Mám pocit, jako bych voněla ke skutečnému kadidlu.
Mimořádně přirozená vanilka, vůbec ne mazlavá.
Parfém pro lidi, kteří meditují, kteří mají víru, kteří se naučili opouštět materiální věci a kteří opravdu milují.
Parfém pro Ryby!!!
Mimořádně voňavý, vyslouží si mnoho komplimentů.
Rýžový nádech je vynikající! Pro ty z vás, které znaly rýžovou linku od natura, ji můžete cítit i zde v tomto kenzu.
Hudba: Nando Reis - Mantra
CokeChile
Po přečtení tolika smíšených recenzí na tento parfém si nemohu nechat ujít příležitost zmínit se o všech úžasných prvcích, které tuto výjimečnou vůni tvoří.
Sladká, hřejivá vanilka, která vše zahalí jako objetí za chladného odpoledne; růžová a kandovaná rýže z mého dětství: dezert z rýžového pudinku, který mi dělávala maminka a který provoněla citronovou kůrou, skořicí a kapkou vanilky. Tato vůně je sladká, ale ne vtíravá, dětská nebo kandovaná....je to jemná sladkost těch nejkrásnějších vzpomínek.
Kenzo amour je mé dětství, obklopené vůněmi mého dětství, které se promítají do hřejivého polibku na čelo nebo vatových tamponů namočených v růžové vodě, které si babička přikládala na oči.
Obrovský parfém plný evokací a jedinečných vzpomínek na zimní odpoledne?
Ještě jsem neměl příležitost vidět z okna, jak v tropickém Vietnamu hučí monzun, ale věřím, že květiny za té bouře voní Amour.
Sladká vůně, ale zároveň jemná... vůně pohlazení, které vám věnuje někdo, kdo vás miluje...
Amour je jedna z těch vůní, které potřebuji mít blízko sebe.
Vydrží v průměru asi 4 hodiny a první hodinu má středně silnou až silnou vůni, poté už jen na úrovni pokožky.
Teng
Je to frustrující, že? Je to jako gruzínská anekdota! Koupila jsem si Amor Holi a nelíbila se mi kvůli kyselému pižmu (no, mám potíže s jeho přilnavostí, přiznávám). A tuhle jsem si vzala na vyzkoušení 1 ml. A co? A tak! Měla jsem to udělat naopak, měla jsem si vzít klasiku v pořádném objemu a Holi si vzít na 1 ml vzorek!
Zde je srovnávací přehled mých osobních dojmů z dostupných vůní s jasným vanilkovým akcentem:
1. Poison Hipnotic: vanilka + hořké mandle.
2. Tocade: vanilka + dřevité tóny.
3. Lalique le Parfum: vanilka + ušlechtilý vavřín.
4. Belle Sonia Rykiel: vanilka + "nadýchanost" + káva a mléko.
5. Nude od Estee Lauder: vanilka + kokos + krémové tóny.
6. Laguna od S. Dali: vanilka + kokos + exotické květiny + mořský vánek.
7. Chariolle p/v: vanilková orchidej + dřímota.
8. Roma L.Biagiotti: vanilka + grapefruit.
9. Absolu Rocha: vanilka+mandarinka+dřevina.
10. Kašmír Chopard: vanilka + ovoce a sušené plody z orientálního bazaru.
11. Jiandua Missoni: vanilka + čokoláda + koňak.
12. Coral Flower L.Lempica: vanilka + exotické květiny + horký písek.
13. L.Lempica: vanilka + skořice + pomerančová kůra.
14. Noir Vanille I.Rocher: vodová vanilka (líbí se mi méně než ostatní).
A Amor Kenzo: vanilka + mléčná rýže.
Pokud se objeví poslední z nich, bude to pravděpodobně nejjemnější mléčná vanilka v celé kolekci.
azuriiita
Pro ty, které to zajímá, důvodem, proč jsou na fotografiích vždy tři různě barevné láhve, je rozdíl v objemu tekutiny. Rozdíl ve velikosti a množství ml je viditelný (oranžový flakon je největší, bílý je střední - neplést s Kenzo ~ Amour Florale -, fuchsiový je nejmenší)... ale jedná se o stejnou vůni.
Vůně je podobná svým flanďákům 'Le Parfum' a 'Indian Holi', zejména druhému jmenovanému; je však lehčí. Chybí jí santalové dřevo nebo benzoin, nic víc než vanilka, rýže a kadidlo jí dodávají sladkost, jemnost a hloubku... na druhou stranu jí čajový tón dodává zelenější a "svěžejší" odstín než obě výše zmíněné. Je to tedy vůně takříkajíc přizpůsobivější... lépe nositelná v jakémkoli podnebí, v jakémkoli čase, v jakémkoli kontextu... obecně nositelnější.
V každém případě byste u Amour neměli ztrácet ze zřetele, že jde o dřevitě květinové parfémy s kadidlem a vanilkou... se sladkým, jemným a poněkud "'pudrovým'_'krémovým' rýžovým nádechem". Z toho vyplývají variace na přídavky, které budou hrát roli při určování toho, který z nich by mohl být váš oblíbený (pokud se vám líbí).
Mně se spíše více líbí dva zmíněné flanelové, ale tento je také dobrý..... Velmi dobré a pěkné. Souhlasím s tím, že je velmi trvanlivý a * <3 lahodný <3 * :) Ať už je to jakkoli, je to velmi dobré.
voland_79
myslel, že taková chuť rozhodně není podle mého gusta, i když takové krásné video, naše Olga Kurylenko, krása, tropický ráj.... ale všeho do času. Vzpomínám si, jak jsem jednou ležel nemocný, musel jsem zavolat doktora, přišla paní středního věku, obyčejná, s kufříkem s děsivými přístroji na mučení. Ale když si sedla vedle mě, začala mě poslouchat, to studené brrr, šla z ní přesně ta vůně vanilky, mléčného suflé, tak jsem se k ní chtěl přitulit a položit jí hlavu na kolena ..... rozbušilo se mi z toho srdce, nakonec nařídila EKG, myslela jsem, že je to tachykardie, ale byla to jen Amour ))