Parfémy: 125K

Hodnocení uživatelů
Hodnocení
Kdy nosit

Hodnocení parfému 3.88 z 5 s 8,811 hlasy

L'Eau par Kenzo podle Kenzo je Květinově vodní vůně pro ženy. L'Eau par Kenzo byl/a uveden/a v roce 1996. "Nosem" za touto vůní je Olivier Cresp. Vrchní tóny jsou Rákos, Máta, Zelený šeřík, Mandarinka a Růžový pepř; střední tóny jsouLeknín, Pepř, Fialka, Bílá broskev, Amarylka a Růže ; základní tóny jsou Cedr, Bílé pižmo a Vanilka.

Parfumér

Výkon
Demografie a hodnota

Přeložené recenze

santa-fe

Kdyby měla Jezerní paní z artušovských legend parfém, voněla by takhle. Průzračná, čistá, začínající svěží mátou a vodními tóny, jemným leknínem.
Je to jako ponořit se v horkém dni do chladivého jezera a vynořit se naprosto šťastný.
Na mně se žádné okurkové výhonky ani bažiny s tinou neprozradí. Máta je velmi dobře rozpoznatelná. Mám v sobě novotvar.
Láska k vůni je, když si vyberu podzimní vůně, plivnu, naleju Kenzo a spokojeně sedím. Je aktuální už dvacet let.

Leonardo da Vincho

Protože tato L'Eau par nahradila, jak jsem pochopila, L'Eau Kenzo Pour Femme, budu zde recenzovat tu druhou, protože tóny jsou prakticky stejné.

Kenzo Takada byl prestižní japonský návrhář, který, jak mnozí vědí, žil od mládí v Paříži, kterou miloval, a bohužel loni zemřel ve věku 81 let. Byl známý prostě jako Kenzo a kromě toho, že byl skvělým návrhářem, myslím, že měl i docela slušnou řadu parfémů, ostatně klasický L'Homme byl na přelomu století jedním z mých nejoblíbenějších parfémů. Měl těžký život, v němž došlo k významným ztrátám, například ke ztrátě partnerky kvůli viru HIV, ale navzdory všemu se nikdy nevzdal.

Udělal však zásadní chybu a od té chvíle celá jeho řada ztratila prestiž (i když podle jiných si tím ulevil, protože řada parfémů pro něj nebyla příliš výnosná). Celou svou řadu prodal francouzskému konglomerátu, který vlastní i Dior, LVMH, podnikatelům, kteří fušují i do jiných oblastí, ale ty nebudu rozebírat.
Od té doby si její parfémy dál kupovali jen ti největší fanoušci, mezi nimi i můj partner.
S tímto parfémem jsem se setkal, líbil se mi, ale neoslnil mě, ale důležité je, že ho miluje, a přestože jsem jí daroval parfémy velmi vysoké kvality, vždycky si ho velmi oblíbila, používá ho už 20 let a je svědkem vývoje této vůně.
Za chvíli jí dojde flakonek z roku 2015, před pár dny jsem jí koupila náhradní, ale ještě jsem nestihla zkontrolovat šarži.
Hrozné zklamání mé krásné a milé ženy, podle ní vydrží ani ne polovina a výstupek je minimální a při srovnání panenky s panenkou mi pouze řekla, že vůně voní téměř stejně, ale provedení je úplně jiné.
Je pravda, že se ochlazuje a tento parfém je spíše jarní nebo podzimní, ale v jejím pracovním a domácím prostředí je topení na 24 stupňů, expozice s chladem je minimální.

Soudruzi, zajímalo by mě, jak udělat přítrž tomuto, velmi špatnému parfému, drahému, který je den ode dne horší kvality, neuvěřitelně kratšího trvání a stojí v dolarech prakticky stejně jako před 5 nebo 8 lety.

Každým dnem je těžší najít slušnou vůni, tito lidé (Coty, L'Oréal, LVMH atd.) ničí toto umění. Proto se v celé Latinské Americe hodně prosazuje Natura (která poctivě prodává to, co prodává, tj. krátce trvající vůně stojí 15 dolarů a ty nejdražší, které jsou výborné, 35/38 za 100 ml) a v Brazílii, ať už mluvíme o Brazílii, to musí být 80 % trhu.

Jediným řešením je podle mě sejít ze špatné cesty, někdy postup vpřed neznamená pokrok, ale ještě hlubší zabřednutí do temného lesa, abychom se nakonec úplně ztratili. Hledat stále nové cesty, od vůní méně známých značek nebo aby tyto kvazimonopolní domy učinily mea culpa a napravily své chyby.
Domnívám se, že za 60/80 dolarů by měl mít člověk přístup k dobrému parfému, jak tomu historicky bylo.

S úctou vás zdravím, soudruzi.

PS : Právě jsem se podíval na bach: 08/20.
Právě jsem si ji změřil na kůži, vydrží necelé 2 hodiny a jen 1/2 se promítá.
Stále si škrtejte parfémy pro budoucí nákupy.

echurch1979

Nejde jen o vůni, ale o éterickou otevřenost, která určuje prostor. Vůně je naprosto průzračná; plíce otevírá oslnivý, volně plynoucí, nehmotný vzduch. To neznamená, že by neměla substanci; znamená to, že kompozice překračuje hranice svého prostoru. Tento parfém se stává dechem kolem vás a působí promyšleně nevtíravě. Zelené a vodní tóny jsou v naprosté rovnováze a pozvedají vertikální prostor. Svěží a pižmové prvky vytvářejí horizontální blahodárnost a dlouhověkost. Bráním se říct, že je dokonalá. Občas působí trochu synteticky a ostře a člověk se může přestříkat v domnění, že více bude lépe. Jako celek je však skutečně krásná. I pepřové tóny jsou klidně asertivní a klidně spočívají s koketními doteky broskve a mandarinky. Zdá se, že jde o další zapomenutý parfém Kenzo, a naštěstí je to tak, protože ceny jsou rozumné a zásoby se dají sehnat. Jaké milé překvapení najít po dlouhém, tísnivě horkém létě takovou duchovně čistou vůni.

Bang!

Vždycky jsem záměrně chodila kolem Le Pa, protože "nemám ráda čerstvé vůně, fuj. Osvěžovače toalet. Nechápu, jak je lidi vůbec můžou používat," obvyklý snobismus. Až do dneška. Poté, co jsem třikrát proběhla L-l a RG a zkazila tunu flíčků, jsem došla ke Kenzo. A nastříkám si ho na ruku. A je to, kamarádi, ten člověk je pryč.
- Bože, jak jsem bez něj předtím mohl žít? Nemůžu dýchat, jaká krása...
Rozhodla jsem se, že si vyberu mezi ním a Le de l'Issei. Prošla jsem půl bloku ulicí, soustředěně si očichávala ruce (lidé si je se zájmem prohlíželi) a vrátila se pro Kenza. Issei mi voní jako jádro tulipánu. A Kenzo... Kéž bych věděla, jak voní. Vzduch, vítr ve vlasech, svoboda. Když mi bylo osmnáct, pořád jsme s přítelem někam lezli, buď na vyhlídky, nebo do opuštěných budov. A jen tak, slunce svítilo, vítr foukal, ve vzduchu bylo něco jarního, něco jako láska :) A taky jsem si říkala, že je to fajn.
Nemyslím si, že ta léta bez této vůně byla zbytečná, sama jsem k ní musela dorůst, vrátit se ke kořenům. Teď si uvědomuji, proč je už přes dvacet let tak oblíbená - pro ty pocity, a každý má ten svůj.

UPD:
U nás na jihu začala vedra, a tak přišlo ke slovu moje Kenzo. Jaký je to nakonec génius. Obecně mám ráda ženské a sexy vůně, ale v létě je v nich dusno. Je těžké udělat svěží vůni ženskou, ale tady je stoprocentně ženská, žádný muž ji nemůže nosit. Jen pro holky!)

Renata77

Nevím, jestli tomu rozumíte, ale no tak! Znáte vůni, kterou jste vždycky milovali, ale ani jste nevěděli, že existuje? Vlastně jsem si na ni ani nevzpomněla, dokud jsem tuto L'eau par Kenzo nedostala jako dárek. Otevřela jsem lahvičku, dala si ji na ruku a z té vůně se mi rozbušilo srdce. Přísahám! V hlavě se mi přehrál film, jako by se čas, devadesátá léta, zázračně vrátil! Taková nádherná vůně! Je to čistá, lehká, svěží, příjemná květinová vůně! Je v ní máta a Vitoria Regia, díky nimž je velmi osvěžující a vodní. Je v ní broskev a růže, to je nádhera... Necítím v ní fialku ani pepř, natož vanilku. Obvykle se cítím velmi dobře se sladkými parfémy, ale tento Kenzo mi přináší klid, pocit pohody, klidu... Je to zen... je to uvolňující... je to osvícení.

Feeya

Jsem tu na fragrantice stále nová, ale tuhle vůni prostě MUSÍM zrecenzovat. Byl to můj první parfém (ve věku 12-13 let) a za těch 15 let, co ho nosím, jsem prošla snad 20 100 ml lahviček; byla to moje charakteristická vůně. Ztotožňovala jsem se s ní tak dlouho, až je to šílené, a hledání jiných parfémů začalo až letos (2015). Když ji nosím, představuji si procházku u jezera brzy ráno během jara. Žiji ve Švédsku, takže byste to možná měli mít na paměti. Zelená scenérie. Velmi lehký vánek. Klid. Nadčasovost. Nový den; nové začátky a nové příležitosti. Nenápadné. Vlastně ani nevím polovinu toho, co říkám, ale přesto tuto vůni zbožňuji a vždy budu mít ve své sbírce, která se nyní neustále rozrůstá, lahvičku s touto vůní! A teď věci, které mi na ní trhají srdce: jak výdrž, tak siláž je na mě slabá. Proto jsem potřebovala 20 lahviček o objemu 100 ml... I když možná právě to se dá od svěžích/akvatických vůní očekávat? Každopádně. Miluju ji!

Haruna

Včera jsem si koupila tuto vůni, která je stejně jemná jako příjemná a myslím, že je to přesně to, co jsem potřebovala: něco, co mi dodá trochu klidu, aniž by mě opustila elegance. Jejím hlavním lákadlem je bezpochyby "lotosový květ" a opravdu si myslím, že tato vůně vzdává hold leknínům. Je jemná, její trvání je mírné, ale úplně se neztratí. Má lehce nasládlou svěžest, ale její sladkost je velmi jemná a stejně jako bílé okvětní lístky tohoto hebkého květu plovoucího na vodě je díky své jemné přitažlivosti okouzlující... od nynějška budu mít na svém toaletním stolku vždy jednu z těchto vůní.

cris nobre

Nikdy jsem o tomto parfému nepřemýšlela, ale potřeba svěžích, vzdušných a diskrétních vůní mě přiměla sáhnout po něm.
Problém je v tom, že na mně diskrétní není, naopak... Je to jako ozvěna hudby. A vydrží na mně dlouho.
Myslela jsem si, že to bude sousto, ale jak poznávám parfémy Kenzo, učím se je nikdy nepodceňovat. Je to naprosto krásná svěží vůně, plná osobitosti, má čistou mladistvou auru, myslím, že naplňuje touhu po "minimalistickém luxusu" této dekády, jednoduchosti s působivostí. Je to moderní pojetí 90. let. V tomto ohledu mi přijde téměř koncepční. Navzdory již poněkud banalizovanému významu leknínů (zde v případě Victoria Regia) ve freskách, zejména s amazonskou tematikou, je tato nóta opravdu efektní a dává vyniknout celé své vodní a krystalické síle. Pocit je jako ponoření se do fantastických, nádherně vonících vod - jezera aromatického čaje s tóny broskví, máty a různých květin, stejně jako zajímavého červeného pepře. Při jejím nošení se cítíme opravdu šťastně a "zenová" atmosféra jako by nás provázela. Ráda ji používám v těchto dnech rekonvalescence s jablečným džusem, ale je škoda, že moje lahvička je tak malá a rychle mizí.

ginger68

Znovu testováno po mnoha letech. Před mnoha lety jsem ho nosil. Tehdy byla opravdu zvláštní, velmi vzdálená obvyklým svěžím vůním na léto. Byla inovativní. Stále si myslím, že je to malý klenot. Je to něžný obraz. Pepř a sladké tóny. Klidné jezero, kde v klidu žijí krásní motýli a vážky, všude kolem divoké květiny a zelená tráva. Voda, země a azurové nebe. Rozhodla jsem se koupit si další malou lahvičku. Tato vůně je jako sen.

Dym

Koncept spojení designu a parfému Kenzo je stejně krásný a minimalistický jako vůně.
Parfém za tepla působí svěžím dojmem, jako by šlo o vodní infuzi zmíněných tónů, která však byla uložena do lednice. Dokonale se rozplývá na kůži. Na kůži není cítit jako parfém, ale spíš jako by vaše kůže tuto vůni přirozeně vydechovala. A právě proto se zdá, že parfém vydrží krátce, ale to je chyba, zůstává tam dlouho, ale splyne s vaším tělem. Je velmi intimní, parfém pro vás a ne pro ostatní, aby ho cítili. Není nápadný, ale dodá vám pocit pohody. Skutečné feng-šuej pro duši.

Estefi

Je to svěží parfém jako málokterý jiný, vodní tóny jsou nepochybně hlavními hrdiny této vůně s dobrou siláží, která nikdy nezůstane bez povšimnutí. Je to jedna z těch vůní, na které se lidé ptají: "Jaký parfém jsi měla na sobě". Svěžest je spíše suchá, vůbec ne sladká, což ji činí ještě originálnější. I přes dobu, po kterou je na trhu, je to vůně, která neomrzí a nepřestává překvapovat. Výborná divoká karta, kterou je třeba mít na paměti, když chceme vyniknout přítomností, aniž bychom omámili své okolí.

Yula

Myslím, že mě ženy pochopí..... Můj vztah k této vůni (respektive k její původní verzi z roku 1996) lze popsat alegoricky. Jako by to nebyla vůně, ale člověk...... Když jsem tedy poprvé uviděla jeho portrét v časopise Elle a přečetla si, co se o něm vznešeně píše. Dokonce mohu uvést přesné datum, kdy se to stalo - 7. července 1996 (mimochodem, den Ivana Kupaly je pohanský svátek). Začal jsem snít! Dokonce se mi o něm zdálo i v noci! Ale příležitost seznámit se s ním se nikdy neobjevila... Celá zima uběhla ve stesku a tesknotě. Byla jsem obklopena jinými muži a v mých snech byl jen on ... Přišlo další léto. A já se jako dívka na vydání začala připravovat na setkání s ním - koupit si šaty modré, modré a zelené barvy ..... Najednou! Ach, ten zázrak! Mému štěstí se meze nekladly. Tu radost nelze popsat! ..... Strávili jsme spolu celé léto. A byl jen můj. V apoteóze našeho románku - v září - jsme s ním jeli na dovolenou do Soči. Byla jsem šíleně zamilovaná a ani jsem si nevšimla, že flirtuje s mou sestrou. A to máme s ní na muže úplně jiný názor (čti "parfém")...... Když jsme se vraceli z dovolené, poprvé mě "podvedl". Do vagonu, ve kterém jsme cestovali, nastoupila "dobře balzacovská" žena. Stylová, drahá, ale přesto baba. A byla cítit alkoholem..... A pak jsem si s hrůzou uvědomila, že je cítit i po mém milenci. Tak mě poprvé podvedl. Přišel podzim, pak zima a naše setkání byla vzácná, pak velmi vzácná, a pak jsme se navždy rozloučili..... Rozešla jsem se s ním, i když jsem ho milovala jako nikoho jiného! Rozešla jsem se s ním, protože začal smrdět od všech žen v jakémkoli ročním období a za jakéhokoli počasí. Začal se mísit s vůní tabáku. Začal být cítit i v tramvaji a jeho něžné jméno začalo létat ze rtů těch nejstrašnějších tet ..... Když byl se mnou, byla jsem šťastná. Ale já nejsem ten typ muže, který by se dokázal dělit o milenku s někým jiným......

Parfémy 125K

Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

od Voňavé čtení Voňavé čtení
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

od Xeryuz Xeryuz
Šťastné a veselé Vánoce 2023!

Šťastné a veselé Vánoce 2023!

20. narozeniny ELNINO

20. narozeniny ELNINO