Jorge LeeHodnocení parfému 4.13 z 5 s 1,321 hlasy
Ambra Calabria podle Nishane je Aromatic Spicy vůně pro ženy a muže. Ambra Calabria byl/a uveden/a v roce 2015. "Nosem" za touto vůní je Jorge Lee. Vrchní tóny jsou Bergamot, Zelené listí a Galbanum; střední tóny jsouKoriandr a Jasmín ; základní tóny jsou Jantar (ambra), Vanilka a Pižmo.
LordCharfield
@BETOMESSINA
Nazývat někoho "nováčkem" je velmi povýšené a nemáte právo lidem říkat, kdy a jak mají posílat recenze parfémů. (Všimla jsem si, že všechny tvé recenze jsou z roku 2023, takže ty sama tu nejsi tak dlouho, že?)
Na Fragrantice je skvělé, že je to fórum pro každého, bez bázně a hany!
Eucalipto
Ještě před rokem jsem o značce Nishane slyšela jen z recenzí na webu, z podivných videí s parfémy, na které jsem chtěla znát názor, a mohla jsem si jen představovat, jaké ty drahé a dobře řečené džusy musely být. Poté, co jsem se s několika z nich seznámila a pořídila si další, jsem se právě na základě několika recenzí, zejména od JerryDrakea, pro mě více než spolehlivého zdroje, začala přesouvat k jejich vyzkoušení a opravdu se mi líbily, i když má očekávání byla tak vysoká, že jsem se obávala, že budou působit proti mně.
Ambra Calabria je taková, jakou si ji představíte, to je jednoduché. Chutná jako jiskřivý, lehce nasládlý bergamot, takový ten, při jehož představě se vám sbíhají sliny v ústech? No, přesně tak to vychází, a víte, jak voní jantar v některých parfémech, jako je Ambre Imperial nebo L'Ambre des Merveilles? Taková suchá a ve střední fázi letmé setkání obou čichových spekter, citrusové svěžesti se sladkou a vzdušnou hořkostí jantaru. Není to něco, co bych už v jednom nebo dvou parfémech nevnímala, ale s těmito vlastnostmi a vývojem se to povedlo jen málokomu.
Citrusy jsou vnímány ve svém ohromně přirozeném výstupu a koriandr jim dodává lehký kořeněný aspekt, který dodává ještě větší sílu; největší výtku jsem měla, když jsem ji zkoušela, fakt jsem slyšela, že má určitý živočišný charakter a je, že to možná způsobuje kmín s tím kořeněným příspěvkem, který může tento pocit dát, ale alespoň na mé kůži není nic vzdálenějšího realitě, já žádný živočišný vjem ve vůni nemám.
Moc se mi líbí vůně jiskřivého jantaru, kterou zanechává na kůži, její citrusový obal postupně zprůhlední, až se jasně projeví jantarová krémovost sušení.
Není to nijak enormně komplexní vůně, i když se vyvíjí, je to jeden z těch parfémů, který v létě při vysokých teplotách je správný, ale bude to v noci nebo v teplém jaru, kdy nás ty citrusy osvěží a jantar vůni vykompenzuje díky své charakteristické umírněnosti. Použijte ji kdykoli, nepřipadá mi až tak formální, ale podotýkám, že její výkon nepatří k jejím velkým přednostem, jednak pokud ji srovnáme s jinými parfémy tureckého domu, jednak pokud si uvědomíme, že přestože je to citrusový, svěží a poněkud zelený parfém, má krémový ambrový základ, od kterého bychom očekávali větší sílu. Není špatná, co se týče trvání, to zdaleka ne, ale jako extrakt a za tyto ceny bychom mohli chtít trochu větší projekci.
Vážně uvažuji o její koupi, je to jedna z nejlepších vůní, které jsem od Nishane vyzkoušela, unisexová a nesmírně vyvážená, je to parfém plný nuancí, které čím více používáte, tím více vás překvapují. Ambra Calabria.
jerry drake
Nishaneho práce s citrusovými plody je působivá, vyzařuje z ní kvalita.
Tato Ambra Calabria je zatím první, kterou jsem si od této značky koupila, ale určitě není poslední.
Na tento parfém jsem byla zvědavá už dlouho, zaujala mě myšlenka prolínání silných tónů, jako je ambra a vanilka, se svěžími tóny.
Je to zároveň obtížná výzva, protože jde o zcela protikladné vonné akordy.
Zdá se, že tento dům napadlo Ambra Calabria popsat a ztvárnit vůni jižní Itálie, intenzivní, svěží a teplou, vynikající poctu pobřeží italského cípu.
Máme tu jedinečný parfémový extrakt, stejně rafinovaný jako prosluněný, určený k vyvolání emocí, plný energie a jasu.
Stejně jako slunce hladí pobřeží Kalábrie, i tato vůně pohladí vaši pokožku jedinečnou krásou a přirozeností, je to dokonalá vůně, když pomalu padá večer a velké horko se trochu zjemňuje.
Začátek je svěží s akcenty bergamotu a kyselé zeleně, jasně patrné je také galbanum.
Zajímavá směs a cokoli, jen ne obyčejná, se ukazuje jako lehká, citrusová, jemně hořkosladká, dobře dávkovatelná, krémová a sladká, dokonalá feel-good vůně, jejíž vhodnost pro jaro a léto je nepopiratelná.
Pro mě je hlavním aktérem této vůně také ambra, vanilka je také velmi přítomná a přináší příjemné vibrace se sladkostí, aniž by byla příliš lepkavá, vždy ponořená do konzistentní citrusové vitality.
Velmi elegantní a vážná, velmi dobře vystavěná: citrusová, svěží, krémová, kořeněná, sladká, zelená. Od všeho trochu a dobře vyvážená.
Trvanlivost je i po několika hodinách mimořádně přijatelná.
Celkově nezanedbatelný průměrný výkon na tento typ vůně (na extrakt jsem čekala něco víc), který se hodí k mnoha příležitostem a dá se nosit téměř všude, kromě extrémních veder a mrazů.
Mějte však na paměti: jedná se o velmi drahou značku.
Obvyklá cena této Ambry Calabrie se pohybuje kolem 170 eur, ano, 50 ml verze.
Ale pokud budete trpěliví, můžete ji najít mezi 90 a 110 eury, což je férová cena, takže si ji můžete s klidným svědomím vzít.
Některé návrhy těchto značek stojí i 215-250 eur za 50 ml, mimo dosah běžných smrtelníků, každopádně si prohlédněte nabídky a zaútočte s nákupním košíkem v pravý čas.
Skvělá práce Nishane .

TripleWhiskey
Úžasná vůně, nicméně její výdrž a siláž jsou vzhledem k ceně trochu slabší.
Úvod: citrusy a drcené zelené listy
Střed: jasmín a čerstvě posekaná tráva s lehkým vanilkovým nádechem v pozadí
Zasychá: hřejivý jantar a vanilka s lehkou sladkostí
R.J. Jessy
Pro mě je tento parfém ÚŽASNÝ. Dostala jsem malý vzorek a občas ho nosím, i když mě mrzí, že jsem ho vyprala! Otevírá se silným, svěžím, dobrým, aromatickým, mužným bergamotem, který vnímám i jako lehce slaný a velmi středomořský v pocitech, které zprostředkovává. Tento bergamot se postupně stává teplejším a jantarově zbarveným. Je to skvělý unisex, proč ne, ale na muži vypadá božsky. Parfém snů, díky kterému jsem objevila niche značku Nishane (opravdu pozoruhodná).
maximo_santana
Ambra calabria má jednu z nejpřirozenějších bergamotových vůní, které jsem na této olfaktorické cestě ucítila, ale zároveň má impozantní a šílený vývoj: z citrusově zelené přechází do pudrově jantarové. Jak toho Nishane dosáhl?
V zásadě, pokud nejste zvyklí na květiny a jantar, mohla by vám vonět žensky, ale není tomu tak, jako téměř vše z tureckého domu, i tento parfém je stoprocentně unisex. V úvodu máte citrusovou a zelenou část, která vám dodá energizující a osvěžující pocit, to vše se pomalu začíná vytrácet, zároveň se mísí s jantarem a vanilkou, což zde způsobuje vítězný akord: krémový citrus. Velmi, velmi v pozadí je pižmo jako základ, ale nikoho neurazí. Ten sladký, pudrový pocit mi lehce připomíná dryown Prada l'homme l'eau (pro vaši informaci).
Hodí se vám na běžné a poloformální nošení v teplých dnech, kde si myslím, že může zazářit, je pro kancelářské nebo podpisové použití vůně; v extrémním horku bych ji nenosila, leda v noci, a to ještě váhám. Mírná 3hodinová projekce, aby prošla pleťovým ruměncem na další tři hodiny.
Obrovská alternativa, pokud se vám líbí Chanel Allure Edition Blanche, která s výkonem, který chanel předvádí ve spojení s cenou, je tato varianta Nishane naprostou výhrou.
Dhandho
Přechod k velkoleposti. Znakem kvality, dovednosti a sofistikovanosti je schopnost vůně přecházet. S postupem času se suchý nádech stává (statisticky vzato) jádrem vůně. Tolikrát se stává, že dryown je zklamáním. Ne v této situaci, tohle je jantar jako žádný jiný. Začíná jako učebnicový citrus, který je obohacen o sůl, koření a květiny, citrus, který se stává pro tento dům, dům, který je odvážný a elegantní zároveň. Barvy, které mě napadají, abych ji popsal, jsou zelená a zlatá.
Pak se však vůně změní v dusnou letní vanilku, učebnicovou jantarovou vůni - téměř "Ani-like", ale ne tak sladkou(což je dobře). Jantar by měl být zlatý, ale kdo by to byl řekl, že může být zářivý a zlatý a případně se nosit po celý rok jako tato. Kombinace ortodoxního citrusu a ortodoxního jantaru z ní dělá velmi nedoceněný neortodoxní klenot. 4.25/5
loor89
Zelený, svěží a ostrý úvod, v němž je okamžitě cítit bergamot smíšený se zelenými tóny listů a téměř hořkých bylin, typických pro galbanum. Brzy se objeví typická vůně koriandru, která podtrhuje pocit bylinné svěžesti, a vše spojuje společná nit jasmínu, který občas trochu nesměle vykoukne.
Pak se vůně změní, zahřeje se a zjemní, do hry vstupuje jemný a smyslný vanilkový jantar, téměř sametový, kde lehké bílé pižmo přináší zahalené tóny prašnosti.
Parfém, který má příjemný a úžasný vývoj, zejména ke konci působí jako jiná vůně. Silná aromatičnost a pocit hořkosti, které najdeme na začátku a pokračují až do pozdního sušení, mě však úplně nepřesvědčují. Když pominu fakt, že mi chvílemi připadá spíše ženská než unisexová, staví mě to před dilema, má cenu kupovat vůni, když sušení je krásné, ale úvod se nám vůbec nelíbí?
Svetlana_sk
Velmi pěkné bylinky a citrusy. Bohužel na mé kůži se neotevře. Žádný koriandr, žádná vanilka, žádný jasmín..... Ale ani žádná kovová příchuť. Opravdu - perfektně vyvážené čerstvé a suché bylinky plus bergamot a citron a lehká hořkost. Velmi ušlechtilé a elegantní vyznění. Líbí se mi, kdyby tak rychle nevyprchala, určitě bych si koupila plnou velikost.
P. S. V létě se konečně otevřela - dlouhá, s lehkou sladkostí, prostě letní vůně. Objevila se i vytrvalost. Skvělá! Posílám ji na poličku svých oblíbenců :)
Zhuravlyona
Je zvláštní číst o nějaké kovové příchuti, když parfém zní tak kvalitně a krásně. Na začátku je to jasná citrusová vůně, nebo spíše bergamot s hořkostí, tak osvěžující a živá, pak se objeví nejjemnější sladkost. Květiny nerozlišuji v žádné fázi odhalení, ale krémový jantarový základ se objeví poměrně brzy po aplikaci parfému. Je to šíleně útulná a příjemná vůně, která neustále přitahuje nos k místu aplikace.
Callisto
Veselý citrusově zelený začátek, který poměrně rychle ustupuje daleko do pozadí, přidává se jasmín, ale není to bujný kvetoucí keř, ale jako by k nám jeho vůni nesl teplý vánek, ráda bych tuto fázi odhalení prodloužila, ale ne, brzy se objevuje vanilkově jantarové pozadí a od té chvíle se cítím velmi sladce. Ráda bych dodala, že mám problémy s vnímáním kombinace jantaru a citrusů, často mi dávají zatuchlý nádech starých zatuchlých věcí. To naštěstí není tento případ. Jantar je pro mě málo suchý, objevil se asi 30-40 minut po aplikaci a rychle se schoval do vanilkové sladkosti (zdravím svou pleť). Co mě u této vůně překvapilo, je to, že po pár hodinách se do základu vrátily citrusy a bylinky, vůně jakoby ožila a jakoby se lehce zalimonádila, to se mi líbilo. Test probíhal souběžně s čajem Wulong, takže Ambergris je ve výdrži mnohem horší, šest hodin asi a vůbec žádná, do rána se nedožila, na oblečení nezůstala. Myslím, že toto složení sedí blízko kůži, ale Woolong bude určitě cítit. Je to sice velmi subjektivní, ale přesto takový mikronámět nedává plnohodnotnou představu o vůni.