Orientica Unisex Velvet Gold EDP Spr... (63.99 USD)
Velvet Gold podle Orientica Premium je Floral vůně pro ženy. Velvet Gold byl/a uveden/a v roce 2022. Vrchní tóny jsou Karamel, Fialka, Růžový pepř a Bergamot; střední tóny jsouPudrové tóny, Růže a Pačuli ; základní tóny jsou Vanilka, Pižmo a Zvířecí tóny.
lal4u
Bezvadné! Prezentace, vůně a výkon. Vrchní tón je karamelový, ale jemný a svěží, velmi odlišný od karamelů, které vídáme venku. Když zaschne, velmi připomíná Roses Vanille od Mancera, ale je jemnější. Stojí za zmínku, že živočišný tón v pozadí je VELMI přítomný (alespoň pro můj čich), prvních 30 minut je docela indolický. Pak se zklidní a vládne vanilka a trpké růže (vibrace výše zmíněné Mancery). Jsem zamilovaná! Možná je to druhá kůže, ale je smyslná, má přítomnost!

Acarin
Jednou jsem vyzkoušela Gentle Fluidity Gold u pultu MFK v obchodě a zjistila jsem, že ho potřebuji. Je to taková univerzální a doplňující vanilka.
Moje peněženka a mozek mi nedovolily utrácet za GFG.
Naslepo jsem si koupila Velvet Gold a nemůžu se nechat odtáhnout. Je to prostě klon 1:1. Dlouho vydrží, je sladká, ale ne mazlavá. Tuhle vůni můžete nosit 365 dní v roce, 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, a to jak na večírek, tak do kanceláře.

Julske87
Koupil jsem naslepo a nebyl jsem zklamaný. Při nanášení na zápěstí se mi zprvu zdálo tvrdé pižmo a trocha fialky a vanilky. Po 4 hodinách zůstala sladká fialka s nádechem růže. No, myslím, že ok, nosit se to docela dá. Večer před spaním jsem nanesla 2 pshiky na prohlubeň krku a hrálo to úplně jinými jasnými barvami. Měla jsem pocit, že jsem snědla lžíci medu, i když to ve složení není uvedeno. Poté přišel na scénu velmi sladký karamel s fialkou a nádechem růže. Také skvrnky pižma o sobě občas daly vědět, ale ne tak zřetelně jako na ruce. Vůně pro milovníky sladké květinové gurmánky. Osobně jsem s nákupem velmi spokojená.
Luana Rolim
Jaký úžasný parfém!
Když jsem si ho poprvé nastříkala, nemyslela jsem si, že se mi bude tolik líbit, ale s každou další hodinou se vyvíjí a je lepší! Až se z ní stane útulná sladkost, trochu trpká, která obejme kůži a udělá z parfému naprosto ženský, vanilkový s nádechem fialky. Nevysvětlitelné! Je tak lahodná! Každý, kdo má rád sladké a trpké parfémy, aniž by byly vlezlé, si je může koupit! Nemluvě o tom, že flakon je krásný a velmi těžký, dodává se v krásné malé krabičce a na kůži vydrží celé věky! Skvělý na chození ve dvou, protože dotyčný vás bude chtít celou dobu očichávat!!!

Likilichi
Tento parfém je pro divokou kočičku. Je hustá a živočišná. V podstatě vrní. Pokud se tak nevidíte, možná bude lepší zvolit něco jiného. V tomto parfému je rozhodně něco - myslím, že je to pižmo - co může být pro někoho výzvou a pro jiného zcela odrazující. Na divokých, nezkrotných stvořeních je to tak, že se nestarají o konvence, takže tento parfém si jde za svým a bez námahy je sám sebou, což znamená: odvážný, ostrý a jemný zároveň.
NATHANOJ
Jednou z mých nejoblíbenějších vůní v parfumerii byla vždy intenzivní cafe de montale, do které jsem se zamilovala, když jsem k ní poprvé přivoněla. Tato velvet gold od orientica je klonem nebo spíše inspirací této vůně, jsou téměř totožné, je to typická kombinace vanilkové růže arabské parfumerie, ale s mírnou obměnou. V intenzivní cafe de montale používají kávový tón, který jí dodává naprosto unisexovou vyváženost. Zde používají fialkový tón, který jí dodává květinovější, dámský nádech. A má také tón podobný kávě, tady v pyramidě se píše, že je to karamel, ale tak to chodí. Naprosto doporučuji pro ženy, pokud chcete vonět jako bohyně. Pro muže už tolik ne, je to spíš ženská než mužná vůně. Pro muže doporučuji intenzivní kavárnu, která je stejná, ale trochu víc unisex.
giorgialbressan
Recenze prvního použití:
Parfém pro druhou kůži. Jaká krásná vůně! Je příjemná, voní jako čistý, upravený člověk, není cítit jako parfém, voní jako vy! Pro můj čich je pepř velmi jemný a bergamot také, téměř ho nevnímám. Nejvíce cítím trpkost, fialku a jemný karamel. Vanilka vždy hraje svou úžasnou roli a je tam cítit její přítomnost. Musí se dobře vrstvit.
Po druhém použití:
Některé tóny mi znějí divně. Myslím, že jsou to ty živočišné tóny. Nevím, co si o tom mám myslet, je to tón, který mi vadí a vyčnívá z ostatních. Budu to ještě hodnotit.
Ps: prý je to duplikát MFK Gentle Fluidity Gold, neznám ji, abych se k ní mohla vyjádřit.
JourBoo
Dobře, GFG byl na mém seznamu ke koupi za poslední rok, ale mohl jsem se dostat ke koupi. Když jsem zjistila, že Orientica má tak trochu duplikát, musela jsem ji alespoň vyzkoušet, abych zjistila, jestli se mi DNA GFG líbí... co na to říct, miluju ji a okamžitě jsem si z ní udělala svou podpisovou vůni. Tohle na mě prostě křičí...
Dneska jsem si ji vzala na rande a kluk se nemohl nabažit (mě) pardon parfému 😉
Dostala jsem i 11ml Gentle fluidity gold, takže jsem je stříkala vedle sebe a buď je můj nos v téhle hře na vůně ještě nováček, nebo je tam na vrcholu a jediné, co můžu říct, je, že když se bavíme o duplikátech, tenhle je na místě a funguje podle mě mnohem lépe. Zkrátka a dobře, žiju touto vůní a už si objednávám záložní...
Li Felix
Jsem touto vůní posedlá a to proto, že mě vrací do dětství, kdy jsem si hrála s maminčinou kosmetikou, konkrétně s rtěnkou ve zlatém obalu, kterou jsem si před jejím příchodem tajně nanášela, a i když jsem ji sundala, aby mě neodhalila, vůně zůstala. Je to ultra ženský parfém, koketní, ale zároveň lehký a bezstarostný. Nejsem odborník na rozebírání tónů, ale rozhodně cítím růžový pepř, je to jako nejvyšší tón, který cítím, ale nevadí mi, naopak jako by mě probouzel... Cítím také květiny a atalcado. Tento dárek se rozhodně dotkl mého srdce.
Jenbug23
Přivoněl jsem si k ní v parfumerii a byla božská! Hluboce květinová a sladká. Byla pudrová, ale ne příliš. Byla prostě velmi dobře namíchaná a uzemněná. Určitě bylo cítit pozadí pižma/civětu . Ne příliš ohromující díky bohu, ale pokud vdechnete trochu příliš hluboko budete def zasáhnout nějaký závan něčeho skunky. Spojila jsem ji s parfémem s vanilkovým nádechem a je to krásné. Tento parfém považuji za sex v lahvičce. Důsledky.