Opium Eau de Parfum 2009 Yves Saint Laurent pro ženy

Opium Eau de Parfum 2009 Yves Saint Laurent pro ženy

balsamico
pačuli

Opium Eau de Parfum 2009 podle Yves Saint Laurent je Orientální Spicy vůně pro ženy. Opium Eau de Parfum 2009 byl/a uveden/a v roce 2009. Vrchní tóny jsou Mandarinka, Bergamot a Konvalinka; střední tóny jsouMyrha a Jasmín ; základní tóny jsou Opoponax, Jantar (ambra), Pačuli a Vanilka.

Mandarinka
Konvalinka

Myrha
Jasmín

Opoponax
Opium Eau de Parfum 2009 Zprávy
Best In Show: Celkový černý look

Best In Show: Celkový černý look

od John Biebel, Rouu Abd El-Latif, Elena Vosnaki, Sergey Borisov, Jernê Knowles, Anastasia Privalova, Dariia Fessalonika, Ítalo Pereira, Yi Shang (怡 商), Miguel Matos, Violetta Maevska

08/26/24 08:00

OPIUM EDT YSL: MA LIAISON SECRÈTE DE NOËL

od Alex (Sane-Witch) Osipov

12/31/23 13:13

iamladeegee64

Bylo mi 20 let a chystala jsem se stát čerstvou maminkou, když se Opium v roce 1978 objevilo na scéně. Tehdy bylo dost drahé a můj rozpočet pro novopečené maminky mi nedovolil koupit si láhev. Rychle se přesuneme do roku 1984... byla jsem starší, moje dcera chodila do školky a já měla práci. Šla jsem tedy do centra města (bydlím v Chicagu) do obchodního domu Carson, Pirie Scott (teď je to Target grrr) a zašla k pultu Yves Saint Laurent. Koupila jsem si svou první lahvičku toaletní vody Opium 1,7 oz spray a okamžitě jsem se do ní zamilovala. Byla hřejivá, velmi kořeněná a ženská a než jsem odešla z obchodu, trochu jsem se jí na sebe nastříkala. Ve svých 24 letech jsem měla pocit, že mi patří svět... Cítila jsem se mocná, silná a drzá. Používala jsem ji věrně, dokud nezmizela, a trvalo by několik let, než bych to kouzlo pocítila znovu. Teď už jsem starší a napadlo mě, že si koupím novou lahvičku Opia ze stránek fragrancenet.com. Uviděla jsem přebalenou verzi a rozhodla jsem se, že si lahvičku pořídím. Když dorazila, hned jsem si trochu nastříkala na zápěstí. Během 0,2 sekundy byla pryč! Cože? Pak mi došlo, že tento přípravek sice stále obsahuje část DNA z původních verzí ze 70.-80. let, ale nemá ten silný bestiální výbuch, který měly verze z let 1978-80. To je pravda. Nemusím říkat, že jsem byl docela zklamaný. Ale budu ji stále používat, ale už ne se stejným zápalem, jako jsem měl jako 24letý v roce 1984.

A opravdu mě drtí, když slyším, jak mileniálové nazývají tyto stále krásné vintage vůně (a další jako Coco, Obsession, Poison, Halston, Youth-Dew, Magie Noire a další) "babičkovskými vůněmi" nebo "stařeckými", protože nevoní jako ovocný salát nebo cukrová vata, nebo jablečný, broskvový nebo dýňový friggin koláč nebo cukrové sušenky a librový dort. Tyto historické vůně dodávaly mladým ženám v mé době pocit síly, nezávislosti a moci, kdy jsme měly pocit, že svět je naše ústřice, a tyto vůně byly katalyzátory tohoto pocitu. Teď už jsem stará dáma a babička a raději budu dál používat historické vůně Opium, Obsession nebo Poison než vůni vanilkového extraktu v dortovém těstě! Takže PROSÍM, PŘESTAŇTE s těmi ageistickými poznámkami o našich milovaných vůních. Vy si klidně zůstaňte v Candylandu a my zůstaneme s našimi vintage vůněmi POWERHOUSE GROWN WOMAN!!!!. Jo a ne každá vůně má být unisex!!!

Alexis Carrington a Dominique Devereaux by byly pyšné!
Kdo jsou? VYGOOGLUJTE SI TO!!!

Fernanda52

Souhlasím s několika lidmi, kteří řekli, že to není vintage parfém, ani pro staré ženy, ani pro babičky, zdá se mi, že podceňuje čich, starší lidé, je to opravdu diskriminace, protože všichni budeme stárnout a dobrá dívka, která je dnes nejlepší za 30 let bude také starý. Opravdu více respektu je mi 25 a zdá se mi, že parfém s osobností a trváním, který by chtělo mít více životů, je krásný, pokud od armaniho, tak od samých arabů, kteří jsou teď v módě a dokonce i niky. ti, kterým voní jídlo neprávem nazývané gurmánské, věří, že je to parfém, pak jejich nosy nejsou připravené na opium.
Estela trvání projekce tisíc z tisíce.
A jsem si jistá, že polovině z těch, kteří napsali, je přes třicet a více let.
Pravdou je, že je škoda vidět, jak bez znalosti věci dělají tyto recenze, jako by byli skvělí nosiči nebo parfuméři, když je více než pravděpodobné, že používají kolínskou ze supermarketu.
Muselo to být řečeno a bylo to řečeno. Zdravím.

Buh Martins

Milovaný mé duše.

***

Otevírá se velmi kořeněně, s hřebíčkem obklopeným Opoponaxem, štípe v nose, drásá. Tyto tóny se zpočátku stávají intenzivnějšími díky citrusovým plodům, které je prosvětlují. Parfém se neotevírá citrusově, začíná velmi kořeněně S citrusovými tóny, které vrhají ten zažehnutý hřebíček vzhůru a dodávají mu expanzivitu. V chladném počasí je tento balzamický vzduch božský pro ty, kdo milují koření.

Nakonec po celou dobu cítím sladkost myrhy s vanilkou. Hřebíček se v tuto chvíli stává sladkým, jantarovým, jemným a velmi podstatným na kůži, zanechává pocit blízkosti a dokonce i pohodlí. Měla jsem dekantát bombastické vintage verze z roku 1977, byl to parfém mého života a tolik mě definoval. Bohužel nedopatřením z mé strany se vypařil. Ten den jsem se rozbrečela.

Moderní verze je nositelnější, ale podle mého názoru také není špatná. Opium v této verzi v žádném případě nepovažuji za parfémovou bombu, přijde mi výrazná, ale velmi jemná, až příjemná. Pro ty, kdo mají rádi orientální parfémy, je to závan života.

Můj manžel si myslí, že její úvod připomíná Charisma, což dokonale chápu.

Pokaždé, když si tento parfém nastříkám na kůži, mám husí kůži. Trochu se za svou extrémní citlivost na něj stydím, takže se vyhýbám tomu, abych ho stříkala v blízkosti někoho, kdo může vidět všechny emoce, které ve mně vyvolává. Stejně jako mnoho dalších mých milovaných koření vyjadřuje hodně z toho, kdo jsem. Překládá hodně z toho, co mám v sobě a co nedávám často najevo v každodenním životě, abych lidi nevyděsila. Je to veškerá intenzita, vášeň a výlev pocitů, které si nesu jako vnitřní zavazadlo. Vřelé, ale tiché. Jako by tento parfém byl překladem toho všeho. A když se jím nastříkám, mám pocit, že jsem tomu všemu personifikovaně vystavena.

Je těžké o tomto parfému mluvit, jsem do něj příliš zapálená, bojím se, že přestane existovat, že ho ztratím. Je to jako mateřská láska. Dokonce se vyhýbám jeho nošení, abych nezlehčovala zážitek z toho, že ho mám na kůži, v nosních dírkách, v duši.

Nejsem sběratelka parfémů, takže jich nemám velké množství a ani to nemám v úmyslu. A také omezuju hodnotu některých vůní: v rámci zdravého rozumu a disciplíny nikdy nezaplatím víc, než si myslím, že opravdu stojí, i když na to mám peníze. Ale tady je můj příběh s ní: měla jsem dekanty a vždy jsem si v parfumeriích vybrala tento flakon. Myslela jsem si však, že cena je nad rámec toho, co si mohu eticky dovolit. Zajímalo mě, proč je Black Opium o tolik levnější - tenhle Flanker se mi tolik nelíbí, mám ho ráda, ale nemusím ho.

Nedávno jsem onemocněl a měl existenční krizi. Musel jsem podstoupit dlouhou léčbu. Přemýšlel jsem o všem, co jsem v životě neudělal. O všem, co jsem mohl udělat. Na všechny ztracené smyslové zážitky. Všechna nevyřčená "miluji tě". A na mysl mi přišly vůně, které jsem neměla a které jsem vždycky chtěla mít. Ale jejich koupi jsem vždycky odkládala.

Na vrcholu tohoto seznamu přání bylo Opium. Proč jsem měla jen její dekanty, když jsem ji tak milovala? V každém případě. Po těchto vysvětleních jsem se rozhodla, že než umřu, budu ho mít ve svém životě. Bez ohledu na jeho hodnotu.

Život je příliš krátký na to, abyste neměli parfém, který vás celým srdcem definuje.

Pro fanoušky orientálních vůní je mít Opium, dokonce i současnou verzi, "začátek, konec i střed". ❤

AIRES

Zdravím všechny! Pro ty, kteří mají pochybnosti a neustále váhají mezi historickou a moderní verzí Opia. Budete muset důvěřovat mým znalostem a mému jemnému vnímání vůní. Nevidím smysl v tom, že bych vám měla vyložit poznámky. Ale zdůrazním hlavní body. Mám vintage verze, 80., 90. a 00. léta a rozhodně moderní. Ano, skutečně se vintage verze liší tonalitou od té moderní. Řeknu více - každá vintage verze se rok od roku liší od té předchozí. Klíčové slovo je zde tón! Mám rád všechny zvuky a ten moderní určitě také. Neměli byste předpokládat, že nová verze je ochuzená. To není pravda!!! Prostě zní ve své tonalitě, ale také bohatě, krásně, objemně, hutně, hluboce a magneticky. Podle mého názoru si parfuméři v každé verzi hrají s tóny a zvuk nově upřednostňují. Například nová verze, hutnější, ale to je na první pocit. A, rozvíjející se, se stává řidší a v základu se vyrovnává s ročníkem. V té nové je balzamičnost trochu jiného odstínu. V ročníku, zejména v 80. letech, lze občas zachytit sovětskou balzamickou hvězdu a švestku sušenou v koření. A tak dále. Ale základ všech klasických Opiů je určitě stejný (hřebíček, kadidlo, koření, pačuli atd.). Pokud každý z vás uslyší vůni nového Opia, bezpochyby pevně řekne, že se jedná o Opium. Ještě jednou - mění se pouze tónina! Trvanlivost, stopa, hra tónů, zvuk jsou stále stejně silné a na výši, která odpovídá králi Opia. Prosím, uklidněte všechny ty, kteří pochybují a podléhají veřejnému mínění. Pokud máte možnost zakoupit vintage verze, pak kupujte, rozhodně! Ale mějte také tu moderní. A až je porovnáte, určitě mi dáte za pravdu, že je to přece jen Opium, že současná je povinná být s vámi a že rozdíl je jen ve hře tónů. Všem přeji požehnání a užijte si Yvesův krásný parfémový výtvor!

MellyHelly

Nádherná moderní verze mýtického parfému, který už možná nelze předělat stejným způsobem, a proto oceňuji, že je znovu vytvořen, aniž bych trvala na tom, že je i-d-e-n-t-i-c-o originálu.
Tato verze je jemnější a kulatější, méně suchá a ostrá než originál, který jsem dobře znala, když jsem byla opravdu příliš mladá na to, abych se parfémovala, a rozhodně ne jako orientální okouzlující!
Měla jsem malou lahvičku originálu a používala ji doma, ale vždycky jsem věděla, že Opium není pro mě. Já jsem Samsara. Obě orientální, ale velmi odlišné.
I v tomto Opiu je cítit ten krásný dialog mezi bílými liliemi a intenzivním kořením, ale ve skutečnosti je kořenitost dána karafiátem a lilie by zde, z oficiálního seznamu, jakoby chyběly. Jemná verze myrhy je krásná, a dokonce i opoponax, tak staromódní ve srovnání s moderními vůněmi, zde rekonstruuje onen nepříliš čistě-hygienický pocit prachové sladkosti.
Dobrý kompromis s tak významnou minulostí.

Old School Tie

Manželce se to líbí, ta nová verze. Líbí se mi na ní. Myslím, že si každý musí uvědomit, že v dávných dobách museli výrobci parfémů zajistit, aby jejich výrobky mohly konkurovat všem ostatním silným pachům té doby, hlavně cigaretovému kouři. Každý, kdo je dost starý na to, aby si to pamatoval, vám řekne, že po noci strávené ve městě bylo vaše oblečení, vaše vlasy, dokonce i vaše kůže naprosto cítit zatuchlým cigaretovým kouřem. Kouřilo se v hospodách, barech, klubech, restauracích, kinech, divadlech, v autobusech a vlacích, doma i v práci. Kouřilo se dokonce i v letadlech. Kouřili i piloti. Nebylo úniku. Proto vůně MUSELY být silné. Teď už ne. Nyní můžeme ocenit jemnosti tohoto umění. Věci nemusí být jaderné. Věci vás nemusí dusit - vzpomínám si, jak moje nebohá sestra začala sípat, když jsme jako děti musely projít přes oddělení parfémů v jakémkoli obchodním domě. V dnešní době to není nutné. Když jsem v osmdesátých letech studovala na univerzitě, koupila mi přítelkyně k narozeninám Kouros. Měla jsem ho v krabičce v zásuvce svého psacího stolu. Ten šuplík stále voní po Kourosu. Ani na chvíli si nedovedu představit, že by to dnes někdo chtěl. Takže tady máme nové, použitelné Opium, se kterým se dá žít a které fantasticky provoní každou ženu. Užijte si to!

svp

Naprosto nesouhlasím s recenzentem níže... zaprvé si myslím, že většina z nás používá parfém především pro vlastní potěšení - pokud se líbí i ostatním, je to šťastná náhoda. Nedávno jsem Opium znovu vyzkoušela a musím říct, že si myslím, že přeformulování bylo provedeno skvěle - ve skutečnosti se mi zdá mnohem rafinovanější a jemnější. Stále má pudrovou přítulnost, která mírní její exotičtější tóny. Řekla bych, že je sexy - rozhodně má všechny předpoklady - a můj manžel ji miluje. Mám ji na poličce v koupelně, aby ji mohli používat moji hosté - a většina z nich odchází se slovy, že si jdou koupit vlastní lahvičku. Řekla bych, že kouzlo Opia je znovu objevováno, stejně jako mnoho dalších silných parfémů - jako protilátka k přeslazenému světu moderních parfémů.

Pplu

Ačkoli jsem již recenzi tohoto klenotu, přicházím o něm znovu mluvit poté, co jsem ho použil při nesčetných příležitostech...

Miluji ho. Prostě ho miluju. Jsem muž a nosím ho bez jakýchkoli komplexů a obav. Díky ní unikám z nudného sladkého a dřevitého světa, který vládne vůní ulic, aby mě povznesla na úroveň největšího bohatství. Když takhle voním, cítím se úplný. Dodává mi sofistikovaný nádech, který v ničem jiném nenajdu, ani mi nic jiného nepřináší.

Kvalita, i přes nové složení, zůstává, je aktuálnější a méně hutná než dříve, ale je to malá voda, která vůbec není jednoduchá nebo prostá. Tohle opium musí být nesmrtelné, aby se mu svět poddal. Jeho složení by mělo být důstojným muzejním exponátem, protože parfumerie je koneckonců jen dalším projevem umění.

Věřím, že každá žena by měla jednou v životě nosit tento DŽUNGLE, stejně jako Chanel No. 5, Guerlain Samsara nebo samotný Shalimar. Neberte si jen vůni současných vůní, protože v těchto méně aktuálních vůních se skrývá tolik příběhů, které se ve vás musí odehrát.

Muži, vím, že je složité, kvůli komplexům či obavám, které ve vás může vyvolat, k ní přistupovat, ale alespoň se potěšte tímto mistrovským orientálním vývarem, který se skrývá v tomto oranžovohnědém flakonu.

Pro všechny z nás, kteří milujeme parfémy, je nezbytností, a to nejen kvůli své historii, ale také kvůli své obrovské kvalitě.

Irina1967

Ahoj všichni!
Dříve jsem byla parfémový snob a používala jsem jen jednu vůni. Vždy to byl Chanel. Povolené varianty byly: "Chanel 5 nebo Mademoiselle Coco.
A pak jsem si tady u vás přečetla ... a začalo to .... "Nekamarádi se se Sidorovem, naučí tě špatným věcem!" (ts))))).
A vrhla jsem se do všeho: od "Mitsuko" až po "Poison"))))).
"Opium" samozřejmě nezůstalo bez pozornosti. ODP, 50 ml, všechno ve vyspělém provedení. Obecně se rád nechávám unášet vyzrálým způsobem)))))), až do křeče))))))).
Každopádně jsem to otestoval na Douglasu, no... zdálo se mi to fajn, slušné.
Objednal jsem si ho. Přišlo to. Moje nervy na "stojáka" nestačily, velkoryse nalito, sedím, čekám na efekt))))
Účinek se dostavil doslova okamžitě.
Ano, zpočátku to bylo trochu drsné, zejména proto, že jsem také "nalít" na sebe v dospělosti, potřebuji se utopit v tom, co mám rád. A také se "zalíbit" nebo "zabít" lidi kolem sebe.
Obecně, kdo se neschoval, ten za to nemůže.))))))
Takže "opiové šílenství". Lidi, co jsem to byl za blázna. Kolik je na světě nádherných vůní, a já byla celý život věrná "Chanelu"......
"Opium" vás nese ve své stopě, vznášíte se s ním, opravdu vás omámí, udělá z vás osobu královské krve. Pravda, ne naivní princeznou, ale spíš zlou macechou princezny. Však víte, ta, která se ptá: "Jsem ze všech nejsladší?".
Z pyramidy vůbec neslyším konvalinku a bergamot, ale čert je vem, konvalinku doženeme v "Diorissimu", a bergamot není moje věc)))).
Zbytek slyším, cítím, cítím až do sprchy. A je to zatraceně krásné.
Rozhodně doporučuji, bez jakýchkoli "ale".
Jeden z nejlepších "lektvarů" uvařených ve 20. století.

Váš pozdní "závislák" na opiu.

jo_undrgrnd

Opium mi připomíná atmosféru s čínskými lampami, zapálenými červenými svíčkami, zástěnami s kresbami draků, kouřem z kadidla a cigaret, gejšami hrajícími na flétnu a šamisen.

Tento parfém je žhavý, čistý žár, zahřívá pokožku, téměř ji zapaluje. Je plný subjektivní erotiky.
Poprvé může vonět zvláštně, podruhé se může zdát zajímavý, ale pravděpodobně na třetím rande by mohl být vaší další vášní.

Marco<3

Opium, můj celoživotní věrný společník.
Dodnes si pamatuji, jak mi dědeček dal k narozeninám peníze a řekl: "Kup nám, co chceš." A já jsem chtěl Opium.
Ještě ten den jsem šla do parfumerie a koupila si toto kouzlo.
Roky plynou, ale moje láska k tomuto parfému se nezměnila.
Pravda, zradila jsem ho s jinými, ale jeho pevné místo v mém srdci je něco, co nelze zpochybnit.
Koupila jsem si mnoho jeho verzí, od edt přes dnešní edp, vintage edt až po parfém, a myslím, že se nemýlím, když řeknu, že tento parfém byl, je a vždycky bude absolutním mistrovským dílem.

La DameDeNoir

Pokaždé, když někdo řekne, že nějaký parfém voní "staře", "stařecky", "starožitně", skřípu zuby a bolí mě břicho. Myslím, že moderování webu by takové komentáře nemělo povolovat. Na druhou stranu si myslím, že tyto komentáře, kromě toho, že urážejí starší lidi (a my všichni jednou budeme starší, a pokud ne, tak proto, že jsme zemřeli dřív), prokazují malou znalost historie parfémů, zejména velkých klasiků, okolností jejich uvedení na trh a veřejnosti, pro kterou byly určeny. Na druhou stranu zvažte, že pokud se tyto "staré parfémy" prodávají už tolik let, má to svůj důvod: kolik dnes uváděných parfémů nevydrží na pultech déle než dvě nebo tři sezóny. Buďte si jisté, "mladé dívky", že pokud jejich matky nosí stejný parfém jako jejich babičky, je to velmi, velmi dobré.
Mnohé z těchto (některými tak označovaných... jak ošklivé je označovat to, co je krásné, skoro stejně ošklivé jako označovat lidi...!) "dámských vůní" byly ve své době považovány za velmi sexy (případ Opia, o kterém mluvíme, nebo Youth-Dew, nebo Cocó, nebo Bal à Versailles), nebo byly přímo určeny pro mladé ženy (případ L'Air du Temps nebo Ma Giffe), pro debutantky? Tyto tehdejší mladé ženy (dnes staré ženy - mnohé z nich naše matky, babičky, tety, tety, učitelky... - jak je někteří lidé neuváženě nazývají, jako by to bylo nepotřebné harampádí), by byly šokovány, kdyby viděly čističe oken nebo průmyslové aromatické látky, které se dnes prodávají jako značkové vůně... Nebo kdyby viděly, v jaké hrůzy se některé klasické vůně proměnily díky neuváženému přeformulování. Což je bohužel dnešní případ.

Opium, mýtický parfém osmdesátých let, kdy ženy chtěly vonět jako ženy, a ne jako jahodové muffiny, kvintesence nadbytku, luxusu a svůdnosti... dnes je to rozředěný duch svého někdejšího já. Určitě poznáte, že je to ten samý parfém, základní tóny tam jsou... ale bez síly a jemnosti, vymyté, vybledlé, jako akvarel s příliš velkým množstvím vody nebo zbytek voňavého mýdla. Nevím, jestli je to způsobeno současnými omezeními IFRA na používání některých ingrediencí, nebo tím, že od té doby, co L'Oreal koupil parfémy YSL, to s nimi šlo z kopce, ale Opium už bohužel není tím mýtickým a mocným exotickým elixírem, který nás stejně jako Baudelairovy verše přenášel do světa luxusu, klidu a smyslnosti, do pohádkového a snového Orientu s opiovou nádherou a zabaleného do křupavého hedvábí.

Pokud se chcete pokusit o znovuvytvoření něčeho podobného, doporučuji vyzkoušet Youth-Dew nebo Cinnabar od Estée Lauder, které jsou stále v poměrně dobré kondici a relativně dostupné.

Marco<3

Vůně, která je součástí jiné dimenze.
Opium, to je instinkt, odhodlání, síla, bohatství a vznešenost.
Je samozřejmé, že ji miluji, a to v její současné verzi, jak v edt, tak v edp a extraktu.
Opium však je a zůstává milníkem parfumerie, skutečným mistrovským dílem.

Slyšela jsem původní verzi... ABSOLUTNÍ MISTROVSTVÍ.

GUSTO VIEIRA

Krátký mužský názor v poněkud nesouvisející oblasti. Když se se mnou přítelkyně pohádala, vydala se na malý výlet do Trindade, Paraty a Angry. Výlet pro nezadané, vysvětlila mi potom, tváříc se provokativně...
Uprostřed událostí tohoto "výletu", které lze přiznat, mi vyprávěla o trapné příhodě, která se stala první den.
Během nočního výletu (jistě obscénní luau) se rozhodla rozdat staré dobré opium. Z ložnice do autobusu vedla zničující stopa. Jen si představte ty doširoka otevřené pohledy, sledující husté výpotky parfému. Když pak přítelkyně přešla chodbu autobusu, vzbudila hněv spolucestujících. "Kdo má na sobě parfém té staré ženy?" křičeli zlostně. "Okamžitě vypněte klimatizaci, řidiči!" Chlapi zase vyjádřili svůj učený názor: "Ježíši Kriste, lidi! Ten parfém 'děsí muže'".
Parfém pro staré dámy... Parfém, který ničí muže... No, podívejte se na to! Kolik ilustrovaných mozků v jedné místnosti! To je zdroj závisti. To, co se stalo v autobuse, nebyla jen šikana, byl to skandál, divočina.
Tady je třeba si něco zapamatovat: PARFÉM ZA KAŽDÝCH OKOLNOSTÍ. Luau v Trindade nemá nic společného s opiem, ani naopak. Podle mého názoru jsou tyto dvě věci naprosto neslučitelné. Přesto stojí za to vrátit se ke starým myšlenkám: některé vůně si díky svému charakteru nesou nesmazatelné stigma.
Došlo ke skluzu ve vhodnosti parfému pro dané prostředí? Je to velmi pravděpodobné. Ale je důvod šířit kvůli tomu nenávist? Ne, zjevně ne. To proto, že jsme všichni omylní. Kdo z nás si někdy pozdě neuvědomil, že se postříkal příliš? Která z nás nepoužila parfém mimo čas, teplotu a místo?
Opium je nadčasové, odolává cyklickému diktátu módy. Proto vás, bez ohledu na poklesky, kterým podléháme všichni, žádám: Ó ženy s dobrým vkusem, pokračujte v nošení snového a smyslného Opia. Navzdory netolerantnímu bučení ostatních...

Neya

Opium edp jsem si koupila poté, co jsem dostala Poetry of China. Vůně je nádherná, hustá, ale ne dusivá. Sólistou je jasmín. K této vůni se váže velmi zajímavý příběh. Jedna z kontrolních organizací mě několik měsíců kontrolovala. Opět jsem seděl v kanceláři, mluvil s kontrolorem a snažil se zpochybnit jeho připomínky. A on mi najednou prohodí větu: "Nemohu diskutovat o pracovních záležitostech se ženou, která takhle smrdí." A najednou jsem si uvědomila, že to je jenom moje chyba. Jsem zmatená a ptám se: "Jak to?". A on na to: "Tak horká a sladká a jediné, na co myslím, je, jak tě ochutnávám." A tak jsem se na to podíval. A odešel. Seděla jsem tam v šoku po zbytek dne.