Libre Le Parfum Yves Saint Laurent pro ženy

Libre Le Parfum Yves Saint Laurent pro ženy

med
levandule

Libre Le Parfum podle Yves Saint Laurent je Orientální Floral vůně pro ženy. Toto je nová vůně. Libre Le Parfum byl/a uveden/a v roce 2022. Libre Le Parfum byl/a vytvořen/a Anne Flipo a Carlos Benaïm. Vrchní tóny jsou Zázvor, Šafrán, Mandarinka a Bergamot; střední tóny jsouLevandule a Pomerančový květ ; základní tóny jsou Bourbonská vanilka, Med, Fazole tonka a Vetiver.

Zázvor

od Markéta Rybínová

12/21/23 13:30
Redaktoři v zákulisí: Co budu nosit na podzim ~ 1. část

Redaktoři v zákulisí: Co budu nosit na podzim ~ 1. část

od Beth Butterfield, Jernê Knowles, Elena Vosnaki, Iulia Halatz, Violetta Maevska, Edie Smith, Markéta Rybínová

09/24/23 03:45

Luannabina

Zamiloval jsem si tento parfém!!!!!!
Marvellous!!!!!!!!!

Mám tradiční, intenzivní, EDT a právě jsem si koupila tuto.

Jediné, čeho lituji je, že jsem si koupila 30ml lol, měla jsem rovnou investovat do větší.

Nejlepší Libre bezpochyby!!!

Zamilovala jsem se do té tradiční, ale tahle se dostala na první místo. Je plnější, sladká a vůbec ne mazlavá, díky čemuž byla tato verze senzační!!!!!.

Tradiční je velmi univerzální, stejně jako EDT.
Intenzivní mi přišla totožná s tradiční, takže nebylo třeba investovat, jen je méně svěží na odchodu.

Le parfum je úžasné dílo!!! Super okouzlující!!!

Všechny jsou velmi dlouhotrvající, až na EDT. Le parfum vydechuje méně, ale stojí za to !!!!.

Jestli bude někdy akce, tak si udělám zálohu.

Poznámka: jen můj názor na mou pleť.

natialves

Dress code je sbírka pravidel o tom, co by si lidé měli a neměli oblékat pro každou příležitost. Myslím, že implicitně existuje také "FRAGANCE CODE", kodex toho, jak nosit parfém. Libre Le Parfum YSL by se neměl nosit v horkých slunečných dnech nebo v létě v tropech. Vyzývá k pompéznějším příležitostem a zaslouží si, abychom ji nepoužívali v každodenních situacích. Podle mého názoru je to nejlepší flakón z rodiny Libre. Najdou se tací, kteří s tím rozhodně nesouhlasí, ale najdou se i tací, kteří souhlasí. Stojí za to ho ochutnat a udělat si vlastní závěr.

Violet soul

Vážení přátelé všem привет🫶🏻 mám celou řadu Libre bez toaletní vody. Mohu s jistotou říci, že verze intens je nejtřpytivější karamelová a ocásková. Le Parfum je poměrně podobná intens. Vrchní tóny jsou kořeněné, jasně slyším zázvor a bergamot. Vůně není tak jiskřivá, trochu monotónní. Sladkost není lepkavá, spíše medová. Od začátku do konce cítím tón znamenité pikantnosti, možná je to šafrán. Vůdčí květinou je zde pomerančový květ (i když jasně slyším jasmín). Levandule je odměřená váhami, není jí ani moc, ani málo, přesně jak má být💕 Základ je méně krémový než v intenzivní verzi. Víte, tenhle flakón vám nedá moc barev a vjemů, lesků a fazet, ale zahřeje vás v sychravém dni svou jemnou medovostí a kořenitostí. Rozhodně dobrá věc, elegantní vkus👍.

Miss-Tress

Po letech "čichového zkoumání" jsem zjistil jednu věc. Vždycky začínáte s těmi komerčními, samozřejmě jsou to ty, které máte nejvíce na dosah nosu. Pak obvykle začnete prozkoumávat svět vintage, abyste "získali kulturu" a možná se chopili několika kousků, které ještě stojí za to. Pak začnete prozkoumávat niky, obvykle začínáte u těch poněkud mainstreamových. Postupem času, jak se vytříbí vkus (a po nedefinované řadě neúspěšných nákupů naslepo završených vagony předražených objevitelských sad), začne být člověk stále náročnější, pokud jde o kvalitu tónů nebo komplexnost/zvláštnost kompozic. V tu chvíli se člověk opět ohlíží zpět, směrem ke komerční parfumerii, obvykle má tendenci ji "šňupat", bojuje proti reformulacím a samozřejmě nesnáší flanďáky.
Tady z tohoto pohledu mohu říci, že jsem se zachoval "čistě": vždycky rád objevím nějakou pěknou komerční, a především jsem si uvědomil, že někdy flankery (nebo různé intenzivní a parfémové verze) mohou vylepšit základní vůni.
Kdo by si koupil klasickou allure poté, co byla na trh uvedena allure sensuelle od Chanelu? To je pravda.
Slyšte, slyšte, to je další šťastný případ, kdy flanker překonal první parfém.
Nyní není úvod úplně dobře "namíchaný", objevuje se poněkud laciné pojetí, které nedokážu zcela identifikovat. Že by pokus o levanduli?
Ale pak, wow!
V podstatě jde o příjemnou hlubokou, medovou (ergo jantarovou) vanilku, podpořenou základem mezi nejasně mléčným a nejasně živočišným. "Hluboká" vanilka, která jako by předjímala tu z Babycat, hodně diskutované vůně exkluzivní řady. Parfém, který zase připomíná kočičí lune od Atelier des Ors (nyní také flanelový).
Pokud mám být upřímná, mám raději tuto Libre než lune feline. Rozhodná, ale méně špinavá. Stále spíše temná a noční, ale mnohem půvabnější. Právě v srdci se opravdu projevuje pěkné prolínání, bez trhavých tónů. Vanilka působí lehce mentolově, což je něco, co jsem už slyšela u jiné vanilky, která není na fragrantice a je složená pouze z přírodních tónů. Vanilka, kterou vyráběli mniši v klášteře a kterou si vždycky koupím znovu. Zkrátka, přiblížit se k "němu" znamená složit mu velký kompliment. Jemná libre, krásná, večerní, znepokojivá, ultraženská, asertivní na správném místě, aniž by se přitom opičila po mužském parfému.
Teď ta lehká vůně "mátových lístků" (ale lehká, ehm) by mohla být buď skutečně touto vůní, nebo kadidlem (někdy nabývá mentolových rysů), nebo by mohla být specifickou deklinací levandulového tónu.
Každopádně pochvala pro YSL (která také přišla s čichovými ohavnostmi, ale to nesvětím). Jsem objektivní a musím uznat, že tohle je v bezútěšném panoramatu současných komerčních parfémů SKVĚLÝ parfém.
A mám ji opravdu raději než spoustu niche, které jsem v poslední době cítila, zejména Terenziho (krk!) nebo dokonce "jehličnatou" citronovou vanilku od Nishane Ani. Dokonce i lune feline mám raději, to ano. Aspoň tam není ta mokrá pachuť spálené slámy. A při tom všem je Lune feline (podle mého názoru) nejlepší parfém z celého maison, jediný, u kterého jsem si říkala "ale jo, skoro si ho koupím".
Samozřejmě pokud se vám tento Libre líbí a chcete vyzkoušet soukromou kolekci, je to od něj k babycat už jen krůček.
A zatímco nový flakón Angel (Angel elixir), který cítím na svém druhém zápěstí, spolupachatelé neúprosných teplot (ale neměla by ta vedra už skončit?), nabírá směr "à la Formaggino Mio" (ale neměla to být tropická vanilka, ideální na léto?), YSL svou vanilku šíří čím dál víc pudrově. Prachová zajímavým způsobem.
Ano, je to skvělá vůně, zatímco mateřská je meh. Pokud se mezi nimi nerozhodujete, vezměte si tuhle na doživotí: je v ní i med, příjemný elegantní med. I ten je lepší než nějaký niche. Pojďte dál. Mnoho parfémů by se mělo kupovat jen proto, že je v nich med. Pokud pak existuje i tato krásná "vážná" a "noční" vanilka.....
Vysoce propagovaná.

vorobeyka_i

Pomalu se chystá vyzvednout Libre Intense po použití značkového vzorku. Trochu mi v ní vadila ambrová dřeva, ale levandule byla tak pozitivní, sladká a navinulá, že si mě získala.
Když jsem se dala dohromady, začala se odevšad ztrácet. Dvakrát se mi ozvali a zrušili mi objednávky ve dvou internetových obchodech. Dostala jsem parfémový záchvat a popadla maximální množství Le Parfum, které bylo ještě k dispozici.
Bros, jaká je to krása, jakou z něj mám radost! Je to krásný levandulový med, sladký zázvor a velmi kultivovaná vanilka. Jemnější než její protějšek, více gurmánská. Výdrž a stopa, koho to zajímá, jsou výborné (já jsem žába, kdyby něco). Velmi rozpoznatelná, téměř se nemění, stejně krásná od začátku až po základ, jen po dni plynule vyprchá. Žádné jantarové jiskření neslyším. Pokud se bojíte, že vás unaví, noste ji na těle pod oblečením - jantarový levandulový med se z vás vylévá při každém pohybu. Občas se může mihnout pohankový tón. Nosím lahvičku v sametovém pouzdře a neustále ji mačkám, má milá.
V Libre si s levandulí krásně pohráli, čímž ji zbavili obvinění ze "zabíjení domácích molů". Myslím, že za tucet let zaujme své místo mezi mistrovskými díly světové parfumerie.
P.S. Parfém jsem si zamilovala a nakonec jsem si oflambovala i Libre Intense. Beru zpět svá slova o "cvrčkovi" - Intense je také krásná! Možná ve vzorkovnici pak jen zhoustla. V nálevu....

Serena Van

Je to moje nejoblíbenější verze ze všech. Myslím, že velmi připomíná Intense, ale bez všeho toho povyku; Le Parfum je hutná, hluboká a tajemnější. Na začátku je ovocná a pak se uzavírá, ale kdo si myslí, že nevyzařuje, je na omylu. Pokud se nastříká příliš mnoho, prvním cílem je osoba, která ji nosí, je to fatální lol. Nicméně stejně jako všechny ostatní z této řady je libre le parfum stále krásná, je sexy a vyzařuje eleganci.

Prividovich

Parfém pro ty, kteří jsou věrní jedné věci. Jako za starých časů, kdy "parfém ženy musí být sám". Protože jeho stopy se zničí pouze vypráním všech zúčastněných oděvů a umytím hlavy. Parfém není z těch, které se mění podle nálady - právě pro svou stálost. Nanesete si ho - a teď v něm žijete, dokud nevypijete lahvičku. A vypijete ji velmi brzy, protože je hlasitá a jedna dávka vystačí na celý den a celý objem místnosti.

LosPerfumesDeJavi

Je to pravděpodobně nejlepší parfém, jaký jsem kdy cítila z těch, které jsou v současné době v prodeji, ať už jde o novinky nebo doprovodné parfémy jiných parfémů.
Jak krásně voní!
Pomerančový květ, med, bourbonská vanilka, zázvor a levandule (nejvíce oceňované tóny) dohromady vytvářejí explozi vůně, která je, jak jsem si všimla, poměrně silná, ale přitom neohromí nos, a je silná a velmi dlouho vydrží, více než 12 hodin se čtyřmi střiky a kilometrovou stopou.
Jaká radost.
Není to originální parfém, protože mně osobně jich připomíná hned několik, včetně Classique Essence de parfum, které, aniž by byly podobné, sdílejí onu povědomou auru, a dokonce i původní Classique, a opakuji, není to tak, že by byly stejné.
Med je zde to, co dělá parfém výjimečným, protože ho oslazuje a vůbec není mazlavý nebo typický gurmánský parfém, nic takového.
Úspěch ze strany YSL, která mě dlouho zklamávala, co se týče uvedení na trh.

⚠️Que nenechte se zmást, ta od Zary nevoní stejně ani podobně, voní jako původní Libre. Ta je mnohem bohatší a hutnější.

gnathaliegh

Libre Intense je jeden z mých nejpoužívanějších a nejoblíbenějších parfémů. Le Parfum je velmi podobný, ale je to do značné míry zaoblenější verze Intense.
Úvod je dost podobný. Cítím v ní přidaný zázvor a jemnou pikantnost ze šafránu. Pomerančový květ je zde rozhodně hlavní hvězdou. Levandule je v této vůni velmi tlumená a pěkně se mísí s citrusy a sladkým pomerančovým květem. Suchý tón je méně tonka těžký a med mu dodává krásný hřejivý nádech.
Celkově se mi tento flanker opravdu líbí, pravděpodobně proto, že je tak blízký Intense, jen s méně ostrým "mužským" příklonem k levanduli, takže pokud to byl důvod, proč se vám nelíbila Intense nebo dokonce původní Libre, určitě byste měli vyzkoušet tuto.

Namibia

Moje nová sladká posedlost.
Ještě nikdy na mě název parfému nepůsobil tak nevhodně. Obecně mě nezajímá, ale "Libre" může zaujmout...
Vůbec se necítím svobodná, Le Parfum mě zahaluje a vězní ve svém sevření. Je smyslná, bohatá, hutná. Je to žhavý uhlík, přesvědčivý a nádherný. A já se mu zcela poddávám.
Není násilně sladká, na mé kůži je vznešená, lahodná, dostatečně sladká.
Siláž je velmi dobrá, tak sexy, že mít ji na zápěstí je návykové, nemůžu ji přestat cítit.
Nedokážu přesně říct, čím se liší od ostatních z řady, můj názor je, že je ze všech nejkulatější, kompletní a dobře udělaná. Její bublinkový a svěží charakter je zde otupen, není výbušná, chytne šibalsky, božsky, smrtelně. Tóny přebírají charakteristickou DNA, ale jsou dobře vyvážené, výsledná směs je tak dobrá, krémová a smyslná, že je to pro mě čistá krása.

SeekerofHugs

"Libre Intense" je jeden z mých nejoblíbenějších parfémů, takže jsem se na tento nový parfém těšila. Několikrát jsem ho vyzkoušela a co k němu mohu říct? ABSOLUTNÍ LÁSKA.

'Libre le Parfum' má citrusový, sladký a kořeněný začátek. K mandarince a pomerančovému květu se přidává zázvor a šafrán, přičemž svěžest a sladkost jsou úžasně vyvážené. Ve střední fázi dominuje levandule, ale velmi harmonická a ne tak přítomná jako v edp nebo intenzivní. Drydown je sladší než na začátku, s ještě větším podílem vanilky, fazole tonka a zejména medu.

Je návyková, hřejivá, smyslná, elegantní... Více ženská než zbytek Libres.
Je to ideální vůně na podzim, myslím, že bude vonět ještě lépe, až se začne opravdu ochlazovat.
Trvání je středně dlouhé, ani zdaleka se nevyrovná verzi Intense, která je podle mě ze všech nejsilnější jak v trvání, tak v projekci a síle.

Mám pocit, že smíchali 'Libre Intense' s 'Libre EDP' a přidali trochu 'Girl Of Now Shine' a špetku 'Scandal By Night', a tohle je to, co jim vyšlo. Je to pro mě sen... ALE ZŮSTÁVÁM U LIBRE INTENSE! ❣️.

orancione

Vyzkoušela jsem to v práci hned první den, kdy jsme to dostali, a celý večer jsem dostávala komplimenty! Pořád se skláním, abych si přičichla k zápěstí (což znamená, že asi dostanu FB)...

Někdo by řekl, že Le Parfum (LP) je ve srovnání s Libre Intense (LI) zbytečný, ale já jsem v posledních dnech obě vůně porovnávala a LP má tendenci se šafránem a vanilkou více přiklánět k ženám, zatímco LI si zachovává žensko-mužný profil z původní EDT. Pokud je LI v poměru 60/40, pak LP se blíží poměru 70/30 ženské vs. mužské prvky (pokud jste zvyklí na kořeněné, teplé, jantarové dámské vůně).

Vzhledem k možnosti volby mezi těmito dvěma vůněmi bych doporučila LP, pokud máte rádi teplé kořeněné vůně s vynikající výdrží, a LI, pokud vám hra mužských a ženských a chladných (levandule, citrusy) a teplých prvků (jantar, vanilka) připadá zajímavější. Ambra v LI si s mou pokožkou příliš nerozumí a má tendenci působit dojmem pižmového tělového spreje Axe, na rozdíl od vyvážených živočišných akordů. Jakmile se dostanete k zaschnutí, opravdu si nejsou tak podobné, takže bych vyzkoušela obě, než se rozhodnu pro FB jedné z nich.

Podzimní doba vydání je IMO ideální, protože tuto vůni vidím jako nejvhodnější pro podzim/zimu. Ale i v srpnu je pořád pěkná! Těším se, až ji vyzkouším v horkém dni, poslední dobou je tu velmi mírně/chladno, tak možná právě tehdy tato vůně zazáří?

Vůně: 9,5/10

Dlouhá výdrž: Na mě je to "bestie" a vnímám ji na zápěstí ještě druhý den ráno. Na mé kůži je silná až 8+ hodin

Vůně: Silná, může ji zachytit i někdo, kdo s vámi vede konverzaci na pohodlnou vzdálenost.

Cena: Vůně je velmi příjemná na dotek: Je to nejdražší Libre, jen těsně překonává LI, ale považuji ji za skvělou na to, jak dobře se na mě nosí.

ornella

Právě jsem ho dostal k narozeninám a ještě jsem neměl čas ho vyzkoušet, ale zatím mohu říct, že je to zázrak, na můj vkus nejlepší ze všech Libre. Je hutná, ale ne těžká díky svěžesti levandule, velmi velmi medová od začátku do konce a nevím, proč jsem si všimla nějakého sušeného ovoce ve stylu dívky z teď. Zázvor je velmi lehký, ale jen ve vrchních tónech a šafrán jsem nebyla schopná vnímat. Vůni mám na kůži už 6 hodin a je neporušená. Opakuji: skutečný zázrak

ConcreteRose

ONA PŘIJDE!! 💝 a ano, má intenzivní vibrace Libre... ale je z ní cítit šafrán a med jí dodává sladký nádech, ale ne přehnaný. Rozhodně si vanilku v celé vůni . Na začátku cítím zázvor . Na můj nos není moc citrusů, což oceňuji. Uf tohle je sexy a panovačné! Vyzrálá, ale ne stará . Bomba! 💣 Miluju intenzivní, zbavila jsem se jí a litovala jsem toho!!! Pokud U nevlastníte Libre intenzivní... VYBERTE SI TOHLE!!! 🤩 pokud vlastníte intense a milujete ji... BUDETE MILOVAT TOHLE! POŘIĎTE SI JE VŠECHNY! Protože proč ne?! 😜