Mon Paris Yves Saint Laurent pro ženy

Mon Paris Yves Saint Laurent pro ženy

svěží
pačuli

Mon Paris podle Yves Saint Laurent je Chypre Fruity vůně pro ženy. Mon Paris byl/a uveden/a v roce 2016. Mon Paris byl/a vytvořen/a Olivier Cresp, Harry Fremont a Dora Baghriche. Vrchní tóny jsou Jahoda, Maliny, Hruška, Pomeranč, Mandarinka, Kalábrijský bergamot a Calone; střední tóny jsouPivoňka, Jasmín Sambac, Čínský jasmín, Durman a Pomerančový květ ; základní tóny jsou List indonéského pačuli, Pačuli, Bílé pižmo, Vanilka, Ambroxan, Mech a Cedr.

Jahoda

Ambroxan
Mech
Cedr
Mon Paris Zprávy
Best in Show: Bezhlasé květiny (2023)

Best in Show: Bezhlasé květiny (2023)

od Elena Vosnaki, Rouu Abd El-Latif, Yi Shang (怡 商), John Biebel, Iulia Halatz, Jernê Knowles, Raluca Kirschner, Miguel Matos, Edie Smith

07/23/23 03:13
MON PARIS Yves Saint Laurent

MON PARIS Yves Saint Laurent

od Markéta Rybínová

02/23/23 05:44

karibsa99

Voní žensky, princeznovsky a čistě. Myslela jsem si, že bude velmi mladistvá, ale má určitou diváckou obec, kterou jsem v tomto parfému cítila. Pro ty, kdo mají rádi parfémy, které jsou univerzální, ženské a příjemné pro každého, je to úžasné. Když mi zaschla na kůži, nemohla jsem ji přestat cítit.

Maura:3

Toto je moje první recenze a předpokládám, že nejsem odborník, ale (alespoň co se mě týče) mezi recenzemi vždy hledám názory "laiků", jako jsem já, takže tady jsem :)
Podle recenzí, které jsem četla, jsem čekala něco mnohem více mazlavého, místo toho (alespoň na mě) je tento parfém ano sladký, ale velmi jemným způsobem. Po pár hodinách si na ni nos zvykne a už ji téměř necítím, ale pak se najednou znovu objeví, tón, který cítím jako nejpřevažující, je malina, ale jemným způsobem, ne vtíravá, jak se zdá z jiných popisů. Na oblečení vydrží dlouho, když si ho druhý den znovu obléknu, skoro to vypadá, jako bych ji na sebe právě nastříkala, přitom třeba den předtím se zdálo, že zmizela (a místo toho je to jen můj nos, který si na ni zvyká).
Myslím, že je to dobrý parfém pro ty, kteří normálně sladké vůně nenosí, ale mají chuť zkusit vystoupit z komfortní zóny květin (což byl zejména můj případ), byla jsem mile překvapená a dokonce jsem za něj dostala komplimenty, protože zanechává příjemnou ovocnou, ale ne mazlavou stopu, která navíc voní čistě a svěže. Flakonek je pak rozkošný!

Ирина.Бочарова

Můj oblíbený)

Už dva roky ji cítím z vedlejší kanceláře.
Moje kolegyně miluje parfémy a nemilosrdně je kropí. Ale tady jsem místo obvyklé parfémové bomby slyšela tuto.....

Horký červenec, malinové keře, světlo ostrého slunce proniká větvemi až k zemi, z níž vychází vlastní vůně, přezrálé plody padají na zem, někde v dálce v domě se vaří jahodová marmeláda..... A ty sedíš v těch malinových keřích a stále nemůžeš vdechnout vůni léta, dětství a štěstí ...

Pro zopakování té radosti jsem si včera konečně koupila láhev.
Od rána mám teď divoce nefunkční náladu. Tiše sedím ve svém malinovém chýru častěji =)
Duch vůně: malinová víla, která vaří sladký džem ve vlhké sklepní kuchyni, a z otevřeného okna se line vůně zorané půdy, staré zahrady, vzdálených zelených polí......

sugar&spice

Ačkoli tato vůně není gurmánská, je lahodná. Elegantní, ale zároveň koketní a hravá, věřím, že tato sladká bobulová vůně s citrusovým šuměním má dostatečnou hloubku a smyslnost zmírněnou chyprovými tóny, aby ji mohl nosit někdo jakéhokoli věku - pokud máte jiskru v oku ;) Do padesátky mi už moc let nezbývá - nevidím důvod, proč bych se s ní neměla houpat dalších 50 let!!! Vůni, kterou milujete, byste měli nosit vždy, ať už jste teenager nebo v podzimních letech.

Roberta Cap

Na mé kůži je to nádherná ovocně-květinová vůně, tak krásně voní, že si myslíte, že je konec, ale není, přijde vítr a je zpátky. Myslím, že je umírněná a velmi elegantní, můj mdlý manžel mi ji pochválil a to jsem ji měla na sobě už 7 hodin. Není to bombastické, myslím, že to ani není účel. Není vůbec syntetická, potěší.

underelfen

Nevím, proč tento parfém tak nenávidím, pravdou je, že jsem ho šla vyzkoušet a zbavit se všech pochybností, protože jsem na něj viděla spoustu reklamy a pak jsem uviděla ten krásný a elegantní flakon,
pak jsem šla do obchodních domů' a paní, která má na starosti značku, mi řekla, ať si ho nanesu, jako by to byl váš parfém, abyste ho mohla vyzkoušet, pak jsem s důvěrou hodila příslušné 3 střiky, musím říct, že mi udělal elegantní vůni, když jsem ho jen nanesla, voněl jako čerstvé jahody v kombinaci s kyselou malinou, hezký a bohatý, ale když jde o pravdu, základní tóny daly přednost své přednosti, aby ustoupily lahodné, elegantní a příjemné vůni kypru, maminka moje, jak nádherně voněla, vzpomněla jsem si mezi detaily na svou milovanou kokosovou mademoiselle, ale o něco méně elegantní a více ovocnou a jiskřivou po jahodách, byla jsem opravdu překvapená, protože druhý den ráno jsem ještě voněla a dostala mnoho komplimentů, pravda, že si ji snad brzy koupím, byla jsem šťastná.

Je drahá, to ano, ale teď, když je Den matek, vyvedli spoustu dárkových balení, buď jako dárek se svým 30 ML podáním, nebo s make-upem a mám pocit, že se vyplatí ji koupit.

VainillaDulce

Co se stalo s domem Yves Saint Laurent, kam se poděly ty úžasné kreace plné originality a noblesy? V posledních několika letech se věnovali tvorbě flanelů pro dvě své úžasné kreace, Opium a Paris, a teď přicházejí s tímto? Mám ráda sladké parfémy, ale nelíbí se mi, že značka jako Yves Saint Laurent jako by vzala všechny sladké parfémy, které měly úspěch, smíchala je dohromady, přidala trochu ovoce a bylo to. Mon Paris je stejně originální jako já přírodní blondýnka. Mon Paris mi voní jako ovocný džem, jako by dali do mixéru divoké červené ovoce, přidali kila a kila cukru, pár lístků pačuli a to je vše. Je to velmi růžový parfém, velmi sladký, velmi ovocný, jako dívka plná sladkých snů, za přemrštěnou cenu na produkt, který nabízejí, a prosím, pochopte, že moje kritika směřuje k parfému, ne k těm, kterým se líbí. Nezachrání to ani jeho projekce a výdrž, protože v blotu vydržel sotva pár hodin.

Estasia

Banální, sladkobolné, již slyšené. Připomíná tisíc parfémů a září nedostatkem osobitosti. Otevírá se nakysle s malinami a vnímáme pačuliový základ. Následuje hruška a sled umělých sladkých tónů, tak módních v současnosti. Zní jako dětský parfém, ten laciný. Jahoda chybí, alespoň mému nosu.

Real woman

Úžasná základna! Věřte tomu nebo ne, ale základ mi připomíná José od Guy Laroche! Dokonale ji slyším i po 6 hodinách nošení a dvojím umytí rukou. Nechápu, jak je možné, že si jednou poslechnete blotter a pak fuk vůně! Je to VELMI kvalitní vůně, zajímavá ve střídání tónů, vytrvalá, "francouzská"... Nevěřte ničímu hodnocení, včetně mého, věřte jen sobě a svému nosu! Nezaujatost je při seznamování se s novými vůněmi to hlavní!

Miss Sabotage

Jak jsem se seznámil (červenec 2016):
Vzorek této vůně jsem dostala náhodou při nákupu úplně jiného parfému. Ani jsem nevěnovala pozornost tomu, když mi slečna řekla, že vůně právě dorazila, ještě ani nestačila být vystavena.

Jak se nosí (srpen 2016):
Nastříkala jsem si ji na zápěstí na zkoušku a nešťastně zabručela: "Ovocné kompoty jsou záležitost Escady." A pak jsem si ji vyzkoušela. Pak jsem si o pár hodin později uvědomila, že moje nálada se stala hravější, cítila jsem se více žensky. Podezřívavě jsem se podívala na vzorek Mon Paris. "To snad ne..."
Zopakovala jsem test na hrudi (zepředu) a na krku (zezadu). Můj mladík mi zabořil nos do zátylku a stiskl mě se slovy: "Ty tak krásně voníš!". Není těžké uhodnout, že můj "náhodný parfém" měl povoleno sólo.

Co si myslím teď (říjen 2016):
Ať žije pot a mazové žlázy mého trupu! Na mně vůně nevoní jako libá břečka, po které se vám chce plivat, ale zachovává si sladký nádech. Přes den mě nebolí hlava, lidé se mě snaží očichat, mám povznesenou náladu. Chci plnou verzi vůně!

remy

Prosím vás, to je vtip? Kde je skrytá kamera?
Tuhle vůni jsem zkoušel pětkrát a víckrát ne.

V úvodu je silná a šťavnatá kombinace jahod, malin a hruškového lesku na rty.

Postupně se objeví pivoňka a sada velmi jemných bílých květin jako jasmín a pomerančový květ.

Necítím pačuli ani jantar. V pozadí je strohé pižmo. Nebude mít cukr, ale tato vůně je mazlavě sladká... hodně.

Na mysl mi přichází veškerá sladkost La vie est belle, Si od Armaniho a malinovost Yimmy Choo Blossom. Pretendent na La petite robe noir couture, ale bez její třídy, elegance a osobitosti.

Dětinská, přeslazená, příliš lepkavá vůně. Neelegantní a hrubá, jednoduchá, bez tajemství.

Ve dne vonící po sladkých malinách s Mon Paris a v noci vonící po cappuccinu s Black Opium.

Tohle není vážné.
Pokud půjdete na pracovní pohovor, nebudou ve vás vnímat profesionalitu ani zodpovědnost, pokud nechcete pracovat jako chůva nebo v jeslích.

Stejně tak to není sentimentální, váš chlap si bude myslet, že dělá něco nezákonného, když večeří s nezletilou dívkou, pokud nejste puberťačky s rozbouřenými hormony!

Myslím, že by se to hodilo na přespání, dětskou párty, všechno dětsky růžové, slečna Piggy ze Sezamové ulice nebo na dámskou jízdu v obchoďáku, kde se žvýkají žvýkačky bazuka, pokud si nepamatuješ příchuť, zeptej se rodičů.....

Lahvička je velmi těžká a nevýrazná, její černá stuha jí na vážnosti nepřidá.

Nejlepší je, že vůně je těžká a dlouho vydrží. Nakonec jsem si umyla ruce, protože jsem to už nemohla vydržet.

Pokud máte rádi ovocné a velmi sladké vůně, právě jste našli svůj osobní parfém. Voní dobře, není to špatná vůně, jen kdyby stála 20 eur, nebyla bych na ni tak přísná, ale stojí 70 eur a je od YSL! Jsem fakt naštvaná! A zklamaná, čekala jsem něco originálnějšího a autentičtějšího.

Ale vážně, tohle je přece skrytá kamera, ne? Zdá se mi, že vidím malou červenou kontrolku. A já s těmi vlasy! A kdy jsi mi řekla, že je zapnutá?

Že tahle vůně není vtip? Proboha!

Lipglossjunkee

Tato vůně je hodně nenáviděná a já si nejsem jistá proč. Je opravdu okouzlující. Nečekala jsem, že ji budu milovat, ale miluji ji - a to velmi! Myslím, že flakon je rozkošný, a vůně je mi také docela sympatická.
Otevírá se na mně v obláčku cukrové rtěnky (malina, mám z ní tolik nádherných malin!) a zůstává jasná a *růžová* asi 45 minut, než začne schnout do kouřového pačuli, jantaru a ovoce. Pivoňka se objeví uprostřed, ale není ostrá ani drsná, jen příjemný jemný sladký růžový květinový vánek. Je to vůně se zábavným začátkem a sexy vysycháním a já po ní sáhnu několikrát týdně. Vydrží na mně dobrých 6-7 hodin s přiměřenou siláží (což je pro mě neobvyklé, obvykle nezachytávám vlastní pachovou stopu, když se vracím do kanceláře, ale dnes se mi to povedlo!)
Určitě stojí za 100ml lahvičku. A+
(Překřížený příspěvek)

lelah1988

Intenzivní, sladká a syntetická jahoda na začátku, smíšená se sladkou a jemnou malinou. O něco později cítím hodně pačuli, nenápadnou, ale nápadnou pivoňku a bílé pižmo. Pižmově ovocná vůně, nabitá pačuli. Fruitchouli, jak jí říkají gringos.

Chvíli jsem přemýšlela, kde jsem kdy něco takového cítila. Vzpomněla jsem si na sestřenici, která vždycky nosí Petite Robe Noire od Maison Guerlain. Mon Paris byl velmi podobný parfému mé sestřenice.

Mon Paris má dlouhou výdrž (přibližně 10 hodin) a mírnou projekci, ale postrádá originalitu, protože má běžnou vůni. Sleduje trend moderních sladkých a ovocných parfémů pro teenagery a mladé ženy. Určitě potěší ty, kteří jsou příznivci tohoto typu vůní, ale podle mého názoru je to zbytečný parfém, protože existuje mnoho parfémů s podobnou vůní a propozicemi.

MellyHelly

Novinka od YSL, opět na téma nevyčerpatelné růže.
Jsem dlouholetou vyznavačkou klasické Paris, která je bohužel v současné EdT verzi ochuzena o tóny a více kousavá. Všechny verze Eau de Primtemps jsou také vynikající.
Pak přišla Parisienne a já nad ní ohrnula nos a teď s touto Mon Paris si definitivně připadám jako zastaralý cucák.
Upozorňuji, že není špatná, ale opravdu otrocky následuje současný standard éterické (chemické) růže smíchané s dalšími moderními šťávami, včetně dnes všudypřítomné pivoňky.
Ráda bych ucítila vůni datury, jasmínu sambac... ale ouha, cítím spíš plastovou hrušku a nějaké kyselé ovoce. Ani základ není nijak vzrušující.
Vše velmi imaginární, typický proud ze 4 aromalamp v kříži bez "harmonických" látek, které chutnají jako hrušky jen proto, že lidé už nestrkají nos do vůně skutečné hrušky čerstvě utržené ze stromu (a já hrušky nemám ráda!).
Je to jako poslouchat Bacha na mp3 s 64bitovým datovým tokem.
Mrzí mě, že to musím říct u tak historické a prestižní značky, ale celý "koncept" od samotného parfému přes název až po flakonek je velmi Victoria's Secret v trochu luxusnější verzi. Držte se v souladu s konceptem.

Arlene-Beatrix

OMG... Čtu některé z "recenzí" níže a musím říct, že... Proč YSL nemůže vydat ovocný parfém pro mladé lidi? Je to snad zakázané nebo co? Nutí snad YSL mladé dámy, aby si kupovaly jejich parfémy? Ne. Tak prosím, lidi, nevylévejte si frustraci na vůni, která ani není momentálně běžně dostupná.
Mám-li říct pravdu, opravdu se mi nelíbily všechny ty mocné parfémy z 80. let, které někteří lidé považují za jediné "opravdové" parfémy. Snobství opravdu může být hloupé. Chci tím říct, že většina 'starých' parfémů byla opravdu výzvou pro nos. Dnešní vůně je mnohem snazší si oblíbit, snazší si je zamilovat. Myslím, že právě proto je velké domy vyrábějí tak, jak je vyrábějí. Parfémy musí uspokojit poptávku. Je to tak těžké pochopit?