Epic Man Amouage pro muže

kouřový
kůže
balsamico
oud

Epic Man podle Amouage je Orientální Woody vůně pro muže. Epic Man byl/a uveden/a v roce 2009. "Nosem" za touto vůní je Randa Hammami. Vrchní tóny jsou Růžový pepř, Olibanum, Šafrán, Muškátový oříšek, Kardamom, Kmín, Muškátový květ a Myrta; střední tóny jsouMyrha a Pelargónie ; základní tóny jsou Kadidlo, Agarové dřevo (oud), Kůže, Kastoreum, Pačuli, Cedr, Santalové dřevo, Styrax a Pižmo.

Parfumér

Cedr
Santalové dřevo
Styrax

Ragnar

Inspirace pro tuto vůni byla dvojí: legendární Hedvábná stezka a Pucciniho nedokončená opera Turandot, která se odehrává v Číně.
Epic nás zavede na Hedvábnou stezku, trasu starověkých karavan, které přepravovaly hedvábí a další poklady na stovky kilometrů; kde se čaj, zlato, perly a nefrit z Číny vyměňovaly za pryskyřice z Arábie.
Cesta, na níž se nacházejí vzácné suroviny použité ve složení této vůně: růžový pepř, kadidlo, kmín, kardamom, šafrán, muškátová esence, muškátový oříšek, myrta, pelargonie, myrha, oud, santalové dřevo, pačuli, kůže, cedrové dřevo, pižmo.

Epic Man se na mé kůži otevírá aromatická a svěží. Následuje klidná kořeněná sladkost, zahalená do jemných výparů kadidla a dřevité vůně cedru a oudu.
K mému překvapení se kadidlo rychle rozplyne a zanechá buket složený převážně z koření, dřeva a teplých tónů. V pozadí se skrývá jemná prašnost.

Přiznám se, že mám velké potíže s oddělením jednotlivých prvků vůně Epic.
Je to jemná směs, v níž se ingredience prolínají a vytvářejí vůni, která je mužná, elegantní a rafinovaná.
V zásadě mi připadá: kořeněná pikantní, lehce kouřová, dřevitá, kožená s nádechem lehce sladkého balzamického tepla.
Necítím nic živočišného, co by mi vadilo.

Nádherná a velmi rafinovaná.
Jedna z nejlepších Amouage.

Majid Abdul Hakim

Epic Man od arabského luxusního parfumérského domu Amouage z Ománu, země nejlepšího kadidla na světě, je orientální dřevitě kořeněná balzamická kouřová vůně pro muže, kterou v roce 2009 vytvořila parfumérka Randa Hammami.
Tato kadidlová dřevitá vůně evokuje mnohé legendy o dávné cestě po Hedvábné stezce, která začíná v Číně a končí v Arábii.

Epic je zelený orientální kadidlově kořeněný dřevitý parfém, který vyzařuje silnou, komplexní a pikantní infuzi růžového pepře, kardamomu, šafránu a muškátového oříšku.
Ve středu se rozvoní pelargonie evokující květinovou nádheru arabského císařského dvora a starobylá myrha dodává srdci této vůně pryskyřičný, orientální tón.

Omamný základ z kouřového tmavého dřeva 'oud, pačuli a živočišného kastorea se mísí s pružným, vrstveným koženým akordem s použitím tradičního ománského kadidla, které je považováno za nejlepší na světě a je charakteristické pro dům Amouage.
Epic je kouřově tmavě zelený pryskyřičný dřevitý "kadidlový extrakt" s lehkým živočišným nádechem; kořen Amouage!

lupoirpino

"Nihil est in intellectu quod non sit prius in sensu" (V intelektu nesídlí nic, co nejprve neprošlo smysly).
Epic je parfém Amouage, který nenosím, ale který se mi z hlediska čichové struktury a vývoje líbí ze všech parfémů tohoto domu nejvíce. Méně vyčnívá než Interlude, ale velmi dlouho vydrží, přináší mi obrovské uspokojení a posiluje mou lásku k tomuto ománskému parfumérskému domu. Kořeněná, léčivá, zažehnaná, pryskyřičná, dřevitá, pižmová a dokonce trochu špinavě živočišná, ani teplá, ani svěží, ani sladká, ani hořká, má dokonalou rovnováhu teplot a tónů. Kontrasty v rovnováze, rovnováha v kontrastu... jak skvělý parfém od Boha! Velmi bohatý a opulentní úvod, šafrán a středně ostré suché koření umocňuje kadidlo, s nealkoholickými barikovými tóny a velmi dobrým, slyšte, muškátovým oříškem! Zatím nejlepší a nejrealističtější, co jsem slyšela, možná proto, že je to poprvé, co jsem se s touto nótou setkala odtržená od gurmánských a sladkých souvislostí; nedominuje scéně, ale je jasně vnímatelná. Popravdě řečeno, s výjimkou konstantního léčivého bylinného a kořeněného efektu v této Epic nic nedominuje scéně a zároveň je většina tónů jasně rozeznatelná. Čichová pyramida se v tomto případě reálně shoduje na dobrých 90 % s tím, co cítíte, část mé spokojenosti je dána právě tím. Střední tóny vnímám jako přechodné tóny k tónům deklarovaným jako základní. Myrha a geraniol jsou perfektně vnímatelné a dávají vzniknout čistým kadidlově-květinovým tónům, které hrají v kontrastu s méně zřetelným dryownem. Ani v této fázi nezaznamenávám žádné naddávkované tóny ve srovnání s ostatními. Je cítit pačuli, santalové dřevo, středovýchodní oudový tón, mírně živočišné pižmové tóny, kadidlové a pryskyřicově balzamické tóny. Opět nic nepřebíjí. Extrémní vůně na kůži odhaluje dřevitý, pižmový základ. Nevím, proč mi připomíná venkovskou ordinaci mého dětství, starou už jako čas, když mi bylo šest let. Když jsem rodičům pustila Epic a připomněla jim vůni té tiché pracovny, v jejich očích se objevil záblesk uvědomění a údivu a zvolali: "Je to pravda! Ale jak si to pamatuješ?".
Všichni nadšenci známe odpověď, někteří z nás více či méně nevědomě: vůně, které nás nejvíce zasáhnou a ke kterým si vytvoříme hluboký vztah, jsou ty, které nás postrčí k vnitřnímu zjemnění, což nutně zahrnuje fázi dekonstrukce současné, barokní forma mentis, a přenesou nás zpět do doby, kdy smysly ovládaly naše vnímání, nefiltrované myšlenkovými vzorci, podmínkami, přesvědčeními a konvencemi, vše bylo čistým a instinktivním smyslovým zjištěním. Je to první krok k procesu "reintegrace člověka v člověku", který povede spolu s novým způsobem vnímání reality k obnovenému uvědomění si svých smyslů a lepšímu aktivnímu vnímání, včetně čichového.
Epic je pro mě jednou z těchto vůní.

FMilan

Oudová, kožnatá, balzamická... a přesto svěží! Jak to jen může být?

Mužná až do morku kostí.

Podle mého názoru nejlepší Amouage!

Možná ne tak ikonická jako Jubilation XXV, ale stejně dobrá a zaslouží si stejnou chválu.

Verze s oběma uzávěry (s magnetem nebo bez něj) jsou krásné a dokonale propracované. Nebojte se koupit aktuální.

Nošení Epic Man je skutečně jubilation.

10/10

Skutečně epický.

17seyed

Je zábavné číst recenze lidí ze Západu o vůních ze Středního východu.

Všechny ty řeči o "bazarech koření" jsou naprosto k popukání. Myslím, že tito lidé ve skutečnosti nikdy nebyli na bazaru s kořením. Interlude Man to připomíná spíš svým kurkumovým a oreganovým úvodem.

Ale řeknu vám, co to připomíná na Středním východě. Voní jako mýdla v arabském stylu. Směs oudu, růžového pepře a kadidla dodává vůni chladivý a jiskřivý efekt.

Pokud se vydáte do obchodů na Středním východě, je pravděpodobné, že tam najdete organická mýdla s různými druhy vůní včetně oudu a ambry.

Epic Man obnovuje osvěžující a zářivé akordy drahého organického mýdla na bázi oudu.

Nemá "wow, podívejte, jsem tak odvážný a ostrý" hořký laoský oud, který používají západní domy jako PDM, Xerjoff a MFK.

Je jiné ? Ano

Líbí se mi vůně ? Ano

Voní jako bazar koření ? Lol

Dario40

Jako alternativa k dobrému ročníku je zde dobrá záruka vynikajícího výsledku, velmi jemný ručně vyšívaný kapesník z pravého hedvábí, kterým si můžeme utřít hořké slzy nad zánikem parfémů, které jsou nám drahé.

Vyzkoušela jsem všechny Amouage, mužské i ženské, tahle jediná mě opravdu donutila bojovat a snít.
Je v ní všechno, opravdu všechno, oud, koření, castoreo a dokonce i něco lehce kouřového, co mě nemálo opíjí.
Vše, co by mohlo být syntetické, je nicméně syntetizováno velmi dobře!
Účinek je úžasný, vytrvalost také, rozhodně nezůstanete bez povšimnutí a můžete si dokonce dovolit na pár okamžiků snít.
Rozhodně se nedá srovnávat s žádnou vůní s oudem, protože tady je těch tónů hodně a jsou VŠECHNY.

Vysoce komplexní a strukturovaná vůně, která ve své pyramidě "shrnuje" a voní některými z nejdůležitějších vintage vůní, které se téměř ztratily. Každý si zde najde něco, co ho potěší!
CENA
Cena je sice vysoká, ale ne příliš, když uvážíme, že 100 ml M7 stojí stejně, a jděte si ji najít!
Za pár let, až mi dojdou zásoby M7, bude tohle další nákup, který udělám, rozhodně si zaslouží pozornost.
Takový zázrak se nedá odložit.
SOUČASNÉ MISTROVSKÉ DÍLO

Darkbeat

Epic se mi líbí, je to orientální, kořeněná a dřevitá vůně, neuvěřitelně kvalitní, parfém, jaký mám ráda, velmi podobný svým bratrům Interlude a Jubilation ze stejného domu.

Vrchní tóny jsou velmi kořeněné kadidlo, až se zdá, že je zastíněno tolika kořeními, na začátku vyniká kardamom a šafrán. Postupně se intenzita těchto koření snižuje a kadidlový tón se posiluje, ale už není sám a je zaznamenána přítomnost myrhy, což z vůně dělá pryskyřičný, sladký, kouřový a velmi kořeněný balzám s lehkým dřevitým akcentem, velmi elegantní a exotický. Postupem času se do popředí dostanou právě dřevité tóny, které však nikdy nebudou absolutními protagonisty, protože z nich bude vždy cítit velmi kořeněné a především kouřové kadidlo, exotická, hutná a kouřově dřevitá vůně, hraničící s orientální opulentností, prostě vzácná.

Velmi dobrý výkon parfému, přesahující 9 hodin na kůži, s mírnou stopou, na začátku je intenzivní, ale většinu času působí umírněně. Je to vůně do chladného nebo mírného podnebí a na noc, i když to záleží na vkusu každého z nás.

Jak jsem již řekla, je to velmi dobrý čichový parfém, ale má mnoho podobností se svými bratry Interlude a Jubilation, takže pokud vlastníte některý z nich, mohl by být tento parfém postradatelný, ale pokud ne, je to nádherný parfém. Je to parfém velmi vysoké kvality, který s sebou nese břemeno neúnosné ceny pro normální smrtelníky, ale pokud to není nepříjemné, lze jej vřele doporučit.

Wiilremix

Stejně jako dobré vůně Amouage, i Epic začíná složitě a náročně.

V úvodu se snoubí zelené a kořeněné tóny, které vytvářejí bylinný, kořeněný a lehce svěží pocit.
O několik minut později, jakmile tento zázrak začne na kůži zasychat, začne DNA domu ukazovat své drápy myrhou, "tunami" majestátního kadidla, léčivým oudem, kůží, santalovým dřevem přinášejícím jistou krémovost, avšak smíšenou se zelenou stopou, která dílo započala.
Tato směs vydrží vonět mnoho a mnoho hodin. Je to prakticky lineární parfém, díky rychlému vývoji na začátku a velmi dlouhému sušení.

Mám pocit, že Epic není tak zdrženlivý jako jiné z tohoto domu, není to bomba a není ani mladistvý.

Pro ty, kdo mají rádi velmi orientální, balzamické parfémy, ale odlišené tímto zeleným a bylinným nádechem, neváhejte a seznamte se s touto Amouage, protože věřím, že je v parfumerii jedinečná.

Hodnocení: 10

EPIC!!!

A.Nicolas

Vzala jsem si vzorek na zkoušku, fascinována přítomností kombinace mých oblíbených složek a poté, co jsem na sobě předtím vyslechla Amouage Sunshine (která se mi nezdála špatná, ale celkově mě svou dýkovitou přímočarostí nechytla - otevřela se na mě předvídatelně a téměř bez výkyvů...). Chtěla jsem něco komplexnějšího a opalizujícího). Rozhodla jsem se olfaktoricky rozpitvat Epic, který, soudě podle popisu, odpovídal tomu, co jsem hledala - tím spíš, že recenze mi dávaly naději a zaujaly mě extrémně polárními názory na vůni. Rozhodující pro mě byla přítomnost "pravé" myrhy, kadidla/olibanum, styraxu, santalového dřeva a geránia - tradičních a silných esenciálních olejů/absolutů, které jsou mému nosu velmi příjemné, ochucené tóny pepře (peruánského). Ostatní složky parfému také mnoho slibovaly, zvuk by měl být vyzývavý a tajemný. Každopádně jsem si odněkud byla jistá, že i kdyby mě nezaujala, základní prvky zavrhnout nemohu a vůně pro mě bude určitě "užitečná", najde si svůj účel;). A nezklamala mě.

Po několika dnech nošení, co říct..... V zásadě potvrzuji, že mnohé v komentářích je pravda - je povinné si vůni před koupí na sobě vyzkoušet, protože u lidí s jinou fyziologií a typem pleti může vyznít úplně jinak, řekněme. Pravděpodobně to má co do činění se souborem vstupujících složek, které mohou hrát úplně jinak, interagovat s "energií" nosiče.

Například já osobně neslyším kůži v žádné fázi odhalení - od slova "vůbec" (a to je dobře, protože kůži nemám rád), zatímco mnoho lidí ji tu popsalo jako jasně koženou.

Zato jasně slyším santalové dřevo, přes vnější pryskyřici (možná proto, že je mi velmi příjemná) a celkově cítím takovou hřejivou balzamickou dřevitost, která otevírá duši, což si, zabarveno kořením, spojuji spíše s Dálným východem než s Blízkým východem - Čínou (spíše Mongolskem, ve smyslu tatarsko-mongolském:)), Nepálem, Tibetem..... zde narážky na Velkou hedvábnou stezku bijí do očí a ospravedlňují se. Jen pro mě je tato část Hedvábné stezky bližší Číně. To se dá nasadit v takové videosekvenci Zhang Yimouových filmů a film Hrdina by přesně charakterizoval náladu Epopeje. Nečekejte nic arabského a žádné asociace s 1000 a 1 nocí.
Něco jiného je intuitivně posbírané z tibetských a nepálských kadidelnic (vzhledem ke složkám to není překvapivé). Vnitřní energii vůně bych charakterizoval jako taoistickou...... v tom smyslu, že když se v ní snažíte vypíchnout něco známého a rozpoznatelného, tak to jaksi odchází do stínu a stává se to nevyjádřitelným (jako Tao, které "nelze vyjádřit slovy") :))))
Kadidlo je velmi jemné a nenápadné (opět - pro mě), překvapuje mě, že je v hlasování na druhém místě. Sice mám ráda kadidlově-olivanové pryskyřičné vůně - ale v mém případě u Epicu bych po pár dnech nošení a adaptace zařadila tón kadidla někam na konec, na práh slyšitelnosti. Teprve při prvním napěnění jsem ji slyšela zřetelně. Prakticky totéž s pižmem a kastoriem - homeopatickými dávkami.

Testování vůně známými ženami (bez prozrazení složek a označení vůně) ukázalo, že na jakési hluboké nevědomé úrovni vyvolává komplexní reakci, jako by se v ní něco rozsvítilo a začalo skenovat realitu ve snaze podnět co nejvíce vstřebat :))). Ne, oči se nerozsvítí, ale něco z kočky vonící po kozlíku proklouzne ;) Znáte to, takový orientační reflex Ivana Petroviče Pavlova, který také nazval reflex "Co to je?")))) Ale na přímou otázku, zda se vám to líbí, a žádost o popis jejich vnímání - vědomí se ztrácí a nemůže najít slova, musím napovědět;) "komplexní"... "vážně". "atraktivní"... Něco takového.
Vůně účinně vytváří auru přitažlivou pro opačné pohlaví - recenze o ní jako o jistém "elixíru svádění" nevznikly jen tak z ničeho nic :).

Nyní k "nákladům" na složení. Pro mě má vrchní nóta neskutečně vysokou míru kořenitosti... neboli pikantní kořenitosti. Nebo pikantní pikantnosti. A to nemluvíme o pepři, který dodává pouze pikantnost, kterou mám ráda a která je vhodná. Jde o jakési voňavé "Woooooooooooo", které omračuje receptory a odvádí pozornost od vnímání jemnějších záchvěvů. Ne že bych toto koření mohla nazvat "dusivým" (když už se chci na vůni vykašlat), ale na přístup.
Zpočátku Epic působí velmi vtíravě, přebírá vládu a zotročuje nos jako pravý tatar-mongol. A ano, i jeden pišišvor je nezměrný..... Zatím se mi nepodařilo přijít na to, jak ho dávkovat a nanášet na kůži((( Příště ho zkusím nastříkat do vzduchu a zvednout malý obláček.
Když jsem to zkoušela poprvé, jen jsem si rozetřela trochu kapiček, které vyšly z lehkého přitlačení rozprašovače na kůži a hned jsem měla pocit, že je to víc než dost!

Sama jsem si uvědomila, že nejdůležitější při nošení Epic je vydržet první 1,5 hodiny;). Poté se štiplavé mazlavé koření vytratí a vůně ukáže svou pravou tvář. Začínají se ozývat tóny srdce - a tady nacházím vše, co jsem hledala! Je to skutečná exploze čichového potěšení, radosti a síly. Kompozice si hraje a uchvacuje nikoli nos, ale ducha. Celá složitá pyramida, kterou nelze popsat slovy, si začíná "hrát se svaly" vrstvu po..... Ano, ve vůni je určitá opojná hřejivá síla, která uklidňuje a konejší.

Obecně bych celkovou tonalitu vůně označila neznámým slovním spojením - sexuálně-duchovní. Všechny polarity jsou vyvážené a splývají dohromady. Opravdu dodává energii a přitahuje něco božsky neuchopitelného. Možná to má co do činění s hojností éterických olejů, které se od pradávna používají ve světových duchovních praktikách. A "sexualita" vůně není demonstrativní a okázale vystupující, ale je přítomna kdesi hluboko v jádru, jako skutečná mužská důvěra v sílu svého ducha, převedená na "tělesnou" úroveň.
Vůni nelze nazvat "brutálním mužem", jak na mě jeden z mých přátel charakterizoval zvuk kadidla Sancti z Les Liquides Imaginaires (které je vlastně unisex), spíše je Epic znamenitě asertivní a odvážně něžná.

Výdrž základu na kůži je průměrná - bohužel se ale za šest hodin téměř úplně rozpadne (na rozdíl od stejné Amouage Sunshine, která "visela" na kůži celý den a z manžety košile, kam se výpary dostaly - byla slyšet týden a "ozvěny" jsou slyšet stále, i když už je to skoro měsíc).
Mně však tato odolnost stačí.

Můj verdikt: přes veškerou neuniverzálnost a některé "zvláštnosti" aplikace složení - rozhodně hlava na stožár!... "Neuniverzálnost" bych ještě lépe označil jako "neužitečnost" - tato vůně není určena pro "účely" a "úkoly", ale jako jakási soběstačná báseň, epos. Její estetika je diskutabilní a není to absolutní mistrovské dílo, ale jako oddaný šógun bude stát za svým majitelem až do konce.

Aktualizace: Experimentoval jsem a intuitivně jsem zjistil, jak aplikovat Epiku;.) Nestříkejte přímo na kůži, ale ze vzdálenosti 50 a více centimetrů od kůže nastříkejte do vzduchu a pak nechte vzniklý mlžný oblak pokrýt povrch těla (v mém případě šlo o holou ruku až po loket). Oblak můžete nechat usadit na povrchu kůže, jak jsem to udělal já. Podobně jako v tomto případě. Parfém pokryl celé předloktí neviditelným filmem, výsledek - jemná štípavá vůně (blížící se zvuku pryskyřičných středních tónů) a žádná dusivá kořenitost v mysli!!!!.

Každopádně tento rozptyl zcela eliminoval dusivý efekt úderné dávky koření. Jak je nyní jasné, tento efekt je způsoben tím, že se celý zvuk soustředí do jednoho úzkého prostoru a takříkajíc soustředěně se vypařuje.

...Tu se nadechnu, jezdím nosem po předloktí a jako bych sbíral rozptýlenou vůni - a cítím dříve nepovšimnuté nuance a hloubku! Dokonce i charakter oparu se změnil, stal se zajímavějším.
Takže pokud máte přecitlivělost na kořeněné akordy - můžete vnímání vyvážit:) Vůně se mi líbí.

Aktualizace2: Nyní ji aplikuji takto: stříknu nahoru a vstoupím do obláčku tak, aby vůně seděla na úrovni krku. V takovém případě se stává tichou, ale jasnou, kořenitost je někde sotva znatelná v pozadí, stopa je nevtíravá.

hab

Myslím, že to, co se tu pořádalo v červenci 2015, by se mělo jmenovat Epická svatá válka)))).

Epic znám už dlouho, nikdy mě nijak zvlášť nenadchl, ale ani neodpuzoval. Několikrát jsem uvažoval o jeho koupi, párkrát jsem byl od dobrých cenových možností, ale zatím to nevyšlo. Ale to znamená, že je jen na konci seznamu, ale nespadne tam. Nicméně, když čtu výtky, že je příliš křiklavý, světlý nebo cokoliv jiného, tak mě to překvapuje. Ještě chápu stížnosti na podmíněné syntetické sloučeniny. Je to skutečně trvanlivé, možná se do toho nalilo něco jako molekula. Ale můj nos to zřetelně neslyší. Pro něj je to hodně slitá směs kadidla, kmínu, červeného pepře a muškátového oříšku. Jako takový zde vůbec nerozeznávám oud. Je to jednoznačně nějaký oudový základ, pravděpodobně z evropských laboratoří. Takže je prostě pohřbený někde uvnitř.

Dokonce řeknu víc, je to určitě orientální, ale extrémně vybroušené na západní způsob. Pokud na ni nenasypete 5-6 pěnidel, nechápu, jaké výtky k ní vůbec mohou být. Má naprostou pravdu. Má zajímavou zvláštnost. Po rozjezdu to ukolébá, někdy jsem se i u testů chtěl rozhořčit, kde je ta chuť, co je s testerem? Ale pak, po 5-6 hodinách si najednou uvědomíte, že všechny vůně na vás už umírají, a on kolem vás dokáže vytvořit auru s malým pišišvorem. A pokud první hodiny voní dokonce trochu jako nějaký strojový olej (v dobrém slova smyslu, jako Fordův Bois Rouge), pak se to srovná. Ve kterém opět není nic specificky arabského. Jinak u nás a přímo americká parfumerie riskuje, že si takovou nálepku vyslouží.

Na můj vkus je Epic skvělá vůně. Je to sourozenec Honoru, peprnější, ale s menší příměsí. Pro trénované nosy, které už do šatníku strčily víc než tucet vůní, na ní není nic složitého. Je velmi čitelná, ale to neznamená, že je špatná. Podívejte se na rok vzniku. Tehdy se vlna oudu teprve zvedala. A jasně navazuje na evropský zvuk mužských oudových kompozic. Ano, ano, YSL M7, nevěřím, že v základu není slyšet podobnost ve zpracování klíčových tónů. Jsou zřejmé. Možná to není nejlepší pánská Amouage, ale je velmi solidně udělaná, pro každý den.

A dost už těch nesmyslů o Amouage a společném ponížení Arabů. Této značce o to vůbec nejde, 90% parfumérů jsou známí Evropané, ve spojení s tím, co je na ní nejčastěji arabské, je standardizovaný design flakonů. Vše ostatní je zcela a ná evropské. Takže zde vidíme jméno parfumérky Randy Hammami, ale ve skutečnosti je nejznámější svou prací pro Guerlain, než se objevil Wasser.

drakecito

Tato recenze se týká "nové verze" s magnetickou zátkou a samozřejmě 100ml plnou lahvičkou.

Přišla mi jako zajímavá vůně, pro své čichové tóny, ale upřímně řečeno nic moc jiného.

Je to zelená vůně, s poněkud neurčitým tónem, který se zdá být pačuli, s něčím dalším, co nedokážu rozlišit, snad myrta nebo pelargonie, možná je cítit i nějaké koření a to vše na základu z kadidla, docela pozoruhodném, ale ne moc hutném. Nic moc dalšího.

Necítím absolutně žádný oud, ani myrhu, ani mnoho z věcí, které by v ní měly být.

Voní dobře? Podle mého vkusu ano, a docela dost, ale není to nic opravdu nápadného nebo vynikajícího, i když je to originální nebo neobvyklá vůně.

Musím říct, že před lety se mi dobře nosila "vintage" verze, a to mluvím z paměti, vracím se hodně zpátky v čase, ale aniž by to byla bomba, pamatuji si, že byla silnější.

Vidím ji vhodnou pro kancelářské použití, denní apod... a má výdrž 4-5 hodin, možná o něco více, pokud hledáme hodně vůně, s nenápadnou stopou po celou dobu.

K různým tónům a čichovému vývoji bych ráda poznamenala, že podobné pocity ve mně vyvolávaly Memoir Man a Jubilation XXV (ta se mi líbí pro svou vůni snad nejvíc), a to i ve svých "aktuálních" verzích.
Absolutně a bez jakýchkoli pochybností volím Interlude.

Naxitrall

To si pište! Tyto vůně nebyly vytvořeny pro obyvatele bytových domů, ale pro majitele jednotlivých domů, vil, paláců a dalších metrů čtverečních z románů Danielly Still. Kam se na nás, skromné majitele tohoto zázraku, hrabe otrava ve výtazích...... No..... Postříkáme celé schodiště, možná pak jako mouchy vymřete a necháte nás, skromné a mírumilovné, v klidu se svými radami a ultimáty ))).

RTerror

Velmi dobře!
Zkoušel jsem to s určitou obavou, že to bude "moc arabské" (kvůli špatným zkušenostem s některými Nejma hehe), ale ne!
Nic přehnaného. Žádná kombinace oud-růžový šafrán.
Ještě jsem neudělala takzvané "plné nošení", takže o něm zatím nemůžu moc říct. Recenze bude takříkajíc povrchní.
Nejvíce jsem cítil oud a pepř v úvodu. Pak se přidá kůže a kadidlo a v základu se objeví santalové dřevo. Tónů je samozřejmě mnohem víc, ale tyhle mě na první pohled zaujaly nejvíc.
Není to bombastický parfém, ale je velmi výrazný. Do klubu bych ji nedoporučovala. Je lepší na řekněme elegantnější akci.
Ačkoli se v mnoha recenzích píše, že je sdílená, mně přišla velmi mužná.

juanrichartruiz80

Epic man od Amouage není tak jedinečná jako krásná orientální Jubilation XXV, ale je to nádherná vůně, v níž hraje hlavní roli oudové dřevo a kadidlo. Epic man je docela podobná původní M7, která, jak všichni milovníci parfémů vědí, je předchůdcem rozmachu žádaného asijského oudového dřeva. Takže těm, kteří chtějí cítit něco podobného jako původní M7, ale chtějí utratit určitou částku, doporučuji pořídit si Epic man. Říkám, že Epic man není příliš komplexní ani jedinečná vůně, i když je to výrazně temná a mužná vůně, ale podle mého skromného názoru není úplně hodna vysoké cenovky, jako je nádherná Jubilation XXV, ale přesto není špatná. Epic man je pryskyřičná a dřevitá vůně ve své podstatě, takže se doporučuje na podzim a zimu a nejlépe na odpoledne/večer. Stáří, jak jsem uvedla u Jubilation XXV, je velmi subjektivní. Epic man sice není příliš složitá vůně, ale jako většina vůní Amouage je poněkud opulentní povahy, takže se doporučuje pouze pro slavnostní příležitosti. Nedoporučuji ji tak výrazně jako Jubilation XXV, ale doporučuji ji těm, kteří mají rádi tmavé, pryskyřičné a mužné orientální vůně.

alfarom

Epic Man dokonale odpovídá představě, kterou mám o Amouage. Je opulentní a poměrně křiklavá, ale zároveň je skvěle propracovaná, aby nikdy nepřekročila hranici vulgarity. Úvod je prostě fantastický s tóny koření(zejména růžového pepře) a velmi ostrého citrusu obklopeného muškátovým oříškem (naprosto ho chápu), IMO je to jeden z nejlepších úvodů mužských vůní za posledních asi 5 let. Připomíná mi stejné pocity, jaké jsem měl, když jsem poprvé přičichl k Azzaro Pour Homme, úplně mě to dostalo. Přestože Epic Man i Azarro patří do stejné rodiny (kořeněný fougère), opravdu se liší v drydownu, kde první z nich tlačí na pilu představením charakteristických znaků Amouage: Aromaoura se rozrůstá o další složky: kadidlo a oudh. V tomto okamžiku začne být vše sušší a temnější na hodiny, protože Epic Man je poměrně silná vůně vedená kouřovými dřevy a lehce léčivou atmosférou, která je charakteristická pro mnoho západních oudů. Tato vůně rozhodně patří k mým nejoblíbenějším od Amouage.

Ještě jedna úvaha: Pokud mám být upřímný, pointa u Amouage je stále stejná. Vyrábějí vynikající vůně, ale většinou jsou tak trochu "vzdálené" realitě. Jde o to, "kde / kdy je nosit?". Vůní jako Ciel nebo Lyric si opravdu vážím, ale necítím se při jejich nošení pohodlně, a i když se já osobně cítím pohodlně s Epic Man, pořád to není vůbec vůně na každý den. Na rotačním seznamu "jednou za čas", i když ji naprosto miluju.

Hodnocení: Vůně se mi líbí, ale je to tak, že se mi líbí: 8.5/10