Parfémy: 124K

Hodnocení uživatelů
Hodnocení
Kdy nosit

Hodnocení parfému 3.73 z 5 s 3,134 hlasy

Reflection Woman podle Amouage je Květinová vůně pro ženy. Reflection Woman byl/a uveden/a v roce 2006. "Nosem" za touto vůní je Maurice Roucel. Vrchní tóny jsou Zelené listí, Frézie a Vodní fialka; střední tóny jsouMagnólie a Jasmín ; základní tóny jsou Cedr, Santalové dřevo a Jantar (ambra).

Složení vůně
Výkon
Demografie a hodnota

Přeložené recenze

Алексей Мосин

Reflection je při prvním seznámení velmi ošidná vůně, jejíž odhalení a bohatost se výrazně mění v závislosti na povětrnostních podmínkách, zejména na vlhkosti a teplotě.
Při prvním seznámení (zejména pro ty, kteří tvorbu Amouage neznají a nelákají je niche vůně) se Reflection může zdát banální a jednoduchá díky šťavnatým zeleným a vodním tónům v úvodu, silně připomínajícím akvatiku 90. let a sovětskou okurkovou vodku, v níž se rozpouštějí jemné květy magnólie. Stejné pocity se dostavují při teplotách do 22-25 stupňů. Jedná se však o zjednodušené vnímání (!). Nezapomínejme, že značka je arabská, kde je sucho a horko, takže vůně této značky se nejlépe projevují v takových klimatických podmínkách (i když o krásu odhalování různých vůní v různých povětrnostních podmínkách se vůbec neprosí).
V takových podmínkách se může zdát, že Reflection je pro Amouage netypickým profilem vůně. To je však velmi, velmi mylné vnímání.
Při teplotách nad 25-30 a zejména v suchém horku se otevírá krása krémového santalového dřeva a jantaru s orosenými květy magnólie a lehkou vodní zelení v pozadí. Objevuje se narážka na drahou pečující kosmetiku v podobě jakéhosi hydratačního krému. Tento dojem vytváří jemná a v textuře hedvábná krémovost santalového dřeva s bílými květy a vodními rostlinami.
V tropickém horku se vlhkost zeleně a vody mísí s krémovostí santalového dřeva a vytváří pocit chladivé sprchy, kde byly gelem bílé květy a konvalinkové mýdlo. V těchto teplotních rozmezích kompozice podle mého názoru odhaluje svou maximální krásu.

Průměrná varianta odhalení podle výsledků četných testů. Začátek je okurkově travnatý, plný akvatiky, což asociativně volá po kompozicích z 90. let. V chladivé vodě se objevují bílé frézie a magnólie, které jsou umocněny jasmínem (nejspíše gideonem) a sametovými fialkami. Vzniká asociace s květinovou lednicí - chladem, kyticemi bílých květů a zelení. Ač je to zvláštní, navzdory velké rozmanitosti květin v lednici květinářství vytvářejí vůni především cibuloviny (lilie, frézie, tulipány), bílé květy, růže a zeleň. Nechybí ani narážka na jarní šeříky za chladného májového rána (zlomený štětec mladého šeříku s hořkostí mízy vytékající ze stonku).
Celou tuto krásu podněcují krémové, slané odstíny santalového dřeva a hřejivost jantaru s pudrovými nuancemi cedru.
Technické vlastnosti jsou jako vždy vynikající! Velmi jemná a příjemná stopa. Jedna z mála vůní Amouage pro každodenní použití, která nemá motivaci "ohromit ostatní".

Lindina27

Kdyby měl křišťál vůni, byl by to Reflection od Amouage.
Čistá, sklovitá, zářivá, téměř nadpozemská éterickým způsobem.

Vynikající výkon, protože jsem ji cítila na kůži i po 10-12 hodinách v práci.
Klidná, ale fascinující, nenápadná, ale velmi vzdušným způsobem silná, nedovedu si představit, že by urazila jakýkoli nos.
Ideální na léto, cítím se po ní svěží a energická a zároveň sexy. Velmi dobře provedená.

Sakura

Tento parfém je takový, jaký byste od skutečného parfému očekávali.
Řeknu to hned, nepatří do žánru, který mám ráda (asi kvůli přítomnosti magnólie, kterou v parfémech neocením), ale dokonce ji vnímám jako lepší než ty, které mám ráda.
Je to čistá jemnost, je elegantní a přitom moderní, je to něco, co je vyrobeno z kvalitních materiálů, každý by to pochopil.
Nemám ráda čistě květinové vůně, ale kdyby to byl můj žánr, byl by pro mě tento parfém nepřekonatelný.
Voní po jemných květinách a tuto jemnost lze vnímat po celou dobu, co vydrží na kůži.

natialves

Amouage Reflection Woman prošla velkým vývojem a začíná vodní zahradou tvořenou frézií, fialkou, magnólií a jasmínem. V těle převládá magnólie a sušení odhaluje jantarové nuance, někdy pižmové a v závěru dřevité tóny. Občas si všimnu něčeho kovového - může to být jen dojem. Měla jsem pocit, že tato vůně by se dobře nosila i na mužské pokožce. Název vůně - reflection - odpovídá flakonu, vzhledem ke stříbrnému, zrcadlovému vzhledu, který odráží světlo. Možná je jemný kovový nádech také odkazem na název. Člověk nikdy neví, že? A teď, po dlouhém ODVONĚNÍ, docházím k závěru, že vůně je příjemná, lehká, i když komplexní a svěží, ideální pro jarní/letní počasí. S dostatečným výkonem, nic ohromujícího.

Fleur-Blanche

Vodní květy, něco, co mi připomíná slupku ovoce, bílý meloun ještě nezralý, okurka. Zkrátka nic, co bych měla cítit. Zeleninu nesnáším, ale tahle je vzdušná, jemná, nic štiplavého, nic jako osten. Sladká, ale jemná sladkost zeleného ovoce. Velmi dobré. Středně dlouhá doba trvání/trvanlivost. Zda stojí za tu cenu, je jiná věc.

Perrywinkle

Byla to vlastně moje první niková vůně.
Mám zvláštní místo pro vůně, které mi dávají pocit svěžesti a čistoty, jako je tato.

Jakmile k ní přiložím nos, přenesu se do elfí zahrady z Pána prstenů (omlouvám se - jsem filmový fanoušek).
První sluneční paprsky se třpytí na zahradě plné bílých květů. Ráno je ještě chladné a svěží. Květy jasmínu a frézie šustí v sebemenším vánku, něžné a pokryté lehkými kapkami rosy. Zahradou protéká potůček z malého vodopádu, voda je křišťálově čistá. Malá kovová miska stojí naplněná studenou vodou a čeká, až se napijete.

Miluji, když vás vůně přenese na nějaké krásné místo.

alegelsomino

Jedná se o svěží, květinový parfém s tóny, které pro mě
nerozeznatelné a pro mě dokonale smíchané
k sobě navzájem. Můžu říct, že voní po květinách prohřátých sluncem.
jarním sluncem. Je to určitě příjemný parfém ,
ale není příliš složitý ani originální, a na mou
kůži nemá prakticky žádný vývoj. Na první pohled je
velmi silná, ale po prvních dvou hodinách zůstává
mnohem méně silná, s dobrou výdrží.
Květinové vůně mám opravdu ráda, ale k této,
i když je dobrá, dávám přednost mnoha jiným.

Cauda Pavonis

Vodnaté květinové. Skleněná, melounově zelená květina. Ne vodní v běžném slova smyslu - není vzdušná, ozónová - ale skutečně vodní. Je to velmi podobné těm okurkovým vůním, ale mnohem lépe provedené. Když zasychá, objevuje se lehce šamponový nádech, jak je u těchto druhů vůní běžné, ale nikdy není ohromující nebo způsobující bolest hlavy. Docela neobvyklé pro dům, který je známý svými bohatými, smyslnými nabídkami. Není to vůně pro mě, ale je to velmi povedený příklad tohoto žánru; krásně strukturovaná a dlouhotrvající. Pokud jste fanoušky house, možná budete chtít přistupovat s opatrností, protože je to úplně něco jiného, než na co budete zvyklí. Reflection je velmi dobrý název; chladný a kontemplativní.

Irikki

Dobrý den))))) Dlouho jsem se rozhodoval mezi Ciel a Reflection.... zatímco Honor už mám na poličce.... Měla jsem to štěstí, že jsem si z Ciela vzala jen likér, je dobře, že ne celou láhev ))))ale už jsem o něm psala recenzi))) teď se chci podělit o dojmy z Reflection. Balíček jsem obdržela ... nedbale zabalený, jako by byl v bitvě v dámské kabelce (v bitvě s telefonem, rtěnkami, zrcátkem) .... Vyndala jsem ji, podívala se na lahvičku, něco si pomyslela, nanesla... "au" - prolétlo mi hlavou a na ruce se mi objevila notná dávka mrzutosti... něco - něco divně vonělo, zjevně ne svěžest, o které se psalo, celou dobu to v mých rukou bylo stoprocentně originální... otočila jsem lahvičku... bylo mi ho líto. Vůbec se nezdálo, že by ji někdo miloval. Je to jako pes s rodokmenem vyhozený na smetiště... majestátní, znalý všech pravidel slušného chování, ale špinavý a smradlavý.... Rozhodl jsem se láhev vyčistit. Dostala jsem se do všech dostupných štěrbin, udělala jsem všechno pro to, aby se leskla... jak má... opět piš na kůži ... co to je?????? Ovanul mě vítr, smíšený s vůní mladé trávy, luční rosy... Tak chladná a vlhká. vůně ranní letní louky, jasná obloha..... to všechno bylo...... můj milý nový přítel hrál všemi barvami!!! Ukázal, čeho všeho je schopen... jako by děkoval a byl stále krásnější...... rosa přivolala frézie na návštěvu a ony zpívaly, bez jediného tónu falešnosti, tak nádherně jako ptáci, když potkají svítání.... chladivé léto v láhvi. Nikdy jsem neviděl takový zázrak. A ráda bych apelovala na ty, kteří posílají poštou "bez obtěžování" ))) krásné dívky, ženy!!!! Je opravdu tak těžké uklidit láhev? Otřít ho vatovým kotoučem, očistit od šmouh parfému pod uzávěrem, odstranit kapky??? Vždyť je to tvůj obličej! Jak můžete s takovými věcmi zacházet??? Je to jako prodávat nenošený kus oblečení se zjevnými známkami nedbalého nošení...... ((....

Renata Demartini

Koupila jsem si několik minivůní od tohoto renomovaného domu a Reflection byla vůně, která mě zaujala nejvíce, protože se od ostatních liší ve dvou důležitých aspektech: siláž a dlouhá výdrž. Zatímco ostatní mají značnou fixaci a výdech, tato ne, možná proto, že o to jde především, ale i tak se mi velmi líbila.
Lehká a jemná vodní květinová vůně, kde dominují frézie a magnólie. Pro mě voní ledově a dodává mi pocit svěžesti a chladu, ideální na nošení v létě. Do tohoto parfému jsem se zamilovala.

Dolorosa

Je cítit jako horský vzduch. Taková krystalická čistota... Ale ne zasněžené, kamenité hory, ale hory v borovicích a květinách a mezi nimi horské jezero a chladný vánek - Jižní Bavorsko.... Když vylezeš výš, nad borovice, sedni si a dívej se dolů a vdechuj tu zvláštní vůni.....
Myslím, že si při vytváření této vůně nepředstavovali Jižní Bavorsko.
Ale je to opravdu vůně slunečného dne v horách. Alespoň pro mě neexistuje jiná asociace. Další vůně štěstí. Štěstí a svobody.

Určitě si koupím alespoň 5 ml. Občas se nadechnout a zavzpomínat.

Mimochodem, při vší své průzračnosti a něžnosti - výdrž je úžasná, dva dny na oblečení je velmi sytá, a pak se ještě cítí... I když jsem ho neaplikovala na oblečení, ale na kůži.

aktualizace
Možná mám špatný čich, ale ačkoli nemám ráda žádnou z následujících vůní - tedy Chanel Mademoiselle, Chance, Miss Dior Cherie nebo třeba 2000 Creed Flowers - pro mě jsou to úplně jiné vůně, navzájem naprosto nesourodé.
A rozhodně se vůbec nepodobají vůni Reflection.
Jsou to prostě jiné typy vůní.
Je na místě je srovnávat stejně jako například větvičku jalovce, mrkev a ananas: už jen proto, že všechny patří do světa rostlin a někomu se nemusí líbit. Stejně tak i vůně: všechny jsou výtvory parfumérů a někomu se nemusí líbit, ale to neznamená, že jsou stejné.

Chanel Mademoiselle je květinový chyprový parfém, bohatý a výrazný.
Chance - květinová a ovocná, svěží.
Miss Dior Cherie - hlasitá ovocná, velmi sladká.
2000 Flowers - lehce květinová.
Ano, řekněme, že se mohou stejně nelíbit. Všechny. A Reflection s nimi. Ale jak lze říci, že všechny tyto vůně jsou "stejný kompot", když za prvé jsou různé a za druhé - s jistým napětím se "kompotem", tedy směsí ovocných chutí, přeslazenou, může nazývat jen Miss Dior Cherie nebo Chanel Chance. A i pak se kompoty nazývají stejné příchutě, bez vlastní "tváře", přeslazené nebo s chemickými tóny. Jak nezacházet s Miss Dior Cherie nebo Chanel Chance - jsou to vůně s vlastní "tváří", rozpoznatelné.

A Reflection je vůně jiného směru. Není v ní vůbec žádná sladkost. Díky své hutnosti a vytrvalosti je stále svěží a hořká.
Může se vám nelíbit? Žádný problém.
Chutná jako kompot? Ne, ze svěžesti a hořkosti kompot neuděláte.

aktualizace
Chanel Mademoiselle a Miss Dior Cherie mi nepřipadají svěží.... Myslím tím, že je vůbec nelze klasifikovat jako čerstvé.
A Reflection Woman je samozřejmě svěží a možná se líbí každému druhému člověku, nevím, já ji moc často nechytám..... I když chápu, co jsi chtěla říct: její svěžest a bělost neodpovídá tradičnímu těžkému orientalismu Amouage. To je pravda.
Ale není ani lehká. Je hutná. Má kvalitu, která je vlastní všem výtvorům Amouage. И...
Nicméně nemůžete dokázat, že je vůně krásná, když se někomu nelíbí :) Ať už je to jakkoli, je to tak.
A ani nemusíte. Každý má rád své oblíbené parfémy.
Jsem jen proti srovnávání nesrovnatelných vůní a přiřazování sladkých květinových cypřišů (Chanel Mademoiselle) a ovocných kompotů (Miss Dior Cherie) k těm svěžím.
Jsou to přece jen odlišné směry v parfémářství, zcela jiné.....

Parfémy 124K

Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

od Voňavé čtení Voňavé čtení
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

od Xeryuz Xeryuz
Šťastné a veselé Vánoce 2023!

Šťastné a veselé Vánoce 2023!

20. narozeniny ELNINO

20. narozeniny ELNINO