Khaltat Night Attar Collection pro ženy a muže

skořice
třešeň
pačuli
ořechový

Khaltat Night podle Attar Collection je Orientální Vanilla vůně pro ženy a muže. Khaltat Night byl/a uveden/a v roce 2016.

Vonné složky

Skořice
Třešeň
Červené jablko
Bílé pižmo

RadionovaRina

POLINAMALINA, měla by sis ve slovníku najít rozdíl mezi slovy noc a rytíř. Jaký rytíř, jaká Ztracená třešeň?
Název Khaltat Night se zhruba překládá jako "Noc lásky". Tato vůně se objevila o 2 roky dříve než Cherry by Ford a desítky jejích napodobitelů a vůbec ji neměla nahradit (a o 4 roky dříve než Doli Angels, s níž ji také srovnáváte). Stále ji můžete hledat v Guerlain Dress, Lolita Lempick a asi v několika stovkách dalších vůní, které uvádějí třešeň, nenajdete ji a povzdechnete si "no ne, levná alternativa...". Nic jiného než Lost Cherry není.
Chci se dožít chvíle, kdy tahle přehlídka idiocie "redukovat všechno na Baccarat/na Lost Cherry" skončí.

Alanis Mason

Srovnání filmů Khaltat Night a Lost Cherry je do očí bijící. Dalo by se to pochopit, kdyby Attar Collection vyšla až po tvorbě Toma Forda, ale v tomto případě je to naopak 🤦♀️ Attar vznikla mnohem dříve a jsou naprosto odlišné ve zvuku a dokonce i ve směru. Attar je kouřová a kořeněná, s tóny třešní a skořice, v základu je cítit nádech pačuli s jeho "dřevnatostí", odstíny koření. "Lost Cherry" je úplně jiný příběh, s jasným příklonem k likérovému tématu. Každá je svým způsobem dobrá, ale je přinejmenším zvláštní je srovnávat.

shalla.marie

Teplá kořeněná skořice. Jemná krémová vanilka a PROJEKCE.
Ráda jsem kolem sebe cítila oblak této vůně. S přibývajícím množstvím na kůži se stává krémovější. Nádherný gurmánský parfém. Těžko hledám sladký gurmánský parfém, který by zároveň voněl sofistikovaně. Tento voní tak sofistikovaně a jedle. Můj manžel miluje, když ho nosím.

Mistrovské dílo.

Queenie

Začněme tím, že řekneme: ano, je to gurmánské. Ale je to Mugler gourmand, ne Ford. Těm, kdo mají rádi anděly, se bude tato vůně líbit, ale Lost Cherry zde nehledejte. Zmíním se o krásném pačuli. Dále těm, kteří říkají, že to není niche, je dost takových dobrých a i padělky jsou chladnější..... Dobře, jděte do Letha a začněte všechno očichávat. O kolik lépe vám tam bude vonět? Upřímně? Je to příjemná, solidní vůně. Bez slevy je trochu dražší, ale teď se hodně zlevňuje.

FaisalBio

Voní jako Oajan/Ambre Narguile, ale s třešňovým balzamikem na povrchu, podle mě je to 10krát lepší než Oajan/Ambre Narguile. Provedení je jaderné, budu tomu říkat bestie nálady.

Poté, co jsem si pořídila Khaltat Night a 2× ji nosila, mě jako 1. věc napadlo prodat Oajan a Ambre Tabac, což jsem také udělala.

Hodnocení
9.5/10

SuzScents

Dámy, pokud hledáte opravdu lahodnou podzimní/zimní gurmánskou vůni, která má výdrž; není ani přehnaně silná (pokud se na ni nešetří), ani mladistvá, podívejte se na tuhle krásku! Khaltat Night od Attar Collection je sen všech milovníků gurmánských vůní.

Hřejivá zdravá vůně třešní, skořice, vanilky a červeného jablka není skrytá ani komplikovaná zbytečnými výplňovými tóny. Je jim dán prostor, aby se na vaší pokožce nadechly a rozkvetly. Také nejsem příznivcem pačuli, a přestože je uvedeno v poznámkách, zůstává dobře v pozadí a je (pro mě) neznatelné. Bílému pižmu se daří udržet celou kompozici před přílišnou sladkostí nebo přeplácaností. Dodává tomu všemu určitou vzdušnou čistotu.

Tohle je mňamka do chladného počasí, na večerní rande nebo do pohodového režimu. Za mě rozhodně FBW!

Edit: Pokud jde o srovnání, KN se více podobá Amberlicious Cherry od Dua a Ani od Nishane než Oajan od PdM. KN svrchními tóny, celkovou vůní, výdrží a čistým, bílým pižmem vysušeným tónem předčí Oajan od PdM. Oajan je silná, ale vyprchává do prázdna, zatímco základ KN si žije vlastním životem.