Alberto MorillasHodnocení parfému 4.07 z 5 s 100 hlasy
Santal Odeyar podle Chopard je Floral Fruity vůně pro ženy a muže. Santal Odeyar byl/a uveden/a v roce 2022. "Nosem" za touto vůní je Alberto Morillas. Vrchní tóny jsou Mango, Bergamot, Italská mandarinka a Hruška; střední tóny jsouJasmín Sambac, Indický jasmín, Tuniský pomerančový květ a Damašská růže ; základní tóny jsou Australské santalové dřevo, Siamský (thajský) benzoin a Labdanum.
Asya Trinovitskaya
Měkké santalové dřevo s velmi lehkými ozvěnami manga na začátku. Z bílých květů je cítit osmanthus, stejný jako v královně ze Sáby nebo Good Girl Kilian. Ukázalo se, že je velmi pěkná! Spíše ženská, na muži si ji vůbec nedovedu představit. Výdrž je více než 4 hodiny, stopa je průměrná.
Doporučila bych ji dívkám, kterým good girl přijde příliš infantilní a queen of sheba příliš dusná, protože leitmotiv je zhruba stejný, ale každá je jiná a svým způsobem krásná.
Adelik@
Incredible!!!! To je něco!!! Chápu, proč si všimli podobnosti s mou oblíbenou "Girl" - je stejně krémová a ovocně-květinová. Dlouho jsem hledala podobnou vůni jako "Girl", protože si to bez ní nedokážu představit, neuvěřitelně se mi na kůži otevírá, ale "Girl" mi rychle letí z kůže a Chopard se opravdu vydal stejným směrem a velmi mě to překvapilo, myslela jsem, že není možné zopakovat toto mistrovské dílo, ale ano! je to neuvěřitelně krásné - stejná krémová ovocnost orámovaná květinami, ale přidává se určitá "mátovost". Vůně začíná borovicovými tóny, svěžími a dokonce trochu kořeněnými, a pak se vůně otevře v celé své kráse a objeví se ovoce s chladivostí, a pak je tu smetanovost (překvapivě, ale není to na oblečení, ale chtěla bych...) Dívka je sladší, květinová, a Chopard
s chladivostí. Flakon je estetický požitek, smaragdová barva, sametový sáček, mám 100 ml a jsem šíleně spokojená! Obsah lahvičky je velmi svůdný, taková jemná, ale veselá a koketní dívka, v hedvábných šatech ve stylu spodního prádla, s čistou a přirozenou krásou - nepotřebuje nanášet tunu make-upu, aby byla krásná, nepotřebuje nikomu nic dokazovat - ví, že je svůdná, vytáhne ze svazku sponky, dlouhé vlasy jí spadnou na ramena, udělá lehký make-up a promění se v opravdovou nymfu. Vůně pro stále mladou Claudii Schiffer nebo pro moderní krásku Kaiu Gerber.
Moje bolest a smutek - ale v zájmu zdraví svého dítěte jsem se jí musela vzdát - pozor, způsobuje alergie!

FragMoniq
Jak jsem se do této vůně zamilovala! Obvykle, když vstoupím do parfumerie, vím, co chci. Jdu rovnou otestovat vůně, které jsem si vybrala, málokdy se nechám zlákat krásnými flakony nebo přesvědčováním prodavaček. Tentokrát to naštěstí bylo jinak. Paní chválí nikovou řadu Chopard, kterou mám spojenou s hezkou, ale neinspirativní Wish, na flakónku nadýchá Santal Odeyar, prý je to její oblíbená. Znám ty historky, ale bez velkého očekávání ji zvednu, přičichnu... a svět se na chvíli zastavil. Tohle je to, co hledám, co chci a nemůžu najít! Totální kouzlo! Na první pohled svěžest, ovoce, ale ne nějaký citrusový osvěžovač vzduchu! Je to tropické, zralé ovoce. Později se to jen zlepšuje, ovoce se uklidňuje, pronikají dřevité, teplé tóny, jeden za druhým, pak je to elegantní, ale ne těžké. Jdu po ulici a cítím kolem sebe tu auru vůně, jiskří, není vlezlá, nebije ostatní do obličeje baseballovým míčkem. Celý den si čichám k zápěstí, protože tolik vydrží. Nemůžu na ni přestat myslet, ta vůně mě pronásleduje, nakonec si ji koupím a rozhodnu se, že budu její advokátkou ve světě:) Vůně je pro mě jako stvořená. Žádná vůně na mě nikdy neudělala takový dojem, mám pocit, jako by byla stvořena pro mě.
Cantadorra
Na první pohled nás Santal Odeyar vítá ovocem. Mám dojem, že jich je nekonečné množství. Je to všechno pevně promíchané, i když na jedné straně cítím citrusy a hrušku, ale je tu také patrné mango, které si spojuji s tropy a dovolenou, i když samotnou vůni nebudu nazývat letní nebo dovolenou pod palmou.
SO je sladká, ale ne přehnaně, o to se už postaraly ostatní tóny, takže žádná přehnaná sladkost se nekoná. Mám dojem koření a ovocné šťávy a tady se může trochu asociovat se Soleil Au Zenith od Prady, i když pro mě jsou to dvě odlišné vůně a jedna druhou nenahradí. Santal má moment, kdy zachytím ovoce s náznaky kvašení. Nejvíce to pocítíte, když se vrátíte do místnosti, ve které jste ji aplikovali. Jedná se však pouze o přechodnou fázi. Květiny příliš nevnímám na rozdíl od pryskyřic, které vůni zahušťují a dodávají jí hlubší tón. Podklad ze santalového dřeva je nenápadný. Vůně byla bohatě vyšperkována nádechem kořenitosti, děje se v ní toho hodně, je klidná, elegantní a velmi pozitivně povznášející. Výdrž je dobrá, škoda, že je na mně problém s projekcí, příliš rychle se dostává k pokožce. Pro mě celoroční vůně.
Marietta
Santal Odeyar z kolekce ''Gardens Of Paradise''.
Inspirováno arabskými zahradami.
Plná skvostných a orientálních vůní.
V úvodu je silně ovocná. Hlavně je cítit mango, šťavnaté a kapající svou lepkavou šťávou. Nechybí ani sladká a sirupovitá hruška. Navzdory zdání není celkově vůbec příliš sladká, protože sladkost vyvažuje mandarinka a pikantnější bergamot. Vskutku rajská, tropická atmosféra, ale je v ní něco víc. V srdci vůně jsou květiny. Byly velmi elegantně vpleteny do ostatních složek. Vůně se rozvoní aromatickými, voňavými pryskyřicemi. Spodní proud tvoří santalové dřevo, které však vůbec není příliš hojné ani dominantní, jak by se z názvu mohlo zdát.
Santal Odeyar je bohatá, orientální, elegantní, aromatická, ambrová vůně. Teplá, balzamická, slunečná, pudrová, kořeněná. V duchu vůně Mirages Soleil au Zenith od Prady, ale není to nic dvojčatového, ale v některých ohledech je skutečně podobná.

elikuz14
Je to nádherná vůně, už dlouho jsem se nesetkala s takovou vůní, při pohledu na pyramidu bych vůbec neřekla, že je moje. Nakonec - láska, začíná trochou bergamotu/mandarinky, ale hned to přejde a dál se to třpytí ovocnými tóny, které se těžko oddělují na jednotlivé, ale není to šťáva multifruit, ale nějaké obskurní vzácné ovoce - hruška-mango-mandarinka, ze které odkapává hustá sladká šťáva s lehce štiplavými tóny mangové slupky. Vůně však není gurmánská, květiny téměř neslyšíte, jen krásně rámují nejedlou ovocnost, a santalové dřevo a benzoin dodávají vůni hloubku, aniž by ji zatěžovaly. Tato vůně je velmi celistvá, pro mě je to spíše ovoce a dřevitost nebo strom života s ovocem a květinami v kouzelné zahradě, jak se píše na stránkách Chopard. Santal Odeyar je hřejivá, jiskřivá, třpytivá, poměrně sladká a dřevitá. Doporučuji ji vyzkoušet, pokud se vám tento trend líbí (mně sice ne, ale moc se mi líbila), nebo naopak, pokud vám ve většině ovocných vůní něco chybí. Budu ji nosit v létě a na začátku podzimu, to je její čas! S Good Girl Kilian se vůbec nepodobá, je tam velmi zralé ovoce a dřevo a jsou tam bílé květy a meruňkový jogurt.
richechka
To mi vyrazilo dech!
Není snadné na mě zapůsobit, když mám tak obrovskou sbírku parfémů... ale Santal Odeyar to dokázal skvěle 🤌🏼.
Především v ní není žádné výrazné santalové dřevo. A to doslova.
Tato kouzelná vůně voní ovocně ( jako ústa šťavnaté tropické ovoce, kde nejvíc je cítit mango), velmi sladce, ale zároveň nakysle.
Velmi bezstarostná a veselá vůně ! Božská!
Nechápu také balzamické nebo příliš jantarové tóny - podle pyramidy by tato vůně měla vonět těžce a mastně, ale ve skutečnosti je to velmi lehký, slunečný, lehký a plážový parfém 💚
Rozhodně mi připomíná GGGB a Soleil au Zenith, ale mnohem hlasitější a sladší, odvážnější a sebevědomější.
Je to fontána dobré nálady a radosti, ženského ducha a krásy 💚💚💚
P.S. Můj oblíbený parfumér Alberto Morillas opět potěšil mé srdce ❤️.
Hodně štěstí a inspirace 💋