Carmina Creed pro ženy

růže
třešeň
svěží
fialkový

Carmina podle Creed je Floral Woody Musk vůně pro ženy. Carmina byl/a uveden/a v roce 2023. Vrchní tóny jsou Černá třešeň, Šafrán a Růžový pepř; střední tóny jsouRůže májová, Pivoňka, Fialka a Kašmírové dřevo ; základní tóny jsou Pižmo, Ambroxan, Myrha a Kadidlo.

Černá třešeň

Ambroxan
Myrha
Kadidlo

MandyVieira

Co je špatného na tom, když se říká, že všechno růžové je Delina?
Lidi, je to RŮŽOVÁ, R-O-S-A, prostě jedna z nejčastěji používaných květin v parfumerii. PDM růži nevynalezla, moji milí.
No, kromě toho, že tenhle parfém vypadá jako Delina stejně jako já jako Beyoncé, popišme si, co se mi stalo na kůži.
Vždycky se trochu obávám třešňového tónu, ale tady nemá ten syntetický sirupový aspekt, ale přirozenou a velmi šťavnatou třešeň. Šafrán se rozehrává a je na začátku mnohem více přítomen než růžový pepř, který brzy začne ustupovat růži a pivoňce, které jsou také velmi živé a svěží. V této fázi jsem necítila ani náznak chuti, a to i přes fialku, která mi tolik nesedla (je patrná, ale není dominantní, jak tomu obvykle bývá).
Kašmírové dřevo a ambroxan spolu se šafránem dodávají hřejivý pocit, ale ne takové to extrémně živočišné a smyslné teplo, ale něco útulného.
Je to vůně, která měla všechny předpoklady k tomu, aby byla extrémně smyslná a dokonce invazivní, a také taková, která by se mi nelíbila - nebýt kamarádky, která mě s ní seznámila, nikdy bych se k ní nepřiblížila, protože přítomné tóny mi obvykle vadí.
Ale je tak dobře sestavená a vyvážená, každá nota je v ní maximálně rafinovaná, "živá" a v tom nejlepším možném podání, že konečný výsledek je nesmírně elegantní, zároveň smyslný, útulný, prostě tak akorát.

Kari Dil

Jedná se o plnohodnotnou výklenkovou růži. Najdete v ní kouzlo a složitost. Není to typická růže, která prochází životem sama, někdy doprovázená intenzivním pačuli a jindy štiplavým pižmem. Zde je fenoménem zralá ovocná růže s ambrovými, kořeněnými a velmi hřejivými vlastnostmi. Fialkový tón nevnímám a šafrán je na mé kůži velmi nesmělý, sotva znatelný. Kadidlo přináší tu dřevitou, dřevitou část a myrha dodává báječný kořeněný aromatický nádech.

Kdybych se řídila recenzí na Fragrantice v angličtině, nikdy bych si ji nekoupila, ale protože vím, že se z toho stalo hnízdo trollů, rozhodla jsem se pro ni na základě vlastního úsudku nebo instinktu, když jsem viděla tóny. A díky bohu, tušení bylo úspěšné, ohromný výkon. Bezvadná délka a projekce: 5🌟

Jako komplexní ovocnou růži doporučuji. Má nádech Arcana Rosa de l'Artisan Parfumeur, ale s tmavou třešní.

Erica Cristina

Krásný výtvor, otevírá se třešní smíšenou s pivoňkou, růží a fialkou, pod pižmem a myrhou, ambroxan dodává vůni čistý aspekt a zanechává ji dobře vyváženou, kašmírové dřevo ji činí sladkou, ale velmi příjemnou s ostatními tóny. Myslím, že tato kombinace pižma a kašmeranového dřeva ji činí univerzální, snadno nositelnou a příjemnou. Nepřipadá mi podobná delině. Delina a Flanker La Rose jsou více květinové, tato je více ovocně-květinová díky třešni v úvodu. Pocit, který mám při jejím vývoji, je, že tato třešeň pracuje s různými surovinami v různých okamžicích, v úvodu s růží a pivoňkou, otevírající květinu, v srdci s fialkou, kašmírovým dřevem a v základu s pižmem. Růžový pepř necítím, myslím, že by měl být v úvodu s třešní, a šafrán by měl být také jen v náznaku. I když je vůně květinová + ovocná (třešeň), je opravdu dost květinová a pižmová. Moc se mi líbila, hodlám více zhodnotit svůj dekantát, pokud se dobře zafixuje a promítne, hodlám si ji dát k narozeninám letos 2024.

Ev_Genia

Zatímco ruskojazyčný parfémový svět je plný nenávisti k vůním Montal, Creed vytvoří něco horšího a nasadí desetkrát vyšší cenu, a ejhle - zázrak - mistrovské dílo!
Jediné, co slyším, je ambroxan v koňské dávce, lehce žluklý růžový olej, trocha šafránu a pižmo. Třešeň? Pryskyřice? Fialka? Kde to všechno je?
Vůně byla nesmazatelná, vtíravá, prostě nepříjemná. Raději bych si dala Montal.

Renata Maria

Hroznový šampon Opus pro ty, kteří si ho pamatují. Hroznové víno tam sice není uvedeno, ale lehce to tak působí. Třešeň na konci připomíná třešňový bonbon Halls, napůl ledový, napůl mýdlový a tak trochu čistý. Celá zábava vychází z kašmírového dřeva, které zůstává v blízkosti kůže více než 12 hodin. Nevidím žádnou podobnost s Delinou nebo Lost Cherry, příjemný parfém.

anamaestracorreo

Můj Bůh mého života... Dnes jsem obdržela karafu tohoto zázraku a dostávám ji na svůj seznam přání. Letos o Vánocích bude na mém seznamu přání. Je to naprosto HYPER REALISTICKÁ kytice tmavě červených růží. Realistické, ale SKUTEČNÉ. Jak dobře udělaná věc. Nosní orgasmus.

Absolutně se nepodobá Delině a jejím derivátům ani žádnému třešňovému parfému (tyto typy parfémů také nesnáším).

Edito. Pro ty z vás, které tento růžový koncept ohromil, ale mají chuť na čokoládový základ: Aurum od Xerjoff ❤️.

cinnamoncandle

Voní jako bohaté tajemné víno tety Deliny. Její oblíbená píseň je "Criminal" od Fiony Apple a všechny své peníze utrácí za křiklavě drahé vintage bytové dekorace, které nikdo jiný nechce.

Dostala jsem vzorek zdarma a miluju, miluju, miluju. Pořád si myslím, že je nehorázně předražené, ale možná až budu něčí bohatá tajemná vinařská teta, koupím si plnou láhev. Tedy z druhé ruky.

spaceybailey

Sofia Carmina Coppolová, na tu myslím, když to mám na sobě. Taková ikonická žena. Tento parfém ji naprosto definuje. Z tohoto parfému na mě dýchají tajemné, ale sladké vibrace. Spálená třešeň & BABY krém. Ale velmi smyslným způsobem. Jako ty ženy, které si neustále znovu nanáší krém na ruce, mini Johnson's PINK lahvičku dětského krému. Vypadá jako ten typ. Super ležérní, obvykle v džínách a balerínkách, velmi elegantní. Je to vychlazená sklenka SOFIA Brut Rosé s levandulovými makronkami & malou vázou s čerstvými pivoňkami a ČERVENÝMI růžemi, vedle popelníku s típnutou cigaretou. Usadí se k dětské pleťové vodě, Sofiině Brut Rosé a mléčnému kašmíru, který naprosto MILUJU. Rozhodně není pro slabé povahy. Jeden nástřik je pro mě víc než dost, vydrží celý den. V chladném počasí působí velkolepě. Je sexy, odvážná a přitom sladká. Nosím ji na večerní rande navrstvenou s KARAMELOVÝM.. Úžasné. Vím, že to říkám pořád, ale VĚŘTE MI. Jsem si jistá, že by si ho zamilovala taky. BISOUS

Muslin

Pro značku Creed zcela netypická vůně. Fanoušci zvonivých, hravých citrusů Creed ji mohou bez obav minout. Zde je příběh zcela jiný - těžká sirupovitá sladkost černé třešně uvařená v okvětních lístcích vínové růže. Barva flakonu, myslím, dokonale odpovídá vůni. Při aplikaci na kůži je v pozadí slyšet pižmo, ostré a kyselé v duchu Terenziho a Montaleho, nemám ho ráda, proto ho raději aplikuji na oblečení, pak se vytrvalost stává téměř věčnou a stopa je více slyšet. Myrha je do vůně velmi krásně vetkaná, dělá ji nadýchanou a ne plochou. Parfém je pro chladné a studené roční období, v létě si ho na sobě nedokážu představit, na rozdíl od všech ostatních vůní Creed. Každopádně flakonek zakoupen, užívám si ho.

scottpiper

Zajímavost: tento parfém byl vyroben exkluzivně pro legendární letkyni Amelii Earhartovou na počátku 30. let 20. století.

Naneštěstí měla jedinou lahvičku na palubě svého letadla, když v roce 1937 zmizelo někde nad Tichým oceánem.

Nechtějte ani účtenky, Creed je v tuto chvíli nemůže předložit. Zakázková parfumerie byla tehdy úplně jiná a vůbec se nepodobala dnešnímu odvětví.

Málem bych zapomněl, nosem tohoto parfému je legendární Olivier Creed, mistr parfumér šesté generace. Nezapomeňte ani na Erwina Creeda, ten pomáhal sehnat ingredience!

Na temné straně Měsíce se nacházejí jen ty absolutně nejlepší černé třešně. Erwin tam strávil většinu pandemie sháněním těchto vynikajících odrůd výhradně pro tento parfém.

Po návratu z temné strany Měsíce Erwin skočil do svého stroje času - ne do vířivky, to vás ujišťuji - a utrhl, chci říct obstaral, tu nejlepší myrhu a kadidlo přímo z jesliček Ježíška v Betlémě. Když o tom tak přemýšlím, myslím, že ukradl i zlato...?

Každopádně, kupte si tohle. Erwin potřebuje peníze na další raketové palivo, abychom mohli vyrábět další věci.

SKENDER

Měl jsem chuť a je to vynikající, několik červené ovoce vynořil, bohaté parfémované, růže, pivoňka, pepř, ale velmi velmi slabé fialové.
velmi ženská a ovocně květinová, na mé kůži fixovaná velmi výrazně cca 4 hodiny, pak na úrovni kůže ještě cca 2 hodiny, je hodná elegantní ženy.

Vůně 8
Projekce 8
Trvání 7
Originalita 7

bilbul

Konzultantka u vchodu mě postříkala touto vůní... ani jsem se neobtěžovala zeptat. Procházka. Asi po pěti minutách jsem litovala, že jsem podlehla - vůně se mi zdála VELMI hlasitá, sladká a přeplácaná. Bylo mi jasné, že dnes už nic jiného testovat nebudu.
Tady jsou mé první dojmy z ní - další luxus buď od lancomu, nebo od ivsenloranu. Bobule, ovoce (minimálně pomerančový meloun), růže, dřevo. - Tady jsou mé vrchní tóny
Bobule červené, černé, zralé, šťavnaté. Růže je cukrově červená, chystá se vyblednout. Dřevo je teplé, pryskyřičné, oudové, pudrové. Vše na pižmu. Pepř přináší jas. Jmen takových plánovaných luxusních vůní je celá řada, ale tato zaujala kvalitou zvuku na pokračování, protože obvykle takové luxusní po hodině upadají do pižmové kakofonie.
Vražednost vůně mi bránila užít si ji první hodinu. Pak jsem se začala uklidňovat pudrovějšími bobulemi a tady se poprvé v mých asociacích objevila třešeň. Začala jsem být zvědavá, co to je, a vrátila jsem se do oddělení parfémů. Výsledek mě překvapil. Krédy jsou v mém pojetí trochu jiné - více křišťálové. Jediné, co jsem zde našla, je zvuková kvalita základu.
Není to moje vůně, ale bude mít spoustu příznivců. Lidé ucítí její dráždivý bobulový základ od jiných dam a poběží si ji koupit.
Není to jako všechny ty višňové tomfordlostcherové příchutě, které se v posledních letech staly tak populárními ve výklenku.