Aventus Cologne Creed pro muže

Aventus Cologne Creed pro muže

kůže
kouřový
zemitý

Aventus Cologne podle Creed je Aromatic Fruity vůně pro muže. Aventus Cologne byl/a uveden/a v roce 2018. "Nosem" za touto vůní je Olivier Creed. Vrchní tóny jsou Mandarinka, Zázvor, Růžový pepř, Bergamot a Spearmint; střední tóny jsouVetiver, Pačuli, Santalové dřevo a Ozonové tóny ; základní tóny jsou Pižmo, Bříza, Fazole tonka, Styrax a Cedr.

Parfumér

Fazole tonka
Styrax
Cedr

jerry drake

Nikdy jsem nebyla fanouškem značky Aventus, ale tento parfém je na vysoké úrovni.
Kolínská navazuje na původní téma jen částečně, eliminuje ovocnou část složenou z červeného rybízu, ananasu a jablka a je mnohem svěžejší díky souhře mandarinky se zázvorem a růžovým pepřem.
Srdce je ve srovnání s originálem poněkud dřevnatější.
Celkově lze vůni popsat jako ovocnější a pikantnější variantu, která voní více kořeněně a ovocně.

Zpočátku velmi připomíná svého rodiče, ale velmi čistým způsobem a má výraznou stopu, takže je rozhodně snadno cítit na 2 metry v první hodině. Ta však poměrně rychle ustupuje na velmi příjemnou úroveň. Pokaždé na sebe bere jemnou, hedvábnou, mýdlovou vůni, kterou není tak snadné popsat, neuvěřitelně krásnou a průzračnou.

Jistá podobnost s originálem tu samozřejmě je, ale rozdíly jsou dost velké na to, abychom kolínskou nazvali jednoduše Aventus light, a to i díky lehce nasládlému základu z fazole tonka, který si občas získá puls klasickou kouřovostí.

Univerzálnost kolínské je dalším bodem, který mě přesvědčuje, je mnohem nositelnější než originál i při vyšších teplotách, s výdrží na mé kůži kolem 6 hodin.

Myslím, že Creed tímto produktem riskuje skok od klasické a tradiční k mladé, moderní a městské, zkusíme se trpělivě poohlédnout po lahvičce za slušnou cenu.

RawSmells

Dobře, říká člověk, který Creed.... nenáviděl.

Nejlepší způsob, jak to osobně mohu popsat, je: Je to rafinovaná, vyšší, mnohem silnější verze Channel Allure Homme Sport smíchaná s DNA Aventus, to je asi nejlepší způsob, jak to popsat. A vzhledem k tomu, že původní Aventus se mi trochu líbil, ale nemohl jsem se smířit s problémy s výkonem, a CAHS se mi líbilo mnoho let, tak tahle kombinace pro mě tak nějak sedí přesně na tom správném místě.

- Je to přelomové? meh, to je opravdu těžké, protože díky kombinaci těchto dvou a tomu, že má velmi dobrou projekci a siláž, bych řekl, že ano,
- Vůně přelomová? možná ne.
- Stojí to za to? pokud máte rádi ty 2, tak je to prostě no brainer
- Zbytečný k jednomu z nich? k CAHS ano, k OG Aventus rozhodně ne, ty 2 jsou zcela odlišné a obě univerzální, ale obě mají své příležitosti. UPDATE: po 24 hodinách si myslím, že je zbytečná pro OG Aventus; po vysušení se z ní stane OG, ale méně kouřová část.
- Pro mě hodná FB, ano, a po dni rozhodně ano.
- Blind Buy? o tom není pochyb, je velmi těžké si ji neoblíbit. Opět po 24 hodinách ano.
- Přírůstek do mé stáje, zatím 100% a po 24h opět ano.

Zkusím později aktualizovat, ale po zaschnutí je do jisté míry nelineární a mám pocit, že se dlouho nikam neposouvá, a to je po 2 stříknutích.

UPDATE: po dry down se z ní stává OG Aventus a po dlouhém otevírání/dryd down se mění ve velmi silnou verzi. Musím říct, že jsou zde NULA, ano NULA problémy s výkonem, má to pro mě siláž, extrémní projekci a šílenou výdrž, což činí láhev extrémně hodnotnou. Zpočátku jsem začal s 2 spreje, a to bylo nad rámec výplň místnosti, a nemůžu přestat vonět, což je pro mě vzácné, pak, když jsem přišel jít ven večer, aplikoval další 3 spreje. Pokud mám být upřímná, bylo to přehnané, a teď je to asi 7 hodin od 2. aplikace a je ze mě cítit, jako bych ho právě aplikovala, je to opravdu bestie, jsem velmi velmi ohromena jeho výkonem, ve skutečnosti jsem šokována, 100ml lahvička vydrží věky, opravdu doufám, že neexistují žádné re-formulace, které by to zředily.

Kéž by se podařilo vyrobit Millesime se stejným výkonem :/ Myslím, že tohle je NEJvýkonnější Creed. Lahvičku jsem si koupila v Liberty London, protože jsem nechtěla riskovat problémy s výkonem a Liberty London věřím.

£290 RRP za 100ml je asi pro většinu lidí (pro mě určitě) na vyšší hranici, ale abych byla spravedlivá, za kompletní balení to opravdu stojí a je více než pravděpodobné, že se dá koupit mnohem levněji díky nabídkám/výprodejům/slevám, myslím, že jsem v Liberty London ve výprodeji zaplatila £238 a klidně bych zaplatila plnou RRP, kdybych musela, kdybych věděla, že je to stejná reformace, bohužel jsem se teď dívala na stránky LL a nemají ji skladem.

Závěr: Pokud jste fanouškem OG, nebo máte chuť na něco s touto atmosférou, nebo Channel Allure Homme Sport, nebo někde v tomto směru a chcete bestii z freshie, pak to vřele doporučuji, a od někoho, kdo nemluví příznivě o Creed s ohledem na cenu Vs výkon, to je obrovský kompliment. Myslím, že s tímto vydáním nemůže nikdo udělat chybu, a myslím, že kdyby se snížila cenová hladina, mohlo by to rozmělnit povahu produktu. Koneckonců, my jako ješitní tvorové exkluzivity bychom nejspíš ohrnovali nos, kdyby to bylo levné, smutné, ale pravdivé! :)

Pevně doufám, že tato rozvleklá recenze by mohla někomu pomoci, vím, že nejsem nejlepší, co se týče malování obrazů a krajin čichové kreativity, a rozhodně se ani zdaleka neblížím tomu, co většina z vás, milí lidé, dokáže popsat v recenzi :)

Doufám, že se vám všem bude líbit, a Bůh vám žehnej :)

stopwhining65

Velmi svěží verze OG. Absolutní monstrum na pochvalu. Ženy mě zastavují, aby mi řekly, jak krásně voním. Zdá se, že z Aventus OG odstranili části, které se mnoha ženám nelíbí. Skvělá projekce a dlouhá výdrž. Bohužel na ni dost rychle přecházím do anosmu, ale komplimenty dostávám o několik hodin později od žen, které stojí tři až čtyři metry daleko.
Děsí mě, když všichni ti otupělí magoři říkají, že to má problémy s výkonem, i když jsou ve skutečnosti slepí k nosu. Idioti.
Můj nejlepší kompliment, ruku na srdce. Jediná vůně, která mi kdy přinesla takové množství nevyžádaných komplimentů, byl Dior Sauvage cool spray.

Pouring

Pokud chcete pouze jednu vůni. Mohla by to být právě tato vůně.

Od soumraku do úsvitu, vhodná pro každé roční období a každou příležitost.

Milují ji všechna pohlaví.

Je nositelnější než OG a méně běžná. I když je jasně příbuzný.

Chladnokrevný vítěz.

9,5 z 10.

(V mé knize neexistují 10/10. Jako pak je honička u konce).

systech

Je to Aventus, trochu citrusovější a méně kouřový. Je z 80 procent stejná jako Aventus. Zjistil jsem, že výkon je mnohem horší než u tradičního Aventusu. Nestojí za to mít ji ve své sbírce, protože je tak drahá. L'aventure a Mercedes Select mi přijdou velmi podobné tomuto (myslím, že je podobnější než tradiční Aventus) a stojí mnohonásobně méně. Koupila jsem si ji a litovala jsem, mohla jsem ty peníze utratit za jiný parfém.

Majid Abdul Hakim

Citrusová a aromatická exploze zázvoru, mandarinky a chilli doplněná nádherným dřevitým srdcem z pačuli, santalového dřeva a vetiveru.

S kouřovým balzamickým základem z benzoinu, břízy, pižma a fazole tonka, který dodává vůni závěrečný dotek.

Svěží a elegantní pižmově kořeněný citrusový parfém, bez sladkosti a štiplavosti, ideální pro osvěžení duše v horkých dnech🥵!

Klasika s nádechem modernosti a stylu. Více citrusová, nemá proslulé ovocné akordy ananasu, jablka a černého rybízu jako Aventus Traditional. Kolínská se mi líbí víc.

Maître Venus

Úžasnou shodou okolností se mi podařilo získat tuto vůni, první, kterou mám od domu Creed.

Poté, co jsem viděla a slyšela stovky skvělých recenzí na Creed a samozřejmě na Aventus, jsem nevěděla, co mám očekávat od této vůně, která se mi na můj vkus zdála přitažlivější než tradiční Aventus, protože jsem příznivcem citrusových kolínských vod a vůní.

Po nastříkání kolínské vody Aventus jsem se setkala s výraznou mandarinkou, která ačkoli působí přirozeně, nepřišla mi nijak neobvyklá, ta se mísí s lehce pikantním zázvorem a společně vytvářejí vůni podobnou pomeranči. Po pěti minutách se začíná projevovat klasická DNA Aventusu s břízou a charakteristickým pižmem, ale na rozdíl od tradičního Aventusu zde sladkost ananasu nahrazuje mandarinka. Nakonec vůně zůstává lineární, ale v pozdním sušení po dvou hodinách získává mýdlové vlastnosti.

První dvě hodiny jsem měla hladkou projekci a celkovou výdrž devět hodin velmi blízko k pokožce, i když na oblečení samozřejmě vydrží déle.

Nejvíce mě zaujalo, a ač se to může zdát neuvěřitelné, že jsem v této vůni nenašla pozoruhodnou kvalitu nebo přirozenost, jak se někteří zmiňují od Creedu, ve skutečnosti mi přijde velmi srovnatelná se Zarou Vibrant Leather, která se opravdu mimořádně podobá kolínské Aventus Cologne jak kvalitou, tak provedením, samozřejmě tato, bez tolika alkoholu na vrcholu. Nepřišla mi ani nijak novátorská, protože mandarinka je totožná s Dolce&Gabbana Ligth Blue, a dokonce bych ji zjednodušeně mohla označit za dokonalý mix mezi Versace Pour Home a Zara Vibrant Leather.

Vůně voní dobře, ale než si ji koupíte, vyzkoušejte ji, nepodléhejte humbuku, vyzkoušejte ji a pak posuďte sami, protože existují možnosti, které jí bezesporu šlapou na paty nebo ji dokonce překonávají.

Názor na základě šarže: C9719N01

Minsk888

Je to skvělá svěží vůně, možná se žádná revoluce nekoná, ale nechápu ty výtky na její adresu. Na kůži mi vydrží celý den, z oblečení odchází až druhý den.
Promiňte, ale jakou výdrž potřebujete?
"Nemyjte se"?
O jakých replikách je řeč, milí vyznavači Aventu? Používat nikovou parfumerii a čichat k olejům a replikám, to je úsporné, nebo hloupé?
Syntetické nebo nesyntetické složky????.
Kde jsou ty přírodní? Všechno je syntetické, všechno je chemické.
Jen u replik a neznámých olejů se nedá říct, co je v nich za bestii.
Domnívám se, že člověk by měl být při výběru a porovnávání výrobků obezřetný.

nart25

Přátelé, nerozumím vašemu odmítavému postoji k této kolonádě. Skvělá volba do kanceláře, nosím ji už třetí týden a samé pozitivní komplimenty. Jde jen o to, že je vyloženě denní a do práce. Musíte ji nosit, abyste pochopili, tady testy z fleku nebo zápěstí nejspíš nepomohou, nedávají ucelený dojem z celého dne. Tak to prostě je.

laenfermeria

Koupě naslepo, protože jsem se k ní přiznala, spolu s tím, že Aventus považuji za klasiku parfumerie.

Otevírá se velmi podobně jako její starší sestra, přidává další svěží tóny mandarinky a máty a příjemný kořeněný nádech, který, jak předpokládám, pochází z růžového pepře a nahrazení zázvoru černým rybízem.

Během schnutí je kouřovost stále mírně patrná, ale v menší míře, a v mém případě se po 3-4 hodinách od aplikace stává velmi hlubokou.

Ačkoli je známo, že parfémy Creed se obecně vyznačují tím, že jsou variací na určité téma, v tomto případě bych mohla zážitek shrnout jako rozředěný Aventus, který vlastně nic nepřidává. Není tu žádný risk, žádný průlom, žádný základ, na kterém by se dalo postavit něco, za co by stálo utratit to, co za to chtějí.

Upřímně věřím, že existují alternativy, které jsou stejně svěží nebo svěžejší, s delší výdrží a s větší projekcí, za zlomek ceny, a i když to, co za vůni zaplatíte, je velmi subjektivní, stejně jako vaše hodnocení vůně nebo značky a vaše vlastní kupní síla, nedostatek inovací a slabý výkon neospravedlňují vynaložené prostředky.

lohengrin

Bratři, je to tady. Kolínská voda Aventus nám všem chyběla, protože Aventus byl příliš dlouhotrvající a mazlavý - mohli jste ho nanést jen po kapce a pak pod koleno. Její spotřeba byla minimální a všichni jsme se tajně cítili provinile za sedmou generaci rodiny Creedů - tolik Aventusu měsíčně přece nekoupíte! Nyní se věci změní k lepšímu, a to díky Jerome Epinettovi.