Joy by Dior / Christian Dior EDP Spr... (99.99 USD)
Joy by Dior podle Dior je Floral Woody Musk vůně pro ženy. Joy by Dior byl/a uveden/a v roce 2018. "Nosem" za touto vůní je François Demachy. Vrchní tóny jsou Bergamot a Mandarinka; střední tóny jsouJasmín, Travní růže, Broskev a Černý rybíz ; základní tóny jsou Bílé pižmo, Santalové dřevo, Cedr, Pačuli a Benzoin.

Legenda o legendách: Michael Edwards o svém životním dědictví v parfému, Jak nám parfém zanechává odkaz - část I.
od Patric Rhys

Bona_vox
Tento parfém miluji. Opravdu mě těší, když ho mohu nosit. Svěží, božská. Pravdou je, že pokaždé, když si nějaký parfém zamiluju, vidím, jak je v recenzích v této komunitě shazován. Až si příště budu kupovat parfém naslepo, budu se řídit těmi, které mají nejvíc haterů, asi se mi líbí nejvíc haha.

Letscr
Chápu a souhlasím s tím, že Joy nepředstavuje velkou inovaci, aby se stala novým pilířem značky Dior. Nicméně... Jaký dobrý parfém! Ve své zdánlivé jednoduchosti je až příliš dobrá! Líbí se mi tato pižmová, krémová zahrada. Cítím v ní něco z květinovosti Anaïs Anaïs, ale přepracované a velmi, velmi krémové a jemné, vůbec ne ostré. Joy má citrusovou příchuť bergamotu, která jí ve směsi s jasmínem, broskví a spoustou pižma a santalového dřeva dodává neuvěřitelnou hedvábnost, která je vynikající pro každou příležitost. Zkrátka, právě v těchto "základních" vůních jsem našla nesmírné pohodlí a přivítání.

TrephineArtist
No, jestli to nějaké babičky nosí, pak jsou skvělé!
Na ignorantech, kteří se ohánějí ageismem, je legrační to, že se nepozastavují nad tím, že hodiny nám všem tikají stejně.
Zatímco Dior Joy je pranýřován za to, že je podle mého názoru "neoriginální", tvůrci odvedli skvělou práci a vytvořili jasný, jiskřivý, čistý, svěží a neuvěřitelně sympatický parfém. Pokud se tyto věci sčítají jako důvody, proč vůni nenávidět, pak jsem na špatné planetě. Pro mě je to skvělý příklad univerzální vůně "pro všechny věkové kategorie" (ale pak ať už je váš věk jakýkoli, noste to, co se vám líbí).

Helene_
Dobře.
Ani mě nemrzí, co teď napíšu.
A máte štěstí, že angličtina není můj rodný jazyk, jinak by moje kritika této komunity byla mnohem delší.
Především: Joy Dior je bezpečná, generická, slunečně-květinová vůně. Je dobře namíchaná, trochu stydlivá, není to to nejlepší od Diora, ale také nic hrozného nebo skandálního.
A teď poslouchejte: Někteří z vás by se měli uklidnit.
"Kdo si myslí, že jsou, když ukradli jméno velkému Jeanu Patouovi"?
"Ach, Společenství vůní má jiný názor!"
"Jak se opovažujete říkat, že je to Chanel!"
Někteří lidé tady PRAVIDELNĚ chodí do obchodu jen proto, aby obtěžovali nebohé ženy u pultů? Jste ŠÍLENÁ z toho, že lidé neznají "komunitu vůní"?
Jste ŠÍLENÁ, že si lidé při slově "radost" nevybaví Jeana Patoua?
A není to poprvé, co vidím hrubé komentáře od milovníků Chanel-Patou-Guerlain. Lidé, kterým se Joy líbí, se doslova omlouvají za to, že se jim líbí. Omlouváte se a je vám líto čeho???? Že urážíte nevychované náhodné lidi na internetu?
Nemám slov.

nicochelli
Dnes jsem to zkusil.
Na rozdíl od mnoha názorů se mi vůně líbila.
Balení mi přišlo čisté, jednoduché (jsem příznivcem toho, že méně je více).
Jemný nádech, spíše květinový než citrusový. Jak se vyvíjí, je v ní trochu kořenitosti (růžový pepř? pižmo?), která připomíná Allure, ale Joy vnímám jako mladistvější, denní a veselejší.
Uprostřed tolika parfémů plných sladkosti byla Joy příjemným překvapením. Pokud se objeví nějaká propagační nabídka, půjdu do ní.

Алхимия
Každopádně, koťátka, donutila jste starou dámu utéct. Po tolika recenzích a mé čichové vzpomínce na vůni, stejně jako jmenované podobnosti s Allure, se touha porovnat stala neodolatelnou. Je třeba učinit jednu podmínku týkající se stavu mých receptorů a vlastností pokožky. To je důležité. Dříve jsem si libovala v těžkých zabijáckých parfémech. Moje kůže zpracovávala všechno a jen máloco na mně vydrželo opravdu dlouho. Tak to bylo celý můj život. Nechápala jsem, jak může vůně drtit, dusit, zabíjet a další BDSM věci. Jedinou výjimkou byla Dolce Vita, a to bylo osobní. Pět let mi ji dával každý, kdo si nevěděl rady, a začala mi způsobovat záchvaty nenávisti. Také jsem upřímně nechápala (i když jsem se s tím smířila), že člověk může milovat lehké vůně. Možná proto, že mi nesedly, odletěly a já je neslyšela. Tedy, něco jsem slyšela, když jsem měla prst na rozprašovači. Pak pro mě sezení skončilo dřív, než začalo. A pak jsem se nějak přistihla, že mě některé parfémy začaly štvát. Bylo jich čím dál víc. Ale ty lehké, jemné jsem začal slyšet mnohem živěji. Charakteristické je, že se na mě začaly lepit! Začala jsem být citlivější na jednotlivé tóny a zejména vůně. Začal jsem v nich slyšet věci, ke kterým jsem byl předtím hluchý. Všechny parfémy ve své sbírce jsem začala vnímat jinak, hlouběji. Také jsem popřela možnost pořízení podobných parfémů-klonů. Protože cesta perfmanyachestvo je příliš dlouhá a její "už bylo", "už je" dost. Ano, a, plagiátorství nemá rád. Výjimkou je to, co se natáčí, nebo nejvzácnější rarita.
Takže zpět ke Gioiovi a Allure. Obvykle mé testy probíhají takto: nanáším ji velkoryse (mínusy, zavřete oči a uši), na ruku, na látku a na flek. Blotter přímo namočím a odložím do malé knížky nebo sešitu. Nejprve si vůni poslechnu na svém těle. Blottery si vezmu domů, rozložím je a "marinuji" je pod otvorem, počasím, vytrvalostí a nosním testem. Kdo vydrží nejdéle, vyhrává.
Na jedné straně mám Joy a na druhé Allure. Jsou to dvě naprosto odlišné chutě! Allure začíná bílo-květinově s nádechem galbana (jako v Silence Jacomo). Ten tón jasně slyším. Souhlasím s tím, že kombinace tónů může vyvolat tento pocit. Joy začíná méně drze a jemněji - jemný citrusový začátek s kapkou růže. Růže v celém cyklu vůně působí čajově, ale s chladivým podtónem. Joy, abychom ji stručně charakterizovali, je pudrová a santalová, s dobrým aurickým pižmem. Hraje si, vibruje. Dříve uváděnou třešeň jsem tentokrát neslyšela. Při chůzi jsem ji stále cítila. A pak se objevily ty nejzajímavější BATY, a najednou si začaly být velmi podobné! Vešel jsem do obchodu. Žena vykulila oči nahoru a řekla: "Úžasně voníte! Co je to za vůni?" Nebyli tam žádní návštěvníci, takže jsme si mohli vyměňovat názory. Podal jsem jí jednu ruku, pak druhou. Řekla, že vůně jsou podobné, ale jiné, a že Allure by si nekoupila, ale Joy by si vzala. Ale kdyby ji dostala jako dárek - vybrala by si obě))))) To je roztomilé!)))) Já bych to asi udělala taky) Přitom jsem znovu poslouchala.... a pak znovu BATS - a zase se rozdělily, Joy na santalový pudr, Allure na galbanum. Mimochodem, nedokázala jsem ocenit celou tu bohatou pyramidu Allure. Neslyším v ní ani pivoňku...... Aha, už jsem si uvědomila, co Allure hlásá na začátku - mučenku a bergamot. Nejspíš je z nich cítit nějaký galbanum. Přišel jsem domů, rozložil jsem skvrny. Druhý den se vrátím a jsou jiné. Opravdu. Joy se mi líbí víc.
Každopádně to, co píšu tady..... Stokrát jsem šel k těm skvrnám a byly jiné a byly stejné. Zabijte mě!!! Tady je taková čtverečkovaná.....

Ginger
Konečně jsem to zkusil.
Neměla jsem žádná zvláštní očekávání, ale musím říct, že mi z této novinky zůstala hořká pachuť v ústech... Osobně považuji tento parfém za absolutně bez charakteru a páteře.
Klasická bon chic-bon žánrová záležitost, která neotravuje, z řady "dám si trochu parfému", ale která ničím nevyniká, neohromí a hlavně se vůbec nezapamatuje.
Žádná reminiscence na předchozí, známější parfémy; naopak, moje zkušenost byla taková, že po otravném, příliš hesperidním úvodu (ARGH) následovala květinově-boisé směs, která pomalu vyprchávala, až připomínala nekvalitní deodorant.
Co na to říct? Pro mě je to FLOP!

Chrystiane
Myslím, že vzhledem k opakovaným negativním názorům na současnou generaci parfémů je to dáno spíše nepřizpůsobením se nové době, chápu, že ne každému by se měly líbit fruitchulis, jak se jim říká, nebo svěží kolínské vody, které se prodávají jako elixíry, Naprosto souhlasím s tím, že kvalita parfémů šla oproti 90. letům dolů kvůli změně regulace kosmetického složení, také dříve to byla výsada několika málo lidí a dnes se staly tak dostupné masám a jak říkala moje babička, kde čtyři jedí čtyři jedí pět, když se do vývaru přidá více vody, v tomto případě velké parfumérské domy provedly tuto strategii s tím rozdílem, že je prodávají za stejnou cenu, méně kvality za větší množství, uvědomujeme si to v tom smyslu, že Chanel a Dior se dnes prodávají komerčnímu systému, dříve se upřednostňovala exkluzivita, ale dnes jsou jejich licence všude, protože skutečně potřebují prodat více, myslím, že je to politováníhodné, ale musíme také vzít v úvahu, že Dolce Vita, která měla velký úspěch v 90. letech, by neměla stejný ohlas v roce 2000, i když mají věrné publikum, nepřizpůsobí se současnému stylu nových vln. Tím spíše dnes, kdy digitální marketing propaguje rychlé a jednorázové. To je můj skromný názor na realitu.

Bruma
9žádná radost. Nina Ricci hovoří pro Allure, ale je to Pure Poison inkognito, plagiát Jeana Patoua.
V úvodu oživení 90. let, ale možná ještě více vintage, s efektem Nina Ricci L'Air du temps, v moderní verzi s citrusy navíc. Jasmín okamžitě převládne, ale umožňuje dobrý vývoj. Pačuli (jediný pozoruhodný prvek tohoto parfému), si dobře pohrává s pižmem. A vše se stává Allure v odlehčené verzi, ale bez chanelovského charakteru. Nepřehlédnutelná růže. Joy, zrozená jako EDP, se nevznáší v císařském vzduchu a zůstává jako dámská toaletní voda. Ve vysychání se z ní stává Gabrielle Chanel, jemná jako kožený parfém.
Připomínám, že se jedná o PURE POISON revidovanou a opravenou. Má nejméně 4 ROVNÉ prvky! Běžte a přesvědčte se sami. Chápu, že je to parfém vymyšlený pouze v komerčním sektoru, a ne v uměleckém, pokud ho šli vyzvednout do sklepa domu Dior, aby ušetřili na nákladech, které s výpovědí Jennifer Lawrence byly obrovské. Ale hra se třemi kartami, to je neprofesionální, navíc je to urážka klientely, kterou Dior zřejmě považuje za hloupou a ovčí.
A konečně nelze přehlédnout obrovský plagiát s názvem Joy, který v parfumerii má pouze Jean Patou, ikonický a historický produkt. Sebeúctyhodný maison se takového názvu nemůže a nesmí dotknout, je to, jako kdyby se film se dvěma temperamentními milenci jmenoval Gone with the Wind. Neslyšitelné.
Závěr: nositelný, ale velmi banální výrobek s napodobeninami na pomezí plagiátorství a podvodu.

Gwen89
Včera jsem vyzkoušela Joy, nový parfém od Diora, nová řada, nové balení, nový testimonial. Od J'Adore (1999) Dior nevydal zcela nový parfém.
Zde však podle mého názoru tento parfém není téměř ničím novým. Je nevýrazný, generický, abstraktní, zapomenutelný, nudný, pro mě dokonce otravný. Je elegantní, jistě, ale prázdná elegance, postrádající charakter, styl. Je to obyčejný parfém Dior, passepartout, pro ženu, která chce působit elegantně, ale bez přílišné odvahy, bez toho, aby o sobě něco sdělila.
Květiny (růže a jasmín), které by podle toho, co se dozvídáme, měly být alespoň zčásti přírodní, vystupují jako obecný květinový buket, v němž já osobně nedokážu rozpoznat tolik opěvovanou růži z Grasse.
Řekněme, že v několika ohledech může připomínat slečnu Dior, jiskřivý citrusový úvod, květiny v srdci, zářivost a diskrétní ženskost, ale v tom druhém je růže alespoň patrná, i když interpretovaná ve velmi "diorovském" klíči.
Je možné, že se tento parfém bude líbit milovnicím značky Dior, protože je kvintesencí vůní Dior, téměř výstižnou syntézou toho, co jsme viděli dříve. Ve skutečnosti zůstává zářivým a ženským parfémem, propůjčujícím, jak jsem již řekla, obecnou eleganci. Pravděpodobně bude poměrně úspěšná, alespoň v krátkodobém horizontu, ale těžko si dovedu představit, že si na ni budeme vzpomínat i za několik let. Možná ji nahradí nějaká vedlejší vůně s větším charakterem.
Doufala jsem, že se Dior s touto verzí odváže ještě o něco víc, zatímco člověk má skoro dojem, že tvůrčí směrnice byly vytvořit generický ženský květinový parfém, co nejneutrálnější a nejuniverzálnější.

TatiORodrigues
Joy EDP Dior
Je to Dior, ale... nenadchne. Je ten parfém špatný? Špatně vyrobený? Vůbec ne, pořád je to Dior.
První část parfému je velmi příjemná. Citrusové plody jí dodávají šumivou, lehce nakyslou atmosféru, která je velmi příjemná, s velmi moderní vůní růže+jasmínu, která nepřipomíná vintage parfém. Upřímně řečeno, ty tóny od sebe vlastně ani nerozeznáte.
Jak se vyvíjí, santalové dřevo roste, zjemňuje se a zjemňuje tím mléčně-dřevitým způsobem. Pižmo není živočišné, ale ani funkční. Objevuje se cedr a upřímně řečeno se mi moc nelíbí, ale musím zdůraznit, že parfém je velmi blízko kůži, takže... tato nuance zůstává nepovšimnuta.
Parfém je velmi jemný, vyvážený, mladistvý, hodná holka. Začíná živěji a na mé kůži je jakoby zaprášená ambroxanem, lehce balzamická a sytá.
Musím říct, že na mé kůži dlouho nevydržela. Možná změním názor, ale výdrž zanechala něco, co si přeji. Projekce je vibrace péče o tělo, mlha....
Připomněla mi několik dalších: když čtu zahraniční recenze, souhlasím s Dune (méně sladká, komplikovaná a intenzivní verze), Allure Chanel (fraiche verze) a Miss Dior EDP 2017 (podobný mi přišel drydown). Také mi připomněla Visit fem Azzaro. Není stejná jako ostatní, to jen čichové vzpomínky, které jsem měla, když jsem ji zkoušela.
Parfém, který se snadno nosí a neobtěžuje. Podle mého názoru velmi denní. Nemá žádnou svůdnost, sexy přitažlivost apod. Je to minimalistický parfém, průzračný a zároveň vonící po kůži.
Cena při uvedení na trh mi přišla vysoká! Kolem 142 eur! Flakon opravdu není zblízka tak hezký. Samotný reliéf Joy na skle je trochu strohý, nelíbil se mi. Uzávěr je magnetický a má typický sprej Dior.
Na pásku je to zajímavější než na kůži.
Trochu mě to zklamalo! :(
Aktualizace 10.9.2018: Zkouším to znovu. Teď mi na pleti připomínala Chanel n5 eau premiere. Ze začátku silněji vydechovala a pak se přiblížila k pleti, aniž by zmizela. Budu pokračovat v experimentování. ;)

La DameDeNoir
Už jsem věděl, že to nebude dobré, už jsem věděl, že se mi to nebude líbit... ale nic, opakuji, nic mě na to nepřipravilo...
Tohle nevoní jako parfém Dior a ani to nevoní jako parfém.
Začátek téhle Joy je takový zakalený a nevábný, který mi připomíná čistič oken (narážka na světlo, říká se...?) smíchaný s nějakou levnou kolínskou, kterou jsem nosila koncem devadesátých let a už si nepamatuju, co to bylo. Směsice bílých pižm, mastná vůně puberťačky (stejnou vůni vnímám v celé nechvalně proslulé řadě Nina), typické patnáctileté dívky, která nosí neustále rozpuštěné vlasy a nemyje si je často, ale která se celou dobu cpe sladkostmi, začíná nabírat na těle. Mezi oficiálními poznámkami nejsou deklarována žádná zelená jablka ani hrušky, ale přísahala bych, že někde šumí a skřípou. Tady jasně vnímám ten sardonický bergamot s nádechem balzamického dechu, o kterém Spartakus tak často mluví a který se mi ještě nikdy nepodařilo ucítit. V určitém okamžiku se mi zdá, že vnímám velmi plachý a hezký bílý jasmín s chameleonskými kořeny, přelud provensálské růže, mastkové santalové dřevo, které mi dává vzpomenout na to nejlepší z klasické francouzské parfumerie, ale je to, jak říká Shelleyho báseň, záblesk vzdáleného světa, vnímaný chvíli před probuzením ze snu. Na konci zůstává drsný cedr, mátové pačuli s nádechem zubní pasty a celkový pocit bílého květinového šamponu podobný Gabrielle.
Vůně a délka: pro mě bohužel dobrá.
Ninin lůj, pisklavost Poison Girl, jméno Joy, lahvička Sauvage, nuda Gabrielle. Frankensteinovo monstrum bylo alespoň ušlechtilé. Frankensteinovo monstrum mělo alespoň vlastní hlas. Tenhle střih a vložení připomíná spíš klonované ovce, o kterých se tolik mluvilo v devadesátých letech.
Láhev je naživo ještě ošklivější, než vypadá na obrázcích. Sklo je tlusté a dinky jako u napodobenin parfémů, se stříbrným přetiskem a uzávěrem, který vypadá, jako by byl vyložený papírem Albal. Tekutina je pisklavě růžová, až z toho bolí oči.
Reklama s tou plastickou, zombifikovanou Jennifer Lawrence, která se na diváka dívá toužebně bledá a prázdnýma očima, to hezky vystihuje.
Radost není nikde vidět.
Ubohé a ošklivé i na rudý Dior.
Edit: po třech nebo čtyřech hodinách se to ustálilo a vypadá to hodně podobně jako Gabrielle. Hodně. Citrusový a bílý květinový šampon. Ale zatímco vůně Chanel byla taková, nevýrazná a nudná, ale snesitelná, tuhle kazí špinavé a nepříliš dobře zakomponované pačuli.

comfortablynumb83
Jo, vidím, že parfémoví snobové jsou tu. Jakmile byla Joy přidána do databáze, hateři okamžitě přispěchali s down vote, i když více než polovina z nich k vůni ještě ani nepřičichla. Je to jako Chanel Gabrielle a zase to samé... Jaká škoda. Vzpomínám si na dobu, kdy fragrantica byla stránkou pro skutečné recenze. Teď je to jako eBay, člověk musí opatrně našlapovat kvůli padělkům...
Ještě jsem to nevyzkoušela, ale moc se těším na toto vydání!
Také mám pocit, že se musím zmínit o těch, kteří si stěžují, že Joy není komplexní, a říkají, že je to nuda... Copak musí být každá vůně komplexní? Buďme realisté, Dior je významný dům a potřebovali vytvořit vůni, která je přitažlivá pro všechny. Vůni, která potěší davy. Pokud chcete komplexní, zkuste kolekci Dior Prive, je v ní mnoho krás.
Prosím, prosím, jestli.... Přestaňte dolů hlasovat o vůních, které jste nevyzkoušeli!

Наина Киевна
Je to Allure. Allure v lahvičce od Savage a se jménem od Jeana Patou. První půlhodina - velmi podobná Diorissimu, po hodině - plný zvuk Allure. Krásná, silná, dlouho vydrží, stopa je krásná. Ale sakra, je to jako koupit si disk s novým albem Rolling Stones, zapnout ho - a od toho - "Yesterday".........

yuri369
U ruské vůně bude vše stejné jako u Gabrielle a u všech nových značek Dior a Chanel! Zpočátku jí budou opovrhovat - "vůně je jednoduchá a levná a flakonek nestojí za nic"! Zároveň ji ale budou všichni hrabat a masově nosit. Pak bude lví podíl negativních recenzí smazán a padne hromadná chvála. A za dalších 10-20 let se bude psát: "ano, byly tu slavné chutě staré školy Françoise Demachyho a Oliviera Polgeho - Joy a Gabrielle"!