Francis KurkdjianHodnocení parfému 3.99 z 5 s 2,071 hlasy
Miss Dior Parfum (2024) podle Dior je Orientální Floral vůně pro ženy. Toto je nová vůně. Miss Dior Parfum (2024) byl/a uveden/a v roce 2024. Miss Dior Parfum (2024) byl/a vytvořen/a Francis Kurkdjian a François Demachy. Vrchní tóny jsou Broskev, Meruňka a Mandarinka; střední tóny jsouLesní jahoda, Květinové tóny a Jasmín ; základní tóny jsou Pačuli, Jantarové dřevo, Jantar (ambra), Mech a Atlasový cedr.
Oblíbené vůně Dior & Guerlain v podobě tuhých parfémů a krémů – příjemný způsob parfémování
od Elena Knezevic
Miss Dior Le Parfum (2012): Jeden z mnoha ztracených záznamů v mytologii Miss Dior
od Eddie Bulliqi
Kari Dil
Vůně, která se otevírá silným ovocným nádechem. Ucítíte broskev, meruňku, sladkost mandarinky, ale především polokyselou část lesní jahody. Ve střední fázi se objevuje smíšená květinová stránka s rafinovaným a vybraným buketem: růže, kosatec, jasmín, konvalinka. Žádná z těchto květin zde není jen jako společník, který vyrovnává esenci.
Dřevitá/ambrová část o sobě dává vědět v sušení, kde vyniká atlaský cedr spolu s dotekem pačuli a mechu, přičemž poslední dva jmenované tóny jsou nenápadné, ale znatelné. V této poslední fázi se stává trochu dospělejší. Pro mě je tato vůně velmi rozumným spojením minulosti a současnosti. Inovuje a přidává, přičemž zachovává některé aspekty Miss Dior z minulých let, včetně Chérie Christine Nagel.
Její stopa je zpočátku široká, s přibývajícími hodinami se mírní. Na mé pleti vydrží až 8 hodin. Dokonce prošla i testem na spaní.
Mám pocit, že se dá nosit v jakémkoli ročním období. Nejlépe přes den. A opravdu lituji, že jsem si neobjednala 80ml formát, ale 50ml, protože je krásný a podmanivý. Koupila jsem ji online a naslepo. Tato vůně je docela odklon od předchozích dílů Miss Dior, zejména EdP 2021.
Miss Dior Parfum 2024 pro mě znamená novou etapu této nádherné a léty prověřené vůně. Jsem si jistá, že se o ní bude v budoucnu hodně mluvit (a k lepšímu).
Mistr Kurkdjian se v posledních letech vyznamenal jako vizionář a odborník ve světě současné parfumerie a věřím, že naše milovaná Miss Dior se nemohla dostat do lepších rukou. Chapeau, za tak skvělou práci, "bratránku" 🎀.
Blancpourcoeur
Velmi úspěšná verze Miss Dior
Slyším na mě jahody a jasmín, no a trochu pačuli připomíná coco Chanel mademoiselle, ale tato verze je více ovocná.
Výdrž je výborná, stopa je tam. Parfém, který jsem přidala do své sbírky parfémů Dior.
Velmi krásná klasika, myslím, že bude oblíbená.
Nestárnoucí, ale měla by tam být nějaká konformita, formálnější. Romantická, večerní.
Jedna pozitivní emoce
Elegancia
Ráda bych se zastala nové slečny pana Kurkdjiana. Včera jsem ji testovala na své pleti, měla jsem ji na sobě jak venku při dlouhé procházce, tak v interiéru. První, co bych chtěla říct, je, že vůně je samozřejmě neuvěřitelně ženská (jak se na Miss Dior sluší a patří), ve svrchní části výbuch citrusů, šťavnatá mandarinka a blesková broskev, doslova po 10 minutách vstoupila na párty jahoda a její duch mě neopustil až do finále. Na mém nose je to velké plus, jahody miluji a díky nim vůně nesklouzává do banální sladkosti květinově-vanilkové (což se mi vlastně u Miss 2021 nelíbilo. Četla jsem tu i o základu a la Savage, mužné tóny v základu kvůli dřevu, které Monsieur položil pražci. Ale nic takového tam není. Na mé studené kůži je to jahodovo-pačuliový obláček, pačuli mimochodem nejjemnější, žádná ostrost, syrové, ne jako Coco Mademoiselle, cedr a jantar také celkem jemně doplňují kompozici. Člověk by čekal tvrdé dřevo, kdyby autorem byl Quentin Bish)))
Já jsem, jako mnozí, fanynka první Cherie( neodpustím si ji!), verze 2012-2017 byly také dobré, ale to, co přišlo se slečnou 2021, mě zklamalo ve velkém. Chápu, že Demachy skočil do proudu módních trendů tím, že vůni kompletně předělal na davově sladko-vanilkovou, ale tím zabil veškeré její kouzlo. Ta má navíc trapnou výdrž, alespoň na mě je to 4-5 hodin s natažením.
Nakonec jsem po 6 hodinách vůni stále cítila ze zápěstí a vyzařovala neuvěřitelně tenkou hedvábnou růžovou stužku připomínající stopu. Určitě je tu odkaz na Sheree kvůli jahodám, ale žádný popcorn( škoda). Žádná mužnost, drsnost, nic takového. Lahvička, která má být a naléhavě.
фон Боэмер
A chci pochválit tuto verzi slečny Dior. Svého času jsem nosila nejeden flakon Miss Dior Cherie a tato vůně je ze všech nejblíže verzi z roku 2005. Ano, na úkor broskví a jahod je sladší, v Cherie bylo více hořkosti a soli a květiny v ní hrály novou silou, tady se Kurkdjian snažil a dodal vůni objem, plnost a bohatost. Láska!
Dianette
Dovolte mi začít tím, že řeknu dramaticky, ale popravdě, že jsem doslova plakala, když byla ukončena výroba Miss Dior Cherie. Mohu to posunout na ještě vyšší úroveň dramatičnosti, že jsem nevěděla, jak vyzařovat vnitřní ME, aniž bych nosila ma Cherie. Uvolnila mé alter ego, způsobila, že jsem s ním splynula, a dodala mi absolutní víru, že dokážu zdolat všechno. Desítky a desítky let neklidného hledání, jak znovu vytvořit ten pocit, projít tisíce lahviček parfémů zvučných jmen nebo méně známých parfémů - nic nikdy nedokázalo znovu vytvořit ten zážitek, který mi dokázala dát jen Cherie. Nejblíže - ne co se týče tónů, ale toho, jak jsem se cítila - bylo první vydání Mugler Alien. Nebyla to stejná emoce, ale byla blízko, a přesto to nebylo TO. A tady přichází slečna Dior Parfum. Je to mistrovské dílo, zjevení. Najednou chápu, kde Cherie celou tu dobu byla. Ona - to nejsvůdnější víno chuti se hubilo v nejvzácnějším dubovém sudu, zrálo, stárlo k dokonalosti. A pak byla vypuštěna, aby ovládla svět. Víno se proměnilo ve whisky, pak se vyudilo a zrálo v dokonalou směs bourbonu. Miss Dior Parfum se otevírá jiskřivou šťavnatostí broskví tónovanou decentní sladkostí meruněk a nádechem drcených červených bobulí. Donutí vás zavřít oči, zhluboka se nadechnout a usmát se. A pak začíná to pravé kouzlo. Usadí se sladká suchost s akordy dřeva, cedru a mechu - jako tlumený táborový oheň v lese, který pomalu hoří ještě po dešti. Sladká suchost, nepřetržité uvolňování rozštípaných otevřených cedrových bloků. Je to dokonalá femme fatale. Okouzlující a nádherná, nepolapitelná a nepolapitelná, ovládne vaše smysly, vyzařuje charisma a smyslnost, ale nelze ji zkrotit. Nedává vám křídla, ona vám dává vidět vaše křídla, která jste měli celou dobu, pomalu je otevírá a posouvá vás do nebes. Miss Dior Parfum není vůně, která se nosí, je to složitá emoce, kterou musíte prožít zcela do hloubky.
Elena79
JAHODOVÁ POLE NAVŽDY 🍓🍓🍓🍓🍓
Poprvé se nadechnu a na okamžik se přenesu na francouzský venkov pokrytý DIVOKÝMI JAHODAMI, JASMÍNY A JINÝMI KVĚTINAMI, se zemí ještě vlhkou po mrholení, jak se mi vybaví slavná píseň Beatles.
Stejně jako John Lennon zvěčnil místo svého dětství, které rád navštěvoval, jako věčný obraz; Strawberry Fields forever, Christian Dior proměnil obraz své milované malé sestry Catherine Dior, později věčně připomínané jako Miss Dior, ve svůj první parfém.
Slečna Dior byla inteligentní, temperamentní žena, která přežila nacistický koncentrační tábor a později našla uzdravení v pěstování květin.
Zatímco tento historický parfém je k naší smůle vzdálen jakékoli současné realitě, parfémář Francis Kurkdjian ve snaze obnovit identitu značky, která se v La Maison ztrácela, a znovu propojit původ její historie s idiocií současnosti, Kurkdjian odvádí v této nové "Miss Dior Parfum" dobrou práci, když se inspiruje zápisníky Christiana Diora, které mu zase posloužily jako skica pro první vůni a kde narážel na ony kraje Provence zaplavené jasmínem, růžemi a světluškami.
Tento nový parfém je otevřením vize do budoucnosti, do "New Look" dnešní kosmopolitní ženy, která žije v přítomnosti, ale bez jejíchž odkazů na minulost by nebyla tím, kým je; Francis Kurkdjian kombinuje klasickou a diskrétní eleganci bílých květů s jahodami a dalšími červenými plody, které jsou tak aktuální.
Nakonec základní tóny tvoří lehce nasládlý ambrový/dřevitý základ s citelným, ale čistým, nikoli těžkým pačuli, které slouží k podpoře a pohonu celku.
Je to dobrá "univerzální" vůně (aniž by se odchylovala od tónů portfolia Miss Dior z poslední doby) v tom smyslu, že aniž by byla zvlášť nápadná nebo originální, je snadné si ji oblíbit a je dostatečně elegantní, aby se dala nosit nenápadně, ale výrazně při jakékoli příležitosti a v jakémkoli ročním období s dobrým výkonem. Přizpůsobená současnému vkusu mainstreamové parfumerie, ale ano, s cenami stále bližšími nikám. Takže pro ty, kdo mají magisterský titul v oboru parfumerie a rozsáhlou sbírku vůní k nošení při různých příležitostech, může být spíše postradatelná.
Abry_81
Vím, že mnozí mají možnost vyzkoušet to předtím, než je propuštěn, ale nenávist pro nenávist doufám, že se mi brzy dostat do rukou a dát svůj názor, protože kdybych se řídil několika recenzí ve španělštině před zahájením nového J'adore L'Or bych si ji nekoupil a miloval jsem to, Vím, že všichni nehodnotíme stejnou věc, ale několik hodnocení, které existují, se mi zdá absurdní, Kurkdjian je génius v zacházení s jantarem, takže doufám, že tahle je na hony vzdálená předchozí a nové edp Miss Dior, která je jedním z největších zklamání, které jsem od Demachy dostala, i když ji považuji za pěknou vůni, je jednou z mála, které jsem si ve své sbírce nenechala, jak jsem uvedla v recenzi na tu druhou, doufala jsem, že Francis Kurkdjian přinese intenzivnější a zajímavější verzi Miss Dior.
SniffNWhiff
Tyto komentáře jsou směšné. Nejedná se o přeformulování. Je to nový parfém v nové koncentraci. Ostatním nikdo nic neubral. Stále je můžete získat. Všichni odsuzují novou vůni, kterou ještě ani nezkusili.
Také pokud je někdo unavený z dřevitých a/nebo pačuliových suchých puchů, možná řada Miss Dior není pro něj. Většina z nich má jednu nebo obě tyto vlastnosti.
A konečně, ne, úžasný, legendární, ikonický Francis Kurkdjian nevede značku Dior do záhuby. To je ale absurdní tvrzení.
LEM922
Pro všechny, kteří se domnívají, že se nejedná o přeformulování. Jedná se o zcela nový flanker. Přestaňte být přehnaně reaktivní a zaslepení emocemi. Je to jen parfém. Není třeba nenávidět něco, co tu ještě ani není... Je více než pravděpodobné, že si ji koupím, miluji celou řadu Miss Dior a jsem si jistá, že tahle nebude jiná. 🤷🏻♀️