François DemachyHodnocení parfému 4.18 z 5 s 1,266 hlasy
Fève Délicieuse (2018) podle Dior je Orientální vůně pro ženy a muže. Fève Délicieuse (2018) byl/a uveden/a v roce 2018. "Nosem" za touto vůní je François Demachy. Vrchní tóny jsou Levandule, Máta a Kalábrijský bergamot; střední tóny jsouTřešeň, Frézie a Jasmín ; základní tóny jsou Fazole tonka, Madagaskarská vanilka, Karamel, Hořká čokoláda, Benzoin, Santalové dřevo, Kokos, Kůže a Cedr.
SereginS
Fève Délicieuse je dokonalým příkladem lahodného a útulného gurmánského jídla pro chladné období! Zamilujete si ji a upoutá pozornost od prvního stříknutí a nadechnutí.
Na začátku vás přivítá hořkost mandlového prášku, trpkost levandule a bergamotu, ale velmi rychle je vystřídá mírná medová sladkost fazolí pražených v cukrovém třešňovém a karamelovém sirupu! Kůži, či spíše semiš, uhodnete jen podle náznaku jakési drsné textury.
Fève Délicieuse kolem vás vytvoří zvláštní (možná až novoroční) atmosféru, připomene se lehkou dezertní stopou s tóny karamelu, třešní, čokolády a blíže k základu se změní k nepoznání a přejde v krémovou vanilku, připomínající rozteklou zmrzlinu.
Od Fève Délicieuse však není třeba očekávat mnoho a přeceňovat očekávání - je to prostě dobrá vůně, která by ovšem klidně mohla vyjít v luxusu i za přijatelnější cenu, podle mého názoru je privátní řada Dior hodna vážnějších a monumentálnějších kompozic.
Stopa je minimální a skromná, výdrž kolem 10 hodin, vůně je poměrně blízká, ale z kůže se snadno přenáší na věci, které pak voní několik týdnů.
deadlynightshade
Na úvod chci říct, že levanduli obecně nesnáším, ale tahle levandule... je úžasná a dodává parfému mystickou auru. Mnozí říkají, že Lolita Lempicka je vůně víl, ale já si upřímně myslím, že Fève Délicieuse je skutečná vůně víl!
Vůně si nejsou podobné, ale mám pocit, že tento parfém je tím, čím LL nedokázala být, nebo její modernější verzí.
Je radost ji nosit, opravdu. Je sladká, aniž by byla dusivá, je velmi odlišná od všeho ostatního. Myslím, že je nesmírně výjimečná, byla to láska na první stříknutí, což je pro mě těžké.
Hodně cítím třešeň, levanduli, jasmín a vanilku. Ostatní tóny moc necítím. Myslím, že je to bezpečná vůně na slepo. Myslím, že je to unisex, ale přiklání se k ženskosti. Pro muže je nejlepší ji nejprve vyzkoušet.
Adooxa
O trpkých tónech se vůně nezmiňuje, ale jsou v ní patrné. Měla jsem nádhernou čichovou vzpomínku, tento Dior, který mě vrátil do vůně panenek, které byly součástí mého dětství, bylo nepopsatelné, že jsem se mohla vrátit na toto místo ztracené v čase!
Taurien
Tento zázrak, toto potěšení, jsem dostala jako dárek od své výjimečné přítelkyně parfumérky. Jelikož ji řadí mezi své oblíbené vůně a já ji zbožňuji, je jasné, že nebudu moci být nestranná. Ale už při přivonění pochopíte, že v tomto případě to není velký problém, protože můj názor by se dal jen těžko změnit.
Feve Delicieuse je opravdu dobrá. Je tmavá, útulná a prakticky jedlá. Elegantní gurmán, jakých je málo. Cítím v ní především fazole tonka, ale vnímáte také, že je obklopena tóny levandule (na začátku), vanilky, karamelu, kokosu, čokolády a dřevitého pozadí. Na mě se chová spíše lineárně, ale je tak lahodná, že se to dá odpustit.
Je zcela unisex. Její stopa je umírněná, ale znatelná, vyniká, aniž by to chtěla příliš dělat. Na mé pleti vydrží asi 8 hodin. Kéž by vydržela věčně, protože je to zázrak!
Nikdy jsem si nemyslela, že najdu gurmánskou vůni, která mi bude připadat vhodná pro použití na akcích, kde chceme být elegantní, formální a sofistikovaní. No, ten den nastal.
Vůně 10/10
Trvanlivost 8/10
Hvězdná 8/10
Kvalita/cena 6/10
Všestrannost 7/10
Balení 7/10
Koupil bych si znovu? Zatím jsem si ho nekoupil
Hankypanky
Vůně pro milovníky gourmandica! Pro mě začíná medem a levandulí, což je moment, na který si musíte chvíli počkat. Pak se otevře v celé své kráse a stane se skutečnou lahůdkou. Káva čokoláda, vanilkový karamel, kořeněné dobroty na hřejivém dřevitém základu. Vznešená sladkost!
Podzim a zima jsou jeho časem. Unisex.
Vytrvalá a sytá.
P.S Moje verze z roku 2018, předchozí neznám.
FranSeatJones.
Feve delicieuse je ódou na nádhernou habaďůru, drženou v ruce čokoládovou levandulí, v níž vše ostatní, co je také vnímatelné, přichází, jen aby se doplnilo.
Trochu gurmánské vanilky, přírodní třešně, kokosu, trochu pryskyřice, vůbec ne květinové, ale spíše dřevité ve svém sušení, aniž by ztratila ten jedlý nádech.
Na první pohled se nezdá, že by měla velký výkon, je to jeden z těch pokladů, které se časem rozvíjejí.
Má dobrou stopu a výdrž kolem 8 hodin.
Připomíná mi verzi dior homme intense z roku 2007. Další umělecké dílo, pro mě naštěstí ukončené.
A ano, chápu ty, kteří říkají, že má určitou DNA Angel od Thierryho Muglera (i když mně ji vůbec nepřipomíná).
Zamilovala jsem si ji do té míry, že se stane mým must-have na formální události.
Luxusní elixír, ale luxusní luxusní luxus, ve střízlivém, ale krásném flakonu.
Z toho, co jsem měla možnost vyzkoušet ze soukromé kolekce Dior, jsem si odnesla... Zjistila jsem, že je ohromující.
Příští recenze... její západní bratranec... Boys de Argent.
Kari Dil
Unisexová, ale ne příliš mužná, s mimořádným balzamickým nádechem a především hřejivá, jemně karamelizovaná a vanilková, přesně taková, jakou mám ráda. Bylo příjemným překvapením aplikovat něco tak lahodného (byl to dárek, 7ml vzorek). Tato vůně mě uchvátila.
Na začátku má takovou sílu, hybnost, až člověk ocení vanilku, karamel a tonkové boby na kůži, jako by byl chodící dezert; a pak zůstává velmi čistá, suchá, sladká, elegantní a s pokožkou srostlá. Je neinvazivní, nanáším ji na sebe. Nepotřebujete ho moc, protože je koncentrovaný.
Považuji ji za úžasnou vůni, a to jak na muži, tak na ženě, což je můj případ. Velmi hřejivá, kořeněná a střízlivá, není to ležérní parfém.
Jeho stopa je velmi široká a dlouhotrvající, alespoň u mého PH byla chemie výbušná, výborná. Nepochybně mistrovský výtvor z domu Dior. Intenzita 3/4.
Definuji ji třemi slovy: sladká, balzamická a elegantní. Tohle je čistá sofistikovanost. Bravo Maison Christian Dior ;) 10/10
hab
Pokud mi paměť slouží, s touto příchutí se nic nestalo. V objemu není velký rozdíl. Navíc u tohoto typu skladeb není někdy zbytečný proces "naléhání", kdy může narůst jak plejáda, tak hloubka zvuku. Také by se mu měla věnovat zhruba půlhodina, než se pořádně vybudí. Pak se rozsvítí všechny labužnické odstíny a budou vám k službám. Pyramida samozřejmě leží, žádná jednotlivá tonka zde není. Třešeň, karamel, vanilka, mléčné tóny, kakao - to vše se mísí a dá se zachytit v odstínech. Mísí se s dřevitými tóny, kůže není příliš výrazná.
Vůně je stále silná, ale stejně jako dříve jí chybí určitý rozlet a emoce. Je příliš hutná, potřebovala by více průzračnosti a lehkosti. A tady jsou husté vrstvy tónů rozmazané jako pasta na kůži. S výdechem se stává lehčí, líbí se mi víc. Vydrží 10 hodin, i když základ je mnohem klidnější než začátek.
Aguirre
Mám ráda Fève Délicieuse, a přestože je zcela unisexová, líbí se mi na ženách.
Jak voní?
Obrovská dávka fazolí Tonka, pak sladkost (nějaký kumarin a maltol?) a vanilkový benzoin. To vše obklopeno lehkou mlhou svěžích/krémových/ovocných/jiskřivých/pryskyřičných květin. Není lepkavá ani nechutná.
Prestige? Přeceňovaná?
Tohle je moderní klasika. Je krásná, je božská. Za dvacet let se Fève možná stane tím, čím jsou dnes některé sladké Guerlainy minulého století, a jako takové by mělo být chváleno.
Koupil bych si ji?
Bohužel jako muž, pokud se bavíme o vůních s velkou dávkou Tonky ve světě, kde existuje MFK Grand Soir, si nedokážu představit žádnou příležitost, kdy bych si raději vzal Fève Délicieuse než roztavenou tonka-jantarovou dokonalost Grand Soir.

hullhockey91
Jsem známý jako slepý kupec....Nakonec jsem však byl chytrý a rozhodl jsem se objednat vzorek...
Měla jsem chuť napsat recenzi na základě mých očekávání vs. toho, jak skutečně voní.
Co jsem očekávala: Krásná, lahodně jedlá, sladká, vanilková vůně.
Co jsem ve skutečnosti dostala: Krásná, lahodně vonící tonka fazole.
_________________________________________________
Pryskyřičnost této vůně mě opravdu překvapila - Je mnohem pryskyřičnější, než jsem čekala, což je v můj prospěch dobře.
Tonka fazole je samozřejmě hlavní hvězdou představení. Očekávala jsem, že se změní ve vanilku, ale ona zůstává tonka po celou dobu.
V závěru tónů dostávám hodně a hodně tonky, spoustu benzoinu a malou dávku santalového dřeva a lehký nádech levandule.
Benzoin mi naprosto připomíná počáteční závan MFK Grand Soir. Na Feve Delicieuse se mi líbí, že nikdy nevyprchá.
CELKOVĚ:
- Není to přesně to, co jsem očekávala, ale to neznamená, že je to špatně.
Upřímně řečeno, lze ji najít ve stejné sféře jako Guerlain L'Homme Ideal EDP. Hlavní rozdíly jsou samozřejmě tyto: 1) Kvalita. 2) Guerlain má o něco hlubší ovocný/višňový nádech. 3) Dior je více pryskyřičný.
Řekla bych, že se přiklání k mírně mužskému stylu.
Skvělá věc. Ještě nejsem tak nadšená, abych si koupila celou lahvičku......ale možná si ji koupím......
EDIT: Už jsem se rozhodla, že chci láhev... Ten benzoin je úžasný.....
JaneBluff
Na webových stránkách Dior jsou uvedeny 3 tóny: bergamot, tonka a vanilka. Tonka má různé aspekty, díky nimž je fazole jedinečná. Její proměny připomínají chameleonství. Podle toho, jak je použita, může dodat vanilkový, čokoládový, karmínový, mandlový, třešňový nebo kořeněný aspekt všemu, v čem je použita. Tento parfém je především o představení mnoha stránek tonky. S pouhými třemi jednoduchými tóny se tak dokáže proměnit v něco plně zaobleného a lehce komplexního. Je to velmi dobře provedené a rychle se pro mě stává láskou. I když nemám příliš v lásce mužný, zelený okraj, který bergamot projevuje při prvním použití.