L'Instant de Guerlain Guerlain pro ženy

L'Instant de Guerlain Guerlain pro ženy

med
kosatec
žlutá květinová

L'Instant de Guerlain podle Guerlain je Orientální Floral vůně pro ženy. L'Instant de Guerlain byl/a uveden/a v roce 2003. "Nosem" za touto vůní je Maurice Roucel. Vrchní tóny jsou Mandarinka, Červené jablko a Bergamot; střední tóny jsouMagnólie, Kosatec, Ylang-Ylang a Jasmín ; základní tóny jsou Bílý med, Vanilka, Jantar (ambra), Benzoin a Pižmo.

Mandarinka

Zemřel Roberto Cavalli: Vzpomínáme na jeho nejlepší vůně

od Igor Masyukov, Matvey Yudov, Elena Prokofeva

04/14/24 03:30

Soulatto

Chci se s vámi podělit o zajímavý příběh. Vrací mě do let 2013 a 2014, kdy jsem byl studentem, bylo mi asi 22 nebo 23 let. V té době jsem narazila na Fragranticu, webovou stránku, která se nořila do spletitého světa parfémů, zkoumala jejich tóny a přinášela různé recenze. Zaujat touto nově objevenou fascinací jsem se vydal na cestu, abych sestavil svůj seznam 10 nejlepších pánských vůní.

Netušil jsem, že neexistuje žádný univerzální "nejlepší" parfém; skutečně záleží na osobních preferencích a vkusu.

Vybavena tužkou a papírem jsem se ponořila do nesčetných článků a recenzí na webu Fragrantica.com a pečlivě sestavila svůj seznam. První dvě vůně, které jsem se rozhodl pořídit, byly "L'Instant de Guerlain pour Homme Eau Extreme" a "Legend" od Montblancu. Bez váhání jsem navštívil parfumerii a sebevědomě si tyto dvě vůně vyžádal podle jména. Neobtěžoval jsem se s testováním ani s žádostí o tester; chtěl jsem prostě zapečetěné krabičky s vůněmi a rychle jsem odešel, jakmile jsem se ujistil, že názvy odpovídají těm na mém seznamu.

Po příchodu domů a nedočkavém otevření krabičky mě čekalo zklamání. Flakon se lišil od toho, co jsem viděla na webových stránkách; místo průhledného flakonu s černým okrajem a uzávěrem, který jsem očekávala, byl průhledný s fialovým nádechem. Srdce se mi sevřelo, když jsem si uvědomila, že jsem si omylem koupila dámskou verzi parfému. Dovedete si představit mé zklamání, zejména vzhledem k tomu, jak jsem se těšila na pánskou verzi po přečtení všech těch oslavných recenzí.

Ve snaze zachránit situaci jsem se rozhodla proměnit tento omyl v promyšlené gesto. Představil jsem vůni své matce a vysvětlil jí, že jsem jí chtěl dát něco hodnotného ze svého prvního platu. Její vděčnost a radost, kterou jí to přineslo, mě upřímně potěšily.

Následující měsíc jsem si znovu našetřil peníze a vrátil se do parfumerie, tentokrát jsem se ujistil, že jsem dostal správnou pánskou verzi parfému. Když jsem přišel domů a konečně ho otevřel, nastříkal jsem ho do vzduchu a na sebe, aby mě čekalo druhé zklamání. Parfém byl neuvěřitelně těžký a vůbec mi nevyhovoval. Vzhledem ke značné částce, kterou jsem za něj utratila, jsem však cítila nutkání používat ho až do jeho konečného vyčerpání, což trvalo dlouhých pět let.

Za zmínku stojí, že později, kdykoli šla kolem moje máma a já zachytila závan její vůně, ptala jsem se jí, jaký parfém má na sobě. Její odpověď? "Ten, který sis koupila. Teprve tehdy mi došlo, že ten parfém je ve skutečnosti docela kouzelný. Pokaždé, když jsem k němu přivoněl, odemkl mou představivost do světa plného neobyčejných vůní, jako je vanilka, jablko a jantar. Bylo to opravdu úžasné a tento malý omyl mě seznámil s mou nejoblíbenější dámskou vůní všech dob.

Sputnikan

Než jsem si L'Instant koupila, neměla jsem o něm žádné předsudky. Byl to jeden z těch nákupů naslepo a skvěle mě překvapil.
První, co mě napadlo, bylo, že stejně voní i učitelka na střední škole. Okamžitě jsem si vzpomněla na hodiny dějepisu, které nám dávala, na to, jak jsme si s ní povídaly a odpoledne chodily na čaj a cítila tu sladkou, sladkou a lepkavou vůni, kterou vydávala. Protože jsem věděla, že L'Instant obsahuje medový tón, vykřikla jsem, že to je parfém paní Medové, v Matildě.

Tento parfém se otevírá žlutými, lehce citrusovými květy. Nijak zvlášť necítím vůni červeného jablka. Možná ho nacházím spíše v jeho dužnaté konzistenci. Okamžitě však ucítím magnólii a ylang-ylang. Jakmile se usadí na kůži, objeví se sladkost vanilky a benzoinu a tento vzácný akord slunečního medu. Je to samozřejmě velmi Guerlainovská vůně: květinová, květinová, nesmírně jedinečná. Není sladká jako jiné medové parfémy, ale tento tón působí nesmírně věrně jako skutečný med. Dokážu si představit, jak si můj učitel dává k snídani medový chléb a květinový čaj. Ve skutečnosti mi připadá trochu suchá. V tomto ohledu mi připomněla několik parfémů. Gucci Bloom, Memoire d'une odeur, nikoliv však v aromatickém profilu, ale ve své střídmé sladkosti a sugestivním potenciálu. Tyto tři parfémy mi velmi připomínají můj život, konkrétní scény z mé minulosti, a jejich nošení považuji za luxus. Jako bych se na chvíli zahalila do barvy nostalgie.

L'Instant je samozřejmě parfém pro osobní potěšení. Moc se nepromítá, nemá stopu a po šesti hodinách zůstává na kůži, dokud úplně nezmizí. To mi ovšem nevadí. Je to tak krásná vůně, tak plná touhy, že jí dokážu odpustit všechny chyby (jako to dělala moje učitelka se mnou).

bananaaple

Covid odvedl svou strašlivou práci při změně myšlení lidí. Četl jsem recenze "před a po" éře Covidu, porovnával a..... Rozčiluje mě to. Co si lidé nedovedou představit: d...mo, pardon, a kočky a spoustu dalších věcí. Miluji tuto vůni pro její cukrářskou útulnost, pro její ostrost, ale tak požitkářskou..... Skromný šarm měšťanů je to, co se vám vybaví, když uslyšíte tyto kouzelné tóny. Okouzlující slunečná ženskost, která nezná strádání ani životní těžkosti, se snaží vtipkovat a ironizovat... Vanilková magnólie a medová ambra. Žádný jasmín na mě nepůsobí (to je asi dobře). Také nějaký pronikavý tón, který nemám jak identifikovat. Je to nádhera! (Mám vintage verzi. Jedno z prvních vydání) je to neuvěřitelně mazlavé!))))

FouDeToi77

Rozhodně mi nepřipadá jako medová mléčná sušenka, jak jsem často četla. Považuji ji za vůni s ohromujícím emocionálním dopadem! Je nesmírně sofistikovaná, plná, plná smyslnosti, ale spíše erotiky. Jsem si naprosto vědoma toho, že vůně se v každém z nás vždy promítnou do jiných emocí, ale tohle bylo skvělé dílo, od skutečných mistrů parfumérů, hodné domu Guerlain. Nevlastním ji právě proto, že mě příliš "dojímá" uvnitř. Je tajemná, tajuplná, soukromá. A právě proto věřím, že se dříve či později konečně rozhodnu ji převzít do svého vlastnictví a učinit ji svou pro exkluzivní, osobní, tajnou, soukromou potřebu. Miluji jantary a tento patří mezi nejlepší jantarové parfémy, které jsem kdy vyzkoušela. Musí se velmi dobře dávkovat, nosit střídmě, na správném místě a ve správný čas. Mluvíme vlastně o "Okamžiku", o emoci nezapomenutelného, jedinečného, exkluzivního okamžiku, o okamžiku, který je třeba uchovat v truhlici paměti, abychom se k němu pak vraceli a rozjímali pokaždé, když si chceme připomenout, že existují nezapomenutelné okamžiky a okamžiky, které nás poznamenávají, tvoří historii a nutí nás obnovovat.

Ermione88

Nevím, jestli mě zaujala magnólie nebo med, ale tato vůně je nadčasová: elegantní, noblesní, slušivá a půvabná. Je to rafinovaná žena v krémovém kostýmku, s dekoltem a černými, ale lehce rošťáckými slunečními brýlemi. Jak voní? Je čistá, s rozhodně pudrovým vysycháním. V úvodu cítím med a magnólii, rozvíjí se tóny bílých květů a benzoinu: je sladká, ale ne vtíravá, vyvážená, jako symfonie klasické hudby, nic se nesráží a nic nepřebíjí ostatní "nástroje". Bohužel, ačkoli jsem dost stará na to, abych ji mohla nosit, příležitostně bych ji nenosila, protože chodím v kožené bundě a nikách a mám ladnost amerického bizona, ale pokud chcete zdůraznit svou éterickou a ženskou jemnost, je pro vás!

Janot05

Nevím, co mám říct, když se setkám s urážlivými komentáři o parfému z domu, který je synonymem luxusu a sofistikovanosti.
Jeho parfuméři a suroviny vynikají jedinečnou a nadčasovou kvalitou, která domem prostupuje.
Možná se parfému nedokážete přizpůsobit, ale říkat, že voní po olivách nebo panettone, je mimořádně nevkusné.
Jsem vděčný, že Guerlain neupadl v nemilost, protože to není dům, který by vyráběl levné parfémy.
Jen ten, kdo byl v Maison Guerlain, může nahlédnout do kvality toho, co se dává do každé jeho skleničky.

VainillaDulce

Je to parfém ženy, která vyzařuje sladkost, něhu a křehkost a evokuje sen. L'instant je sen o květinách atalcadas, které se vznášejí ve vzduchu. Královnami tohoto díla jsou magnólie, ylang ylang, kosatec plný vanilky, s nádechem benzoinu a jantaru, všechny tyto tóny spojuje jemná sladkost medu. Parfém plný nádherných aspektů a já je všechny miluji.

Lorca73

Trochu nedoceněné mistrovské dílo z domu Guerlain:
magnólie je hvězdou, podpořenou kosatcem a jasmínem, oslazenou kapkou medu a zahalenou do oblaku nádherné vanilky, která zanechává omamnou stopu.
Cítím také červené jablko a bylinný nádech, vše je dobře vyvážené.
Vytrvalá, ale ne vtíravá... Připadá mi velmi rafinovaná.

svetlana.sivko.9

Moje láska navždy.

Poprvé jsem si ji koupil naslepo buď v roce vydání 2003, nebo o 1-2 roky později. Koupil jsem ji v dutyfree bez testu - největší láhev)))). Přišla domů vyzkoušela - nechápala jsem - pro dospělé tety. Proč jsem si koupila gerlene? - Kamarádka mi nalila do uší o třech francouzských domech - super atd. )) Bylo to asi tak 3-4 roky bez obchodu.

Pak náhodou našel v období bídy))))). Začal jsem se po troškách přihlašovat - ze zoufalství - nic jiného mi nezbývalo. Pak jsem se to naučil - znamená to vyčerpat. Zpočátku moje alergická povaha protestovala proti těžkému otupení, a tak jsem stále experimentovala - méně - více, oblečení kůže vlasy pod oblečením. A v určitém okamžiku - zastavte se na chvíli - už si nepamatuji, kdy se to stalo, si moje tělo a psychika začaly tento obláček žádat. Začalo období lásky a vzájemnosti, tato vůně mi vždy dodávala sílu, zvedala náladu a stejně jako já byla velmi rozdílná - byla večerní, byla lehká, byla mazlivá, byla blízká, co mluvit o tónech a přízvucích - vždy byly jiné - kdo co cítil, kamarádky se mě často ptaly, co používáš? - A to jsem lanstantu neošidila - jenom hardcore, jenom parfémovou verzi).

Pak když skončila lahvička - zapomněla jsem na ni, používala jsem jiné, ale nebylo nic stálého, a tady jsem se asi před dvěma lety protloukala, abych si koupila - už jsem se seznámila s výběrovými různými vůněmi a šílenými sběratelkami vůní)))). A náhodou mě v lecčems nachytal prodejce Gerlenu - orientální chlapík, s větou stop - zapomněl jsi lanstant)))). Opravdu jsem se zastavila jako zaražená a uvědomila si, co to je. A on už mi velmi mile vyprávěl o šalimaru, protože lanstane "je to tvůj odér, je to tvá přirozenost a tvá podstata")))). A já jsem neřekl ani slovo. Tak jsem si od něj samozřejmě lanstane koupil, i když nemám rád, když mi někdo něco prodává). Ale byla to nějaká orientální pohádka - JAK mě zastavil, připadala jsem si jako kobra, která je pod puky))).....

A začalo období lásky)))).

Všimla jsem si zvláštního vzoru jeden obláček dokáže udusit, a když se koupete - tři obláčky na kůži nebo více v obláčku pod oblečením - to je prostě pokušení.

Taková je moje historie s touto vůní. Mimochodem, když se mě teď zeptají, co je to za vůni, snažím se vyhnout odpovědi - a je to jaksi podvědomé a nekontrolovatelné. A pokud na tom trvají, dokážu zalhat. Zkrátka žárlím. I když se používá jiná. Přeji každému, aby si ji našel). Také mě velmi přitahoval benelirious....

Peachysugarbuns

Níže jsem již napsal recenzi, ale po nedávném setkání mám pocit, že musím navázat.

Náhodně jsem se spřátelila s jedním velmi přemýšlivým a milým člověkem na mém pracovišti, protože mi jen tak mimochodem citoval vzácný film, který zbožňuji. Stali jsme se pevnými přáteli poté, co jsme se dozvěděli, že máme podobnou výchovu (i když se lišíme nábožensky, rasově a kulturně), a zjistili, že máme podobný hudební vkus a nerdovské koníčky. Ještě než jsem mu prozradila svou vášeň pro vůně, byl nadšený z mého střídání vůní. "Krásně voníš!", hlásal každé ráno a usmíval se tak, že se mu prakticky zvedal kudrnatý knír, takže vypadal jako hipsterská asijská myš v punčochové čepici a kostkované košili na knoflíky. Po měsících a měsících tohoto chování jsem usoudila, že má rád Prada Candy a Chanel No. 5. EDP, podle jeho nadšených komentářů typu "krásně voníš!".

Znáte ty chvíle, kdy si v restauraci OPRAVDU pochutnáváte na jídle a kolem vás projde servírka a zeptá se vás, jestli vám všechno chutná, a vy se zmůžete jen na zavrčení nebo zahučení jakéhosi vášnivého "ano" a obrácení očí k nebi, jako by vás tímto lahodným jídlem obdařil sám Pán?

No, moje kamarádka měla takovou reakci u L'Instant. Nedělám si legraci, byl to on:

*plácl si se mnou* Dobré ráno, dámo!
*Mmmmh!
*Mmmm...woah, dneska tak krásně voníš...oh, můj bože.
*otevře oči* Promiň, to bylo strašidelné... *...ale ať už máš na sobě cokoliv, je to fakt dobrý!

Je to tak pokaždé, když mám na sobě tuhle vůni.

OKAMŽITĚ, VŠICHNI. Dostává je na kolena už přes deset let! :D

Ylla

Nádherný parfém, který voní iluzí... Je sofistikovaný a jedinečný: cítím magnólii zkaramelizovanou v medu, zalitou citrusovým a květinovým sirupem, dokonale vyváženou trpkou vanilkou. S obrovskou délkou a stopou je rozpoznatelná na milion.
Je to "okamžik" před vzpomínkou, která se nakonec zahojí v naší duši; je to první překvapivý a znepokojivý tlukot zamilovaného srdce, je to cesta tváře k prvnímu polibku, je to bezesná noc, kdy si představujeme ten "okamžik", ve kterém budete zítra...
L'Instant je předsíň štěstí... není krásnějšího "okamžiku".

Jitterbug Perfume Lover

Guerlain L'Instant de Guerlain
V New Orleans je restaurace Gallatoire's, kam chodí v neděli na večeři "staré peníze". Stolování je tam opravdu spíše sport, protože lidé obvykle přicházejí na oběd a zůstávají až do večeře. Rodiny skutečně předávají v závěti svůj pravidelný server v Gallatoire's nejbližším příbuzným - je to takový podnik. Jídlo není uspěchané, protože všichni chápou, že nejlepší jídla vyžadují čas. V Nawlinsu berou lidé jídlo vážně a vždycky si ho vychutnávají v příjemném pomalém jižanském tempu. Dekadentní jídlo o osmi chodech nemůžete uspěchat - abyste si ho náležitě vychutnali, potřebujete na to celý den.

Když jsem poprvé ucítila vůni L'INSTANT, okamžitě jsem věděla, že to bude vůně, kterou budu nosit do Gallatoire. Je elegantní a hřejivá a s časem postupuje, podobně jako vynikající osmichodové jídlo, ale rozhodně působí dojmem "starých peněz" Guerlain - není okázalá, ale je sebevědomá a trochu riskantní. Cítím se v ní naprosto smyslně.

V úvodu cítím svěží jablko s pižmem v pozadí. Kosatec, jasmín a magnólie jsou druhým chodem, přičemž kosatec přichází jako první. Třetí chod na mně vydrží nejdéle - hodně přes 24 hodin! Je to hladký teplý med, vanilka a jantar, který zasychá. Tento jantar je s každou hodinou teplejší a mírně sladší, až se smísí s ylang-ylang jako dekadentní dezert. Tuto vůni je třeba vychutnávat velmi pomalu, abyste ji plně docenili, nejlepší by byl jeden celý den a nejlépe za chladnějšího počasí, aby měly tóny dostatek času na pomalé rozehřátí.

cris nobre

Tento parfém jsem poznala nedávno... Je příliš půvabný! Dokáže být jemná a krémová zároveň. Jeho jantar je krémový a kosatec mu dodává velmi příjemný mastkový efekt. Je jemně sladká, jako když kape med... Medová jemnost! Ráda bych v ní cítila tón červeného jablka, ale to je ještě daleko! Opravdu cítím zdrženlivou mandarinku. Všeho tak akorát! Pryskyřičný základ benzoinu jí někdy dodává zvláštní "léčivou vůni", která je mi také velmi příjemná!
Každopádně velmi dobrý parfém!

gatoburi

Rozhodně dobrý Guerlain! Komu se zdá Shalimar příliš staromódní - a on opravdu staromódní je -, měl by zkusit tuto orientální. Je to všechno dobré, elegantní, vnímavé, dlouhotrvající a je to pecka. Medový nádech je vynikající. Ale podívejte se, myslím, že je pro mírné dny. V horku by podle mě mohla zkysnout.
PS - už jsem se zmínila, že Guerlain miluju?

maohra

Existuje typ žen, naprosto jedinečný: zlaté, hladké, nevýrazné, s jemnýma tichýma očima a zpěvavým hlasem. Botticelliho Venuše, přesně jako ona.
A teď, Lancelie, k těm ženám. Něco mu ovšem chybí: vnitřní jádro. Nějaká pevnost, nějaká neměnná povaha. Je krásná, hladká, zlatá, zlatá, měkká, jemná. Připadá si jako hedvábí.
Je jako kvalitní bergamotový čaj se skvělým smetanovým dezertem. Zároveň nejde o jídlo, jakkoli se to může zdát zvláštní, ale o příjemnost, kterou takové jídlo dodává. obecně je Lanstan o dobrých věcech. Útulnost, klid, důvěra a jemnost. Vůně mladé matky, to je jisté.
Když jsem v lednu málem umřela zimou a únavou, byl to Lanstan, který jsem vytrhla z poličky a nemilosrdně se jím navoněla. Celou dobu zimy jsem chodila ve svém něžném kokonu a byla laskavá a jemná (což pro mě vůbec není typické).
Lanstan nemá charakter, ale jsou v něm zásady - pleť a vlasy pozná jen čerstvě umyté. Stačí den bez mytí a voníte jako fugující pižmo. Pozor na to. Buďte hodní a Lanstan vás bude milovat.