Delphine JelkHodnocení parfému 3.80 z 5 s 1,257 hlasy
Nerolia Vetiver podle Guerlain je Woody Floral Musk vůně pro ženy a muže. Nerolia Vetiver byl/a uveden/a v roce 2022. Nerolia Vetiver byl/a vytvořen/a Delphine Jelk a Thierry Wasser.
Kitten911
Nemohla jsem se zdržet, abych se nepodělila o svou novou lásku))))))))).
Už dlouho jsem nebyla tak okouzlená a doslova zamilovaná do sebe jako do tohoto parfému, asi jsem rozmazlená, ale posledních pár let prodávám víc parfémů, než kupuji, protože posledních pár let prodávám víc parfémů, než kupuji, stejně jako v luxusu, který v této nice nyní prochází asi nejtěžší a nejhlubší krizí za posledních 20 let, doslova na prstech jedné ruky se dají spočítat vůně, které byly za posledních 20 let vydány a které budou v módě ještě dlouho, ale náhodou jsem objevila novou lásku......
Vůně Guerlain jsem nikdy neměla ráda, ale tady jsem dostala tento vzorek s dalším flakonem, nejdřív jsem mu ani nevěnovala pozornost, ale pro zajímavost jsem se rozhodla, že si ho po pár dnech nastříkám na rukáv.... O této vůni jsem někde slyšela a to už dávno, od té doby podvědomě vždycky po této vůni pátrám, ale za 20 let jsem nic podobného nenašla, byla tu podobná verze Carner-Barcelona Bo - Bo, ale ta měla hodně tónů, že jsem si ji nenechala koupit ve velkém flakonu, a Guerlain aqua allegory právě v jablku, to jsou přesně ty neroli, které jsem tak dlouho hledala, zpočátku se mi zdálo, že vůně je příliš unisex, a to jsem milovnice spíše mužských vůní, ale doslova po 10 minutách po aplikaci se vůně otevřela velmi mužná, velmi elegantní a příjemná květinová vůně na jaro/léto, je to vůně čistoty, svěží zeleně, neroli a vetiveru, velmi příjemná lehká stopa a láká, sice v pyramidě není uvedeno konvalinka a kosatec, ale je cítit, že tam určitě jsou, zvonivost konvalinky a prašnost kosatce v základu je jasně cítit! Vůně je nádherná! Doporučuji k vyzkoušení milovnicím neroli!
Oda Mae Brown
Pozoruhodné. Rozhodně unisex a na ženské pleti zní docela organicky. Žádné mandarinky, pomeranče a grapefruity jako u mnoha aromatických vůní. Svěžest a lehký alkoholový nádech. Velmi se mi líbila!
UPD: Opravdu se mi líbí základ. Nedokážu říct, jakou složku slyším, ale je velmi příjemná.
Нефтис
Chtěla jsem něco od Aqua Allegoria - přiblížila jsem se k Rive Gauche, abych na sobě vyzkoušela pár nebo tři vůně. Předposlední jsem se postříkala čtyřmi různými. A jedna z nich se otevřela jako zapAh a já nechápala, co to je. Sladký bíle kvetoucí zelený zázrak. Vyčítala jsem to flóře salvaggia a málem jsem je koupila. Ale vyzkoušela jsem to znovu - ne stejný kabátek. Dneska jsem na jedné straně bohužel nechala poslední na jednom testu, na druhé neroli s viteálem. A už jsem skoro dorazila domů (půl hodiny) a ony kaaaak zase otevřely a já se hnala zpátky. Gratuluji - jsem majitelkou svých kouzel, na mě je otevření mindrák. Mimochodem, poradkyně v Rive Gauche souhlasila, říkala - jak neobvykle otevřené. Kůže je mimochodem horká. Ohledně té vytrvalosti - první test v obchodě držel na ruce i po sprše cca 4 hodiny, vůně se nesmyla. Na oblečení (dostala se na bundu) - téměř dva dny voněl rukáv, do finále samozřejmě více parfémové stopy, ale přece. Ze všech mnou testovaných se Akvochka ukázala jako nejvytrvalejší a nejlahodnější).
soso.sofia
Zkoušela jsem ji a mohu říct, že Nerolia Vetiver se dostala na vrchol mého seznamu nejoblíbenějších Aqua Allegorií. Přesně jak napovídá její název, na sobě Nerolia Vetiver představuje vynikající směs neroli a vetiveru. Květinový aspekt je krásný a nejvíce převládá během první hodiny, s určitým dřevitým pozadím. S postupem času se kompozice pomalu mění směrem k dojmu hořkých listů a stonků provedených nádherným způsobem. Vůně je něžná, ale přítomná. I když to není ve složení uvedeno, je v ní cítit něco jemného jako jemný pudr, velmi ve stylu Guerlain. Vyzařuje z ní elegance a půvab.
Připomíná mi vůni Bvlgari Eau Thé Vert, ale s mnohem lepším provedením. Nerolia Vetiver na mně vydrží nejméně 6 hodin (což je na Aqua Allegoria skvělé), zatímco Eau Thé Vert bohužel jen asi 10 minut. V některých fázích mi také připomíná Dior Pure Poison, i když Nerolia Vetiver mám výrazně raději. Pure Poison na mně končí ošklivým syntetickým zasycháním, zatímco Nerolia Vetiver zůstává krásná po celou dobu svých proměn v průběhu hodin.

SpatsSpats1971
Krásná vůně! No to si zaslouží mnohem vyšší hodnocení! Žasnu nad některými špatnými popisy níže.
Čistič toalet? Umělé citronové mýdlo? Stará paní.... Ježíšmarjá! Asi proto, že máte rádi úplně jiné vůně a nerozumíte neroli ani vetiveru.
Pokud v této vůni nevidíte jemnou sofistikovanou krásu a nazýváte ji umělou, myslím, že byste se měla od Neroli držet dál. Neroli je zde krémové, decentní a dobře se mísí s ostatními tóny, cítím fíky, které dodávají nádech sladkosti, a stopy bazalky/vetiveru. Vetiver je čistý a sotva znatelný, a právě proto by se mnoha lidem líbil mnohem víc než jiné vetiverové vůně. Vlastně mě překvapuje, že ji pojmenovali Nerolia Vetiver... Já bych si místo toho vybrala třeba název Nerolia Fig (fík). Jak už řekl někdo jiný, i já mám v této kompozici pocit pomerančového květu, protože má ovocnou krémovost ve srovnání se suchými hořkými těžkými vůněmi Neroli. A ano, v drydownu vidím i nádech luxusního sunscrenu.
ALE, vůně je taková týdenní a na mně se během 30 minut při prvním testování stala vůní kůže, možná jsem si trochu zaslepila nos kvůli tomu, že jsem nos strčila příliš rychle...
Naprosto souhlasím s některými recenzenty níže:
-Unisex. Možná lehce ženský příklon. Skvělá pro letní dny. Svěží a povznášející. Dostanete neroli, pak šťavnatý fík a čistý a mýdlový vetiver. Možná bazalka v pozadí.
-Páni, to je tak elegantní letní vůně! Jako nejvýraznější tóny vnímám neroli a dokonce i trochu pomerančového květu.
BTW Líbí se mi mnohem víc než Herba fresca, která je pro mě opravdu femininní, a ten pocit bylinek a zubní pasty byl opravdu trochu moc. Vyměnila jsem ji za tuto a jsem šťastná, že jsem objevila nového letního favorita.
Podotýkám, že jsem také velkou fanynkou Ferrari Bright Neroli, proto se mi asi líbí tato. Tato je týdennější, ale sofistikovanější a čistší než Bright Neroli.
Shrnutí: Musíte ocenit neroli/pomerančový květ/fig, aby se vám tato líbila :) Vůně se mi líbí.
MellyHelly
Zkoušel jsem to několikrát při různých příležitostech a také v různých klimatických podmínkách.
Chtěl jsem to udělat správně, ale nakonec nemám pocit, že je to moje. Doufala jsem v ni kvůli neroli a kvůli lásce, kterou chovám k Nerolia Bianca, která se nyní přestala prodávat.
Mému osobnímu vkusu ale nevyhovuje.
Ne, rozhodně nechutná jako stará dáma! Myslím, že lidé, na které takto oprávněně působí, jsou spíše mladí lidé, kteří si parfémy s neroli a různé kolínské spojují s používáním lidmi, kteří už nejsou příliš mladí. To se hodí.
Líbí se mi použití antické kolínské.
Nerolia Vetiver je naopak pro můj nos příliš moderní parfém, ale především plně nevyzdvihuje vznešený tón neroli, protože je zastíněn moderním vetiverem - hezkým, ale ne pro mě.
Mnozí cítí citrusově-květinově-vetiverovou.
Například Muži připadá tento parfém příliš sladký a určitě by si ho nevzal, kdyby byl někdy nucen parfém nosit.
Asi víc cítí sladkost fíku.
Já tu naopak fík necítím vůbec.
Na kůži a po přičichnutí nosem cítím hlavně citrusový květ, který se snaží vyniknout a vetiver ho sráží k zemi.
Mnohem méně krutým způsobem mi to dělá efekt Pamplelune, tj. vůně kontrastů, která končí čichovým střetem.
Doporučuji ji vyzkoušet na vlastní kůži. Já budu pokračovat se staršími kolínskými.
Rusu23
Dostal jsem vzorek. Okamžitě jsem si ji zamilovala, naprosto miluji její neochucenou zelenou sladkost. Je to jako být na louce plné květin, zatímco na druhé straně někdo seká trávu a obě vůně se prolínají. Naprosto unisexová. Dobře vydrží, není to parfém, který by hodně probouzel..je spíše intimní.
assommoir
Novinkou na pultech parfumerií je vůně Aqua Allegoria od Guerlain, Nerolia Vetiver. Nóta neroli okamžitě exploduje, je jiskřivá, bublinková a doprovázená jistou mléčnou vůní, kterou nepochybně dodává fík. Vetiver se objevuje zpovzdálí, v žádném případě však nepřebíjí primární charakteristiku této toaletní vody, která zůstává silně zaměřena na svěžest neroli. Rozhodně nic tak výjimečného. Příjemná letní volba, pokud však hledáte aromatickou vůni, která není plochá.
Distantspring
Podle mého názoru je to určitě jedna z lepších Aqua Allegorií z poslední doby. Nerolia Vetiver je prostě jiná než většina ostatních novinek z poslední doby (žádné citrusy, žádné zjevné ovoce, díkybohu žádné "sluneční" ani "vodní" tóny) a mně se zdá, že je to opožděný návrat k jádru toho, co má řada Aqua Allegoria vonět: k přírodě.
Je to trochu paradoxní vůně, protože pro mě je rostlinná, květinová a klíčové adjektivum, které bych použila, je "balzámová". Voní chladivě a uklidňujícím způsobem, ale není kyselá ani svěží jako citrusy, spíše jako rostlinná míza nebo rosa. Není nijak zvlášť ženská ani vysloveně květinová, ale neroli a vetiver se v ní mísí a vytvářejí tuto uklidňující, klidnou vůni, která mi připomíná hladké oblázky v jemně tekoucím potoce. Je uklidňující, unisexová, přirozeně vonící a na tak krátký seznam tónů má překvapivý charakter. Vůbec necítím fík a bazalka se skrývá, pokud tam vůbec je, ale myslím, že tyto tóny jen přispívají k zelenější polovině vůně, přičemž neroli vyplňuje prostor svým bílým, obláčkovým povznesením.
Není to na míle daleko od většiny ostatních kolínských/zelených vůní, které mě napadají, ale tato je ve skutečnosti mnohem lepší než většina z nich (podle mého upřímného názoru). Dlouhodobost, stejně jako u většiny AA, není nijak značná, ale po dobu jedné hodiny se vám dostane silné projekce a poté jemné aury na další tři až čtyři hodiny. Pokud jste někdo, kdo má rád Aqua Allegorie obecně, bude se vám líbit a jsem ráda, že Guerlain trochu zvolnil a vytvořil něco opravdu velmi krásného.