Aqua Allegoria Herba Fresca by Guerl... (130.89 USD)
Guerlain 2 items for 125.00 - 170.00 USD
FragranceNet.com 1 product for 130.89 USD
Aqua Allegoria Herba Fresca podle Guerlain je Aromatic Green vůně pro ženy a muže. Aqua Allegoria Herba Fresca byl/a uveden/a v roce 1999. Aqua Allegoria Herba Fresca byl/a vytvořen/a Jean-Paul Guerlain a Mathilde Laurent. Vrchní tóny jsou Citrón a Jetel; střední tóny jsouMáta a Zelený čaj ; základní tóny jsou Konvalinka a Brambořík.

Milovník parfémů čte Prousta: Hlavní hrdina, jeho dvojník a dva klasické parfémové žánry
od Viktoria Vlasova

Best in Show: Uklidňující čajové vůně (2023)
od Jernê Knowles, John Biebel, Raluca Kirschner, Iulia Halatz, Igor Masyukov, Markéta Rybínová, Sandra Raičević Petrović

Alemyno
Tradicí v mém městě je ohňostroj v parku na svátek svatého Jana. Zřetelně si vzpomínám na vůni trávy v parku, zejména na druh trávy, která velmi připomíná mátu, která při pošlapání vydává tu nádhernou vůni, jež se objevuje ve večerním vlhku.
Tato vůně mě pokaždé přenese zpět do 24. června, do parku v Monze, do zahrad vily Reale... Je nemožné, abych si tento parfém nezamilovala, je to doslova cesta do mého dětství, dospívání, první lásky... Prostě poetická, nádherná a nostalgická.

Edu Lezana
Je to osvěžující, povzbuzující a ...navzdory svému stáří vůbec nevyšel z módy.
Má svěží vůni zelené máty s nádechem čistých citrusů a je velmi aromatická.
Je to dokonalá kolínská voda pro mladé muže i ženy. Velmi připomíná řemeslný styl kolínských vod z minulých let, ale má éterický a výrazný květinový nádech, který jí dodává třídu.
Ideální pro volný čas a denní nošení. A má i ležérní nádech pro nošení doma, když chcete relaxovat a oddávat se svým koníčkům.
A nyní v prodeji v parfumeriích.
Osvěžující vůně s nádechem výjimečnosti, kterou svým vůním dával Jean Paul Guerlain.
Když přišla na trh poprvé, byla ženská, ale dnes, s vývojem mužské parfumerie, je zcela unisexová.
Kolínská voda pro všechny věkové kategorie a pro ty, kteří chtějí osvěžující vůni.
Úspěch značky Guerlain. Je stále velmi oblíbená

msajoy
čerstvá máta bylina rozdrcená v arabském zeleném čaji... s kostkami cukru, pokud to milujete, kupte si to. mysl ohromena, jak udělali tak realistickou vůni máty. nabízí velmi zralé vibrace z té máty, pokud si na to můžete zvyknout, jeho vám bude sloužit dobře. připomíná mi hodně Hermes Un Jardin line, velmi dlouho vydrží.
10/10

MellyHelly
Jak dobrá je Herba Fresca! Už si ani nepamatuji, který je to rok, a není to uvedeno, ale je to staré a stále aktuální!
Jsem ráda, že v tom pokračují, i když zabili Aque Allegoria, která je tak krásná, a nechali si Pamplelune, která se mi snad jako jedna z mála nemůže ani trochu líbit.
Spousta lidí ji má ráda, zvlášť ti, kteří před lety chodili kolem pultu Guerlain v Rinascente a myli se testerem od hlavy až k patě!
Nota, která vyniká nejvíc, je máta, ale nepřipomíná mi ani zubní pastu, ani pastu po holení, ani mentolový mastek, ani Prep krém! Nic z toho.
Máta Herba Fresca připomíná jemnou mátu, na kterou šlápnete v parcích spolu s jetelem, mnohem jemnější a mnohem méně mentolovou (pro mě jsou mentol a máta opravdu dvě různé věci) a pak také ten nádech chlorofylu připomínající zelené brooklynské nedopalky.
Najdou se v ní kumariny, které vytvářejí onen efekt posečené trávy, ale nikdy se mi na kůži neudělají jako suchá nebo shnilá sláma, jak se to může stát u jiných kumarinových parfémů.
Nóta zeleného čaje je opravdu příjemná, nechutná lacině, ale jsem ráda, že nepřebíjí všechno. Herba Fresca není vyloženě parfémem zeleného čaje. Květy jsou sotva znatelné jako závan.
Je samozřejmé, že vůně, které tak dominují typicky svrchní tóny, nemůže být na kůži něčím příliš dlouhotrvajícím, možná to ani není jejím účelem, ale trochu větší výdrž by mi nevadila, pokud bych nemusela narušovat složení!

Chemnose
Výjimečná vůně máty a citrusů. První stříknutí je úžasné, něco opravdu jiného. Je to jako otevřít brooklynský, zelený balíček. Opravdu svěží kolínská voda, která vám navodí dobrou náladu. Unisex, i když sušení bílých květů mi přijde trochu vhodnější pro ženy. Pocit je opravdu jako z čerstvě posekané zahrady, ve které je hodně posekané máty. Rozhodně zůstává zajímavé, jak se Guerlainu podařilo vytvořit tuto citrusovo-mátovou kombinaci, aniž by vyzněla jako letní limonáda. Výdrž citrusových tónů je navíc nadprůměrná, stejně jako máta není prchavá. Velmi čistý buket, ve kterém se nikdy neobjeví žádná "neladící" nota, a už jenom proto je potřeba ruka mistra.

Ts6
To je vztek. To si myslím, kdykoli to zkusím. Po uvolnění (pokud tomu nedám příliš času na usazení) mi to dá přesně to, co očekávám: krásné, nádherné, lahodné, hyperrealistické ztvárnění mokré, čerstvě posekané trávy. Ten hořký, zemitý, zelený odstín, s odlesky vody a náznaky mastného červa ;) Vždycky se mi líbila.
Ale bohužel pro mě se po dvou minutách promění v mírnou mátovou vůni (na hony vzdálenou žvýkačkám, protože je v ní jen náznak hořkosti a žádný cukr) a po půlhodině v cosi fádního a připomínajícího čisticí prostředky a jednu z ambipur, které jsme na přelomu století všichni vozili v autě. Jako by těch tónů bylo příliš mnoho nebo nebyly dostatečně intenzivní v jiných tónech, aby se vůně lépe ztvárnila. Tak ji vnímám... to si myslím, když ji vyzkouším: to je běs. Možná je to otázka chemie.

Bufferwa32
Každý, kdo pracuje v bance, ví, že vůně parfému je tam citelnější než na ulici, protože vzduch je klimatizovaný a svěží.
Kolem mého stolu prošla spousta různých žen, dívek, každá z nich měla přirozeně své vlastní vůně a preference, někdo voněl mýdlem, někdo portweinem jako cigán, vůbec směsice vůní, která unavovala a kazila dojem z ženského vkusu obecně.
Ale jednou šla kolem moje kolegyně, jiskřící nějakým hořkým citronem, ale zároveň oděná do bylinek a silné svěžesti, něco málo o ní - má nadváhu, krásný vzhled, dobře oblečená a vždy upravená jako nikdo jiný. Jak vám to mám říct... Byl jsem unešen... Tahle vůně JI TAK PŘESNĚ OCHARAKTERIZOVALA... Nevím, jak se člověk může tak přesně trefit... Prostě si vybrala svou vůni, která se na ní proměnila a dala jí nový vzhled. Samozřejmě jsem se zeptala, co je to za vůni, a po práci jsem ji letěla na kamarádce vyzkoušet.
Výsledek byl smutný: suchý citron, dystrofický a ne šťavnatý, jako by šlo o osvěžovač vzduchu. Tak už to bývá, přátelé... Někomu vůně řekne ano a někomu navždy zavře dveře.
Teď, když vidím tuto vůni na pultech, budu si ji navždy spojovat s tou krásnou plnoštíhlou, upravenou, krásnou Vikou z účetního oddělení, která si z této vůně udělala "svou" a nikomu jinému nepatřící. Na ní je svěží, s hořkostí, zahalená do obláčku divokých květin a celá zabalená v přívětivém teple venkovského stromu, jak ji tak popíšu).
Proto jsou komentáře k parfémům rozporuplné až nemožné, protože lidé si kupují parfémy pro sebe, chtějí vonět jako ta kolemjdoucí, ale bohužel mnohé v těchto případech čeká neúspěch, a to je škoda.

remy.cullen.5
Bože můj...protože jsem strávila většinu dětství v malé srbské vesnici s babičkou a dědou, tohle je prostě takový obrovský, nezapomenutelný návrat do těch časů...sekání trávy, aby se krávy nakrmily, hraní si se psy a ovečkami po vesnici...tohle je opravdu něco zvláštního, huys. Acqya allegoria thrully je nejlepší představení přírody, které jsem kdy cítil! Prostě to nedokážu vyjádřit slovy.

Alex Souza
Dneska jsem si ho na sebe nastříkala, už je to nějaký čas, co jsem viděla poznámky, zapomněla jsem, takhle je to lepší, abych si udělala lepší představu.
Jakmile jsem ji nastříkala, všimla jsem si máty, vůbec ne nenápadné, naopak, super nápadné, vypadalo to, jako bych cítila ten mátový Trident, vlastně exploze osvěžení, po chvíli ostatní tóny, zejména zelený čaj a citron v pozadí, s mátou harmonizují a dodávají jí větší rovnováhu, máta je stále silně přítomná, ale s větší harmonií.
Pro horké podnebí!

empathyboy
Tak krásné, tak pomíjivé. Jako sněhová vločka v létě
Někdy mám pocit, že za parfémy utrácím víc peněz než za jídlo. Zdá se, že mě uspokojí jen ty nejprchavější parfémy. Jsem jako lesní tvor, který se věčně pase na té nejlehčí potravě, věčně konzumuje obrovské množství vegetace, aby získal dostatek kalorií a živin.
Herba Fresca tak dokonale odpovídá mému vkusu. Je lehká, zcela přirozeně voní a je naprosto kouzelná. Bylinky, máta, jemná prchavost složení... Opravdu ji miluji. Nepochybuji o tom, že tuto lahvičku vypotřebuji možná rychleji než dokonce své L'Artisans. Jednou za hodinu se musím nanést znovu. Jako feťák, který se honí za drakem. Honím se za éterickým mátovo-citronovým drakem, který mě odvádí od žhnoucího slunce města do chladivého kouzelného lesa. Vezmi si mě. Odveď mě pryč ze světa, i kdyby jen na chvíli.

BATYAM
Tato vůně vybízí k tomu, abyste si lehli na čerstvě posekanou trávu, čerstvou a mokrou... a užívali si...
Vychutnejte si tu svěžest, která se vznáší nad našimi čichovými smysly a působí na mozek jako exploze, která ho přivádí k šílenství...
Výdrž a stopa vůně jsou v obou případech mírné, ideální pro použití během slunečných jarních a letních dnů.
Herba Fresca je stoprocentně čistá výjimečnost.

TatiORodrigues
Genteeeeeeeee... To jsem chtěl!!! Myslela jsem, že je víc mátová, musím říct... Ale pořád je to zubní pasta!
Opravdu cítím zelený čaj, jetel, hrušku... Jaký příjemný, veselý, svěží a elegantní parfém. Nemyslete si, že když je to Eau de Colgate, jak ji lidé nazvali, je to jen nějaký starý parfém. Je z ní cítit, že je to Guerlain. Svěžest čerstvě natrhané máty doprovází zelený čaj, jetel dodává kompozici lehkou hořkost a pak přechází do fáze, kdy se představují základní složky, konvalinka a hruška, která mi připadala trochu zelená. Zůstává v této oscilaci, vrchní a základní, přičemž zelený čaj a máta se objevují vždy uprostřed. Velmi chutné. Výborná na léto, povzbuzující a osvěžující, řekla bych.
Co se týče otázky Richelle, zda je svěžejší než Herba... pro mě je vyvážená mezi svěžestí a bylinami, ale vůně je jemná, nic z ní nekřičí. Pro mě nejvíc vynikl tón zeleného čaje, který mě, přiznám se, trochu zklamal.
Roadster je spíš vůně žvýkačky (v počáteční fázi parfému), protože je pro můj čich sladší (kvůli vanilce). Naproti tomu Fresh herb zpočátku připomíná zubní pastu! A souhlasím s Gatou, že se mi zdá, že je v ní ještě nějaká další bylina. Pro mě byl začátek svěžejší a závěr bylinkovější.
Ale... dlouho to nevydrží a je to jako mlha. Ale o to přece jde, ne? :D
Moc děkuji Renatě Marii!!!!

gatoburi
Eau de Colgate kkkkkkkk ! Myslela jsem, že jsem se potřela Bouquet Garni (pro ty, kteří neradi vaří, bouquet garni je takový ten svazeček bylinek, který se vkládá při vaření omáčky a vyndává se při podávání). Tedy, při odchodu mi to přišlo spíš "bylinkové" než "čerstvé". Je v ní sice hodně máty, ale také jetel a zelený čaj. A taky tam musí být estragon, v poznámkách to není, ale je tam. S postupem času se stává více mátovou, a dokonce se v ní objevuje i čerstvá hruška. Velmi, velmi dobrá. Na brazilské léto bezkonkurenční. Ale protože je to voda, musíte ji po 3 hodinách znovu použít.

Daria13.07
Dnes ode mě tato vůně dostala ten nejvtipnější kompliment! V Moskvě je horko, přišla jsem pozdě do práce, finanční zpráva nebyla hotová, ani si nepamatuju, proč jsem si vzala zrovna tuhle vůni. Nasadila jsem si ji a zapomněla, protože ji na sobě necítím. A tu se ozve telefon a hrozivý šéf si ji přivolá k sobě. A najednou.... říká:
- Tady jsem si s vámi chtěl vážně promluvit o rozpočtu, ale nějak mi dneska voníte... GO-GOD!)))))))))) Prosím, odevzdejte materiály do čtvrtka.
Vyšel jsem z toho v naprostém šoku. Ale je pravda, že "laskavě" je velmi dobré slovo. Taková dobrá bosá Dušička s kosou do pasu v čistém poli.... A na hlavě věneček z pampelišek. Jaká je finanční zpráva? )))))))

Margaritta
ErbaFresco v sobě nenese nic, co by vzbuzovalo nebo potlačovalo touhu. Je to vůně trávy po dešti, mátová svěžest, vlhký chlad. A jak voní žena, která ji nosí: přitažlivě nebo odpudivě, záleží na ženě samotné. Vůně jako Fresca jsou zpravidla spojovány s mládím a čistotou.