Issey Miyake Bleue by Issey Miyake E... (34.99 USD)
FragranceNet.com 2 items for 34.99 - 38.49 USD
Jomashop.com 1 product for 34.99 USD
FragranceX.com 1 product for 37.75 USD
L'Eau Bleue d'Issey Pour Homme podle Issey Miyake je Woody Aromatic vůně pro muže. L'Eau Bleue d'Issey Pour Homme byl/a uveden/a v roce 2004. "Nosem" za touto vůní je Jacques Cavallier Belletrud. Vrchní tóny jsou Rozmarýn, Limetka, Pomerančové dřevo, Mandarinka a Citronová tráva; střední tóny jsouCypřiš, Jalovcové bobulky, Zázvor, Levandule, Růžový pepř, Badyán, Květná růže a Lichořeřišnice ; základní tóny jsou Atlasový cedr, Pačuli, Dubový mech, Santalové dřevo, Jantar (ambra) a Ambrette (přírodní pižmo). Tento parfém je vítězem oceněníFiFi Award Best Packaging Men`s Prestige 2005 .

Konga5000
ANO, mělo by být v ZELENÉ lahvičce. ANO, je to bezpečný nákup naslepo za danou cenu. ANO je skvělý pro "ranní probuzení a hned po sprše" ! ANO, ANO, ANO...... Pravděpodobně to bude váš "go to", když se podíváte na všechny své lahvičky a nemůžete se rozhodnout.....
ANO, pokud si to právě teď hledáte na telefonu a stojíte v obchodech Marshalls, Ross nebo T.J. Maxx.

entredicho
Jaké krásné dílo z tajemství rostlin. Někdo tu nechal pootevřená dvířka do jakési nebeské zahrady a její kouzlo prosakuje póry atmosféry jako mystická rosa v pozemské noci.
Už jen otevření krabičky a pohled na jedinečný kosočtvercový tvar této lahvičky podvědomě vyvolává podivné podezření, že jde o "materiál pro dospělé".
Myslím, že se to k této zvláštní geometrii hodí. Ty z nás, kteří již překročili čtyřicítku, tento obrazec upozorňuje jako znamení televizních zákazů z dětství. Tímto způsobem tento tmavomodrý kosočtverec jako by varoval každého, kdo se k němu přiblíží, a žádá si zkušenost a věk (život, ne roky), aby si zasloužil kouzlo, s nímž se tato krásná kompozice rozlévá do čtyř světových stran.
Tento Miyake mi při každém nošení ukazuje mnoho různých tváří a nepřestává mě překvapovat. Začal jsem chápat jeho mnohotvárnou osobnost.
Je v něm čistý a uctivý rozmarýn, který se snaží dostat všechny sousedy, kteří žijí v jeho blízkosti, na svůj píseček, aby se stal vůdcem. Ale je to vůdce, který motivuje a oceňuje svůj tým, díky čemuž je práce harmonická a spolupracující. A tak se také děje, protože všechny složky mají živý hlas a vypadají s krásou přinesenou z jiného světa: andělsky a nadpozemsky.
L'Eau Bleue ke mně promlouvá jako večerní procházka po poli, kde mezi keři roste jen levandule.
Vyšel měsíc a noc nabírá na síle. Jemný, studený vítr čechrá keře a rozechvívá topoly u řeky. Vzduch voní po poli čerstvě umytém deštěm. Vše je zahaleno přirozeným pohledem bdělých očí a o pár kilometrů dál, na úpatí hor, se v dálce třpytí světla vesnice jako hvězdy na zemi. Dřevo na oheň, teplo a něha jsou vidět v každém domě.
Na obzoru půlměsíc kolébá ultramarínově modrou oblohu, na níž září a pulzují galaxie. Není způsobu ani touhy uniknout z tohoto okamžiku, který vám vzal rozum. Tento okamžik je věčný. Jdete, dýcháte, zavíráte oči a cítíte, jak vás zaplavuje nekonečno. Nad horou, v dálce, září padající hvězda, která dopadá na náš vzduch. A nad tvou hlavou obíhá s přesnou vědou světlo, které sjednocuje voňavé uzlíky planety ve vesmírné Ohhh...!
Pokračujete v chůzi a postupně vcházíte, skrze křoví a houští, k lesu cedrů. Zastavíte se, abyste rozsvítili lucernu, zatímco noc postupuje nádherně a krystalicky do objetí tajemství.

Josesan
L'EAU BLEU D'ISSEY POUR HOMME DE ISSEY MIYAKE je vůně, která mě velmi pozitivně překvapila.
Vystihuje moudrost japonského čajového obřadu, kde můžete ocenit učení zenové filozofie, abyste dosáhli maximální jednoduchosti a rafinovanosti pohybů, které symbolizují skutečnou krásu.
Vůně, kterou cítím od prvního okamžiku, je nálevem zeleného čaje, skalního čaje, citronové verbeny, lipového květu a heřmánku; sbírky drobných aromatických bylin s léčivými a léčebnými vlastnostmi, které v sobě spojují kvality japonského šintoismu a indické ájurvédy.
S touto vůní jsem se setkala pouze v PERLES de LALIQUE, dalším nádherném výtvoru ve velmi podobném duchu jako L'EAU BLEU: buddhistická mystika a vůně středomořského koštěte.
Aromatické tóny svrchních tónů vnímáte od začátku až do konce. To, co by se u jiných výrobků mohlo zdát pejorativní, v tomto případě neplatí, protože když je vůně krásná, nevadí, když se čich časem nevyvíjí.
Je zajímavé, jak L'EAU BLEU D'ISSEY kombinuje jemnost bylinného nálevu s neuvěřitelnou vytrvalostí a dlouhou životností.
Když si možná myslíte, že pozoruhodné stopy a dlouhověkosti jsou schopny dosáhnout pouze kořeněné dřevité orientální parfémy nebo květinové chypre, L'EAU BLEU D'ISSEY je paradigmatem toho, jak může být jemná kolínská voda mimořádně výrazná a vytrvalá.
V tomto ohledu považuji L'EAU BLEU D'ISSEY za jasnou výjimku v rozmělněném světě moderní parfumerie, kde vás ostatní mohou vnímat jako parfémované pouze tehdy, pokud máte na sobě INVICTUS od PACO RABANNE nebo SÌ od GIORGIO ARMANI.
Když se budu snažit, možná budu schopen odhalit některé z tónů deklarovaných na vonné kartě: maximálně rozmarýn, jalovec a zázvor, ale po všech ostatních (mandarinka, pomeranč, cypřiš, santalové dřevo, ambra, pačuli, mech) ani stopa.
L'EAU BLEU D'ISSEY POUR HOMME DE ISSEY MIYAKE je tou pravou vůní pro každého, kdo chce elegantní, jemnou, vzdušnou, bylinnou, vytrvalou, dlouhotrvající vůni s projekcí. A to vše je hodno vysoké jedničky, protože téměř žádný jiný výrobek něco podobného v tomto typu vůně nenabízí; maximálně si vzpomenu na PERLES de LALIQUE.
AROMA: vynikající / STELLA: vysoká / TRVANLIVOST: vysoká / POMĚR CENY A KVALITY: vysoká / POUŽITÍ: velmi univerzální použití, v každém čase, ročním období a za všech okolností.

ludwigchenier
Jedná se o velmi zvláštní parfém. Je to zelená/kořeněná vůně s velmi dobrou výdrží a velmi zajímavou projekcí, zcela odlišná od tradiční L'Eau d'Issey.
Má téměř léčivě zelený úvod, který může někoho vyděsit. Silný rozmarýn v kombinaci s citrusovým akordem, který jen umocňuje bylinnou příchuť (citron se k tomuto tónu velmi dobře hodí). Nechybí ani zázvor a chytrý bergamot, které mají zelený aspekt, což vytváří něco trochu útulného.
Jakmile pomine dopad úvodu, do popředí se dostávají kořeněné tóny. Růžový pepř, anýz, jalovec (kdo má rád gin, ví, o čem mluvím) a levandule + cedr tvoří velmi zajímavou a originální kombinaci.
Zdá se, že v této fázi se objevuje jen dotek calonu, není příliš výrazný, ale dodává parfému svěžest. Tato svěžest je podobná té, kterou nabízí bylinkové mýdlo.
A čím déle trvá, tím je kulatější a klidnější, ať už je nasládlá díky jantaru nebo dřevitá díky cedru, ale to není všechno... Má také příjemný mech, který mi nepřipadá jako dubový mech, ale spíše jako ty mechy, které rostou na stromech na jihu Brazílie, zvané barba de bode, které mají svou vlastní vůni. Je tu také pačuli, které není příliš těžké a je dobře vyvážené v celém objemu.
LBdI je jako kříženec Eau de Cartier a Amouage Epic pro muže. Ve skutečnosti má parfém ve své počáteční fázi určitou podobnost s Epicem (ale nedá se říct, že je to kopie, protože LBdI vznikl před ním).
Výroba parfému byla ukončena, ale díky dobrým bohům je opět na trhu.
Je také velmi flexibilní a dá se nosit za každého počasí a při každé příležitosti.

Bofifa
L'Eau Bleue mi připadá jako parfém nekonečné hodnoty. S originálem od Issey Miyakeho má společnou pouze kvalitu složek, tedy to, že "dobře voní". Ale zatímco ten mě nudil, tenhle miluju.
Vrchní tón je velmi bylinný, hořký, mátový, s nadsázkou mi připomíná nápoj Bitter-Kas. Je to výbušná směs jalovce, kafru, limetky a rozmarýnu, naprosto osvěžující a s notou Vicks Baporunian. Není to hutná, horská zelená, ale velmi balzamická. Postupně se do popředí dostává cypřiš a zázvor.
V Barceloně v 80. letech minulého století bývaly ve čtvrtích "zóny nikoho", pozemky, někdy velmi rozsáhlé, kde rostly nejrůznější druhy plevele a keřů, jak se jim zachtělo (bylo tam dokonce možné chodit sbírat šneky). Zápach (když tam nebylo příliš mnoho psích výkalů) byl takový, jak už řekli kolegové: nízká vegetace.
Pokud jste viděli film "Rosemary má děťátko" ("Ďáblovo semínko"), hlavní hrdinka najde talisman, což je přívěsek se stříbrnou kuličkou naplněnou semínky a bylinkami. Jsem si jistá, že ta kulička musela vonět jako "Issey Miyake Bleue".
Byl to parfém, který jsem si dlouho vyhlížela. A rozhodla jsem se ho koupit, když se tu o něm zmínily kolegyně, s jejichž názory obvykle souhlasím. Vůbec toho nelituji. Bleue nabízí zvláštní krásu mezi zelenějšími parfémy (nevím, proč se jmenuje Bleue). Smířila mě s Issey Miyake.
V současné době je velmi levná. Voní nesmírně přirozeně a realisticky. Vydrží a promítá se více než přijatelně. Je konstruována s inspirací a péčí. Nevidím důvod, proč k mistrovskému dílu tohoto kalibru nepřistupovat.

damightyheru
Poprvé jsem si tuto vůni koupila v roce 2005 a byla mou charakteristickou vůní v době, kdy jsem vlastnila pouze 5 lahviček kolínské. Nebyla to nejlepší vůně v mé tehdejší malé sbírce, ale byla to vůně, ke které jsem se stále vracel. Na této vůni je něco, co vás přitahuje.
Bleue D'Issey je velmi mužná vůně, která mi voní mnohem více zeleně než modře. Ale mluvíme o univerzální vůni. Lze ji bez problémů nosit v jakémkoli ročním období a v každém z nich se dobře promítne. Já osobně ji ráda nosím, když prší. Bez nadsázky mohu říct, že působí mnohem lépe než současné složení původní L'Eau D'Issey. Při typickém nošení ji cítím na kůži ještě 10 hodin, přičemž siláž vydrží silná 5 z těchto 10 hodin. Na tričkách tato vydrží mnohem déle.
V této vůni je cítit složitost, kterou je těžké vyjádřit slovy. Je to prostě podmanivá vůně se zajímavou směsí tónů, kterou mám opravdu ráda. V první hodině vůně se objevuje kořenitost, která je těžká, ale rychle ustupuje a nedominuje (za což jsem vděčná). Během sušení se stává mnohem sladší a zemitější. Byla namíchána velmi dobře a je to kvalitní vůně z domu Miyake. Bleue je zatím asi moje nejoblíbenější vůně z tohoto domu.
Pokud jste měli problémy s akordy kočičí moči v originále, dejte si na ni pozor a možná oceníte nuance parfémářského stylu Issey Miyake. Stejně jako vůně Mugler jsou i vůně Miyake charakteristické pro svou značku. Když ucítíte vůni od Issey Miyake, voní jako vůně od Issey Miyake. V tomto ohledu se mi líbí jejich důslednost. I když se prodávají a jdou s davem v názvech a typech vůní, které vyrábějí, se slovy jako "Intense" nebo "Nuit" nebo "fraiche", můžete očekávat, že nebude vonět jako vůně jiných návrhářů. Toho si na tomto domě opravdu cením.
Bleue je krásná vůně, která má schopnost přirůst k těm, kteří ji ucítí. V závislosti na nástřiku může být přeplácaná, ale celkově je to velmi jemná, mužná vůně s přesahem. Hodila by se do kanceláře nebo při neformálních chvílích a je dalším klíčem ke kostlivci ve hře vůní. Hodí se prostě do každé situace. Bleue není cítit synteticky a je to jedna z nejpůsobivějších vůní, které lze koupit pod 35 dolarů. Nedostává se jí pozornosti ani respektu, který si zaslouží.
Jednoduše řečeno... Je to klenot, který vyniká v davu komerčních vůní. Nedostává se jí uznání, jakého se dostává mnohem horším vůním.
8,5/10... Nutno vyzkoušet... Pokud rádi vynikáte a nevoníte jako "masy" a zároveň neutrácíte 500 dolarů za toto privilegium, budete ji milovat.
Kanál YouTube - Simply Put Scents

LuAnPF
Lehce "strašidelný" odchod. Navzdory modré barvě velmi zelená a připomínala mi něco léčivého nebo lék, stejně jako parfém mnohem starších lidí. Časem se však vůně zklidní. Ne že by se nějak výrazně měnila, ale stává se mnohem příjemnější. To ale neznamená, že by ztrácela na síle. Je stále velmi přítomná.
Dobrý parfém. Vydržím ji na sobě cítit dlouho. Výdrž je velmi dobrá a projekce také.
Vůně nemá žádnou spojitost s tou tradiční a nedoporučuji ji kupovat naslepo.

marcosbr
První dojmy, protože ji znám jen velmi krátce:
Před ochutnáním jsem měl z tohoto domu obavy, protože jsem nikdy nebyl fanouškem Issey Miyake Pour Homme. Ale mé obavy byly naprosto neopodstatněné!
Když ji stříknu, vždycky si říkám: "Jak je možné, že tak odlišná, jedinečná vůně uprostřed tolika dalších stejných vůní je tak daleko od momentálního humbuku a tak málo se o ní mluví?" A tak jsem si říkala: "To je přece jenom trochu jiná vůně." A tak jsem si říkala: "To je přece jenom trochu jiná vůně."
Vůně L'Eau Bleue D'Issey je senzační a jedinečná. Jakmile ji nastříkám, ucítím něco, co připomíná hrozny, následuje tón cypřiše, který se rozvine v čichovou symfonii až do vysychání. Takhle dobře jsem cypřiš neochutnala od dob Eau de Baux od L'occitane.
Zázvor dodává vůni pikantní tón, ale není "palčivý", protože dává prostor dřevitým tónům parfému.
Při nastříkání této vůně nedochází k žádným zábleskům. Je to bezpochyby jeden z nejlepších parfémů posledních let. Už se dostal do mého seznamu oblíbených, protože vůně je opravdu originální a osobitá.
Vyznání lásky k této vůni, která jsem četla na internetu, jsou naprosto pochopitelná. Je to profil, který by se snadno mohl stát něčím podpisem.
Celkově posiluju recenzi RM: je bylinná, aromatická a originální!

karlovonamesti
Vím, že to nikdo nesrovnával, ale L'Eau Bleue PH voní nápadně podobně jako vůně od Amouage, konkrétně Epic Man, i když je svěžejší, lehčí a zelenější. Vlastně je to naopak - Epic voní jako L'Eau Bleue, protože Epic přišel až po ní. Dokonce jsem si pro srovnání nastříkala Epic i na druhé zápěstí a mohu s naprostou jistotou říct, že kdo chce Epic "za hubičku", měl by se poohlédnout po L'Eau Bleue PH.
Největším a nejvítanějším rozdílem ve vůni Miyake je absence oudového tónu, ale způsob, jakým je zpracován růžový pepř, cypřiš, jalovec, zázvor, cedr a pačuli, napodobuje dražší parfém v některých ohledech až neuvěřitelně. Kvalita ingrediencí mezi oběma vůněmi je také směšně podobná, i když cenově je L'Eau Bleue úměrně slabší. Od této vůně očekávejte zhruba čtyři hodiny, než upadne do zapomnění, zatímco Epic vydrží vonět celý den. L'Eau Bleue má stejnou kafrově bylinnou kvalitu, která mi v Epicu připadala jako Vick's VapoRub (tady není tak špatná), a zajímalo by mě, jestli se do rozmarýnu, zázvoru a cedru přimíchal eukalyptus a/nebo fenykl. Mám také dojem čerstvé artemisie, ale to je pravděpodobně čichový klam.
Doupě, stejně jako většina Miyakeho mužných doupěte, je velmi čisté, lehce květinové a dřevité a přináší klidně příjemný akord cedru a jasmínu. Je velmi mužná, ale s majestátní zdrženlivostí, kterou v dnešní době u levných mužných vůní často nenajdete. Tato vůně se mi líbí mnohem víc než Epic, i když voní tak podobně, a to z jednoho důvodu: není v ní oud. Dospěl jsem k závěru, že oud není nic pro mě. Po Královském oudu od Creedu jsem si téměř jistá, že tento tón nikdy neupadne v nemilost, a po zjištění, že Amouage může být překonána Miyakem pouhým odstraněním oudového tónu, je tento pocit pevně posílen. Navzdory tomu, jakou má společnost, je L'Eau Bleue podle všech měřítek přehlíženým klenotem.

EminDav
Všimla jsem si tendence. Jako vůně obyčejných kompotů nebo standardních vodních či citrusových vůní se všichni jako jeden vyjadřují kladně, ale stojí za to, aby vůně byla aristokratická a odlišovala se od ostatních svou osobitostí a svou tváří hned takové recenze jako vůně pro amatéry nebo dobrá, ale ne moje nebo ještě chladnější kalamář.Opravdu směšné, samozřejmě chápu, že jak se říká na vkus a barvu, ale jsou axiomy, o kterých se nediskutuje. Tahle vůně je přesně taková, je tak vznešená a tak zvláštní, že říct, že není krásná, je prostě omluva přinejmenším nedůstojná! Mnohostranné mistrovské dílo!

quipo
A když ji položili na skvrnu, začalo se mi dít něco nepředstavitelného!))))))))Morse tajgových bobulí a bylin)!
L'Eau Bleue! Jsem navždy tvůj! ))))))).
Ta lahvička je jako kámen mudrců. skrývá tisíce tajemství duše a lidské povahy. tmavomodrý safír!))

Zac
hraje za každého počasí. -V letošním létě v horku, kdy vodní a ozónové od Bosse a Davidoffa po půl hodině umíraly s plastovým sténáním, to bylo velmi osvěžující a zároveň je to v morseovce tak útulné, ve vlhku tak "suché a pohodlné". !
Kategoricky doporučuji těm, kteří přemýšlejí.