Wood and Spices Montale pro muže

oud
balsamico
kouřový
zemitý

Wood and Spices podle Montale je Woody Spicy vůně pro muže. Wood and Spices byl/a uveden/a v roce 2005. "Nosem" za touto vůní je Pierre Montale.

Vonné složky

Kadidlo
Vetiver
Agarové dřevo (oud)

Dodi

Dlouho jsem se snažila najít poznámky v parfému Montale . Nevidím žádné. Možná je míchali tak dlouho, až našli jednu nedefinovanou vůni? To si nemyslím. Tento Montale je mírně řečeno chemický a přitom ohromně dobrý. Tak dobrá, že jsem si ji koupila, i když jsem nevěděla, jak voní. Je to svěží téměř květinový komplex ( jistě obvyklou růži montale zde jen naznačil ) s lehce sladce/kořeněnou příchutí ( snad jen na dně křičí přítomný tón santalového dřeva ). Už jsem se vzdala naděje, že jí budu rozumět, ale jakmile začne horko, ráda ji zneužívám, protože je opravdu svěží, příjemná a konkrétní.

Very_gentleman

Výnos: Vydrží na kůži 12 hodin, projekce cca 8 až 9 hodin, 100% výkon, obvykle si dám 5 střiků a s tím mi vystačí na celý den, je to kombinace oud vetiver, která je velmi svěží a trochu kadidla (velmi slabě), voní bylinně-amanerádově, s velkou přítomností a po 6 nebo 7 hodinách se vyvine do poněkud čistší vůně (těch holičských vůní), doporučuji do rozmanité sbírky, do kanceláře, na denní i ranní akce v přírodě, použití od podzimu do zimy (a na noc po celý rok).

ManfrediGaetano14

Dřevo a koření. Příjemný Montale, ale ještě pomíjivější než jeho kolegové! Chutná svěže, čistě: studená sprcha, košile a vzhůru, vstříc novému dni plnému energie. Čichová oblast je víceméně dřevitě aromatická. V čele však máme dobrý kardamom, a pak bez stínu pochyb vetiver, santalové dřevo a některé pryskyřičné tóny, například elemi, olibanum nebo nějaký jiný druh kadidla. Výrazné trvání, rozhodující projekce. Velmi dobrá. Přesto je poselství, které má sdělit, poměrně pomíjivé. Vypovídá o náhodných a vedlejších věcech, které nezmění váš způsob myšlení.

priethcallas

Na začátku vnímám jakýsi "šokovaný oud".

Po 4 hodinách vnímám více santalového dřeva.

Po 9 hodinách nošení cítím kombinaci pačuli a santalového dřeva.

Po 12 hodinách nošení kadidlo a santalové dřevo.

Kořeněná dřevitá vůně, která přináší, s těžkou až středně těžkou stopou, použití téměř celého vzorku, přesahující 12 hodin nošení. Vidím ji na zimní nebo spíše chladné podnebí, denní nošení, poněkud lineární ve svém vývoji.

valengo88

Řekla bych, že existuje silný kontrast mezi tím, co člověk očekává, když si přečte název parfému, a tím, co skutečně cítí.
Nepřipadá mi nijak zvlášť teplá, vlastně na mě působí dojmem svěžesti, přestože v ní mají být dřeva. (Možná se mýlím).
Přijde mi trochu smíšená, nejsou mezi nimi příliš identifikovatelné tóny, ale rozhodně je to vůně, která nezůstane bez povšimnutí.
Už se mi stalo, že se mě lidé na ulici ptali, jak se jmenuje (to se mi stává u málokterého parfému).
Velmi dobrá výdrž, dlouho vydrží, na kůži, na oblečení a to je rozhodně stran její přednosti.

Myslím, že je to parfém, který je třeba mít, nosit ho ve dnech, kdy nechcete mít na kůži PŘÍLIŠ TĚŽKÝ nebo NEVHODNÝ parfém (i když je hodně cítit).
Možná je to kvůli zážitkům, které jsem s ním zažila, možná je to kvůli tomu, co ve mně vyvolává, možná je to kvůli tomu, kde jsem ho nosila, ale mně připomíná SVĚTLO BYTÍ.

Артемиза

Budu ho bránit do poslední kapky, můj oblíbenec, moje krása (jako Red Aoud), nečekal jsem takové odhalení, koupil jsem ho od kamarádky, seděl na jejím brutálním právě oholeném muži. Na mě nejdřív ostré lékařské tóny, a pak, to se jen tak nestane, samá něha, tesknota, jako bych byla zabalená do jemného, nadýchaného a hebkého Orengburského šálu. Nedokážu si představit, co takové vůni dává, ale FAKT! Vůně vydrží dlouho, když jdu spát a přikryju se dekou, cítím tu nádhernou balicí a jemnou vůni. Neurážejte ho, nemůže za to, že se k němu nehodíte!

Александр Фарм

Mám svůj první Montal. V našem městě se konečně otevřela parfumerie. První, co mě zaujalo, byla vitrína plná kompletního sortimentu Montale, kterou jsem prostě nemohla minout. Výsledek - po půlhodinovém očichávání jsem si koupila Wood and Spices. Nejnepatrnější láhev ze všech, jejíž jedinou "zvláštností" je zátka s metličkou. Ale obsah mě překvapil! Jasná vůně, kterou jsem ještě nikdy neviděla. Vypadá jako... Jako co? Vůně je tak neobvyklá, že ji nelze srovnat s žádnou vůní z těch, které nás obklopují v každodenním životě. Pokusím se to vyjádřit takto: je postavena na kontrastu svých dvou složek. Zaprvé je svěží, dokonce pronikavě svěží, ale ta svěžest není "chemicky kovová", získaná přidáním látek imitujících mořský vánek, ale velmi přirozená, získaná smícháním ostře vonících složek. Zvonivá svěžest podzimního lesa, kterého se dotýkají první mrazíky. Za druhé je kořeněná. Snad nejbližším přirovnáním je podle mého názoru kořenitost pohankového medu. Kdo někdy ochutnal tmavý med, snadno si představí jeho jedinečnou chuť a bohatou vůni, která při nádechu trochu šimrá v nozdrách a lehce připomíná vůni sušených květů. Když to všechno v duchu smícháte dohromady, získáte něco podobného jako u Montale's Wood and Spices.
Nejedná se o žádné postupné otevírání. Chuť se příliš nemění. Zhruba od poloviny převládají nikoliv svěží, ale teplé medové a kořeněné tóny. Pak už vůně jen slábne až do samotného konce, který mimochodem nepřichází dost brzy. Na mé kůži vydrží jeden obláček čtyři hodiny (na oblečení 24 hodin) a je poměrně silný. (Dva doušky - to už je předávkování, může provrtat mozek).
Charakter - jak už psal Alex177i - romantický, zasněný. Mně se líbí.

P.S. Vůbec si ho nedokážu představit na ženě. IMHO čistě mužské složení....
A ano, podobný Dunhill Desire Blue, ale Montal více opeřený a vytrvalý.

Migotka

Je to zdaleka nejvíc sexy pánská vůně, kterou jsem zatím vyzkoušela. A abych byl přesný: nejvíc sexy ne jako nějaký Robert Pattison nebo jiný feminizovaný typ chlapa, jehož fotky se musí upravovat ve photoshopu, aby vypadal jako muž.

Tato vůně je sexy, protože je tak krásná. Je temná a těžká, ale ne přeplácaná. Rozhodná, ale ne ostrá. Uklidňující, ale ne sladká. Je sexy, protože je sebevědomá. Je sexy, protože má v sobě spoustu šarmu.

Myslela jsem si, že všechny tóny znám, a přesto smíchané dohromady vytvářejí tak jedinečnou směs.

Myslím, že bych ji mohla používat i já, i když je to pánská vůně. Mmhmhmhmh..

fqjcior

Tuhle vůni mám ráda. Dřevo a koření. Mohlo by to být něco víc?? Něco lepšího?? Pro mě - ne. W&S je prostě úžasná svými teplými sladkými dřevitými (ebenovými?) tóny v kombinaci s trochou chladivého mentolu a koření. A jasně tu cítím anýz. Pokud někdo hledá kvalitní, niche verzi řekněme Pi, Opium nebo třeba Body Kouros, tohle by byla dobrá volba. Velmi příjemná, přístupná a snadno líbivá. A vydrží velmi dlouho. Jediným špatným faktorem je cena :-).