Ultraviolet Rabanne pro ženy

Ultraviolet Rabanne pro ženy

fialkový
svěží

Ultraviolet podle Rabanne je Orientální Floral vůně pro ženy. Ultraviolet byl/a uveden/a v roce 1999. "Nosem" za touto vůní je Jacques Cavallier Belletrud. Vrchní tóny jsou Pepř, Oranžová paprika, Jamajský pepř, Meruňka, Koriandr, Čerstvé mandle a Brazilské růžové dřevo; střední tóny jsouFialka, Japonská vonokvětka, Růže a Jasmín ; základní tóny jsou Vanilka, Jantar (ambra), Pačuli a Cedr.

Pepř

Jantar (ambra)
Pačuli
Cedr

Dakotta

Vzpomínám si, že v roce 2007, na úsvitu mé vášně pro parfémy, jsem šla do Rive Gauche, vyzkoušela Ultraviolet a... koupila jsem si Ultraviolet colors of summer (Simply Beautiful, I miss you). Originál mi tehdy připadal nudný. A tak jsem dnes, po mnoha pramenech, našla Violet Flying Saucer v Douglasu, na spodní zaprášené poličce. Bože, ten je přece NORMÁLNÍ! Prostě normální. Nikdy by mě nenapadlo, že taková charakteristika parfému mu bude lichotit. Je chladivý, zajímavý, jemný, zábavný (!!! kolik zábavných vůní znáte?))) a prostě okouzlující svým vlastním charismatem. Fialky, meruňky a jasmín jsou tóny, které jsem slyšela celé hodiny. A je opravdu příjemné se s tímto mimozemšťanem setkat na někom jiném )

Kursashka

Takhle voněly krásné tety, když jsem byl malý. Víte, v kožichu, na podpatcích, s upravenými vlasy s elegantní vlnou a milým úsměvem.

Jen do chladnějšího počasí, na krk a vlasy a asi deset minut před odchodem ven. Ze začátku je hodně křiklavá, jasná, ale pak se otevře taková krásná jemná, pudrová fialka, že když tuhle vůni chytnete během dne, mimovolně se usmějete, teď jste ta krásná teta).

stacia79

Stejně divné, jak si myslíte, že to bude.. VE VŠECH NEJLEPŠÍCH OHLEDECH. Před lety jsem měla vzorek této kávy a byl to jeden z těch vzorků, u kterých jsem okamžitě věděla, že si pořídím láhev. Vlastně jsem prošla několik lahví Ultraviolet. Pro mě vlastně nevoní po žádném z uvedených tónů. Kdybych měla vybrat tóny, řekla bych, že jsou to kořeněné meruňky a fialky. Voní jako nová hračka. Voní jako sexy oblečení. Voní jako klub. Voní jako promarněné mládí. Je nesmírně jedinečná, všimnete si jí a nebudete vonět jako nikdo jiný. Musela jsem si od ní odpočinout, protože mi začala příliš připomínat jinou éru mého života, kterou ráda nechám v minulosti (časy klubů). Ale pokud to s rozšířením svého repertoáru parfémů myslíte vážně, pořiďte si právě tento. Zaplní místo ve vašem šatníku, o kterém jste ani nevěděli, že existuje. Nepřemýšlejte nad tím... kdyby se vám náhodou nelíbil, zaručuji vám, že někdo známý ho od vás rád převezme.

RobertaShoe

"Když si vzpomenu na Paco Rabanne, nevybavím si něco retro. Myslím na revoluci, vzpouru a znovuzrození." - Julien Dossena

Paco Rabanne byl avantgardní návrhář a jeho ikonické kovové šaty a doplňky definovaly jednu éru a dodnes zůstávají symbolem módního domu.
Coco Chanel o něm negativně hovořila jako o "metalurgickém návrháři".
Ultraviolet je parfém z roku 1999, ale má futuristické kouzlo.
Nemohu si pomoci, ale jeho vydání si spojuji s tím, že jsme se nacházeli na prahu nového tisíciletí a v naší společnosti se toho hodně měnilo, počínaje změnou měny z liry na euro, přičemž faktický oběh této měny probíhal od roku 2002. V těch letech se v obchodě mých prarodičů (parfumerie a dámské kadeřnictví) měnilo jako na běžícím páse: k přepočtu měny se používaly kalkulačky, pomocí cenové kalkulačky jsme na výrobky nasazovali ceny v eurech, liry jsme nosili do banky, abychom dostali drobné v eurech, a můj dědeček, netrpělivý a zvědavý, se jednoho rána vrátil do obchodu se všemi nominálními hodnotami bankovek a mincí, včetně krásné, fialové (a dnes velmi vzácné) bankovky 500 eur. Takhle mi voní ultrafialová.
Pokud hledáte fialový parfém, možná budete zklamáni. Ve skutečnosti je jasné, že Jacques Cavallier chtěl představit ultrafialové paprsky, neviditelné lidským okem, abstraktní a digitální koncept nového tisíciletí a také vůni čerstvě vybalených CD-ROMů. Fialka, kterou zde ucítíte, je peprná a prchavá, kombinovaná s jemnou, svěží růží a převažujícím osmanthem. Vysychání je hřejivé jako sluneční svit, vanilka, jantar a s mandlovým nádechem. Na mně vydrží asi pět hodin.
Jako asociaci chci zmínit film Kurta Wimmera Ultraviolet z roku 2006, dystopickou sci-fi, odehrávající se v budoucnosti, s Millou Jovovich v roli hlavní hrdinky Violet.
Všechno v tomto filmu mi připomíná Ultraviolet od Paco Rabanne.
Balení ve tvaru UFO (dokonce i vnější obal z 90. let se otevírá stejně jako vesmírná loď) velmi roztomilé a odpovídající konceptu, ale musím přiznat, že ne příliš praktické.
Celkově je nositelná každým a těžko se někomu nelíbí.
Několikrát jsem ji darovala jako dárek a vždy byla nadšeně oceněna, mimo jiné proto, že je na hony vzdálená mainstreamovým parfémům.

Thanaquil

Existují vůně, které představují víc než pouhý parfém, zapadají do vašeho života způsobem, který je někdy nesourodý, agresivní, vtrhává v podivných okamžicích, aby ztělesnil vás, které nemáte rádi, které už nejste, o kterém věříte, že je pryč, aby uvolnil místo lepší a obnovené verzi vás.
Není to nijak výjimečný parfém... originální a svůdný byl v době svého vzniku, já jsem ho objevila pozdě, mezi lety 2008 a 2009, kdy už byl "starý" a mnozí ho považovali za malý must-have, který v sobě nesl image extroverze a velkoměstské smyslnosti, moderní a bez afektu.
Tehdy jsem byla křehká... Teď jsem křehká taky, ale teď si to aspoň uvědomuju.
Potřebovala jsem náklonnost a pozornost, neustále jsem se vznášela mezi nenávistí k sobě samé a škemráním o pozornost druhých... Byla jsem skleslá a stále ztracená ve svých bouřlivých duševních toulkách s nulovým sebevědomím, vždy trochu zkroušená, roztržitá, pohroužená do svých depresivních příběhů a básní.
Chtěla jsem být krásná a zatracená (...😁 krásná??...na hranici zatracení ).
Tahle sytá, živá, šťavnatá, kořeněná, peprná, lehce marťanská fialka jako by byla stvořená pro mě, která hledala, budovala, toužila po ženskosti a asertivitě, která měla k příchodu daleko.
Neměla jsem se ráda, neměla jsem ráda nic, na Universe.... jsem uplatňovala odporný nihilismus. všechno mi připadalo zbavené smyslu a obsahu, všechno jako by se vztekalo proti mé vrtkavé přecitlivělosti... ale tenhle parfém se mi líbil: když se otevřel ve svém krásném, přepychovém a květinovém srdci z růží, fialek a osmanthu, no... dokonce mě nadchl.
Cítila jsem jeho "cizost" jako svou, jeho dichotomii mezi světlem a stínem, jeho zasvěcující a ambrovou sladkost na konci, trochu drsnou, ostrou, s nepřirozeným a futuristickým nádechem, jako by se sugesce Orientu setkala s ultrasvětskými a umělými rozměry...
Krásná Ultraviolet, na dlouhou dobu jsem ji odhodila do zapomnění damnatio memoriae, nyní si musím dovolit ji získat zpět a smířit se s ní, musím rehabilitovat tuto fascinující vůni, abych přijala a přivítala to mé vykrystalizované v minulosti, které navzdory všemu bylo povinným a snad i konstruktivním mostem k současnosti.
Stále velmi zajímavá vůně, z každého póru jí vytéká devadesátých let, není nadužívaná a rozpoznatelná, stále má co říct. "Fialková" a důvěrná květinová, svůdná, ale mladistvá, která je mi stále blízká.
Trvanlivost dobrá, siláž znatelná, ale ne invazivní. Omlouvám se za seanci sebeanalýzy, ale někdy je to potřeba.
Srdcervoucí.

BleuMinette

Ultraviolet je nejfialovější parfém, jaký znám. Je intenzivní fialová, kořeněná, jako elektrický oheň, živá a fialová, velmi fialová. Super, ultra, velmi fialová.
Je to můj mimozemský, surrealistický, sci-fi parfém. Moje milovaná ultrafialová. Poprvé jsem ho měla na sobě, když mi bylo patnáct nebo šestnáct, když to byl ještě nový parfém na trhu. Znovu jsem si ho koupila ve dvaceti a pak už jsem si ho nikdy nekoupila. Tak jsem si půl lahvičky schovala jako poklad, kdyby náhodou. Letos, ve svých 35 letech, jsem ji však našla. Koupila jsem si 2 lahvičky po 80 ml. a používám ji střídmě s tím, že mi musí vydržet, dokud budu žít 🤣.
Tento parfém se nedá snadno popsat, protože se mu žádný nevyrovná. Naštěstí i bohužel. Abyste věděli, jak voní, musíte ho vyzkoušet. Pozor, jakmile ho jednou vyzkoušíte, už nikdy v životě na jeho vůni nezapomenete. Bez ohledu na to, kolik let uplyne. Stejně tak si ji nespletete s žádnou jinou.
Každopádně nemohu být příliš objektivní. Je to parfém mého života.

greyhoundmama

Po zhlédnutí videoklipů a přečtení mnoha pozitivních recenzí jsem si koupil Ultraviolet (navzdory tomu, že jsem byl v požitkářském a nebezpečném utrácení za vůně.) Přišlo to před pár dny a já jsem se do obalu roztrhl jako 6 letý na vánoční ráno. I spritzed my wrists and much to my chagrin, the top notes had this deafening scream, and I thought for sure I'd made a boo-boo. Ale pak asi po 10 minutách se tato velmi půvabná, libozvučná, jemná a hezká vůně tak jemně rozvoněla. Hrozně se mi ulevilo, protože většina chyb neudělá náhlý obrat o 180 stupňů, nebo alespoň ne u mě. Teď je to o 24 hodin později a já stále cítím tu krásnou vůni, která pro mě překvapivě není vůbec zatuchlá. Myslím, že s přibývajícím věkem teď moje pokožka vůni vyloženě žere a většinou musím vrstvit odpovídajícím tělovým krémem, aby vůně vydržela, ale s Ultraviolet už to nebudu potřebovat. Udělala si u mě dobrou známku a rozhodně jsem si ji oblíbila. Ultraviolet si vysloužila místo v top 10 uchazečů.

Tymannoe ytro

Voní to dobrodružstvím. Něco jako když jako dítě vylezete v noci z okna přes babiččiny muškáty do letní srpnové zahrady. Když je koneckonců jižní noc, už s chladem. Je to strašidelné, ospalé, ale za pár dní odjíždíš a chceš se naposledy projít po zahradě. Vím, že je to divné, ale je to tak).
Taky to tu smrdí jako pubertální slezina. Když jsou vaše myšlenky obrovský vesmír a už nikdy nebudete tak plní, ale ještě o tom nevíte. Když jakákoli procházka, usínání nebo i pobyt ve svém pokoji jsou myšlenky, myšlenky, myšlenky.....

Luiza Cortez

Nosím ho od jeho uvedení na trh a už jsem vysušila tři lahvičky, jsem na čtvrté! V podstatě květinový s jemným nádechem vanilky, považuji ho za velmi svůdný parfém a vyhrává komplimenty! Stále se dá sehnat, ale ta poslední, kterou jsem si koupila letos, mi přišla o něco méně sladká, necítím v ní papriku, ale hořkou mandli a vrcholem je osmanthus neboli císařský jasmín, květina, která v Japonsku typicky provoní podzim a která spolu s fialkou tvoří exkluzivní orientální květinu. Neznám žádný podobný parfém, takže se snadno stává čichovým podpisem.

Casablanca77

Ultraviolet je opravdový Survivor, přeživší, od kterého byste to samozřejmě čekali, její síla, charisma, odvaha, i dnes pokračuje v boření zdí banality a průměrnosti, a to i ve své vlastní značce.
V těchto dnech tu a tam přivoním k parfémům s fialkami a měla jsem to štěstí, že jsem dostala vzorek od skvělé compi Karyukai: děkuji.
Musím se přiznat, že před mnoha lety mi přišla trochu štiplavá, skoro by se dalo říct, že to byl parfém, který mě zlobil, tehdy jsem byla hodně jemná květinová holka, a když jsem přičichla k Ultraviolet, vyděsilo mě to. Ale vždycky jsem měla takovou tu špičku nosu, která ji vyhledávala, že jsem se neodvažovala ji nosit, ale čichala jsem ji všude, protože ji nosilo hodně lidí, byla jsem zvědavá, jak cítím její nuance na jiných lidech.
Tento parfém přistál na Zemi v roce 2000, ale přistál doslova, extragalakticky, supermoderně, sidericky?
Produkt supernovy, tato ohromná zabijácká mimozemská fialka byla neochvějně chladná, horká a kovová.
Dnes mě její dřevitý základ s fialkou přiměl zamilovat se do ní navždy.
Jak dlouho tato dívka čekala, než jsem mohl zvážit její plnou hodnotu.
Dnes jako by byla plutonická (už není v naší sluneční soustavě), parfém, který není z tohoto světa, který už není z této doby, ale my máme to štěstí, že ho můžeme kalibrovat.
Vzdávám se u jejích nohou jako každý jiný parfém považovaný za legendu, příklad, insignii?
Konečně se k mému srdci dostala ta nejpozemštější fialka v dějinách.

luizadb

Jak říkají některé z níže uvedených recenzí, ultrafialová již nebyla běžnou květinou na trhu. Má trpčí začátek. Tato počáteční fáze se mi líbí, ale vyvíjí se v něco ještě lepšího: orientální květinu s trpkostí díky květinovému buketu, v němž má hlavní slovo fialka, a s odhalujícími se základními tóny. Jinými slovy, není to jedna z těch "superkvětin s nulovým obsahem cukru", protože tvoří jemnou směs květin s nádechem koření a jistou krémovostí (s patrnou vanilkou v pozadí).

[Mluvím o verzi s matnější kovovou částí, netestovala jsem novější verze, o kterých někteří lidé na fragrantica gringo tvrdí, že byly přeformulovány].

Espartaco

Jaká hrubá vůně, jaká vulgarita a jaké umělecké dílo. Všechno dohromady.

Jestli rok 2000 mohl něčím vonět, pak to byla Ultraviolet. Kybernetická a nesmírně erotická vůně, ultraženská a vulgární (to je kompliment), pikantní fialka sublimovaná závěrečnou fází sladkých dřev, úžasné sladkosti, vinylu a hédonismu.

Pravděpodobně poslední parfém Paco Rabanne, který měl důvod být, než luxusní domy začali řídit ekonomové a obchodníci, a ne umělci. Ultraviolet je přesně to, co by měla známá módní značka dělat, produkt, který, aniž by se zpronevěřil hodnotám značky Rabanne (mládí, futurismus, pohyb a erotika robota), nechtěl být jen tajemstvím pro znalce, ale prodávat se jako horké housky. Ultraviolet tohle všechno měla, byla to ryzí Paco Rabanne, s vědomím, že z minulé slávy nikdo nežije, přizpůsobená vulgární estetice raperů (bling bling, kamínky, asymetrické a duhové oblečení), ale bez ztráty podstaty domu. Myšlenka "změnit vše tak, aby se nic nezměnilo", přizpůsobit se, aniž by se zradil. A jaký to byl úspěch. V době uvedení na trh se velké pařížské domy snažily uvést na trh charakteristický parfém, který by vydržel v čase a zachytil jejich okamžik. Dior to dokázal s parfémem J'adore (který je samozřejmě symbolem, ale u něhož jsem si vždycky všímala, že není tak skvělý, jak by chtěl být). Bylo to asi tři roky předtím, než Chanel uvedl na trh úspěšnou Coco Mademoiselle (v té době Chanel neměl žádný parfém, který by zaujal nové generace, sen každého módního domu), a přišla Ultraviolet. Pro mě je to spolu s Rush od Gucciho parfém, který definuje začátek roku 2000. Mohli jste jít do nočního klubu, a přestože některé serióznější dívky nosily Tommy Girl nebo Hugo, ve vzduchu byl cítit syntetický a hédonistický souboj mezi Ultraviolet a Rush, oběma stejně nestoudnými, nevkusnými a okouzlujícími. Protože nechtěly být ničím jiným, než čím byly.

Dneska už není na místě, protože móda je jiná, na ulici ji skoro necítím (kéž bych ji dokázala odhalit víc), ale myslím, že je to skvělá vůně, jedna z těch, které bych si na sebe, kdybych byla holka, nikdy nevzala, ale které ráda cítím... nevábná, svůdná, opulentní.

Název je velmi výstižný a velmi drzý, už při stříknutí naznačil, co přijde, něco ultra a fialového. Flakon je další zázrak, čistá dynamika a futurismus, průhledná kukla ve stylu mimozemského vejce spočívající na pevném kompaktu (další velmi podobný je Nu, od Yves Saint Laurent). Která mladá, sexy dívka v roce 1999 nechtěla takhle krásně vonět a mít na toaletním stolku tak krásný flakon? V tom je krása Ultraviolet, že všechno na ní je navrženo tak, aby sváděla. Její prodej nebyl ukončen (dnes je velmi levná), ale nepochybuji o tom, že v den, kdy bude, si pořídím lahvičku, abych si ji mohla nastříkat na kapesník, kdykoli se mi zachce, a budu ohromená.

Ultraviolet, věz, že jsou lidé, kteří si tě pamatují.

Clodia1984

Byl to parfém mé nejlepší kamarádky na střední škole a mně se tak líbil, že jsem ji pokaždé, když jsme se spolu učily, prosila, aby mi ho dovolila vyzkoušet.V roce 2015 jsem ho znovu našla a koupila si ho: v úvodu jsou velmi silné tóny koriandru a pepře.Fialka se objeví téměř okamžitě, ale ne tak, jak jsem si ji pamatovala.Bohužel jsem cítila 1 fialku na začátku velmi syntetickou,která se pomalu spojuje s jemnými tóny růže a stává se velmi příjemnou.Nakonec sladký pižmový základ.

Dimitra79

Před 15-16 lety jsem pracoval na letišti. Ve dne i v noci, v létě i v zimě. Nosila jsem ultrafialové oblečení. Protože byla tajemná, éterická, ženská, jiná, jedinečná. Byla jsem velmi mladá, ale nechtěla jsem vonět jako všichni, krásné květiny a karamely a maliny jako.
Ultra violet byla dokonalá vůně, která doprovázela mé velmi cenné vzpomínky na toto období mého života, na tyto velmi těžké a silné a zároveň krásné dny, se všemi těmi cestovateli a západy slunce a kolegy (někteří z nich jsou stále přáteli) na tom rušném a někdy vzácně tichém letišti.
Včera jsem v parfumerii uviděla Ultra Violet... Cože?! To ještě existuje? Znovu jsem si k ní přivoněla, po tolika letech. A vyvolala ve mně emocionální bouři.
Díky, Paco Rabanne.
Jak poznamenal jeden kolega fragrantican, je to "vodnářský" parfém, jestli to dává smysl.
No... to není zrovna recenze parfému, já vím. A nemůžu říct, že je to "bezpečný" parfém. Ale má osobnost. Jedinečnou. Vyzkoušejte ho. Nejsem si jistá, jestli se vám bude líbit. Ale nikdy na něj nezapomenete!...

Alessandra Vila

Tento parfém mám už léta... měla jsem tři lahvičky. Poslední, který jsem si koupila, měl lesklé víčko, ty předchozí měly víčka matná.
Je to parfém, který mi někdy připadá sladký, někdy pálivý, ale nakonec je to na mé kůži fialka smíchaná s vanilkou... úplně jiná. Dalo by se říct, že by se mohla líbit lidem, kteří mají rádi "grapefruit" (já ho miluju lol)... má v sobě jakési "Q" proudu (grapefruitu) zředěného tajemnem... Noční.
Kdybych měla tipovat parfém pro Simone Simons, řekla bych, že nosí Ultraviolet!
Je to jediný parfém, který jsem si koupila třikrát. Vzpomínám si, že jsem měla kamarádku, která ho milovala, milovala ho. Já ho miluju dodnes.