Paco Rabanne Ladies Olympea Flora ED... (37.99 USD)
Jomashop.com 4 items for 37.99 - 59.99 USD
FragranceX.com 2 items for 54.91 - 78.94 USD
Hodnocení parfému 3.83 z 5 s 745 hlasy
Olympéa Flora podle Rabanne je Floral vůně pro ženy. Toto je nová vůně. Olympéa Flora byl/a uveden/a v roce 2023. Vrchní tóny jsou Černý rybíz, Sorbet a Růžový pepř; střední tóny jsouRůže a Pivoňka ; základní tóny jsou Vanilka, Pačuli, Kašmírové dřevo a Sůl.

Тицианка
A láhev vypadá ve skutečnosti mnohem lépe než na obrázcích!
Ano, překryvy jsou z černého plastu, ale hladké a okouzlující, lesklé. Je vyrobena kvalitně a krásně. Sklo je bezbarvé, kulaté, stopka je průhledně růžová, obaly jsou leskle černé, narůžovělá tekutina se třpytí, což zvýrazňuje barvu stopky - a všechno dohromady vypadá rušně! :)
Listy monstery jsou vyobrazeny, je to neobvyklé a docela vhodné, a květ je efektní? Nepamatuji si, jak monstera kvete (pokud vůbec), možná je květ její.
Jo a vůně je nečekaně příjemná. Ze všech Olympays je to maximálně první - druhá varianta, kterou bych mohla nosit.
Je zářivá, šťavnatá, růžová a květinová. Chladivá a zářivá, takový je to paradox.
Není ohlušující. Nebodá vás do nosu dřevem. Žádné pižmo.
Žádná sladkost. (A co ještě potřebujete ke štěstí? :)).
Sůl je přítomna, ve zdravé (nikoli škodlivé) dávce, tedy trochu. Je to vlhká sůl. Krásně odstíní šťavnaté růže a mladé rybízové lístky, které s úlevou cítím.
Pačuli je zde hladké, lehce nasládlé, jemné.
Růžový pepř, pokud tam nějaký je, je ho málo, neruší, napodobuje.
Tato novinka nepřipomíná AngelNovu. Tam je to bez chuti. Ale tady je to živý nádech.
Dokonce jsem si chtěla dát lahvičku. :)
Na můj vkus se nepodobá ani TresorNui od Lancôme. Je to lepkavá a připálená marmeláda.

dropbezerra
Tenhle se mi líbí! Je to důstojná projekce Olympea. Není v mém seznamu priorit, protože mám oči pro jiné, ale doufám, že ho budu mít brzy ve své sbírce. Podle mého názoru je to snadný slepenec, velmi sladký a květinový, potěší a nikdy jsem nic podobného necítila. Nepřipomíná mi DNA ostatních Olympeas, myslím, že je zcela jedinečná.

estefipb
OVOCNÉ RŮŽE.... NOVINKA
Voní jako něco, co už jsem cítila milionkrát. Masivní, VELMI aktuální vůně. Ten ovocný tón růže jsem cítila ad nauseam. Jestli mohu říct, že se mi na této vůni líbí něco víc než na jiných podobných, tak to, že v tomto případě je ovocem černý rybíz místo běžnější hrušky. Nicméně i když se mi rybízový twist líbí, je to vůně, která je v poslední době všude. I Olympea Blossom je téměř druhou stranou mince Flora, obě jsou si velmi podobné. Osobně dávám přednost této. Nemám moc co víc říct, generická, předvídatelná. Stejně jako Blossom se ani netváří jako flanďák Olympea, to, co ji dělá tak lahodnou originálu, jsou základní tóny (slaná vanilka), které v těchto dvou ani necítíte, protože vniká sladké ovoce.
Voní to dobře? Ano, bez většího přičinění. Mám raději konkrétnější vůně.

rebecamorato
Při prvním stříknutí ucítíte ovocnou vůni, která mi přivodila slzy v ústech. Nenazvala bych ji gurmánskou, ale je úžasná. Postupem času se z ní stane nádherná kytice růží.
Je rušivá? Ne. Je to jako Olympéa? Ani jedno. Ale je to mimořádně snadný parfém, který si oblíbíte, a super univerzální. Neuráží ničí čich a dá se nosit každý den. Průměrně vystřikuje a drží.
Celkově se mi uvedení na trh líbilo.

RenataCT
Ano, tento parfém má velmi příjemný a šťavnatý začátek, jako OVOCNÁ OLYMPÉA. Velkým problémem je, že zhruba po 20 minutách se stává všední, prostě další ovocnou vůní jako tisíce jiných. Myslím, že je to škoda tak krásného flakonu, ale je to skvělá možnost dárku. Koneckonců flakon je krásný a vůně nikoho neurazí, právě naopak: je velmi příjemná od začátku do konce.
(Nepřišla mi podobná vůni Very Good Girl!).

DiscoPolga
Olympea Flora je od začátku velmi sladká - v úvodu je cítit růže a vanilka s trochou soli - velmi připomíná Lancome Idole Aura. Vtírají se mi asociace i s dalšími vůněmi Lancome, protože tato voní hodně po LVEB en Rose. Jsem velkou fanynkou Olympea Solar, tuhle si nechám ujít.

Jefferson
Tak moc se mi líbila, že jsem ji dal manželce jako dárek. Nejprve se otevírá velmi výrazným červeným rybízem, který zastíní růže a pivoňku, ale tím to nekončí ne ne ne ne, po 15 minutách je kouzlo této vůně, začnou se objevovat ty nuance růží jako čerstvě svěží a nastupuje pačuli a dřevo. A pak máte všechny tyto tóny v mírné stopě, která kolem vás vytváří jakousi svatozář, která dává jiskry ovocných i květinových tónů, na kůži bych řekla asi 6 hodin nošení přes den a 8 hodin nošení v noci, na oblečení klidně 12 hodin.

Vivalavidaalina
Mezi četnými flanky se mi tato verze líbila, protože je zvukově nejvzdálenější od předchůdce).
Dokonce bych řekl, že jde o zcela samostatnou vůni. Sladká, ovocná a květinová, povznášející.
Na začátku zní jako ovocné šampaňské, pak se trochu zjemní a nastupuje trio růže + nevtíravé pačuli a vanilka, sladkost je přítomna od začátku až do konce zvuku.
Nic grandiózního a nového to samozřejmě není, ale zní to příjemně, velmi dobře se to stříhá, žádný tón nevyčnívá.
Výborný parťák na každý den pro příznivce ovocných gurmánů).

TheSniffer
Edit: Poznámky byly opraveny. Díky pracovníkům Fragrantica. 👍🏻
--------
Souhlasím s Bellasmellou, rozhodně v ní lze vycítit DNA Deliny/Angel Novy/Very Good Girl.
Už ten začátek v úvodu je KRÁSNÝ. Hned při prvním stříknutí je tam super šťavnatý "sorbet-esc" výbuch černého rybízu, který voní naprosto nádherně - kdyby zůstal, byla bych z této vůně daleko víc unešená... ale bohužel doslova za pár vteřin (nepřeháním, po 10 vteřinách je úplně pryč) vyprchá a zůstane vám něco, co voní podobně jako slabší a méně kvalitní verze Deliny Exclusif.
Když vůně přechází do středu, cítím v ní malinký kousek té "slanosti", kterou je řada Olympea proslulá, a když se ustálí, voní méně jako Delina a získává spíše podobu generické dámské značkové vůně, kterou jsme všichni cítili už tisíckrát.
Výkon je upřímně řečeno docela zklamáním. Moje žena měla jen malý vzorek, ale překvapivě rychle z její kůže zmizel. Stačilo pár hodin a bylo těžké vůbec něco cítit. Uznávám, že to byl velmi malý vzorek spreje, kdyby si nastříkala 10 plných sprejů z lahvičky, možná by to bylo jiné, ale zatím to s výkonem nevypadá dobře.
Takže, je to vůbec dobré?
No, je pravděpodobné, že pokud se díváte na flakóny Olympea, nejste snobové do výklenků, takže tohle se vám pravděpodobně bude líbit. Vždyť existuje důvod, proč všichni kopírují DNA Deliny, je to proto, že to funguje. Myslím, že kdybych nikdy předtím k ničemu takovému necítila, byla bych o něco víc nadšená, ale jakmile ucítíte hromadu vůní, které voní podobně, má to tendenci být všechno trochu stejné. Něco jako Prada Paradoxe - pěkná, ale nic, co byste předtím necítili stokrát.
Přísahám ale, že kdyby se jim podařilo udržet ten "sorbetový akord" z prvních 10-15 vteřin déle po celou dobu vůně... byla by to úplně jiná recenze.
TL;DR - V podstatě si představte, že vezmete Olympea Intense, Delina Exclusif a Angel Nova a dáte je všechny do mixéru. Dejte tomu neuvěřitelných prvních pár vteřin, pak ať se to usadí docela jemně a měkce - a to je v podstatě to, co dostanete.
P.s. Jsem ve fázi své cesty za vůní, kdy mě 99,9 % dámských značkových "ovocně-květinových" vůní spíše nudí, takže mou recenzi berte s rezervou. Přesto jsem se snažila být co nejobjektivnější. Jsem si jistá, že většina mužů by nebyla nešťastná, kdyby jejich partnerky voněly takto, a většina žen by byla ráda, kdyby voněly takto. Není to prostě nic "wow", toť vše.

BellaSmella
Právě jsem obdržela svůj oficiální vzorek 0,3 ml od Paco Rabanne. Zatím musím říct, že je to moje NEJOBLÍBENĚJŠÍ vůně z řady Olympéa 😍👏🏻.
Připomíná mi celou DNA Delina Exclusif/Very Good Girl. Skoro je v ní i nádech Angel Nova.. ale se slaností původní Olympéy.
Je velmi příjemná na nos.. a pro designovou vůni mi splňuje všechny požadavky 😁👍🏻
Při otevření poskytla pěknou siláž, ale po pár hodinách mě příliš nenadchla výdrží... možná je to ta, kterou musíte nastříkat trochu silněji. Teď mám slabý jemný vanilkový dry down, ale chci víc z otevření! Takže nejsem příliš unešená z výkonu, ale zjistila jsem, že chci další vzorek..
Takže i když není nejlépe fungující, rozhodně má návykovost, která mě uchvátila 😍. One to watch 😍👍🏻❤️