Jean Paul Gaultier Ladies Scandal ED... (59.99 USD)
FragranceNet.com 2 items for 18.89 - 76.29 USD
Jomashop.com 7 items for 59.99 - 103.99 USD
Scandal podle Jean Paul Gaultier je Chypre Floral vůně pro ženy. Scandal byl/a uveden/a v roce 2017. Scandal byl/a vytvořen/a Daphné Bugey, Fabrice Pellegrin a Christophe Raynaud. Vrchní tóny jsou Krvavý pomeranč a Mandarinka; střední tóny jsouMed, Gardénie, Pomerančový květ, Jasmín a Broskev ; základní tóny jsou Včelí vosk, Karamel, Pačuli a Lékořice.

Jean Paul Gaultier Scandal Intense: Femme Fatale celé kolekce
od Sandra Raičević Petrović

Jean Paul Gaultier přidává do sváteční nabídky nádech italské renesance
od Sandra Raičević Petrović

Kate_sunny
O skandálech se toho napsalo hodně.
Myslím, že takhle by to vonělo ve včelím úlu, kdybyste jeli na včelí dovolenou). Je v ní spousta citrusů a broskví, bílých květů a karamelových sladkostí zalitých medem a to vše leží na lístcích pačuli. Slavnostní, hlasitá, sladká a útulná.

Svetika_plus
Přečetl jsem si recenze a jak se všichni lišíme! Přesvědčil jsem se, že na názory ostatních se nedá spoléhat. Od nadávek až po přímé urážky !( Hledala jsem dárek pro dceru, protože vím, že má ráda orientální chutě. Jen díky poradci se rozhodla otestovat něco z vulgární lahvičky s nožičkami. K mému překvapení byla vůně komplexní, mnohotvárná, vůbec ne vulgární. Na mém zápěstí se otevřela sladkohořkou květinou s nádechem něčeho vznešeného a drahého. Zářivé citrusy a supersladký med na mě vůbec nepůsobí. Rozhodla jsem se koupit si ji pro sebe a svého rozhodnutí jsem ani jednou nelitovala. V zimě je nádherná! Stříkejte opatrně, obláček jednoho střiku, protože tady se píše o udušení po polití od hlavy až k patě. Všeho musí být s mírou. Mimochodem, myslím, že vůně je úplně jiná než jednoduchá La Vie.

ManfrediGaetano14
V přehledu našich oblíbených surovin nelze opomenout med a pačuli, které se úspěšně uplatňují v pánských i dámských vůních, jako je Scandal, která je navzdory svému názvu mnohem méně drzá, a dokonce rafinovanější, než by se dalo očekávat. Úvod je, jako u všech Gaultierů, trochu zmatený, ale pak se po zaschnutí objeví nejprve květinový buket, který nemá daleko k tomu z Classique, a nakonec velmi příjemná kombinace medu a karamelu, kterou činí mírně sušší a zemitější velmi kvalitní pačuli. Stručně řečeno, je to vynikající gurmánská vůně, taková, po které máte chuť je sníst. Trvání je značné a stopa je také intenzivní. Po několika hodinách ji stále cítíte na vzdálenost asi půl metru. Nicméně musím být upřímný: oceňuji ji, ale jako muž musím také poopravit některé dámské názory. Ne všichni muži mají rádi sladké vůně. Někteří na ženách raději cítí pryskyřice, dřevo, kůži a živočišné suroviny.

DIMITRIA
Skandál, vůně ženy, která je svobodná a silná. Ve dne je naše ministryně velmi vážná a myslí na své spisy.
V noci je paní ministryně vzrušená, opálená noční sova, která má v práci "své vlastní noční složky", a ne pod paží.
Dva světy, které mohly zůstat oddělené... až do dne, kdy paparazzi pořídil fotografii, která zaplavila sociální sítě...
Srdce této vůně je o životě. Přes den je to osvěžující gurmánský med, který voní po gardénii a krvavém pomeranči, téměř dětsky. V noci je to smyslný a svůdný med smíchaný s pačuli.
Parfémářka Daphne Bugey (společně s Fabricem Pellegrinem a Christophem Raynaudem) měla jedinou myšlenku: vytvořit vůni, která by ji plně reprezentovala. Pro všechny tři byla odpovědí Scandal.
Tvar této Scandal vyjadřuje radost. Gaultierovy flakony bývaly busty, teď jsou to nohy! Tento pár nohou připomíná radost, s níž se člověk noří do noční Paříže.
Skandální parfém, který zároveň velmi dobře reprezentuje... Jean Paul Gaultier!
Je to skandál!
Oblékl mužům sukně: skandál!
Dal Madonně nadzvukové kónické poprsí: skandál!
Přenesl muže a ženy z ulic na přehlídková mola. Skandál! Odmítl hranice mezi pohlavími dříve než kdokoli jiný: skandál.
Svou kolekci jaro/léto 1988 nazval "Vrátný je na schodech": skandál.
"Politická korektnost" mu zkrátka vždycky připadala nudná.
Jean Paul Gaultier byl první, kdo uměl vytvořit... Skandál. Jen on uměl vytvořit... Skandál!

sofiaclara18
Nechápu, proč se lidé stresují z uvedení na trh. Na planetě jsou miliony parfémů a prakticky každý den probíhá uvedení na trh... Pokud se nedostanou do Brazílie, není to problém samotného uvedení na trh.
Ale existuje spousta sladkých, květinových a citrusových parfémů atd. Už se nemůžu dívat na recenze, které kritizují sladké parfémy jen proto, že nejsou nové. Existuje několik variant sladkých parfémů.
Četla jsem recenzi na fragrântica gringa, kde se psalo, že každý, kdo umí jakýkoli sladký parfém přirovnat pouze k LVEB, má velmi špatný čich, který nedokáže vnímat a odhalit nuance toho parfému, detaily a zvláštnosti vývoje každého faktoru, který zahrnuje tóny vydechující na kůži.
Stačí jedno stříknutí: je to sladké? wow, je to přesně jako LVEB.
Opravdu? To je všechno, na co to přijde?
Alespoň pro mě ne. Mám Scandal a myslím, že je úžasný, není jako LVEB. Jsou to typy sladkých parfémů a je důležité, že i v rámci této kategorie existují variace.
Když ji nosím, cítím každý tón a myslím, že je tak elegantní. Opravdu se drží. Pro tuto vůni mám jen samou chválu.

HelenaZ
Upřímně nechápu lidi, kteří říkají, že to smrdí jako LVEB... Nevím, kde se vzala ta představa, že všechny nové vůně voní úplně stejně.. V oblíbených gurmánských vůních, o kterých lidé tvrdí, že voní stejně, je tolik rozdílů, že musí mít hodně slabý nos. Tahle vůně je nádherná! Mám ji na testovacím proužku a udělala jsem si kožní test. S touto vůní bych doporučovala lehkou ruku, ale je krásná a šťavnatá a medová, nádherná a dobře namíchaná.

Venusia
Chtěla bych se přimluvit za tento parfém, včera testovaný. Přiznám se, že jsem k nosním dírkám přistupovala nesměle, strach z toho, že se ocitnu pod cukrovou kaskádou, mě postavil do defenzivy. Zcela odlišné od očekávání byly pocity, které ve mně vyvolala. Přirozený, neagresivní med mi připomínal středoškolačku, která si nehraje na dospělou, ale začíná se světu prezentovat vlastní vůní. Přechod od dítěte (pomerančový med) k ženě (pačuli vosk). Stále připoutaná k té první, ale nevyhnutelně přitahovaná k té druhé. Odlišná od kamarádek se silnými vůněmi, které přitahují pozornost a nečervenají se. Tento parfém bych si na osobní vkus nevzala, ale měla jsem příjemné pocity. Tuto interpretaci formuluji i přesto, že vzhledem k názvu esence a vzhledu flakonu jde zřejmě o výplod mé fantazie.

pisbri
Můj názor se liší od mnoha recenzí, které jsem četl, téměř všechny jsou negativní. Skandál je smyslný, pro mě se mu to svým způsobem daří: připomíná mi meluzínu, která hraje hru svádění a daří se jí to, přitahuje pozornost. Mladou ženu, ale ne mladou dívku, která vám sedí na klíně a drze mrká, ženu, která nečeká, až udělá první krok, ženu, která jen nekývá na souhlas, která, aniž by dělala cokoli vulgárního, dává najevo, že se "snaží", vychytralou, která se nestydí předvádět. Mám na mysli jasnou scénu, ale je těžké ji popsat. Není to smyslný parfém ve smyslu okouzlující, je to přímočará, současná vůně. Balení na mě nepůsobí lacině a odpovídá myšlence, kterou chce sdělit. Scandal vypovídá o vykřičené erotice (která však není tou, která se uvolňuje v okamžiku sexuálního aktu) a rozhodně tak činí za použití kánonů nejaktuálnější módy, pokud jde o parfémy. Přejděme k parfému: Med, spousta medu, extrémní sladkost, rozpoznatelný tón, odlišný od parfémů na bázi vanilky s jedlým tónem a/nebo různých pralinek, med, který je zpočátku podpořen jemnou karamelovou nuancí. Prášivá, samolibá, rozmarná, hutná sladkost, která mě osobně přitahuje. Řeka medu, spousta medu. Pak krvavý pomeranč: pravda, není to věrná reprodukce ovoce, je to vymačkaný a oslazený krvavý pomeranč, ale je v souladu s vůní a je příjemný. Sladkost medu doprovází bílé květy: především máslová gardénie, smyslná a zahalující, rozhodně olejovitá, krémová, gardénie hodná zaznamenání (a hodná JPG). V závěru je med nahrazen podobným, ale méně vtíravým včelím voskem. Video s reklamou jsem viděl až teď, promiňte, ale na televizi se moc nedívám. Zde se mi představa ženy, kterou chce tento parfém "obléknout", podobá té, kterou Gaultier zvolil pro reklamní kampaň (momenty, v nichž se výpověď obléká jako kariérní diplomatka stranou).

CassandraAlexandra
Jedinečnost - 5/10
Dlouhá životnost - 9/10
Vůně - 8/10
Poměr cena/výkon - 9/10
Černé opium na steroidech.
Pomerančový džem + med.
Šel bych tak daleko, že bych toto monstrum nazval krásným. Příliš sladká? Ano. Silná? Ano. Nejedinečné? Ano.
Přesto vám mohu uvést 3 pádné důvody, proč je tato vůně dobrou vůní moderní parfumerie.
1. Chutný med namísto medu páchnoucího močí (jak jste mohli zažít v L'Instant de Guerlain). Myslím, že této chutné medové vůně je dosaženo přidáním včelího vosku - jak moudrý krok!
2. ZABIJÁCKÁ výdrž. Na mé pleti - celý den od rána do večera, na oblečení - dny.
3. Není to rádoby přírodní vůně. Věřím v přístup Chanelu, že vůně by se neměly snažit kopírovat přírodní vůně, protože většinou žalostně selhávají, ale vytvořit něco nového. Dnes je sladká nová svěží. Scandal je vážně dobrá.
V žádném případě nekupujte naslepo bezpečnou, jen ji vyzkoušejte, jestli máte rádi sladké vůně. Chcete medovou? Dlouhodobost? Vůni? Scandal vám to všechno poskytne v roztomilém flakonku.
PS Také barví látky MNOHEM hůř než Black Opium - buďte při testování opatrní!

Josesan
SCANDAL se necítila jako šťastná dívka.
Měla v životě všechno, aby byla šťastná, ale .....
Patřila do rodiny Gaultierů, slavné parfumérské rodiny, pokud vůbec nějaká existovala. Její rodiče, LE MALE a CLASSIQUE, byli úspěšný a charismatický pár. Nezbedný chlapec z Grasse, který se oženil s veselou, světáckou dívkou z Brestu, jí dal všechno, co se dospívající dívce může nabídnout: pomeranče, pačuli, med, sladkosti, lékořici a spoustu a spoustu ambroxanu. Ale SCANDAL nebyl šťastný ..............
SCANDAL si připadala jako další roztomilá holčička; jako ostatní roztomilé holky z její party: SiArmani, Girlofnow, Ladymillion ..... zkrátka všechny z velmi dobrých rodin, roztomilé jako čert, super-ubbies, super-barbies a bla, bla ......
Nejhorší bylo, že si ji spousta kluků pletla s vlezlou a sirupovitou Lavieestbelle. Tu opravdu nemohla vystát ..... Bolela ho z ní hlava, jen aby ji měl u sebe ...... Jaká to byla šťavnatá, kýčovitá věc, s tou růžovou mašlí kolem krku!
SCANDAL záviděl osobnost svým rodičům, eleganci babičce MADAME nebo tetě FRAGILE, a dokonce i extravaganci a bláznivost černé ovce rodiny: strýce KOKORICO.
SCANDAL se necítila dobře být jednou z nich; růžovou, modrookou, ovocnobramborovou mladou dívkou.
Nejspíš by skončila tím, že by se provdala za nějakého Diora nebo Guerlaina, byla by tématem monotematických rozhovorů svých cukrkandlových kamarádek a měla by nespočet klonovaných dětí, jako její rodiče, ale bez jejich osobnosti.
Když se její debut slavil ve velkém stylu a všichni jí předpovídali velký úspěch, proč nebyl SCANDAL spokojený?

Лена Дугина
Jakkoli se mi líbí Gaultierův styl oblékání - ironický, vtipný, nečekaně si pohrávající se zdánlivě obyčejnými věcmi a měnící je v umělecké předměty; plný odkazů na různá jména, kultury a epochy, živý, nenudící a neokoukaný -, nelíbí se mi jeho parfémy - libozvučně sladké a mdle dusivé. Ne, absolutně nechápu, jak někdo může nosit takové věci a... milovat je! Pro mě jsou to vůně hrůzy a nedokážu je vnímat jinak než jako hymny té nejkrutější misantropie.
A Skandál zde není výjimkou, zapadá do tohoto schématu.
Vůně - tisící variace na téma těžké cukrářské syntetiky - je monotónní a jednoduchá; nenašla jsem v ní žádnou hru tónů ani žádný znatelný vývoj: je to stále stejná lepkavá pseudovýchodní sladkost v duchu F. Kurkdjiana, parfuméra-sufléra, reprodukovaná Dafnaisem a jeho společníky velmi přesvědčivě. (Madame Bugeet není jediným autorem, Christophe Reynaud, Fabrice Pelgras a firma Firmenich s veškerou svou mocí jí pomohli zrodit mistrovské dílo!)
"Med" je zde zdůrazněn nepřirozeně - ve skutečnosti nejde o med, ale o bohatou a štědrou směs sladkých "molekul" na ethylmaltolovém základě. Když budete chtít a napnete fantazii, můžete v ní rozeznat leccos: karamel, cukrovou vatu, melasu, lékořici, ovocný džem, sladké pečivo, javorový sirup, pálený cukr, moučkový cukr, kandovaný lískový oříšek... a všechno podobné. Je tu i pačuli, a to v pořádné koncentraci. Ano, éterický olej pačuli a jeho deriváty se dobře kombinují s ethylmaltolem, ale nevýhodou je, že tato kombinace, kterou už čtvrt století používá kdekdo, je příliš banální. (Podle mého nosu Angel, úplně první vůně tohoto nově módního trendu, byla a zůstává (mezi mořem jejích variací z různých let a od různých značek) nejzdařilejší a nejzářivější). Gardénie, běžně označovaná jako "krémová", je také dobře vnímatelná - dodává tón, který lze označit jako "kondenzované mléko". ☺️ Kromě toho je docela dobře rozeznatelné mastné a viskózní umělé pižmo, ale oranžovou jsem nezaznamenala - ani červenou, ani žlutou, ani zelenou, ale, jak se říká, "v základu", 5-6 hodin po nanesení parfémové vody na zápěstí se náhle mihlo cosi vzdáleně připomínajícího vintage parfém Miss de Rauch od Madeleine de Roche a okamžitě zmizelo.
Celkově vzato, déjà vu.
Ani flakonek neohromil svou originalitou. Už na první pohled je jasné, že samotná nádobka je něco mezi Rumeur Lanvin a standardním flakonem Bottega Veneta. Však se to také dalo čekat - zřejmým předobrazem flakonů Gaultierových nejoblíbenějších parfémů - Classique a Le Mâle (a jejich nesčetných flakónů) - byl legendární Schiaparelliho flakon Shocking. (Podívejte se na Instagram návrhářky, která s nápadem na "skandální" obal přišla. Soudě podle tam zveřejněných děl je plagiátorství jeho "tvůrčí" dominantou a hlavním "tvůrčím" principem).
Obecně lze říci, že na rozdíl od oku lahodící neotřelosti a originality designu lahví Mugler nejsou zajímavá výtvarná řešení děl Gaultiera boh.....
...stejně jako originální názvy. Také název Scandal je vypůjčený, pravděpodobně z klasického parfému Lanvin. Nebo možná ne Lanvin, ale Roja Parfums - existují dva Scandaly, jeden pro dámy a jeden pro muže. 😊 Srovnávat novinku s letitým Lanvinem stejného jména nebudu - to je jako dát do jedné řady Byronovy a Lermontovovy básně se snahou o nějakou střední slovesnost od pravidelných návštěvníků webu "poems.ru", s Roja - také nemá cenu: srovnání opět nedopadne v její prospěch. 😊
Takže skandál podle všeho spočívá v záměrné (nevěřím v nahodilost něčeho takového!) neoriginalitě, povýšené na groteskní stupeň banality a kopírování mnohokrát zapomenutého a zcela aktuálního/moderního/náročného.
Takže majitelkám štíhlých nohou na vysokých podpatcích radím - obejděte tuto "novinku" obloukem! 🙂 🙂 ).
(80ml lahvičku jsem dostala jako dárek z Francie - od člověka ne zcela znalého mého vkusu. Po vyzkoušení jsem ji bez výčitek věnovala své kamarádce, fanynce La Vie est Belle, Wish a Gaultiera². Podle očekávání se jí Scandal líbil - připadal jí "krásný a znamenitý")!
😁

DaniSaav
Ahoj všichni!
Včera jsem vyzkoušela nový parfém Jean Paul Gaultier, rozhodla jsem se ignorovat recenze (poprvé) a rozhodla jsem se ho vyzkoušet. Opravdu mě zaujal, bylo to překvapení! Jakmile mi slečna, která mě obsluhovala, vůni nastříkala na kůži, byla to velmi květinová letní exploze a pak se usadila sladší, nádech klasiky (můj oblíbený parfém). Parfém, který okouzlí každého, aniž by byl těžký nebo přeplácaný. Mnoho lidí se mě ptalo, co je to za parfém, protože při chůzi zanechával stopu.
PRO: -Neuvěřitelná doba trvání
-Na denní i noční nošení (velmi smyslná vůně).
- Navzdory tomu, co všichni říkají, cítím vůni gardénie i po několika hodinách.
ZÁPORY: -Lahvička vůbec NENÍ skandální.
-Nepřehánějte to s používáním parfému!!! Při tak dobré výdrži je lepší používat málo.

Tina
Přímo z Francie do mých rukou!!! Vůně medu je bláznivá, pak přijde gardénie, zpočátku nesmělá a pak se usadí na kůži, teplá... útulná... Pro ty, kterým se líbí La vie est Belle, je tu rafinovanější varianta, která není tak okatá. Blíže k La vie intense s elegantnějším a sexy nádechem - tak akorát. Má nápadnou hedvábnost a velmi dlouhou výdrž, na mé kůži vydržela 12 hodin. V tomto ohledu mi připomínala svého bratra Classique EDT. Koupila jsem si lahvičku o objemu 80 ml a dalších 10 ml jsem získala z propagační akce při uvedení na trh. Zamilovala jsem se do tohoto neskandálního skandálu...

Siecha
Je to velmi ženská, hřejivá a příjemná vůně. Dovedu si ji představit v zimě nebo za chladného podzimního večera. Je velmi silná, musím říct, že je to monstrum s dlouhou výdrží a siláží. Může být dost vtíravá, hlavně ze začátku, ale sušení vás přivede na trochu kořeněné, velmi labužnické, krémové a klidné místo. Myslím, že je to typ vůně, kterou buď budete milovat, nebo nenávidět. Je to něco převratného a jedinečného? Rozhodně ne. Ale dostatečně krásná na to, abych si ji pořídila.