IFFHodnocení parfému 4.04 z 5 s 2,631 hlasy
Stash SJP podle Sarah Jessica Parker je Woody Aromatic vůně pro ženy a muže. Stash SJP byl/a uveden/a v roce 2016. "Nosem" za touto vůní je IFF. Vrchní tóny jsou Černý pepř, Šalvěj a Grapefruit; střední tóny jsouAtlasový cedr, Pačuli, Pistácie a Bílá zázvorová lilie ; základní tóny jsou Dřevo massioa, Olibanum, Vetiver a Pižmo.
Versatile Rital Date: Ostnaté lesní listy, které možná budete chtít sníst
od Eddie Bulliqi
Avalskos
No, mně to opravdu vyhovovalo. K vůním celebrit mám obezřetný postoj jako k něčemu ucházejícímu, ale tato vůně je pro mě osobně na místě.
Na začátku opravdu slyším solanku a okurky, tady se vůně pro mě ubírá stejným směrem jako Figuier Eden od Armaniho, ale tím podobnost končí. Tóny nedokážu popsat, je tam něco borovicového a dřevitého, pryskyřičného...celkově takový parfťáček s apatykářskými tóny, ale vůbec ne sladký. Ti, kteří píší, že je to nika v originalitě, mají pravdu. Milujte ji.
jerry drake
Rád věřím, že pokud má někdo odvahu být opravdu inovativní a vytvořit něco jiného, měl by se vyjádřit. To je povzbuzující a inspirující. Často se zdá, že designéři jsou uzavřeni nápadům, možnostem volby, tomu, aby se vydali poněkud jinou cestou.
Myslím, že existuje parfém pro každý okamžik dne, parfém pro každou příležitost, volby, které nám pomáhají v tom, co chceme skutečně sdělit ostatním. Stále hledám nové čichové kombinace.
Stash je jednoduchá, ale vyznačuje se sofistikovaným a nekonvenčním smyslem. Rafinovaná vůně, která má málo unisexový, (pro mě mužský) nádech doprovázený odvážnou a elegantní vůní, prodchnutou špetkou ducha a fantazie neobvyklé v této cenové relaci.
Má v sobě cosi lehce kořeněného a bylinného, zejména na začátku. Navzdory atlaskému cedru není tak výrazně pryskyřičná jako jiné typické "lesní vůně" a má velmi lehkou sladkost, která ji plynule doprovází spolu s hořkosladkým a kořeněným nádechem ovoce, který se nad vším vznáší, grapefruit a kadidlo tvoří hořko - ovocně - kouřovou páteř, které jsou podle mého názoru spolu s pačuli zodpovědné za lehkou pudrovost, která se později rozvine, takže čichový vjem je příjemně jemný a s kořeněnými složkami, které jsou vnímatelné v každém okamžiku.
To je vůně podzimu, kdy je zlatý a ještě teplý, voní po hromadách čerstvě rozřezaného dřeva, které je připraveno ke sklizni, po pokácených kmenech stromů, výrazně dřevitá vůně, a která se příjemně, s postupem času, stává lehčí a teplejší.
Pravidelná délka a stopa (v žádném případě nejde o žádnou bombu) přichází překvapivě dobře prezentovaná, a pokud máte možnost, je důkazem, že některé vůně celebrit, zejména ty, které vybočují ze zajetých kolejí, stojí za vyzkoušení.
Shiva
Jsem velmi spokojen s mým posledním nákupem naslepo, dokonce nadšený z hodnoty za peníze.Po přečtení mnoha recenzí na tuto vůni jsem si nebyl zcela jistý, co očekávat, mnozí byli v rozporu, jako obvykle.Největším překvapením byla podobnost s parfémem,který mám a oceňuji,je to Cozumel od Laboratorio Olfattivo,stejný cedr,stejné kokosové/konopné kouzlo,i když není přítomno v tónech,v Cozumelu,myslím,že je to cedrové santalové dřevo a konopný akord,ve STASH se mohu jen domnívat,že je to massoia wood,protože tento tón neznám.Pikantní pepř v úvodu,s lehkým grapefruitem,po velmi krátké době cedr dává věci najevo spolu s dalšími tóny,typu "tady velím já",ale doprovázený tou zvláštní alchymií kokosového/fíkového tónu,zaprášený kokos a list,míza fíku.Olibanum tam je, ale vůbec nepůsobí kostelně a je lehké, stejně jako kadidlo v Cozumelu. O pistáciích nemůžu říct, v parfumérii se v téhle nótě moc nevyznám, ale předpokládám, že sladkost (trochu), kterou cítím, jí možná dává, pačuli je také přítomno, ale dobře namíchané.Celý parfém se mi zdá dobře namíchaný,tóny vynikají a celé to působí kvalitně,nechci nijak zastírat své velmi příjemné překvapení před tímto parfémem zaplatila jsem 28€ včetně poštovného (UK),stojí to za dvojnásobek a možná i trojnásobek imho.pro ty co ocení Cozumel,doporučuji koupi s přivřenýma očima,ale i pro ty co ho neznají.
Malá aktualizace, v úvodu kombinace šalvějového pepře a citrusů má jisté odkazy na Pashu od Cartiera, efekt holičství, dokonce i trochu lékořice.
MellyHelly
Velmi zajímavá a příjemná vůně!
Byla jsem připravena na něco neobratnějšího nebo invazivnějšího, místo toho je Stash asertivní vůně s určitou třídou.
Silně aromatická, něco neobvyklého v mainstreamu a ještě méně mezi celebritami. Nezdá se ani, že by byla nekvalitní, také proto, že většina tónů je dobře cítit.
Jakmile jsem ji nastříkala, bleskla mi hlavou vůně, kterou jsem cítila už před mnoha lety na výjezdním zasedání, prostě přesná vzpomínka.
Připomíná také vůni produktů koupelové řady, které se nacházejí v některých hotelech.
Dřevitá aromatická je jako definice přesně to pravé!
V úvodu je nejvíc dřevitá a poněkud pronikavá jako vůně, cedr a možná balvanové dřevo, které nevím, jak voní. Dohromady je tu sladký tón, kterému nerozumím, ale vím, že je sladký skoro jako cukr, jen kontrastuje se dřevem.
Náraz hodně slábne a celé se to neustále mění. Z příjemného levandulového tónu přechází do grapefruitového.
Grapefruit! Ano, je cítit, malý a suchý, jiný než ten děsivý, který je cítit ve spoustě posledních ženských parfémů.
Další tóny se těžko určují, například pistácie nebo dokonce liliový zázvor, o jehož existenci jsem ani nevěděla.
Naopak opravdu příjemnou nótou, která jako by dávala nit jinak poněkud abstraktní směsi, je něco, co mi připadá jako dobré, neakrylové kadidlo, ale zřejmě je to olibanum. Vůně připomíná spíše vůni elegantního dřeva.
Stash není ani mužská, ani ženská.
Není to ani faschion.
Nepřipadá mi nijak zvlášť smyslná, ani příjemná, ani pro davy na stadionu, ani pro debaty v televizi.
Je to elegantní a zároveň dřevitá vůně, jako když se zavřete před světem a v holínkách a košili Hermès se vydáte do lesa, abyste si zapálili v krbu v knihovně venkovského sídla.
EDIT: to mi parfém připomíná! Premier Figue od L'Artisan!!!
Stash je méně sladká a mám ji raději, ale na kůži mi ji hodně připomíná a také matně zvláštní dřevitý nádech Champs-Elysèes.
KittyDeBeauvoir
STOP. VŠECHNO.
CO JE TO ZA KOUZLO?!
Nevím, pod jakým kamenem jsem se schovával, ale nějak mi to doteď unikalo.
Do pr*ele, tohle je PRAVDĚPODOBNĚ nejlepší unisex vůně, na jakou jsem kdy narazila!
Tohle voní NIC! Má úžasnou, jedinečnou a komplexní směs, která ji povyšuje daleko nad jakýkoli parfém celebrit a sráží spoustu značkových parfémů!
Ten citron, černý pepř a šalvěj je jedna z nejopojnějších a nejvíc sexistických věcí, které jsem kdy v životě cítila (manželku nechávám stranou). A ty dřevité tóny? No, ty jsou všude a jsou živočišné. Je opojná a - naopak - hladká i drsná zároveň.
Dlouhověkost a siláž jsou v režimu BEAST! Můj manžel to dokáže odhalit rychle a já to cítím ještě HODINY poté.
Ten flakon je dokonalý. Nádherné, těžké sklo působí draze a skvěle se drží. Černá etiketa s medově zlatohnědou šťávou je tajemná a sexy.
Lidi, já ani nejsem milovnice unisex vůní! Miluji své ženské parfémy a určitě dokážu ocenit i některé mužské kolínské, ale unisex? Nenuceně procházím kolem.
Vím, že "CK1" je základem pro všechny unisexové vůně, se kterými se srovnávají, ale "Stash" rychle stoupá po žebříčku pro "ultimátní unisexové mistrovské dílo".
#ComeAndFindIt
***
Hodnocení Kitty: "Stash je skvělá vůně, která se mi líbí: 10/10!
Venusia
Už tak by to byla krásná aromatická, dřevitá, citrusová vůně s květinovými podtóny, nebýt olibana, které ji také trochu ozvláštňuje, doplňuje a umocňuje. Nota, která se hojně používala v parfémech zhruba před 100 lety, zejména v orientálních parfémech, od té doby upadla v zapomnění, aby byla nedávno znovu objevena a použita novými a kreativními způsoby. Záměr je již za odměnu, ale pokud máte rádi tuto pryskyřici s její typickou gumovou, balzamickou vůní, oceníte výsledek i zde. Tak nějak si ji spojuji s Black od Bulgari, ne kvůli skutečné podobnosti, ale kvůli atmosféře, kterou vytváří nóta, jež se tam zřejmě dostala náhodou (v Black je to kůže), ale která do ní dokonale zapadá a činí celek jedinečným.
Osobní poznámka: během výluky jsem si zlomil ruku, tu dominantní. Během té doby se zrodilo velké přátelství se Stash, uklidňovala mou mysl a dokonce jsem si ji stříkal na sádru, kde vydržela až do druhého dne, takže ráno, když jsem se probudil s tím cizím tělesem pod peřinou, okamžitě jsem pocítil příval rozkoše z její vůně. Je to pozitivní, je to pevné, je to příjemné.
polynnya
Jako člověk, který se narodil a vyrostl na Sibiři, mám pravděpodobně lásku k piniovým oříškům v genetickém kódu. Borové šišky, ty pravé! - to byla moje první myšlenka, jakmile jsem ochutnala jejich chuť. Vařené šišky, když šupiny zrůžoví, a voní tak pronikavě: borovicové jehličí, s kouřem a kyselinkou (Sibiřané pochopí!) I když, nejspíš by Guinejci (nebo kde ten strom roste) řekli: podívej, jaká přírodní masojka! Ale já jsem ho nikdy neobjímal, nevím, jak voní, takže říkám, že je to určitě cedr! Cedrové šišky se sklízejí právě teď - koncem září nebo začátkem října. Možná i proto je mi teď Stash tak blízká. Pro mě je to zatím nejlepší podzimní vůně!
Taurien
Tento parfém jsem testovala v sadě 4 cestovních mini roll-on balení po 10 ml.
Tato vůně je rozhodně mužná, na hony vzdálená bezpečnějším, masově vyráběným vzorcům. A kupodivu se mi vůbec nelíbí. Není to vůně, kterou bych měla chuť nosit každý den, ale čas od času se mi líbí ta svůdná hra s poněkud mužným parfémem, což se podle mě snaží SJP touto vůní navodit. Naznačuje mi sebevědomou ženu, která se probudí v domě svého partnera a vzhledem k absenci jeho parfému se rozhodne, že si na vycházku vezme jeho.
Když se usadí, je vůně hutná, převážně cedrová, pačuli a kadidlo.
Dobrá stopa a délka (6-8 hodin).
Myslím, že ji budu nosit příležitostně, podělím se o ni s partnerem, který ji bude nosit asi nejčastěji, a budu si ji užívat, dokud vydrží, i když si nekoupím celý flakon.
EDIT. I když mi zpočátku připadala velmi mužská, po 4 letech bych ji označila za dokonale unisexovou a cítím se v ní velmi dobře. Je úžasné, jak se naše čichové vnímání vyvíjí.
Vůně 7/10
Délka 8/10
Probuzení 8/10
Kvalita/cena 8/10
Všestrannost 2/10
Balení 8/10
Koupil bych si znovu? Ne

uhm
Testováno na kartonu. Od první chvíle mi připomínala Ferrari Essence Silver (mají mnoho společných tónů, a i když zde není uveden kokos, je uveden tón Massoia, což je zřejmě lakton, který dodává parfémům ten bod, který tolik lidí komentuje Santal Massoia (nezkoušela jsem) kokosového mléka a fíkového listu. Mně osobně fíkový list v přírodě tolik nevoní, ale v parfémech je to velmi používaná kombinace. Je to vůně, která určitě nejvíce vyniká na kartonu , také mi připomíná typickou Santal 33 a Zara Scent 1 . Ze začátku je spíše bylinná díky šalvěji a kořeněná díky pepři. Vysychání je vyzrálejší díky lehkým dotekům pačuli a olibanum. Deklaruje také suché ovoce , v tomto případě stejné jako Hermes ... je vidět, že chemické příbuznosti jsou takové, jaké jsou jj .
Stejně jako téměř všechny parfémy předpokládám, že ponese podporu pižma, ale neznat je jednotlivě, je vždy obtížné je rozpitvat.
Taky bych mohl prohlásit skořici za Ferrari a nic by se nestalo hehe .
Tento druh vůní se mi líbí . Později ji vyzkouším na kůži, která vždycky něco změní, ale vypadá to na dobrý poměr cena/výkon.
Lom
Jedná se o jedinečnou recenzi: Je to recenze na Stash ON Sarah Jessica Parker! Včera jsem byla v baru v Tel Avivu a ona tam vešla zahalená do Stash... Stash jsem zkoušela několikrát a nikdy se mi nelíbil, ale na SJP byl naprosto ohromující. Dala si ho na sebe tolik (asi má zásoby Stashe), že celý bar voněl Stashem, a potom byla hala i ulice zahalená Stashem. Rozhodně se v téhle šťávě ráda koupe. No, i když jsem si myslela, že je to hnusný parfém, když jsem ho zkoušela na sobě, na ní mi připadal znamenitý a luxusní. Myslím, že nejlepší způsob, jak to ocenit, je prostě mít SJP nablízku.
ЛияА
Překvapivá vůně pro široké publikum - pokud jste se nepásli na poli niche (i když to slovo samo o sobě nesnáším, stejně jako velké peníze za legendu a podivný zvuk), neměli jste polozapomenuté mistrovské dílo od Keslinga, nebo nejste vzácní milovníci absolutního atlaského cedru (existuje, abajams) - vůně prostě proletí kolem vnímání nebo bude vyvolávat špatné asociace jako pánská kolínská.
Je v ní cítit téměř unisex, když nejste zcela připraveni na ostrost, stromy a vražednou pevnost - vyzkoušejte tento zvláštní parfém od Sarah Jessicy, pochopíte mnohé o sobě i své kůži.
Až vaše ruce sáhnou po vysloveně mužné, ale lahodné vůni, sáhněte po těstu.
Nebo když tak láká retro, ale mladá, nenosila, a najednou "hrudník" a nepochopí, a nálada a sako si prostě říkají o jiné, ne ženské tóny- všechny stejné zde.....
Podivně přitažlivá, vytrvalá, opeřená, dřevitá relaxace na hranici unisexu.
Bravo.
Nebudu si ji kupovat z jednoho důvodu - podobných lahviček mám ve sbírce několik, ale s radostí ji doporučím a pochválím.
Blonde Gypsy
Láhev je velmi robustní a dobře vyrobená. Působí velmi elegantně a elegantně. Po prvním stříknutí je silná a mužná. Přesto však nádherně voní. Olibanum je intenzivní a hluboké. Vůně teplých dřevin musí být dřevem massoia. Hned na začátku mě dostaly základní tóny, které byly rozjasněny grapefruitem. Není to typický dámský parfém. Je odvážný, smělý a pro sebevědomou ženu nebo muže. Muž ji může klidně nosit a vonět božsky. V sušině mi voní kůže (i když to není uvedená nota), pepř a exotické koření. Po celou dobu trvání je v ní tak akorát květin, aby byla svěží a jemná. K žádnému jinému parfému ani kolínské vodě jsem necítila podobnou vůni. Je jedinečná a má nikovou atmosféru. Dlouhá výdrž je fantastická. Vůně se stává lehce více než kožovitou, jak zasychá. Geniální a krásný výtvor, který slečna Parker vytvořila!