Sidonie LancesseurHodnocení parfému 4.11 z 5 s 1,269 hlasy
Bois d'Amande podle Van Cleef & Arpels je Orientální Woody vůně pro ženy a muže. Bois d'Amande byl/a uveden/a v roce 2020. "Nosem" za touto vůní je Sidonie Lancesseur. Vrchní tóny jsou Mandle a Citrón; střední tón jeVirginský cedr ; základní tóny jsou Vanilka a Pižmo.
Renata Demartini
Božský parfém, kdo má rád parfémy s mandlovými tóny, nemůže si ho nechat ujít! Nepopsatelný, elegantní, pro mě byl velmi nenápadný, nevydržel dlouho, i když jsem si ho při zkoušení v obchodě nastříkala na ruku velmi málo, okouzlil mě, škoda, že jsem si ho nevzala...
Edit: nakonec jsem si koupila lahvičku a změnila jsem názor na držení, nevydechuje tolik, ale drží velmi dobře! Super se dá sdílet.
Bubba
Pro ty, kteří adekvátně hodnotí vůně: v této krásné, jemné, klidné a důstojné vůni není žádný Baccarat. Lidé zapomněli, jak rozpoznat vanilku a mandle. Základ je mistrovské dílo. Pro mě je důležité, že je přesně tak tichá a nedusí zaměstnance kolem. Pro mě neexistuje roční období, v horkém létě je také docela nositelná. Politicky korektní, jemná, inteligentní vůně pro ženy.
SaturnzG
Než začnu tuto recenzi: WOW!!!
Takhle mě ještě žádná vůně nezasáhla, prostě WOW!!! Znáte to, když ucítíte vůni a snese se na vás blesk z čistého nebe a vy si okamžitě řeknete: "To je ono!!!" Přesně to se mi stalo s touto vůní, konečně jsem našla parfém, který mi sedí jako chybějící kousek skládačky, a samozřejmě jsem si ho musela koupit.
Jak voní? Na výstupu je to směs mandlí a citronu, přesněji řečeno mandlový citrusový sirup, nemyslím si, že výstup je jeho silnou stránkou, ale spíš jeho vývoj, a když se vyvíjí, MŮJ BOŽE, vyvíjí se!!!! Z vůně se stává něco, co mi připomíná opečené sladké mandle a je to ÚŽASNÉ.
Zde bych vůni shrnula do 3 tónů: mandle, vanilka a nádech citronu. Je to rozhodně vyzrálejší a i trochu mužnější verze Hypnotic Poison, a pro ty z vás, které jste mě viděly komentovat, Hypnotic Poison je jeden z mých nejoblíbenějších dámských parfémů právě kvůli sladkému mandlovému tónu.
Vydrží na kůži? Promítá se? Ano, vydrží a vydrží dlouho, na látce tak vydrží celé dny, ale projekce bohužel není její silnou stránkou, nebo naštěstí, protože si myslím, že by byla dost dusivá, kdyby byla příliš silná, je to taková romantická vůně, kterou cítí každý, kdo se vám dostane na krk.
Jakou představu člověka, který ji nosí, vidíte vy? Já!!! kkkk Ale abych vás nenechala v nejistotě, pokusím se ji popsat. Je to parfém, který působí tajemně, není příliš elegantní ani ležérní, ale dá se nosit do kanceláře nebo do hospody, hodí se k černému nebo tmavšímu oblečení. Co se týče věku, řekla bych, že je to parfém pro lidi ve věku 20-27 let, mladý, ale mladý dospělý.
Spíše mužná, nebo ženská? Ani jedno, voní po pražených mandlích, ne jako velký muž nebo velká žena. To znamená, že parfém je zařazen do kategorie GOURMAND, takže s tím počítejte.
Pro jakou příležitost bych ji měla nosit? Do chladných dnů, na rande, do baru, do práce, na tom vlastně nezáleží, ale ten den musí být chladný!!! Do klubu si ji prostě vzít nemůžete, tam by nevynikla.
Kvantitativní informace (Moje pleť):
Výdrž: 10 hodin na kůži. Na oblečení 12h+
Projekce: 1 hodina, střední vzdálenost.
Poznámka: Jsem tak šťastná, že jsem to tady našla, to je perla, přátelé, to je mistrovské dílo!!! Chtěla jsem se o ni podělit.

Danaalr
Jak to, že to lidé srovnávají s BR 540??? Jediný důvod, který mě napadá, je, že buď nikdy necítili vůni BR 540 a chtějí se jen dostat do povědomí, nebo se jen chtějí vymluvit, aby se o ní zmínili. Jsou to dvě naprosto odlišné vůně, chápu, že lidé srovnávají tuto s By The Fireplace, ale BR 540? Přestaňte. Přestaňte každou vůni srovnávat s BR 540, je to vlastně zavádějící a otravné. Obě se mi líbí, ale jsou úplně jiné. Řekla jsem, co jsem řekla.
scentofbuket
Zajímavost: Když jsem se procházela po obchodě, uviděla jsem oddělení parfémů Van Cleef a přišla jsem vyzkoušet jeden z testerů. Okamžitě jsem si vzala tento v domnění, že je to vlastně Bois Dore (který mi doporučovali někteří youtubeři a já byla zvědavá, zda ho vyzkouším), a brzy jsem zjistila, že tomu tak není. Okamžitě jsem se do vůně zamilovala, vzala jsem si s sebou papírový tester, abych zjistila, jak funguje po celý den. Během dne jsem k testovacímu papírku čichala jako k feťákovi a žasla nad výdrží a vývojem vůně.
Není to příliš komplexní vůně, ale je to dokonalá rovnováha mandlí, vanilky, pižma a cedru (citrusy jsem nedostala) a projevuje se úžasně čistě, sladce, labužnicky, krémově, dřevitě, dokonce trochu mýdlově, OMG, ani to nedokážu vyjádřit slovy. Prostě jsem se zamilovala.
Překvapivě jsem si myslela, že jsem možná našla "tu pravou!" a hned jsem si objednala lahvičku. Moje hledání charakteristické vůně je nikdy nekončící proces a pokaždé, když si nějaký parfém zamiluju, obvykle přemýšlím o dalším, který by mohl přebít ty současné lásky, a já opravdu chci, aby moje charakteristická vůně byla mezi lidmi v mém okolí neoblíbená. Ale tahle si své místo udrží dlouho a doufám, že zůstane dostatečně nenápadná, aby se nestala populární, ale dostatečně oblíbená, aby se nikdy nepřestala vyrábět.
Ochutnala jsem ji i doma z lahvičky. A nekecám, i pokoj voněl celý den úžasně, i když jsem si ji nastříkala jen jednou na zápěstí.
Výdrž - 10+ hodin
Vůně - obrovská!

Rina_Perfumes
Tuto vůni jsem si vzala naslepo, pouze na základě doporučení obchodu, kde si vždy beru parfémy. A nemýlila jsem se!
Navzdory tomu, že čas této vůně je podzim a začátek zimy, letní chladné večery se s ní také promění v pohádku. Jsem příznivcem oříškových vůní, ale bez přehnané sladkosti a libosti - to nemám ráda. Van Cleef má mírnou sladkost, nedusí mě ani ostatní, nebolí mě z ní hlava.
Je velmi hřejivá a jemná a zároveň mazlivá. Vydrží dlouho. Vůně je velmi drahá, blízcí jsou z ní nadšeni a já také. Nákupu nelituji, jsem velmi spokojená a až mi flakonek dojde, určitě si vezmu další. Pokud se vám taková pyramida líbí - klidně si ji vezměte, neprohloupíte.
Sweettoma
Budu první
Opravdu se mi líbila vůně, vzal to bez vyzkoušení! Vanilka, mandle, cedr.
Kombinace je velmi neobvyklá a díky tomu si myslím, že mám na sobě pravý karamelový karamel.
Hutná, vícesložková vůně, se základem a hrou tónů. Cedr se v ní objevuje a ztrácí, pak zase propuká.
Je to takový příjemný čichový zádrhel.
Výdrž a stopa jsou úžasné, vůně sedí jako přibitá celý den.

Jacqueline7nt
Dřevo pro mě zcela přebírá Bois d'Amande.
Prvních pár vteřin cítím příval citronu/mandlí, ale pak to velmi rychle zmizí a dostanu dřevo a ještě více dřeva. Je příliš drsná (a zpočátku téměř vyvolává bolest hlavy). Teprve po několika hodinách, při úplném vyschnutí, dostanu trochu vanilkového pižma, ale to už je tak slabé, že si myslím, že nestojí za to dřevité čekání.
Koupila jsem si ji naslepo, protože jsem fanoušek orchidee vanille a mám ráda/ mám Bois Dore a řekla bych, že tato má k Bois Dore blíž, i když Bois Dore je rozhodně sladší a unisexovější. Bois D'Amande je IMO spíše mužská vůně a jsem opravdu zklamaná, protože jsem si myslela, že mandle a vanilka (mé oblíbené tóny) vyniknou více.
Určitě bych doporučila někomu, kdo má rád tmavé, dřevité vůně s nádechem sladké vanilky.
Lahvičku si nenechám.