Néroli Amara podle Van Cleef & Arpels je Floral Green vůně pro ženy a muže. Néroli Amara byl/a uveden/a v roce 2018. "Nosem" za touto vůní je Quentin Bisch. Vrchní tóny jsou Bergamot, Mandarinka, Italský citrón a Růžový pepř; střední tóny jsouPomerančový květ, Cypřiš, Hruška a Černý pepř ; základní tóny jsou Neroli a Bílé pižmo.

violet666
Van Cleef & Arpels spolu s Mazzone jsou značky, které šíleně miluji, které musím mít.
Ty, které bych si vzala na opuštěný ostrov (někdo si řekne "na co kurva potřebuješ vůně na opuštěném ostrově", eh, skutečně, jsou pro mě tak důležité, že bych je používala pro čistě osobní potěšení).
Tento výtvor má stejné vibrace jako California Rêverie, citrusové a květinové s lehce nahořklým a silnějším úvodem, ale příjemné a svěží, letní, plné osobnosti.
Následně se parfém stává květinovým a jemným, ale stále s néroli, která ho charakterizuje, ne no tak, je to mistrovské dílo, vyvolává ve mně nezkrotnou touhu vlastnit ho.
Sen.
Chci ji.
Tak moc, že se cítím ztracená.
Nymfy - napodobující anděly

JelenaRiga
Jsem teď ve Španělsku a všude kvetou neroli. Je to nádhera. Poryvy svěžího mořského větru zvedají vůni právě rozkvetlých poupat neroli a šíří ji po ulicích města. Neroli amara je pro mě svěží jarní vítr u španělského pobřeží. Je to čiré bzučení a samozřejmě nekonečná láska. Doporučuji ji milovníkům citrusových vůní.

Johnny Neroli
Už mnoho let čtu poetické komentáře na Fragrantice a z nějakého důvodu jsem se nikdy neodvážila napsat vlastní. Tak se to dnes stalo! Můj první komentář se bude týkat právě Van Cleefu.
Příběh. Před dvěma lety jsem se opět vydala do L'Etalu a zázrakem jsem narazila na tento parfém. Okamžitě jsem si řekla - je ženský, ale zároveň je to nebeská vůně a v duchu jsem si ho zapsala do svých nejoblíbenějších vůní! Ukázala jsem ji své přítelkyni a ta se do ní zamilovala stejně jako já) Na rozdíl ode mě si ji mohla dovolit koupit za 10 tisíc a velkoryse se se mnou podělila! A na Silvestra mi darovala celý flakon, ale já jsem udělala hloupost a přeprodala ho, čehož lituji(...). Ale přesto je to moje nejoblíbenější vůně!
Jak mi voní. Je to čistá vůně citronového květu. Na Fragrantice sice psali, že neroli olej se od květu liší, ale ve Van Cleefově verzi se stoprocentně trefuje do přirozené vůně květu!!!!. Dokonce i samotná Fragrantica píše, že neroli a fleurdorange je totéž, obojí je pomerančový květ, jen neroli se kromě pomerančového květu může vyrábět z citronového květu a hořkého pomeranče, zřejmě proto se všechny vůně s tónem neroli od sebe velmi liší. Co se týče vůně, neroli (v jiných parfémech tedy určitě!) voní trochu studeně, vymytě, spojeno s vůní čistoty, citrusově, a fleurdorange je vůně sladší, bílo-květinová, jak se píše, živočišná (to si hraje), ale jsou si velmi podobné. Van Cleef's Neroli nemá vůni vymytou, prostě voní po pomerančových květech a citronu, což jsem chtěla)))).
Jak to vypadá. Mám všechny své oblíbené parfémy s tónem Neroli, ale ne takové, kde by voněly jako kolínská voda, to je potíž. Spousta lidí je z Neroli Portofino nadšená, ale mně prostě voní jako kolínská ze sovětského holičství, absolutně nestojí za ty peníze! Možná proto, že mám likérku Tom Ford, ale ta už se usadila, je lepší, ale musíte počkat aspoň hodinu, než začne vonět objemově, není levná. A Secret Essences of Neroli od Yves Rocher (mám plnou lahvičku, podařilo se mi ji najít!) voní maximálně jako Neroli Van Cleef, ale víc pudrová a ne tak květinová. Možná rozdíl spočívá v tom, že Yves Rocher má esenci neroli, a esence se prostě liší od vůně přírodní květiny, no a pižmo je vlastní, Yves Rocher má základ. I když ze všech parfémů Yves Rocher je pro mě právě Neroli nejlepším parfémem! Natočeno, no, jako vždy.... Pokud srovnáte Van Cleef s Fleur Narcotique (kterou jsem nemilosrdně předala), jsou rozdílné, rozeznám je i s ucpaným nosem! Tóny jsou jiné a není tam žádné neroli! Fleur Narcotic je pudrová, mýdlová, studená a okamžitě mě z ní bolí hlava a mám chuť ji smýt, na rozdíl od Neroli Van Cleef, kterou chci co nejvíc šetřit! Azora Attar je Van Cleefu podobná ještě méně, zkoušela jsem ji jen v obchodě, levanduli jsem ani neměla, obecné tóny jsou přítomny, ale rozdíly jsou obrovské, je to spíš Fleur Narcotic. Z levných parfémů zní dobře Neroli od Faberlic, ale je plochá a mýdlová. Existuje i seznam vůní s tónem neroli, které nevoní identicky jako Neroli Van Cleef, ale ve stejném tónu, řekněme Guerlain Allegory, Lancôme D'Azur a L'Orangerie, Atelier Colon, Jo Malone atd. atd. ale ty by se měly ještě dobře rozložit a pak porovnat, mám dlouhý seznam).
V používání. Na mé suché horké kůži nevydrží dlouho, cca 3 hodiny (je to škoda, ale jiné slezou ještě rychleji), je maximálně na délku paže, je spíš ženská (ale to mi nebrání), je mimosezónní, ale pořád spíš teplá jarní-horká letní. Sice jsem ho nosila i v zimě, ale to je studený a rychle odchází. Vlastně ji miluju tak moc, že ji můžu nanášet i před spaním. Určitě si ho koupím, pokud ho stáhnou z výroby, koupím ho s rezervou za 20 let!!!!.
Když to shrnu. O Neroli Van Cleef toho chci napsat hodně, jsem připravena skládat na ni ódy! Obecně platí, že v létě si koupím obrovský flakon a všechny překvapím, protože lidi vždycky zajímá, co je to za vůni? Zkombinovala jsem ji s Molecule 01, s Versace Fresh, myslím, že se bude hodit k mnoha dalším citrusovým vůním, takhle jsem zamaskovala její ženskou stránku) Píšu recenzi v noci, nastříkala jsem si ji na ohyb lokte a jen křičím radostí, jak je krásná! Myslím, že tuhle krásu vytváří tandem neroli s pomerančovým květem a bílým pižmem, právě ten celou tu krásu rámuje a zvýrazňuje lehké tóny citronu a pomerančového květu! Možná, že Neroli Van Cleef voní jako přírodní citronový květ, díky citronu a mandarince v horní části, pro mě voní spíše jako dužina šťavnatého ovoce než kůra. Také její jedinečnost spočívá v kompetentním uspořádání tónů: citrusy nahoře, sladkost z pomerančového květu uprostřed a královna neroli se svým králem bílým pižmem dole! Ano, vůně pepře je také přítomna, ale jako by byla omylem rozptýlena ve vzduchu, protože ze mě rychle odlétá, neslyším tu peprnou pudrovost. Miluji, zbožňuji tuto vůni, láska až za hrob! Neberte mi ji, jen ať je moje :)

Venusia
Tato neroli mě okouzlila, zdůrazněná přídavkem pomerančového květu a citrusů získává vícerozměrnost, která je téměř návyková. Neinvazivní, ale jasně vnímatelný kontrast cypřiše (nóta, kterou mám čím dál raději a vůně, kterou jsem měla v přírodě vždycky ráda - vyčistí mi hlavu -) podtrhuje její středomořské kořeny a zahaluje ji zvláštním tajemným nádechem. Velmi krémová a lehce pudrová, ke konci pak pižmová, lahůdka, skutečná lahůdka pro ducha i tělo. Ach, tato Collection Extraordinaire, jaké potěšení dokáže poskytnout.

trabuquera
Výjimečně jasná (ale ne ostrá) a krásná neroli na začátku, s neobvykle zaobleným květinovým stylem a vůbec žádným náznakem drsnosti nebo lacinosti. Opravdu neobvykle elegantní a vyladěná záležitost. Vyzkoušela jsem ji, když jsem hledala (jako vždy) levnější, ale déle trvající alternativu k opravdu drahým, velkým, luxusním nerolisům, jako je TF Portofino nebo Chopard - a je to téměř ono, alespoň zpočátku. ALE na mně ta plná líbeznost vyprchá až příliš rychle - během 2h - a pak se ten hruškový tón opravdu vyhrne nahoru, aby dominoval celkovému efektu. Je to krásný hruškový tón (svěží a zelený, ne křehký nebo přezrálý), ale prostě příliš velký a vystupující příliš hlasitě ve srovnání se zbytkem sestavy. Celková výdrž asi 6 h a po celou dobu zůstává elegantní, lehce skloněná k femme. Kromě jemného přechodu od citrusově dominantní k ovocně-květinové se za tu dobu příliš nezmění. Není to tedy to, co jsem hledala, a za plnou RRP je podle mého názoru velmi předražená; ale ve slevě, pokud opravdu hledáte elegantní a klasické neroli, které udržuje jakoukoli citrusovou hořkost dobře pod kontrolou, by to mohla být ta pravá. Velmi slušné.

Бока повытер
Seznámil jsem se s ním náhodou a byl jsem nadšený. Neroli je svěží, přírodní, čistá a křišťálová, s dřevitými tóny. Není přeslazená, není pudrová, ušlechtilá, čistá vůně. Tón pikantního cypřiše, špetka pepře, ale pro mě je to z 90 % neroli. Vůně je úžasně krásná a štíhlá. Okamžitě jsem si uvědomila, že je to jedna z těch vůní, které chci nosit velmi často, koupat se v peří vůně a dýchat ji. Myslím, že je těžké se jí vůbec nabažit. Nejkrásnější a nejčistší vůně neroli, jakou si dovedu představit.

stephanieklein
Nevím, jestli to někdo pochopí, ale podle mého nosu NEROLI AMARA voní jako ryzlink. Když necháte doušek přes noc ve sklenici a ráno je poněkud vysušený. Je to krásná lehká květinová vůně, taková, jakou byste dostali u ryzlinku nebo Sancerre z francouzského Alsaska, kde je tekutina žlutá a květinová i svěží. Je opravdu krásná a jakkoli je květinová, smíchaná s víry bílého svěžího vína, nikdy nezpůsobuje bolest hlavy ani není příliš vtíravá.
Je to brunch strávený pod zelenými markýzami v bílém létě, kdy vás dlouhý den přivede do večerních hodin, kdy podpatky ustoupily bosým nohám na trávě, když hledáte cestu domů.

Chrismexican
Opravdu dlouho jsem kupovala a testovala vůně.... Hledám něco, co by patřilo mezi mé nej.... Stále nacházím dobré, ale výborné jsou čím dál těžší... Ale konečně jsem našla jednu, která je opravdu velkolepá! Svěží, jiskřivá, kořeněná, všechny tóny cítíte pohromadě od začátku do konce.... Řekněme, že žádný skutečný vývoj se nekoná, zůstává stále stejná, ale vnímáte mnoho nuancí... Neroli startér je mistr, ale hochu, celé je to tak noblesní, že mě to nechalo s otevřenou pusou hned od začátku. Opravdu cítím tolik kvality jako suroviny a přestože je vůně svěží a citrusová v primici, vytrvalost a vynikající a vydrží tolik na kůži a ještě více na oblečení. Hodnoceno 10

nottheaverageidiot
Neroli Amara je pro mě nesmírně užitečný parfém; dlouho vydrží, ale není příliš výrazný, kolegové ho mají rádi, je ženský, dá se nosit po celý rok téměř ve všech prostředích a často se prodává s velkou slevou.
Je to parfém, který nosím, "když jsem na pochybách", můj pracovní parfém, chcete-li. Moje profese a společnost, ve které žiji, vyžaduje jemné, sprchově svěží parfémy a v takovém prostředí se snažím zavděčit. Lune Feline, Musc Ravageur nebo dokonce Tihota sklízí nesouhlasné pohledy...
Neroli Amara je citrusová, květinová a lehce sladká. Mám z ní poněkud ovocné vibrace. Je poměrně lineární a citrusy i pomerančový květ jsou přítomny od začátku do konce. Velmi "čerstvě osprchovaná"! Neroli je super jemné a ne příliš hořké. Vydrží mi 5-6 h, se středně dlouhou siláží.
Není na škodu, že Neroli Amara voní překvapivě podobně jako Ex Nihilo - Fleur Narcotique, kterou jsem měla vyhlédnutou už dlouho, ale nikdy jsem si ji ZAMILOVALA natolik, abych si ji za tu cenu koupila!
Collection Extraordinaire je příjemná kolekce vůní. Všechny jsou velmi francouzské, střídmé, "nóbl" a docela dobře udělané. Neroli Amara není výjimkou v tom, že se snadno používá a líbí, i když nikdy není natolik převratná, abych si ji zamiloval.