Fiero podle Xerjoff je Aromatic Spicy vůně pro muže. Fiero byl/a uveden/a v roce 2010. "Nosem" za touto vůní je Chris Maurice. Vrchní tóny jsou Citron amalfi , Citronová tráva, Bergamot a Krvavý pomeranč; střední tóny jsouMáta, Neroli, Estragon a Tymián ; základní tóny jsou Vetiver, Pačuli, Santalové dřevo, Muškátový oříšek a Kumarin.

Co nosí redaktoři na jaře 2025
od Beth Butterfield, Nicola Thomis, John Biebel, Nayeli Cano, Markéta Rybínová, Adam Forziati

F.Valenzuela Salfate
Fiero je klasický parfém, fougere od A do Z, vůně je ideální pro jaro - léto, do kanceláře i na poloformální vycházku. Její nejsilnější stránkou je schopnost udržet citrusovost po dobu nejméně 6 hodin, což se u jiných parfémů jen tak nevidí.
Doporučila bych ji mužům nad 35 let, kteří mají rádi fougere a chtějí přidat ten citrusový, elegantní nádech, který xerjoff přináší.

Douglas Mortimer
Výrazná a elegantní fougère, která kombinuje klasické prvky s moderními. Hesperidiánový úvod je suchý a štiplavý, v němž zřetelně vnímám tóny červeného pomeranče (stejně jako citronu a bergamotu) a náznak citronové trávy (stejné jako v Bayolea, ale zde mnohem méně intenzivní). Je pro mě obtížnější rozlišit srdce a základní tóny, ale zřetelně vnímám dobře zastoupený vetiver, který dodává vážnost a autoritu. Díky diskrétní projekci je vůně nenápadná. Považuji ji za vhodnou pro poloformální nebo zcela formální, převážně denní kontexty.
Líbí se mi, ale nenadchne mě.

Onella
Pěkný parfém! Dalo by se říct, že je unisex, ale na muži by byl lepší.
Není to jednoduchá flétna, je to spousta různých citrusů v husté trávě. A ta tráva se tu slévá jako na poli, nemá smysl třídit tóny. Zelená je přirozená a jasná.
Zní to beze změny, ale vůbec to pro ni není špatné.

Giovanni.Michele
XJ Casamorati Fiero je vskutku citrusová vůně. Přítomnost citronu a citronové trávy je zde nezaměnitelná. Po zaschnutí začnou vynikat i ostatní byliny. Cítím z ní atmosféru hraničící s kyselými bonbóny, které mám velmi rád.
Ve srovnání s XJ 1861 Renaissance je Fiero s citronovou trávou bohatší a pikantnější. Renaissance s mátou je však ostřejší a trochu přirozeněji voní. Fiero je lahodně kyselá (citrusová šťáva). Renaissance je lahodně hořká (citrusová kůra).
Je to v podstatě Escanor v láhvi (pro fanoušky sedmi smrtelných hříchů).
"Nepochvalujete si? Kdo o tom rozhodl? Jediný, kdo o takových věcech rozhoduje, jsem já!"
Fiero je pyšný. Fiero je arogantní. Fiero se upřímně omlouvá... absolutně nikomu.

Mozz90
Dior Sauvage naší doby? možná. Strukturálně jednoduchý, ale stejně příjemný výtvor dokonalé kvality. Povznášející úvod..ve Fiero chybí různé aromatické složky klasické pro fougere, v podstatě máme extrémně realistický citron a citronovou trávu. Srdce dodává čistému pocitu kontinuitu tím, že do kompozice vnáší neroli a mátu, které obohacují počáteční vůni, která je možná až příliš "mono-limonizovaná". Klasický základ složený z vetiveru, pačuli a kumarinu zakončuje tuto mimořádně mužnou vůni s retro šarmem. Nadprůměrné trvání a projekce, osobně bych dal přednost méně slunečnému začátku

kjarr
První věc, která mě překvapuje, je, že na tento parfém není žádná recenze, takže jdu na to.
Velmi citrusová vůně vhodná na jaro, spíše pozdní jaro a hlavně léto.
Na začátku je to symfonie dobře vyvážených citrusů, které nejsou ani kyselé, ani ostré do nosu, jsou dobře udržované a uzavřené v krémové bublině, u santalového dřeva, a dokonce mi přijde, že má lehký nádech stébelnatosti.
Jakmile se usadí, pokračuje v oné citrusové krémovosti, která je pro tuto vůni charakteristická, a začínají nastupovat střední tóny, cítím hlavně mátu peprnou, a základní tóny, pačuli a fazole tonka.
Je to velmi dobře vyvážený parfém ve všech svých fázích, jednotlivé tóny nevyčnívají, i když o sobě dávají vědět.
Líbila se mi hned, a proto jsem si koupila malý 30ml flakonek, který mi vydrží na tři čtyři léta, protože co se týče rozprašování, je třeba být opatrný a tento Fiero patří k těm, které naplňují známé rčení v parfumerii "méně je více". Pár stříknutí bohatě stačí na zhruba 10 hodin, a to uprostřed léta, kdy parfémy "trpí" nejvíce.
Z mého pohledu je skutečnou hodnotou tohoto parfému prodloužení citrusové vůně po celou dobu jeho životnosti, což se podaří jen málokteré vůni.
Celkově jde o krémový citrus pro použití v teplém počasí s vynikající výdrží.

Marcos Adriano
Fiero od značky Xerjoff je kořeněný aromatický parfém s výbušným úvodem, který tvoří citrusová směs amalfi citronu, vetiveru a citronové trávy. Poté nastupuje neroli, které mu dodává mýdlový aspekt, spolu s vůní připomínající citronovou trávu (na mé zahradě roste strom citronelly, který voní velmi podobně jako citronová tráva). Fiero z italštiny znamená hrdý, vznešený, důstojný. Ano, máme tu něco důstojného. Jakou tu máme vůni, můj bože!!!! Je to kolínská voda s nádechem staré školy a velmi moderním nádechem, mistrovské dílo na léto. Vynikající citrusová vůně s bylinnými doteky a velmi lehká, svěží, jasná, sdílná, ležérní a mladá.

MENESTREL
Uvolněte cestu klasické a silné kolínské vodě Xerjoff.
Vkročí do minulosti s moderností budoucnosti.
Na mé kůži se otevírá explozí velmi realistických a přirozených citrusových plodů, pak se silně přidává neroli, díky němuž vše vyznívá sladce, s lehkými doteky fazolí, které ji činí polosladkou, luxusní koupelí, výletem do Středomoří.
Vůně je silně zelená a velmi "jedovatá" v zeleni, s různými bylinami a kořením. Začíná citrusová hmota
nabývat přesnějších forem a v čichovém vjemu se projevuje v přesných konturách grapefruitu. V
Pyramidě se však hlásí červený pomeranč, ale já cítím spíše grapefruit.
Vetiver, vykoupaný ve šťávě z citronů. Vetiver a travní šťáva s citronem, komplexní, sofistikovaný a vysoce výkonný pro svou čichovou rodinu.
KLASICKÝ PLAYBOY.
10/10

Элеутерококкусович
Je to opravdu muž.Zvláštní číst o unisex.Muž s bohatou a věku.Bez urážky vůně-není tam žádný směr ve směru sexuality a závratě, spíše zdůraznění a silné, klasické.Jsem si jistý, jen pro kategorii 40+ to bylo vyvinuto.Opravdu vhodné na přísné oblečení, mladí muži, a ještě více pod kezhual-prosím, nedoporučuji.Mimochodem, ani jedna připomínka k počátečnímu tónu, je to nějaký pro mě hodně peprný, neměnný, bez jediné výjimky, tady rovnou bez jediné výjimky táhne ke kýchnutí. Ale dlouho se tento tón neudrží, dále získává svou pravou podobu. no, rád vás ze srdce poznávám, vzorek určitě nezapráší, ale plnohodnotně by netáhl.
Po chvíli se objeví vzdálená asociace s Nobile 1942-Infinito, jen v té je pepř méně pikantní, ale výraznější) Italové milují gurmánku).

Благов Андрей
Poznávám tě, Fiero, jsi to ty, ale trochu dospělejší, silnější, ale stále stejný Cravache Cravache Robert Piguet. Opravdu, je to neuvěřitelně podobné. Není to jen příbuzný, je to sourozenec. Zelený tarragun, bergamot začínají, otevření není zřejmé, vůně je jen zjemněná, nasládlá. Skutečně mužná neoklasická vůně.

Mick_Trick
Fiero se otevírá dechberoucím citrusovým nádechem s mohutnou explozí aromatického estragonu a bylinek. Sladký a pikantní krvavý pomeranč se krátce objeví v bylinném srdci. Fiero dělá powerhouse dokonale, během úvodu a srdce je hlasitá, až drzá, se vším všudy vytočená na jedenáct. Později měkké lehce popelavé dřevo a kumarin podporují sušení jako polštář, uklidňující a hřejivé po bravurním úvodu, je to dobré místo. Skvělá výdrž a masivní projekce až do závěru sušení, kde se poněkud uklidní.
Fiero vykouzlí středomořský bergamotový háj za soumraku s bylinnými vůněmi přicházejícími na balzámovém vánku z denního sluncem zalitého svahu divokého keře. Je to krásný referenční kousek žánru, který mi trochu připomíná hutnější, luxusnější a lépe vyřešenou Bois de Portugal, a také sdílí některé citrusově-kořeněné aspekty Bigarade Concentre, ale tam, kde BG je žlutá a oranžová, je Fiero po celou dobu zelená. Skvělá věc.

alfarom
I když nejsem z většiny vůní z řady Xerjoff nadšená, musím uznat, že citrusy opravdu umí. Fiero je úžasná.
Staromódní, tak trochu fougerový odvar koření a krásně naaranžovaných citrusů s přísným, trochu asertivním charakterem. Rozhodně mužná a staromódní, přesto všechno, jen ne stará. Tmavě zelené podtóny dodávají tajemný aspekt, zatímco dřevitý základ umocňuje celkovou silnou atmosféru. Dlouhotrvající a neuvěřitelně uspokojující.
Úžasná.
Hodnocení: 8/10