ScentDecant.com 4 items for 4.99 - 277.99 USD
Twisted Lily 3 items for 8.00 - 330.00 USD
Jomashop.com 2 items for 85.49 - 159.99 USD
Maxaroma 1 product for 88.00 USD
FragranceX.com 1 product for 195.66 USD
Italica podle Xerjoff je Orientální Woody vůně pro ženy a muže. Italica byl/a uveden/a v roce 2016. Vrchní tóny jsou Mandle, Mléko a Šafrán; střední tóny jsouVanilka a Karamela ; základní tóny jsou Santalové dřevo, Pižmo a Cedr.

Anna-Natálie
Krásná, unikátní vůně! Výjimečná kombinace laktoničnosti s višní. Nechápu, jak je možný, že tam cítím višeň, ale prostě ji tam cítím. Design se mi taky hodně líbí. Tady by mi asi nevadilo si trochu připlatit. K ničemu podobnému jsem si ještě nepřivoněla.

Lado4ka
Souhlasím, že hodně záleží na dávkování. A také je důležité, aby se vůně a její tóny líbily.
Pokud se vám vůně nelíbí, nemusíte si ze sebe dělat legraci.
Možná se ti, kterým se nelíbí, za tucet let budou rozplývat a rozplývat blahem, až ji uslyší. Spousta věcí se časem mění...
Teď s ní usínám - nastříkám na sebe jeden obláček. A pak je to tak příjemné, když se najednou v noci probudíte a konejšivě krásně voní mandlový karamel. Někdy dokonce přemýšlím, čím to tak krásně voní, a po pár vteřinách si vzpomenu - Italica🥰))))).

lilia
Jen jedno slovo: marcipán. Někteří lidé ho znají jako marcipán.
Jsem si jistá, že ta vůně je víc než jen to. Ale ve chvíli, kdy jsem ho ochutnala, byla marcipánová vůně tak realistická a tak sladká, že můj mozek nechápal, jestli něco čichám, nebo jím 😅 doslova zmatek pro smysly.
V tu chvíli jsem zůstala u Liry, kterou jsem si zamilovala, ale Italica mi zůstala v hlavě, snad příště.

Marcelo_SL
31.8.2022, teplé odpoledne, 24 °C.
Báječné... Jednoznačně jeden z nejlepších gurmánů na světě. Vůně je de-li-ci-o-so. To je lahůdka! Nemůžu cítit vůni jahodového koláče. Vůně je šťavnatá, sladká, olejovitá, křupavá a jemně alkoholická s hřejivým nádechem spáleného karamelu. Pikantní! Je to velmi, velmi příjemná vůně. Páni! Možná je to opravdu nejlepší z parfémů založených na dezertech. Je útulná a měla by se prosím nosit v chladném nebo mrazivém počasí, aby nám zpříjemnila život a zahřála nás. Ale ani v horkém dni není zatěžující. To je parfém, přátelé! Je velmi podobná Lalao od Zeromolecole, kterou jsem před časem prohlásila za krále gurmánů.
Vůně: * * * * *.
Nositelnost: podzim, zima, den, noc (3/5).
Výdrž: více než 12 hodin (5/5).
Projekce: jeden tah v prvních hodinách (4/5).
Kvalita: 5/5.
Cenová výhodnost: 2,5/5.
Stříknutí: 1 nebo 2.
Věk pro použití: 25 let a více.
Pohlaví: možnost sdílení.
Technické hodnocení: 3,9/5.
Můj názor: 5/5.

Larilari
Voní jako mandlový marcipán!!! Připomíná mi chlad, zimu, Vánoce. Docela uklidňující, může být i sexy (podle toho, jak ji nosíte a při jakých příležitostech). Stopa a doba působení na pokožce jsou obrovské, stačí 2 střiky, abyste chodili vonět jako buchta minimálně dva dny. Velmi, velmi gurmánská. Pokud máte rádi marcipán, je to lahoda, jinak se držte dál!
Objektivně je to jedna z těch, které je třeba vyzkoušet, než si ji koupíte. Osobně... považuji ji za neodolatelnou sladkost. Je však určen pouze pro chladné roční období, při vysokých teplotách může citlivým lidem způsobit závratě.

ooosmoov
Nevím, odkud některé z těchto recenzí pocházejí, nebo jejich "očekávání"... ale je opravdu *zábavné* slyšet, jak se někdo snaží Italicu zničit. Stejně tak mi můžete říct, že nic není lepší než Axe.
Mám asi 200 lahviček a tohle bych určitě považoval za "vytažení velkých zbraní" ve světě špičkových gurmánských vůní... Několik přátel sběratelů si ji pořídilo hned po mně a naprosto s tím souhlasí. Tohle je gurmánské nebe pro chladné počasí. Ignorujte odpůrce & vyzkoušejte ji sami, pokud vás její tóny vůbec zajímají. Jinak se budete snažit najít něco takhle požitkářsky dobrého ještě v roce 2030. Opravdová řeč.
Pokud vás šokují mandle nebo cukr ve vůni, která přímo inzeruje karamel a mandle jako HLAVNÍ NOTY, pak se samozřejmě držte dál & nestěžujte si, když je to přesně to, co bylo uvedeno... lol wth?!

Cynthia78
Koupila jsem si karafu tohoto parfému, a jakmile jsem si ho nastříkala, připadal mi povědomý, něco podobného jsem už cítila v nějakém jiném parfému...
Ale no tak, voní to jako jahodový sirup, s jahodovými sušenkami, a zároveň mi to připomnělo ty školní gumičky s vůní ovoce...
Určitě je to krásný gurmánský parfém, ale nijak mě neohromil! 🙌🏾

School7070
Krásná, krásná vůně, ale bohužel projekce je velmi špatná.
Velmi rychle se změní v kožní vůni a pro někoho, kdo stojí poblíž, je sotva znatelná. Doslova jsem musela ukázat na přesné místo, kam jsem ji nastříkala, než ji na sobě ucítila moje dcera.
Takže zklamání, protože humbuk kolem této vůně je obrovský. Vzhledem k nedostatečné projekci a podprůměrnému výkonu mi přijde cena naprosto trestuhodná. 😡🤬😡
Poznámka pro sebe: příště si nejdřív koupit krvavý vzorek. 🙄
Jo, a přestaňte sledovat recenze parfémů 24/7 na YouTube.

Blacktundras
Můj bože, díky bohu za tuto stránku. Jinak bych nevěděla, že to na webu xerjoff universe po omezenou dobu znovu prodávají. Jak výstižně poznamenal Pixidust2, když jsem to poprvé otevřel, připadal jsem si, jako bych otevíral nějakou dámskou relikvii!!! Myslel jsem si, že jsem o tom slyšel už před mnoha lety a byl jsem tak naštvaný, že jsem to nemohl sehnat v USA. Můj přítel si myslel, že jsem se zbláznila, když jsem po tom, co mi to přišlo poštou, skákala do stropu. Dokud jsem ji nenosila a všichni mě nenechali na pokoji, že tak krásně voním. Pak řekl: Dobře, už to chápu. Ya dame right!

MENESTREL
Italica Xerjoff pro ženy a muže
Majestátně sladké.
Nejgurmánštější vůně Xerjoff, mandlová, velmi hutná, moc se mi líbila, Dolce Passione se mi tolik nelíbí.
Čtení se mi otevírá na kůži, velmi sladké, s mandlově karamelovou vůní ... Do tohoto parfému jsem zamilovaná už od loňského léta, ale netroufla jsem si koupit záložní, bála jsem se, že mě ta sladkost sežere lol. Protože jsem tento parfém zkoušela v létě, v horkých dnech. Tak jsem si počkala na zimu a po procházce na čerstvém vzduchu mě Italica zahalila do tepla a karamelu a já si hned běžela koupit zálohu! Teď je to moje nejoblíbenější vůně místo Dipyque Eau Duelle,balení, a prezentace, je prostě pohádka!
Holky si ji zamilují, kluci neodolají.
10/10

MadameTjasto
Sladký, mandlový a karamelový zvuk.... Do této vůně jsem se zamilovala už v létě, ale neodvážila jsem se ji koupit, bála jsem se, že mě ta sladkost pohltí. Protože jsem tento parfém vyzkoušela, tak se ukázalo, že v horkých dnech. Čekala jsem zimu a po procházce na čerstvém vzduchu mě Italica zahalila teplem a karamelem a hned jsem si ji běžela koupit! Teď je to moje nejoblíbenější vůně místo Dipyque Eau Duelle, která je po otevření jako Lira, ale Italica ne. A samozřejmě to balení, to je prezentace, prostě pohádka.

scorpio79
Ne, nevypadá to jako Lira.
Od začátku mi to připomínalo Palo Santo od Carner Barcelona. Cože? Mléko, vanilka, dřevo, a připomnělo mi to.
Ale samozřejmě zní mnohem dražší, zajímavější, bohatší na odstíny. V základu je krásné santalové dřevo, cedr a šafrán.
A právě po Italice mi byl jasný trend v selektivních vůních posledních dvou let. Je to gurmánská, šafránová (nebo obecně kořeněná) a dřevitá nota.....
A to samé Baccarat Rouge a Italica, Chimera Terenzi jsou stejný trend - gurmánské, koření, dřevité tóny. Je to něco, co už dlouho nevyšlo z módy... druhým rokem :) Vždyť to je něco, co je v módě už dlouho.