Dalal Al-Rehab pro ženy a muže

Dalal Al-Rehab pro ženy a muže

karamel
balsamico

Dalal podle Al-Rehab je vůně pro ženy a muže.

Vonné složky

Karamel
Pomeranč
Santalové dřevo

Lemniskata

Nemám ráda karamelovo-vanilkový trend v parfumerii (stejně jako v jídle) - je to pro mě dusné, vlezlé a bez života. Ale tohle děťátko je naprosto roztomilé! (olejový váleček) Vůně není vážná, hračičkovská, jako parfém pro holky, ale hluchota je v ní rozředěna jakousi mandlovou ostrostí a hořkostí (pomeranč, že?), díky čemuž není tak dětinská, zajímavá a... ano, opravdu, no, je opravdu chutná)

model1992

V království levných zázraků se slavná arabská značka Al-Rehab dlouho těšila nezávislé autoritě, ale stalo se, že jsem se s tímto titulovaným výrobcem parfémů setkala teprve před pár týdny v osobě Dalal fragrance.

Dá se říci, že se jedná o jednu z mých nejzářivějších lásek roku 2020).

Dalal je nejjemnější orientální gurmánka, s jakou jsem se kdy setkala. Je úžasné, jak smyslná a oduševnělá kombinace tak pestrých prvků dokáže zahalit. Začátek je výjimečně krásný - skok od pronikavé bezprostřednosti zářivé pomerančové marmelády s kůrou (ahoj, šťavnatě slunečná Liberte Cacharelte!)), smíchané s úhlednými tóny leštěnky a stupňovitě nevýznamného pomerančového vína, k jemnému santalovému dřevu a sotva "gumové", nadýchaně-marmeládové vanilce (bezpochyby podíl začátku od L de Lolita Lempicka). Karamel a máslo (nebo co to je)) si neustále mění místa, pohrávají si s vnímáním reality - podobně jako se Shakira a Beyoncé "mění" jedna v druhou ve videoklipu Beautiful Liar;)

Vezmeme-li jako základ sytou pomerančovo-vanilkovou marmeládu Dalal, lehce jedovatou z přítomnosti santalového dřeva, na začátku lehce leštící, ale téměř okamžitě zjemňující na útulnou úroveň základu - můžete si udělat představu o stopě, jak ji slyší ostatní (předpokládám, že olejový formát má trochu jiné dojmy, mám 50 ml sprej). Vůně si svůj počáteční jas opravdu dlouho neudrží, rozpouští se na kůži, roztírá se po ní a nasákne oblečení karamelově-sandlovou příchutí na den dopředu. Těžko ji nazvat jednoduše sladkou, čistě gurmánskou nebo orientální. Dalal má zvláštní charakter - a mluvíme-li o míře sladkosti, pak, pomineme-li zářivý kaleidoskop vrchních tónů, Dalalova jemná, téměř průzračná gurmánština nejvíce připomíná Prada Candy nebo Viva La Jussie JC. Jemný, sladký, bez kapky šťavnaté svěží kyselosti, pomeranč v lehkém kandovaném dřevitém oparu je cítit i ve chvíli, kdy vůně doznívá do závěrečných akordů. Klidná, útulná, sexy, relaxační hypnotická krása, která mě vytrhla z kryogenního srpnového spánku)

Anfítrite

Recenze na 6 ml olejový roll on: "Koncentrovaný parfémový olej bez alkoholu". Složení: Hydroxy-citronella, kumarin, limonen...! Pouze tři složky! Vyrobeno ve Spojených arabských emirátech.
No to je napsáno na krabičce a také je tam napsáno "Pouze k vnějšímu použití" V případě, že bychom měli chuť to sníst, myslím.
Je to velmi gurmánská vůně. Já sama nejsem moc gurmánka, ale někdy mě to trochu nakopne. Jednoduchá, gurmánská, jak se píše v předchozích recenzích, a podle mého názoru velmi příjemná pro dny, kdy máte chuť na něco sladkého. Když si ji dám na sebe, vyniknou kandované citrusové plody: pomeranč, citron a marmeláda z hořkého pomeranče. I když dojem pomeranče převažuje. A silný a aromatický karamel, který mi hodně připomíná karamel, který se rozplývá v ústech. Lahodný a zároveň velmi sladký karamel. Tento parfém je velmi dobrý na to, abyste neztloustli, protože si ho dáte na sebe a už nemusíte jíst karamel. Medová vanilka je sladce syntetická.
Projekce je jemná, ale podařilo se mi ji na sobě cítit několik hodin. Je sladká, to ano, ale je to jemná sladkost. Skvělý parfém v oleji plný sladkosti, který si snadno oblíbíte, i když nebude hvězdou přehlídky. Přenese vás do viktoriánské cukrárny s pomerančovou marmeládou, karamelem a sladkostmi s krémovou příchutí. Se sklenicemi medu s pomerančovými květy. Cena je bezkonkurenční a doba trvání není špatná, asi 2-4 hodiny pocitu a ještě pár hodin navíc, pokud si otřu nos o kůži. Nutno podotknout, že jelikož je roll-on tak malý, není otravné ho nosit s sebou kvůli opakované aplikaci. Vřele doporučuji, zejména pro milovníky gurmánských vůní.

jerry drake

Formát oleje je dobrou možností, jak se s těmito typy vůní seznámit a získat představu o tom, co můžete očekávat, pokud se rozhodnete pro koupi.
Skvělá Bofifa mi dává příležitost otestovat další výrobek z tohoto zajímavého domu, Dalal.
Sladká, gurmánská a bujará nabídka ve vanilkovém provedení, která se skvěle hodí i pro muže.
Velmi hřejivá, přitažlivá a jistě sexy, ideální do chladného podnebí, kde vás zaštítí sladkostí.
Gurmánský bonbónek, který potěší smysly, prakticky exotická vůně syrové vanilky, lehce kořeněná, která se stává velmi hřejivou s přídavkem nádherně jemného santalového dřeva.
Střední délka a jemná stopa, v mém případě.

malindajoquinn

Moje první vůně Al-Rehab a jsem ohromena. Mňam, ale ne nechutně sladká. Většinou karamelová s dřevitou příchutí, citrusy téměř nezaznamenávám. Čím déle ji nosím, tím víc se vanilkový karamel zklidňuje a santalové dřevo je na vrcholu.
Výkon je takový, jaký bych očekávala od něčeho mnohem dražšího. Na mé kůži vydrží dobře a skvěle vystupuje, aniž by byla tak silná, aby dusila okolí.
Takový malý skvost!

Soofiya

Dalal patří k mým nejoblíbenějším parfémům Al Rehab(Lovely,Soft,Rawan,Fantastic,Nebras a Chocomusk jsou mé další oblíbené).Dalal má v sobě něco vyzrálého a dospělého jako něco z klasických ženských vůní před rokem 2000, něco sofistikovaného, jemného, pudrového a dámského.ale má v sobě i něco mladistvého,moderního,rozkošného,bezstarostného a mňamózního.cítím v ní tyto čtyři vyjmenované tóny,ale určitě tam chybí i květinové tóny,také pudrové pižmo,jantar a dokonce i nějaké ovocné tóny(možná broskev?).
při prvním stříknutí cítím spoustu karamelu, vanilky a pomeranče. ne kyselého pomeranče, ale sladkého. ale jak zasychá, je nadýchaná jako marshmallow a pudrově pižmově-vanilková se syntetickým ovocným podtónem. Připadá mi velmi příjemná a svůdná. také trochu návyková a je v ní něco povědomého a nostalgického, ale nevím, co to je. Ráda ji nosím jak samotnou, tak ji vrstvím s různými parfémy.
Mám 50mil verzi ve spreji a překvapilo mě, když jsem četla komentáře o její slabosti, protože má velmi dobrou siláž a vydrží na mně +6 hodin. i trochu silnější než tato by pro mě byla zdrcující a já obvykle miluji silážní monstra!
Manžel obvykle nesnáší parfémy s dominantními karamelovými tóny,Dalal byl jeden z mála, o kterém neřekl nic negativního.
Edit:
Jediný rozdíl je v tom, že Dalal je silnější a není tak slabý. Fáze drydownu se mi moc líbí, protože mám ráda Curious in Control, ale přála bych si, aby Dalal zůstala déle ve své mňamózní úvodní fázi. V prvních minutách cítím tóny lahodného karamelu a něco jako rozpuštěný cukr.

Edit:
Po +7 hodinách z ní na kůži a oblečení zůstane jen čisté santalové dřevo a to nesnáším. Přála bych si, aby úplně zmizela nebo zanechala pěkný stín svého dřívějšího já(jako to dělá Rawan).
شروعش کاملا گرم و شیرین و کاراملی و خوشمرست. تقریبا شبیه بن بن یا ویوا لا جوسی گلد اما بنظر من بهتر و گورمندتر. ترکیبی از کارامل و وانیل و بچیزی شبیه شکر سوخته یا پشمک که من عاشقشم و یه رایحه میوه ای/پرتقالی سنتتیک
بعد از ده دقیقه کارامل کمرنگتر میشه و رسما عین عطر بریتنی اسپیرز کیوریوس این کنترل میشه ولی قویتر.. شبیه ترکیبی از مارشمالو و وانیل پودری و همون رایحه میوه ای.. شیرینیش دیگه غلیظ نیست بلکه سافت تر و پودری تره
متاسفانه بعد از هفت، هشت ساعت تنها رایحه ای که ازش به جا میمونه چوب صندله که من خوشم نمیاد اما تا قبل اون، عطر دوست داشتنیه

Spline

Roztomilá karamelovo-vanilková nadýchanost s dřevitými akordy v základu - velmi uvolněná a radostná vůně. Necítila jsem žádné citrusy a nenacházím ani žádnou podobnost s Hugo Boss Orange, kromě tónu karamelového crème brûlée. Boss není od začátku do konce karamelový crème brûlée, ale jen po určitou dobu, a v základu je spíše znatelné pižmo, a v Dalalu je právě hojnost jemného karamelu/vanilky a pižmo i v základu - jen dřevité. Je to dobrá vůně a mnohem lépe se nosí než slavné La Vie Est Belle, Pink Sugar, Prada Candy.

anitarosal

Další bohatá vůně v oleji Al-Rehab. Je velmi gurmánská, ale taková, jakou mám ráda (sladká, ale ne přeplácaná). Neodsuzujte ji čerstvě nanesenou, protože je poněkud intenzivní a sladká jako léčivý sirup, to naštěstí vydrží jednu až dvě minuty a okamžitě se promění v teplou a gurmánskou vůni karamelu s vanilkou, nádechem pomeranče a sladkého a jemného santalového dřeva, které dodává karamelový pocit. Velmi dobrá délka, 6-8 hodin, na mé kůži je stopa jemná, ale vnímatelná a nikdy vás nenasytí ani neunaví. Je velmi lineární, to je jisté. Výborná koupě za tu cenu a zřejmě se všechny tyto oleje dají míchat dohromady a umocnit tak váš zážitek z vůně. Vůbec nelituji nákupu od této značky, všechny jsou velmi dobré a navzájem se liší, také i když jsou za nízkou cenu, nevoní levně, mám parfémy 10x dražší než tento, které jsou horší kvalitou a trváním.

jedrzejowskia

Dalal je malý silák.
Má v sobě malou atmosféru devadesátých let, ale možná je to tím, že mi místy připomíná následující původní receptury:
LouLou, Opium, Byzance, Kenzo Jungle, Tresor, Coco s lehkou příměsí tabáku.....

Když mi bylo asi 14 let, měla jsem o 5 let staršího kamaráda. Oblékala se bezvadně elegantně, vlasy měla nádherně uhlazené a lesklé, kouřila mentolové cigarety a její toaletní stolek byl jako čokoláda vyskládaný výše uvedenými úžasnými výtvory ve fantastických, drahokamům podobných lahvičkách. Byl jsem chudý teenager, v patnácti jsem začal pracovat za kapesné, takže jít k ní bylo jako vstoupit do Aladinovy jeskyně. Hladila jsem oblečení, čichala k lahvičkám a obdivně se na ni dívala. Její pokoj voněl jako Dalal. Rovným dílem parfém, cigaretový kouř a lak na vlasy.

Teď k poznámkám. Vlastně si nejsem jistá, co tu cítím, cítím vanilku, tabák, pižmo, je tu možná jen malinký náznak kávy, podle mě to není květinová vůně, ale je tu trochu svěžejší okraj, takže tam musí být... možná gardénie? Nejsem si jistá, možná magnólie, něco opravdu neuchopitelného v tom květinovém aspektu. Výše v poznámkách je uveden pomeranč.... nejsem si jistá, možná suchá pomerančová kůra v tom případě.

Vůně: 5/5
Dlouhověkost: 5/5
Projekce: 5/5

Zbožňuji ji.
Edit: jo a Venezia, jak poznamenal Flowers-in-spring-time, rozhodně Venezia.