Parfémy: 121K

Hodnocení uživatelů
Hodnocení

Kdy nosit

Hodnocení parfému 3.84 z 5 s 1,164 hlasy

Overture Woman podle Amouage je Orientální Woody vůně pro ženy. Overture Woman byl/a uveden/a v roce 2020. "Nosem" za touto vůní je Annick Menardo. Vrchní tóny jsou Brandy, Jablko, Šafrán a Bergamot; střední tóny jsouBenzoin, Myrha, Skořice, Růže májová a Pelargónie ; základní tóny jsou Kůže, Olibanum a Labdanum.

Parfumér

Složení vůně
Pyramida parfému
Výkon
Demografie a hodnota

Přeložené recenze

Yummy

Úžasně krásná vůně pro podzim a zimu - hřejivá, lahodná, zářivá, zahalující! V současné době si na kožené tóny ve vůních moc nepotrpím, ale tady je kůže velmi krásná, neodolatelná pro můj mozek! Alkoholický tón brandy se tak krásně snoubí s karamelizovaným jablkem, že si někdy přejete, aby vůně byla spíše dezertem než tekutinou, ze které si můžete ukousnout))))). Tóny šafránu, růže a bergamotu jsem ve vůni vůbec nenašla, ale ty já nepotřebuji, zato nádherné značkové ománské kadidlo mě pravidelně "zdraví"

Lyrická odbočka: Overture je pro mě jako hřejivý kokon, do kterého se můžete schovat před realitou a v duchu se vrátit do krásného Ománu plného orientálních vůní! Parfém jsem si koupila v jeho domovině, v továrně AMUAJ v Maskatu! Tam poskytují malou prohlídku výroby, což pro mě - fanouška značky - byl úžasný zážitek a nezapomenutelný dojem! A ano, oni vědí, jak moc my v Rusku milujeme a ctíme jejich značku!!! Je tam úžasný showroom, kde koupit kouzelné vůně Amouage je milionkrát příjemnější než kdekoli jinde!
(Při nákupu 3 parfémů a jednoho attaru mi velkoryse nalili 20 značkových tub jejich parfémů! )

Прынчеса

Nechápu: je třeba nějak trénovat nos, čichat, hledat chutné tóny nebo tóny alespoň nositelné! Naneseno na skvrnu - divná vůně, nepříjemná, nevýrazná. Je to něco špatně se mnou, nebo je to podivná moderní parfumerie, kde každý, kdo by chtěl překvapit, začne hníst něco neuvěřitelného. Vždyť tato vůně je pro ženy, nikoliv unisex, takže by měla ženu zdobit, nikoliv odrazovat. A neříkejte, že o vkusu se nedá polemizovat. Nepíšu recenzi proto, abych vůni hanila. Diskutuji o tom, proč musíme čekat na otevření, abychom zachytili příjemné tóny, proč je tolik stížností na mnoho vůní, které vám mohou způsobit okamžitou bolest hlavy nebo nevolnost. Proč parfémy 80., 90. let jsou nejženštější a moderní parfumerie míchá mléko se slanečkem a všichni jsou z toho uneseni a utrácejí spoustu peněz. Nechápu to. Je to nějaká blamáž. Drahé, bohaté, módní, všichni utíkají.

scent_pop_art

Overture Woman podle mého názoru paradoxně ještě lépe voní na mužské pokožce. V hudbě je předehra úvodem k opeře, ale tato vůně je kompletním představením pod vedením Annick Menardo.

Otevírá se polosladkým jablkem je ponořeno do teplého koňaku prohřátého pikantním šafránem. Jablečný akord není dráždivý ani syntetický, ale vydrží všech pět dějství, protože tato vůně má obrovskou výdrž. Jak ovoce bledne, do hry postupně vstupují květiny v čele se suchou růží okořeněnou skořicí a mísící se s jantarově sladkými pryskyřicemi. To je pěkný moment této vůně, protože chlastové akordy jiskří a zahalují elegantní auru. To vše přechází do velmi elegantního koženého tónu, tak jemného, že cítíte jeho hladkou strukturu a lehce potemnělého s charakteristickým kadidlem Amouage.
Overture Woman je mnohem těžší než pánská verze a je určena pro zvláštní příležitosti. Já dávám přednost Overture Man, která je univerzálnější a nejlépe se v ní snoubí koňakové a kořeněné tóny, ale jablko ani kůže v ní nejsou.

e2less

Právě jsem si prohlížela oddělení vůní v Bloomingdales. Dobře, myslím, že jsem si už ke každé vůni přivoněla a rozhodně jsem nepotřebovala kupovat další vůně. Když jsem uviděla Amouage Overture Woman, okamžitě jsem si vzpomněla na příšernou zkušenost se vzorkem Overture Man (viz moje recenze). Neochotně jsem si Overture Woman vymodlila. Byla jsem unešená! Je to teplá kořeněná ambra s bozzy ovocnými jablečnými akordy. Pak přechází do dřevité kůže s trochou květinové růže/inkense v pozadí. Nakonec se po 10-12 hodinách objeví pižmová animalistická svěžest v sušení. Tohle je čistá elegance! Muži se nemusejí obávat "ženské" verze. Tato vůně by se klidně mohla prodávat jednoduše jako Overture. Koupil jsem si poslední lahvičku. Drahá, ale rozhodně hodná vzorku/dekantu.

LaLuNaveed

Testování vzorku. Předehra! To je krása! Pro mě se otevřela spoustou kůže, bergamotu a šafránu. Sladké, svěží, šťavnaté jablko se objevuje hned poté, jen o pár minut později, a sílí, zatímco kožené tóny se pomalu zjemňují a stávají se méně výraznými. V proměně této vůně nastává okamžik, kdy cítím jen jablko. Tento parfém jsem zkoušela několikrát a pokaždé se to stalo. Overture se docela dobře promítá a vydrží vonět několik hodin.
Pro mě Overture voní, jako by Nettuno a Siro (Mendittorosa) měly dítě lásky. Obě mám ráda a obě jsem chtěla, ale teď si asi pořídím jen Overture. Je to velmi jemná, sladká, šťavnatá vůně, kůže jí dodává trochu sofistikovanosti a dělá ji dospělejší. Už při pohledu na tóny jsem věděla, že se mi bude líbit, a měla jsem pravdu. Overture se rychle šplhá na vrchol mého seznamu "chci".
Vyzkoušela jsem už několik jablečných vůní (Sirio, La danza delle Libellule), a i když byly krásné, každá voněla jako svíčka s vůní jablek... Tahle ne, je v ní něco jiného... Elegantní, jedinečná, vyzrálá a přitom hravá a sladká. Chci vonět jako Overture! Chci! Miluju ji!

Integrita

Je mi smutno, když vidím, jak lidé po vypití dávají své téměř plné sádry na prodej. Ano, ve vůni není nic originálního, ale ani nic zločinného: nahoře Miss Dior Cherie+Eclat d'Arpege, v základu PH25 Isparta, ve vzdálené stopě kyselá jablka. Líbí se mi, jak Annick Menardo radikálně vyřešila problém "tato nota křičí": ať křičí všichni. Objem vůně je děsivý: jedna mikronamaza (ani ne kapka!) křičí 5 hodin a pluje metr a půl. Jsem velmi ráda, že se vůně nebude prodávat v Rusku: pár psaníček s velkorysou ruskou rukou snadno pokosí okolí, i namaz se dá poslouchat jen z dálky. Neslyším ani růži, ani šafrán, ani pelargonii, ani nic zvlášť - pro mě se všechno slévá do křiklavé nekompromisní sladkosti popových vůní zaplavujících MHD a teprve v základu se do popředí dostávají příjemné pryskyřičné jedle Sparty. Celkově vyznívá Overture stejně jasně, sladce a přímočaře jako všechny dámské vůně Annick a její mužské kompozice se mi stejně líbí mnohem víc; ale jako originální pocta modernosti, povýšená do hodnosti "exkluzivní limitované edice", je to velmi mazaný trolling, už jen kvůli tomu stojí za to si ji občas vzít :)

Parfémy 121K

Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

od Voňavé čtení Voňavé čtení
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

od Xeryuz Xeryuz
Šťastné a veselé Vánoce 2023!

Šťastné a veselé Vánoce 2023!

20. narozeniny ELNINO

20. narozeniny ELNINO