Jérôme EpinetteTwisted Lily 1 product for 7.00 USD
Byredo 2 items for 165.00 - 240.00 EUR
Maxaroma 1 product for 170.00 USD
FragranceX.com 1 product for 184.88 USD
Macy's 3 items for 235.00 - 330.00 USD
Eleventh Hour podle Byredo je Woody Aromatic vůně pro ženy a muže. Eleventh Hour byl/a uveden/a v roce 2018. "Nosem" za touto vůní je Jérôme Epinette. Vrchní tóny jsou Bergamot a Timur; střední tóny jsouŠvestka, Rum, Fík a Semena mrkve ; základní tóny jsou Cedr, Kašmírové dřevo, Iso E Super, Fazole tonka, Olibanum a Labdanum.
Olya Son
Kořeněně-kořeněná vůně. Nálada parfému je podzimní. Zabalte se do kabátu, vypijte zázvorovou kávu a posypte se it))))). Švestky a fíky naložené v koření. Pepř, mrkvová semínka a koriandr, spousta koriandru. Poslední z nich není v pyramidě uveden - překvapivé. Stezka je krásná, ale je obtížné ji nosit blízko obličeje. Pokud se vám takový gastronomický směr líbí, můžete vyzkoušet další vůně Byredo podobného vyznění - "zavřené oči", "dužina", "de los santos".
Ragnar
Eleventh our se otevírá zralou švestkou zabalenou do pořádné dávky pepře a cedrového dřeva.
Otevírání trvá poměrně dlouho a pepř je velmi výrazný. Dodává pikantnost; takovou dávku kořenitosti, která se dobře snoubí s ovocnými tóny nejprve švestky a poté fíku.
Rum kompozici zvlhčuje a zjemňuje a vše nabývá podoby pepřového koláče, typického vánočního cukroví. Neobsahuje ani pepř, ani švestky, ale vůně je připomíná.
Když pak vezmu v úvahu olibanum, které o sobě začne dávat vědět asi po pěti minutách, nemohu si pomoci, ale vzpomenu si na Vánoce.
Je to hřejivá, sváteční, útulná vůně pro vánoční večery plné pití, jídla a smíchu ve společnosti blízkých.
Alespoň tak na mě tato vůně působí.
Všude kolem je cítit dřevitá vůně. Dřevěné lavice, kadidlo, vánoční cukroví a nápoje.
Skořice.
Zde je další prvek, který vnímám, ale který není uveden v pyramidě.
Bergamot v úvodu naopak naštěstí nevnímám, jinak by mi zkazil cestu. Možná by byla ideální mandarinka.
Vidím, že někteří lidé ji volí podobně jako Fille en Aiguilles, Lutensovo mistrovské dílo, které si v palácové verzi cením jako relikvii. Teď je to pro mě jedna z vůní Vánoc, a tak chápu ty, kteří ji volili podobnou.
Něco na tom skutečně je, ale tahle je sladší a slavnostnější. Lutens je koncepčnější a umělečtější, méně sladká, více vánoční stromeček.
V závěru ji vnímám jako ještě více kořeněnou, dřevitou a... sváteční. Objevuje se také tabákový akord.
Chvílemi mi připomíná Spicebomb, a tak opět souhlasím s tím, co jsem volil o podobnosti.
Skvělý objev.
Marta73
Nemůžu uvěřit některým recenzím. Kečup? Absurdní, ale pokud žijete pod kamenem a nikdy jste necítili hřebíček, pak ano, možná z toho budete mít kečup. Každopádně je to nádherná vůně, vhodná na podzim a na období kolem Vánoc. Chcete něco kořeněného, ale ne příliš ohromujícího? Jděte do toho. Vy ostatní můžete dál milovat Bal d'Afrique, která nemá žádný výkon a voní jako vaše stará teta.
RevAaron
*Fraghead vejde do luxusního obchodu a přistoupí k pultu s vůněmi*
"Hledám něco jedinečného, úplně jiného, opravdu neotřelého, co máte?"
"Mám přesně to, co potřebujete! Jak by se vám líbilo vonět jako řemeslný léčivý kečup?"
"Ne, nechci, děkuji."
*Odchází z obchodu"
Proč? Proč by si to někdo kupoval? Co to v Byredu dělají, že jen tak hodí hromadu sraček dohromady a přijde nějaký blbec v obleku: "Hele, to je něco jiného. Nazvěte to "jedenáctá hodina" a do úterý to dejte na pulty. Hlavně ať to na kůži nevydrží déle než hodinu a naúčtujte si 350 dolarů.
Zbavili se Pulp, ale tohle tu pořád je??? PROČ TO POŘÁD ZKOUŠÍM???
titti.scimè
Není příliš pálivá a je poměrně výrazně kořeněná; je intenzivní, ale trochu ostrá. Jak už bylo řečeno, hřebíček, který kupodivu není zmíněn, je mistrem této vůně, která se může líbit (ale ne zvlášť mně) milovníkům kořeněných, lehce orientálních, ale ne příliš. Mě úplně nepřesvědčila, možná se na můj vkus odklonila až příliš k mužnosti
alexigneus
Eleventh Hour se stala jednou z mých nejoblíbenějších vůní pro rok 2019. V pozdní zimě, chladném jaru, letním soumraku - vždy potěšila. Rozptyl koření na sametovém jantarovém podkladu. Rum, spousta rumu a jantarově zbarvené destiláty: whisky, brandy, likéry všeho druhu. I když k domu Byredo mám daleko - nikdy mě nic nelákalo, ale Chas mi vyhovoval. Je soudržný, zdobný - jako perský koberec. Člověk si na něj chce sáhnout. A je to originální. V počasí je taková nálada, říkám tomu "čekání na apokalypsu": když se blíží bouřka a všechno kolem ztuhne, ztichne, naplní se předtuchou. Lidé říkají "klid před bouří". Takže jedenáctá hodina je klid před bouří.
Kviky
Čtu recenze a vzpomínám si na příběh o slepcích, kteří se dotýkají slona. Někdo přičichl k flakonu a cítil podobnost s Tobaco vanilkou, někdo se seznámil jen z flíčku a dostal hvězdný balzám, někdo zřejmě po hodině zapomněl na aplikovaný parfém a zaznamenal jen koření na začátku a někdo přičichl k padělku nebo je to velmi neobvyklý vjem. Nemluvě o teplé/studené, mastné/suché pleti, různém počasí a aplikaci na oblečení. Jedenáctá hodina je chameleonská, mění se po celou dobu působení. Trvá to několik schůzek a háčkování s ní. Docela věřím, že mnoha lidem nebude vyhovovat a někoho bude dráždit koření, jiného kyselost, někomu nebude vyhovovat sladkost blížící se základu, někdo najde podobnost s hvězdou (pro mě tam není ani vzdáleně) nebo mu prostě nemusí sednout. Ale pro ty, kteří mají švestkově-dřevitě-zázvorově-fazolový tón, je to to nejlepší.
EnergeticCrab
Vskutku vánoční! Jedenáctá hodina velmi připomíná pití svařeného vína a sušeného koření pozdě večer u ohně. Je velmi zimní a vhodná do chladného počasí. Testuji ji právě teď na začátku jara a možná si budu muset vzorek schovat na několik měsíců. Na kůži mám téměř všechny uvedené tóny, spolu s hřebíčkem, skořicí a kadidlem. Po chvíli se stává jemně mátovou, nebo jak zmínila jiná recenzentka, mentolovou. Připomíná mi dávné rituály zimního slunovratu, možná skandinávské nebo ruské. Příjemné!