Allure Chanel pro ženy

Allure Chanel pro ženy

svěží

Fragrantica is an independent review platform and not endorsed, affiliated with, or authorized by Chanel. Chanel, its trademarks, bottle designs, and logos are property of Chanel, Inc. Fragrantica does not sell Chanel products or represent Chanel in any capacity.

Allure podle Chanel je Floral vůně pro ženy. Allure byl/a uveden/a v roce 1996. "Nosem" za touto vůní je Jacques Polge. Vrchní tóny jsou Citrón, Mandarinka, Broskev, Mučenka a Bergamot; střední tóny jsouZimolez, Jasmín, Magnólie, Frézie, Leknín, Pomerančový květ, Pivoňka a Květná růže ; základní tóny jsou Vanilka, Santalové dřevo, Jantar (ambra), Vetiver a Pačuli.

Disclaimer: Fragrantica is an independent platform and is not affiliated with or endorsed by Chanel. We do not control or verify the content of third-party websites, including the authenticity of products they list. Please exercise caution and independently verify all details with official sources before making a purchase.

Parfumér

Květná růže

Santalové dřevo
Vetiver

Lado4ka

To je jisté. Podzim je pro mě Chanel. Už mám připravené lahvičky.
Nedokážu tenhle fenomén vysvětlit, ale právě teď zní božsky. Coco, Coco Mademoiselle, Allure.
Je to tak zajímavé, když si člověk dostatečně hraje s nikou a v určitém bodě svého života dojde k osvědčené klasice.

zgeco

Je to neuvěřitelně elegantní vůně. Je nadčasová. Slyšela jsem, že mladší generace ( je mi 42 let) tuto vůni označují za zastaralou. Nenechte se zmást. Ano, čichové experimenty vytvářejí jedinečné vůně, které možná teď mezi mladými frčí, ale Allure edt je klasická, neškodná, krásná, okouzlující.

Podle mého názoru, pokud by měl existovat generický parfém všech dob, měl by to být právě Allure edt. To je to, co je " parfém". Všechny ženy by měly mít v dosahu nejprve Allure edt a pak si pořizovat další parfémy, jak se jí zlíbí.

Vůně se otevírá citrusově, pokračuje příjemnými bílými květy a nádechem vanilky. Citrusy odlehčují bílé květiny, zatímco vanilka dodává teplo. Jedná se o typické parfémové tóny, které jsou dokonale namíchány. Mistrovské dílo Jacquese Polgeho. Hlavní vibrací je radost, láska k životu.

Allure edt, I am in love with you.

Důrazně doporučujeme.

Lalunalynn

Půvab. Moje láska. Mé mládí. Devadesátá léta. Moje 20. léta. Večírky. Kluby. Alkohol. (Hodně!) Milostné aféry. Zlomené srdce. Allure to všechno viděl se mnou. Jeden z mému srdci nejbližších parfémů. Tolik vzpomínek. Tolik nostalgie. (Dobré i špatné) Naprosto nádherná vůně, kterou budu milovat navždy. Kdyby vůně mohla být soundtrackem vašeho života. Allure by byla ta moje. Hluboce ji miluji. ❤️

Selene

Nic už nebude jako dřív, čas se nedá zastavit, proto vám vždycky říkám, že když se vám zalíbí nějaká novinka, nekupujte si ji jen jednou, protože v průběhu let může složení zničit kouzlo, které vás uchvátilo.

Nemá to nic společného konkrétně s tímto parfémem, ale je to rada, kterou mi dala zkušenost a kterou bych vám ráda předala.

Svět parfémů je místem setkání a omylů, ztrát nebo objevů, lásek na první pohled nebo těch, které dozrály z počáteční lhostejnosti. O královnách a králích, kteří přišli o korunu, o těch, kteří se nikdy ničím nestali, o přeceňovaných či přeceňovaných vzestupech a sestupech, o velkých mýtech historie, o vzpomínkách či současných pocitech. To vše a mnohem víc může vyjít najevo při použití spreje, to je to, co nás dojímá a co nás svolává na tuto referenční stránku ve španělštině, která se v posledních letech rozrostla. Věřím také, že nastal čas podělit se s vámi jiným způsobem, a to jak zde, tak vytvořením vlastního kanálu. Sdílení je to nejdůležitější, co v tomto novém století máme.

Povídání o Chanel Allure mě inspirovalo k napsání tohoto úvodu, a to o všem...

Na konci 90. let jsem byla malá holka, která se přehrabovala v parfémech své tety. Milovala jsem ty flakony, barvy, vůně, od té doby jsem se moc nezměnila, vlastně mnoho z těch parfémů jsem si v průběhu let pořídila pro sebe a stále mají místo v mém srdci.

S Chanel Allure se mi stalo něco velmi zvláštního, na konci 00. let vyšla verze sensuelle (což by bylo jako intenzivní "převedení do současného jazyka") a já si ji bez váhání běžela koupit, matně jsem si vzpomněla na předchozí verzi, kterou jsem viděla u tety v budoáru a která byla nádherná (když jsme malé, většinou parfémy odkrýváme a pořád čicháme k víčku). A i když mě Allure Sensuelle zpočátku zaujala, byla na můj vkus až příliš ostrá, měla v sobě všechnu tu narkotickou, odvážnou, luxusní atmosféru, kterou obvykle zbožňuji, ale v tomto případě mě nakonec zahltila. Kapitola s Allure se uzavřela, když jsem ji prodala.

Ale v parfumerii se nic neříká, a když jsem mluvila o setkáních a nedorozuměních, loni jsem při procházení galerie narazila na prodejní parfém, kde na mě zírala Allure, ale nebyla to verze Sensuelle, nýbrž ta, o které si myslím, že patřila mé tetě. Přišlo mi velmi zvláštní, že tam pořád je. Přišlo mi velmi zvláštní, že se ten parfém ještě vyrábí, ale ze starých časů jsem si ho nanesla na zápěstí. Jaké překvapení...

Vrchní tón s italským citronem, bergamotem, zimolezem a jasmínem, který mi připomínal Cristalle, ale jen na prvních pár vteřin. Nechci je srovnávat, protože jsou to dvě různé vůně, ale zjevně se otevírají velmi podobnými akordy, nemusíte mě chytat za slovo, už jen při pohledu na společné tóny je to jasné. V tu chvíli jsem si představila, že byla přeformulována, aby vypadala svěžeji (nepamatuji si, že by verze, se kterou jsem přišla do styku, byla taková, i když v něčem jiném bylo hodně souvislostí). Později mi došlo, že jsem nikdy nezkoušela edt (ani jsem nevěděla, že existuje) a že verze mé tety byla Allure Edp.

Když se vrátím k závěru Allure Edt, po prvních vteřinách se projeví její výrazná odlišnost od cristalle tím, že se dotkne akordů vanilky, mandarinky, skořice, které se více zvýrazní. Sladkost citrusových plodů je umocněna mučenkou. Vůně nabývá na síle, když se z jejího nitra mezi květiny a ovoce dokonale vkomponuje velmi jemný, delikátní aromatický vetiver, který jí dodává charakter opulentní vůně. Pačuli dodává větší identitu, ale nesměle, aniž by chtělo přehlušit ostatní tóny. Právě v tomto okamžiku se svěžest naší vůně přiklání k intenzivnější vůni a ponechává pomyslný prostor pro vytvoření Edp. Ten by umocnil vanilku, broskev a dřeva a vytvořil by podobnou, ale mnohem hutnější vůni. Podle mého vnímání je rovnováha mezi citrusově-květinovým/bílým-polodřevitým, kterou mi edt poskytuje, nesrovnatelná.

Jak krásné je najít edt Allure po tolika příchodech a odchodech.

Villisanova

Dokud budou praskat balónky a zakazovat negativní recenze vůní, budou i nadále existovat neúspěšné nákupy naslepo založené na nadšené úctě.
A to jsem neřekla, že tenhle parfém je odporný, že jeho majitelé nemají vkus...
Pouze jsem ho srovnávala s klonem od Avonu LBD a upřesnila, že květinová klasika Chanel není moje parketa.
Svým pozitivním výběrem děláte medvědí službu běžným spotřebitelům, kteří sem chodí pro celé spektrum recenzí. Pár nelichotivých recenzí dům Chanel neochudí. Ale jejich absence může slušně vyprázdnit peněženky těch, kteří rádi nakupují naslepo.
P.S. Nakupování naslepo je vždycky riziko. A nejčastěji hřeší perfomaniaci, jejichž poličky praskají flakony. Nejkajfovější část tohoto dobrodružství - číst pocity ostatních nosů a hledat členy fóra s podobným vkusem. Neochuzujte své kolegy o takové příležitosti.

Elsee

Objevil jsem to v roce 1996. Líbí se mi to.
V roce 2017 se stala mým svatebním parfémem. Miluji ji.
V roce 2020 se sama vyřazuje. Stále ji miluji.

Dámy, pokud jste parfémové závislačky jako já, využijte tento čas, když jste doma (během této pandemie), a znovu objevte ty lahvičky, na které jste se léta nepodívaly.

Najdete mnoho dávno ztracených přátel.

Zůstaňte v pořádku.

Khasia

Allure je svědkem doby, kdy Chanel koncipoval vůně, které byly reprezentativní pro určitý okamžik nebo pocit. A pro mě tato vůně vždy inspirovala a ztělesňovala pojem ženskosti. Ne lolitky, ne předmětu, ale ženy. Óda na třídu.
Květiny a vanilka s pouhým nádechem citrusů v úvodu. Sladká vůně, hodně, ale ne na způsob jídla. Nezaměnitelná vůně, v níž si zimolez nehraje na ostýchavého, naopak, je slyšet a hlásí se. Pak se roztočí smršť květin, v níž vnímáme jasmín z Grasse, trochu šťavnatého ovoce, broskev, špetku santalového dřeva a lehký závan talku na závěr.
Vše se spojí a zkondenzuje v té kapce parfému, která se rozprostře na kůži a z níž se uvolní vůně a s ní i svět tohoto výtvoru, který vás provází po celý den.
Vím, že byla určena pro Chanel No 5, ale Allure jsem si vždy spojovala s tváří a elegancí Carole Bouquet. Krásná, nadčasová, neochvějná, stejně jako parfém. Kdyby použili ji a její osobnost namísto několika reklam, které zkreslovaly dojem, který vůně ve své podstatě vyvolávala, Allure by byl více umocněn a zbaven klišé "přitažlivého/mužného" parfému, které mu Chanel chtěl původně přisoudit.
Ale ať už to řeknete jakkoli, Allure zůstává mistrovským dílem.

Clarida

Allure je krásný parfém, jeden z mých nejoblíbenějších.
Před lety jsem ho dlouho nosila, pak jsem ho odložila, protože, jak se mi často stává, už jsem ho nedokázala vnímat.
Teď jsem ji začala nosit znovu, je opravdu nádherná.
Skvělá květinová, v úvodu jiskřivá svými citrusovými tóny, v základu hřejivá, mastková a vanilková.
Připadá mi nesmírně elegantní a velmi ženská, exploze květin na smyslném, zahalujícím základu.
Dávám přednost EDT před EDP (i když jsou si velmi podobné), protože je svěžejší a méně ovocná/sladká.
Výdrž je vynikající, doporučuji také tělové mléko - úžasné! - a mlhu na vlasy.
Pokud hledáte ženskou a elegantní vůni, vytrvalou, ale ne vtíravou, paspartu pro každou příležitost, Allure a Coco Mademoiselle - ve verzi EDT - jsou to, co hledáte.

Dario40

Je to skvělý parfém, záruka, absolutní vytrvalost.
Vanilka je jen příjemným rámcem, skutečnými protagonisty jsou samozřejmě bílé květy.
Zimolez, poněkud neobvyklá nóta, je podle mě skutečným středobodem vůně, téměř absolutním protagonistou.
Podle mého názoru však Allure nepatří do kategorie mladistvých, bezstarostných vůní.
I když je na vysoké úrovni, viděla bych ji vhodnější na dámě, která třeba zastává vytouženou a důležitou roli. To však nic neubírá na tom, že každá pleť je potenciální výjimkou... a tento parfém je naprosto zázračný!

Dan

Vůně mé matky.
Poprvé jsem ji slyšel jako malý chlapec ve věku 7-8 let. Pravá, francouzská, dovezená z ciziny, nenechávala můj nos v klidu každé ráno, když jsem v polospánku procházel kolem ložnice rodičů. Často jsem lahvičku opatrně držel v rukou s myšlenkami - co znamená to slovo "Allure". Pro mě to byla velmi příjemná, jemná, lahodná, nejen sladká vůně. Pro dítě prostě nemohla být jiná. Je to ironie, ale uplynulo už 15 let a vzpomínka na tuto vůni mi byla stále někde nablízku. Když jsem právě začala vydělávat vlastní peníze, napadlo mě nějak poděkovat mamince za všechno, co pro mě udělala, a Allure byl ideální dárek.

Ro Virtual

EDP jsem nosila často a když jsem se loni dozvěděla o EDT, šílela jsem, že ji opravdu chci, ale protože se všechny EDT na mé pleti promítají, usazují a vyzařují mnohem víc než EDP, nakonec mám vždycky obě (protože je opravdu miluju).
Allure EDT je na mé kůži velmi citrusová, ale závěr, když zaschne, je teplý a máslový, takže... nakonec je totožná s EDP, jen s tím rozdílem, že EDT vydechuje a zůstává déle.
(No nechápu, že?! Lol)
EDP začíná krémově, s vanilkou a šťavnatými broskvemi. Jen se neprojevuje a nevydechuje tolik jako EDT.

Obě jsou velmi elegantní.
V mém případě dávám vždy přednost EDT tohoto domu, ale miluji je všechny.

AnneRastrero

Tolik mi toho o Allure říkali, že se mi bude líbit, protože je mladistvější a tak dále...

Přiznám se, že jsem toužila mít Chanel, který bych mohla nazývat SVÝM vlastním! Jakmile dorazila, zvedl se mi žaludek, byla jsem nedočkavá, se vším očekáváním na světě, že se mi bude líbit, a k mému smutku... výstup byl napjatý!!! Typický Chanel. Něco, co nesnáším.
Nejsem tak dobrá v popisování tónů jako spousta lidí tady, ale... typické Chanel tóny, ty babičkovské tóny, ve mně vyvolávají PANIKU.

Chtěla jsem si ji sundat z ruky, ale tahle edt se mi lepí na kůži víc než cokoliv jiného. Nešlo to dolů. Tak jsem to nechala být... bohužel jsem kamarádkám řekla, že to nefunguje, že je to všechno stejné....

Uběhlo asi 30 metrů a dobrá vůně byla na světě!
Příjemná, jemná vůně, již neurážející. Byl to on, kdo se mi představil. Šáňo, které jsem mohl nazývat svým vlastním!

Můj půvab! Miluji tě!
Teď chci EDP :)

Morální ponaučení z mexické telenovely: Pro ty z vás, kteří si stejně jako já nedokážete House užít, dejte mu jednu, dvě, tři, čtyři, pět šancí!

Jsem zamilovaná!

Bez dalších okolků.

Sully2014

Allure je pro mě malý klenot.
Když ji použiji, říká: tady jsem a tady zůstanu, ale neobtěžuje mě.
Žiji v Karibiku a tady máme jen dvě roční období, období autobusů a léto; a na své pleti ho cítím, aniž by mě zahlcoval, trvá jeho přítomnost na mé pleti.
Miluji jasmín, frézii, mučenku. Je to exploze vůní s velkou dávkou osobitosti a především s elegancí a půvabem, které charakterizují Chanel.
Řeknu vám, že jsem se chystala říct NE, protože když se chystám koupit novou vůni, hodně se dívám na recenze, které se tu o parfémech píší; ale něco mi říkalo, abych si ji koupila, protože by se vám mohla líbit.
Doporučuji ji ženám nad 30 let, protože je osobitá.

catalinachic

Allure jsem poznal v roce 1999, koupil jsem si ho v zimě, abych mohl jet na výlet do Mar del Plata. Byla to moje první cesta letadlem a s láskou. I když ta láska už není mezi námi, Allure se mnou zůstala až do roku 2013, vždy mám lahvičku s touto luxusní toaletní vodou. Je to orientální vanilka, jedna z nejlepších vůní, jaké jsem kdy cítila, a proto je stále se mnou. Používám ji v chladném ročním období nebo v prvních jarních dnech. Tato vůně má tu zvláštnost, že je navržena ve fasetové struktuře, která nahrazuje tradiční koncept čichové pyramidy, takže v závislosti na pokožce nositele je nejprve cítit úvodní faseta a pak následuje sled faset. pořadí, v jakém se fasety objevují, se může měnit podle ročního období, ale cítím se v ní dobře jak v zimě, tak v létě. Je to jedna z mých nejoblíbenějších vůní, cítím se v ní velmi sebevědomě. je super ženská a rozhodně patří do mé top desítky!

Naty_sinfoniaagridoce

Tato je mnohem zajímavější než verze EDP, sladší, více se promítá a já se chystám udělat srovnání, které se mnohým nemusí líbit...
Allure EDP vnímám jako seriózní ženu, Němku, která je velmi uzavřená ve svém světě, soustředěná na práci a která nemá čas na "milostná dobrodružství", zatímco Allure EDT je rebelující, temperamentní mladší sestra, za kterou se stydí, nebo jí závidí?
V téhle vidím vtipálka, jak říkal velký nos v recenzi EDP... tahle stojí za to!