Chloe Unisex Atelier Des Fleurs Papy... (79.99 USD)
Jomashop.com 2 items for 79.99 - 144.99 USD
FragranceNet.com 3 items for 144.89 - 193.89 USD
Hodnocení parfému 3.74 z 5 s 89 hlasy
Papyrus podle Chloé je Woody Aromatic vůně pro ženy a muže. Papyrus byl/a uveden/a v roce 2020. "Nosem" za touto vůní je Alexis Dadier.

LISSILY
Koupila jsem si ho v Duty Free a vybírala mezi jasmínovým a papyrovým. Volba padla na papyrus, velmi mnohotvárný otevřený v tu chvíli, byl teplý nebo studený (nanesený na svetru), ale na kůži otevření je jasně chladnější.
Vznikla následující asociace: Horké vyprahlé léto, nad hlavou cvrlikají luční koníci, létají vosy a včely, horko až na omdlení, a pak narazíte nosem na obrovskou hromadu posečené polní trávy, kde část už uschla a změnila se v seno, a část je zvadlá, snad v procesu kvašení, vdechnete tu plnotučnou vůni a z té pestrosti pachů se vám zatočí hlava! Velmi krásné! Vrátí vás do dětství, ale zároveň je samotná vůně velmi rafinovaná a ušlechtilá. Myslím, že je v ní cosi aristokratického. Není na mně bohužel příliš vytrvalá, ale nestěžuji si))))). Na poličce mám Luxembourg 12 Parfumeurs, takže jsou na můj nos podobné, ale Papyrus je sušší, skromnější a trochu sladší než Luxembourg. Při vší rozmanitosti mé sbírky parfémů moje ruka sáhne po Papyrusu.

Isabelle
Začíná přesně tak, jak jsem očekávala, tedy lehce nakyslou zelenou (řekla jsem lehce), s tlumeným tónem sušených listů typických pro papyrus, takže jsem si říkala, že 1) bude v horku ideální a 2) protože jsme byli pryč, nevydrží celý večer.
No, vydrželo!
V jednu chvíli dojde k přechodu, přejdeme k lehké, lehce peprné dřevité nótě a po 30 minutách se ocitneme u opravdu krásného, lehce suchého santalového základu. Velmi stručná pyramida Fragantica nás k tomu nevedla, ale je to milé překvapení!