François DemachyHodnocení parfému 4.25 z 5 s 3,029 hlasy
Fève Délicieuse podle Dior je Orientální Vanilla vůně pro ženy a muže. Fève Délicieuse byl/a uveden/a v roce 2015. "Nosem" za touto vůní je François Demachy. Vrchní tóny jsou Levandule, Máta a Bergamot; střední tóny jsouKyselá třešeň, Frézie a Jasmín ; základní tóny jsou Fazole tonka, Vanilka, Kakaový lusk, Karamel, Pralinka, Mléko, Benzoin, Santalové dřevo, Kůže a Cedr.
violet666
Podzim.
Jeho čas, barva připomíná nadcházející roční období.
Nikdy nejsem připravená na to, že věci skončí, až na jednu.
Každopádně s takovým parfémem můžete čelit i konci léta.
Ano, dá se mu čelit lépe.
Je aromatický v úvodu a hřejivý, intenzivní, zářivý v závěru, s bláznivou siláží.
Pulzující a stratosférická.
Když ji nosím, mám chuť vyrazit ven a sejít se s někým někde v ústraní.
Ztracená v barvách přítomnosti.
Se suchým listím, které začíná opadávat z větví.
A sluncem, které slábne a vypadá vyčerpaně.
Jako bojovník po bitvě.
A zatímco umírá.
Já kurva žiju.
Lenny Kravitz - The Chamber

MarianoS
Pěkné, takhle jsem to nečekal! Levandulová máta a bergamot? Upřímně jsem je vůbec necítila, ale je cítit jen tonka fazole, hodně vanilka a mooooc kakaa, karamel přijde až na konci a je výjimečný. Sladká a velmi, velmi hřejivá, jeden z těch parfémů, které si dáte, když se chcete cítit v teple, když venku mrzne. Pěkná a dobře udělaná, koupila bych si ji znovu!
HLASUJTE 8/10
Vicki_Galen
studená dochuť (zřejmě ten chlad z máty je to, co mi dává tušit кокос🤷🏼♀️ na kakaovém prášku). vůbec nejde o popíjení. je to přetrvávající, hutná erotika ve světě gurmánů. stopa je luxus na pokraji zkázy. dostává se mi komplimentů.
Dove01
Tak jsem si naslepo koupil.....znovu! Tentokrát to byl hit! Ach, Bože nahoře - tahle unisex vůně je gurmánské NEBE! Krátce drsný začátek mandlí se rychle rozehřeje do nádherné směsi Tonky (ach tak jemné),Vanilky, Karamelu a snad Kokosu? Ale Tonka je tak krásná. Tohle voní draze a je to božské. Pokud máte rádi gurmánské vůně, pak mi v tomto případě věřte. Flakonek je taky krásný. Chápu tu vánoční atmosféru, kterou z toho někteří lidé mají - je tam i nějaká skořice nebo hřebíček. Myslím, že tahle vůně by si opravdu přišla na své během podzimu a zimy, ale já ji miluju natolik, že ji budu nosit po celý rok. Teď, když jsme v karanténě, rozšiřuji svůj rozrůstající se parfémový šatník. Pomáhá mi uniknout z těchto čtyř stěn do neznámých krajin a dopřává mi každý den trochu luxusu. Buďte všichni v bezpečí. Ucítíte vůni na druhé straně! :)
Redwolf
Slyšela jsem o této vůni zázraky, ale zázraky a jako gurmánka jsem si myslela, že najdu něco úplně nového.
No ne pánové, totální zklamání....
Vůně voní velmi dobře a má velmi dobrou projekci a trvání, jedna z nejlepších, které jsem viděla.
Teď je to originální?........no, vůbec ne.
Má velmi rozpoznatelnou vůni, ta čokoládová pralinka, ta tonka fazole a vanilka?
Parfém voní dobře a ten tón fazole tonka je velmi příjemný a převládající, ale v tomto roce vydali tolik podobných věcí a na trhu už byly parfémy, které byly více či méně podobné s tou extrémní sladkostí chtějí vonět jako dezert..... no se....
Z privátní řady Dioru, která má několik skutečných skvostů, se mi líbila nejméně, tato je pro mě bezesporu nejméně originální.
Teď už ano, pokud chcete neustále cítit tonkové boby se supersladkou vanilkou a budíček a brutální trvání a nevadí vám zaplatit její cenu, může se vám líbit.
Podle mého názoru je to ale vlezle sladká vůně a nejméně zajímavá z celé privátní řady.
Měla by se používat s velkou mírou, protože má jadernou sílu.
naht
To je parfém, o kterém jsem si myslela, že není nic moc. Pořídila jsem si jeho karafu v domnění, že není možné, aby se mi nelíbil (tonka, karamel, třešeň, benzoin). A ne že by se mi nelíbil, ale znáte to, když parfém prostě nezaujme? Kdybych udělala slepý test, nikdy bych nepoznala, že je z kolekce prive. Slyšela jsem srovnání s neuvěřitelnou Tonka Imperiale, ale upřímně nevidím žádnou podobnost kromě toho, že jsou obě sladké. TI je mnohem voňavější.
Tóny jsou velmi dobře namíchané a tak dále, je vidět, že je dobře udělaná, ale samotná vůně mi přišla obyčejná sladká, zapomenutelná. Je na ní lehký nádech make-upu/prachu, který se mi líbil nejvíc, ale ne natolik, abych si karafu nechala u sebe. Vlastně mi přišla jako velmi lehký parfém, dokonce bych řekla, že trochu stydlivý, jako ty parfémy určené k vrstvení.
Zkrátka: poměrně nevýrazný výtvor.
P.S.: Můj dekantér pocházel z první verze.
Azumi79
Fève Délicieuse, ty jsi ale krasavice!
Nejkrásnější niková verze nového parfému pro panenky, jakou jsem kdy cítila!
Už jeho začátek je nádherný, s velmi slabou levandulí s lehkým dotekem máty... ale tato fáze trvá jen asi 3 minuty.
S každou další minutou nošení je sladší a sladší... ale není to sladkost vtíravá, nýbrž zahalující a uklidňující sladkost, díky níž se cítíte úžasně dobře.
Všimla jsem si karamelu podobného karamelu smíchaného s jednou z nejlepších tonkových bobů, jaké jsem kdy v parfému cítila, a pralinky, která jí dodává velmi příjemný čokoládový nádech, vanilka v této vůni je jedna z nejhezčích a nejkvalitnějších, jaké jsem za dlouhou dobu cítila.
Ve svém sušení má několik dřevitých tónů ponořených do sklenice mléka...... jedlé.... jindy sladký likér... ale rozhodně je to vůně, která vás nenechá projít bez povšimnutí, je nádherná. Jsem ráda, že ji mám.
nx
Dobře, abych uvedla tuto recenzi do kontextu, jsem vedoucí lékárny a v podstatě pracuji za minimální mzdu a dávám přednost nošení dražších mainstreamových vůní (řada Dior Homme, Guerlain, Mugler atd.), protože si je mohu dovolit jako luxus.
Každopádně dnes jsem byl v melbournském CBD na lehkém nákupu oblečení a začalo naprosto ÚŽASNĚ pršet. Jako by se nebeská stavidla otevřela do malého cyklonu (ne tak docela, ale chápete). Takže jsem příhodně uvízla před butikem Dior, který prodává dámské doplňky, jako jsou kabelky a peněženky atd., a rozhodla jsem se jít dovnitř a přečkat déšť. Spatřila jsem tuhle krásku spolu s dalšími vůněmi z této řady. Vidím cenu a říkám si, hm, to je tak čtrnáct let přesčasů, ale stejně si k ní přivoním.
Každopádně teď jsem doma, vedle sebe mám 250ml lahvičku a jsem naprosto paralyzovaná dluhem, ale BOŽE, tohle je dobré.
Nedokážu vám říct, co to dělá s mými smysly, ale jedno vám řeknu. Nejlepší 450 AUD, které jsem kdy utratil.
Samotná vůně je překvapivě mužná - ještě nikdy jsem necítila gurmánskou vůni, která by byla tak nesladce dívčí. Je opulentní a bohatá a mléčná a chlastová a prostě krásná. Jednou jsem si ji nastříkala na ruku, abych ji vyzkoušela na kůži, když jsem přišla domů, a to jedno nastříkání stačilo, aby se prostor pár dobrých metrů kolem mě naplnil touto lahodnou aurou. Tohle je rozhodně vůně pro zvláštní události - nemluvím o "nočním rande" nebo "večeři s příbuznými", mluvím o setkání se zatracenou královnou nebo svatbě s Hughem Jackmanem nebo tak něco. DAMN.
Nejsem věřící, ale jsem připravená jít do kostela poděkovat bohu za to, že ji nechal nalít, když se tak stalo, protože jinak bych šla rovnou kolem. Vážně dobrá věc. Chápu, že to nemusí být pro každého, ale jsem moc ráda, že moje chemie funguje.
Teď mě prosím omluvte, když si půjdu vzít půjčku na bydlení, abych si pořídila nějaké záložní lahve, protože bez tohohle nechci být.
Roberto atk
Právě jsem obdržela karafu.
Děkuji Pepe Villalobosovi a musím říct, že jsem ji dala mamince jako dárek, protože mi vůně připadá příliš ženská.
Nejdřív voní jako lék v sirupu, trochu divně, pak ustoupí jemné směsi mléka, vanilky, jako dezert. Ale velmi zatížená na ženskou stránku.
Giseleuchoa
Další mistrovské dílo značky Dior. Tento byl vytvořen pro ty, kterým se líbí atmosféra Gourmand, ale chtějí se oprostit od jednotvárnosti současných novinek a hledají něco sofistikovanějšího. Kdybyste udělali slepý test a zeptali se, kterému maison patří, zaručuji vám, že někteří by řekli Guerlain. Má stejný útočný akord, kterým je Guerlain tak dobře známý. Vychází trochu robustnější a pryskyřičnější s benzoinem, ale nabitá jedlou sladkostí. Karamel, pralinka, vanilka a kakao vás vezmou na exkurzi do znamenité pařížské cukrárny, ale žádná dětinskost, sladkosti jsou tu luxusně vyrobené. Když přechází do sušení, je přítomna trocha kůže, ale nic, co by připomínalo kavalérii nebo koželužství, je tu jen proto, aby vůni dodala hloubku. Květiny rychle přešly a zanechaly vzkaz, že nemohou zůstat. Je velmi výrazná, dlouho vydrží a hodí se na večerní akce, do mírného i chladného počasí. Skvěle se hodí na večeře a pompézní večírky. Všem, kdo mají rádi sladké, pryskyřičné orientální parfémy, doporučuji ji vyzkoušet. Škoda, že je tak těžko k sehnání.
TatiORodrigues
Fève Délicieuse
Je to obklopující, svůdný, hřejivý a elegantní parfém. Jeho kvalita je snadno vnímatelná. Gurmánské parfémy jsou velmi módní, ale Fève Délicieuse, přestože je gurmánská, nepředstavuje pro nás afektovaný a/nebo dětinský dezert. Je to parfém pro dospělé, smyslný, útulný, jemný a provokativní. Upřímně řečeno, je těžké ji na někom cítit a nezaujmout ho. Pro mě je to perská kočka - sametová, teskná, měkká, vrnící, výmluvná, elegantní...
V žádném případě podle mého názoru není Fève "osudový" parfém, ale je to parfém, který vás podněcuje. Myslím, že pokud ji hodláte použít k dobývání (například na prvním rande), vyvolá představu někoho, kdo je smyslný, ale zároveň zdrženlivý. Nemyslím si, že je to pudový, divoký parfém. Je to parfém lidí, kteří o věcech přemýšlejí a přemýšlejí, jak je nejlépe udělat! Hummmm... Také bych řekla, že je to parfém, který má v sobě romantiku, ale v žádném případě to není romantika mimikry!
Fève Délicieuse začíná tím, že vám řekne, o čem je. Brzy se objeví fazole fava, velmi přirozená, ale není sama. Cítím cosi lehce alkoholického a pudrového. Je to parfém plný textur. Představte si úžasně pojatou sladkost, kde její sladkost, velmi vyvážená, přichází s různými druhy textur, které se střídají. Když ji vezmete do úst, vyvolá ve vás různé pocity: něco, co se smetanově drolí, něco, co se jemně drolí, něco, co má lehkou, tajemnou hořkost, něco jemného, pudrového a sladkého, co skončí na vašem rtu a vy si to musíte setřít jazykem. Ano... je to rozhodně smyslný parfém! Věřte mi, sbíhají se vám po něm sliny!
Je zajímavé, že kdykoli si vezmu Fève, mám pocit dětského parfému. Vím, že je to rozporuplné, ale pudrový aspekt mi připomíná teplý mastek. Zní to jako dětský parfém? Ne, nebojte se. Ty z vás, kteří se v parfémech trochu vyznají, vyzývám, aby si vzpomněli na mastek Shalimar od Guerlainu, ovšem bez civetu. Nejsou to stejné parfémy, ale mají něco společného. Má nádech lehce křupavých mandlí, karamelu a polosladkého čokoládového prášku. Tato mandlově-karamelově-prášková čokoláda je vynikající. Občas, velmi jemně, cítím něco, co připomíná seno, ale velmi vzdálené. Dovedu si představit lesy, ale jsou pro mě příliš stylizované, jsou úplně v pozadí. Možná na mužské kůži by byly znatelnější.
Přestože je to orientální vůně, není to těžký parfém, právě naopak, je to zaoblený parfém, nic není mimo. Další zajímavou vlastností je, že mám pocit, že se nade mnou vznáší jako sladká, teplá mlha, nesmírně útulná. Nepřipadá mi ani těžká na nošení, protože to není nijak impozantní parfém. Má tělo a stálost, ale příliš se nerozpíná. Pozoruhodná svou elegancí. Je to elegantní parfém!
Není do horkého počasí, ale myslím, že na jaře by se nosit dala. Myslím, že mírné počasí je její velká chvíle. Působí velmi dobře; tři stříknutí a jste navoněná. Pokud chcete něco dramatičtějšího, jděte do toho, ale nepřehánějte to, mohlo by to škodit vám i vašemu okolí.
Stojí za to ji alespoň vyzkoušet! ;)
noseyboysniffy
S vůní Tobacco Vanile od Toma Forda nemá absolutně žádnou spojitost, nevím, proč ji lidé přirovnávají k televizi, jsem moc ráda, že nevoní jako televize. TV je drsný pytel skořice a koření vařící se v tmavém tabákovém guláši s vanilkou a Fève Délicieuse je ve skutečnosti NOSNÁ, světlá, květinová, polosladká, vzdušná a lahodně dokonalá gurmánka.
lohengrin
Jaká to úctyhodná vůně! Ano, je gurmánská, ale tak nevtíravá, hutná, pevně znějící a zároveň nepřekračující hranici rozumnosti, že by člověk nejraději parfumérovi zatleskal vestoje. Frans Demachy opět prokázal svůj vkus a smysl pro míru - stejně jako v Bois D'argent kosatcová nóta neproměnila kompozici v banální ruměnec, tak ani zde všechny zdánlivě apriorně cloying složky nepřipomínají slovo "diabetes". Navíc se synergicky propojují a dávají neobvyklé kombinace, například jsem zaslechl tón zralého fíku. Absolutní unisex. Demachy experimentuje s tradičně mužskými hlubokými dřevitými akordy a tradičně ženskými karamelovými a vanilkovými a vytváří kombinace, které nejsou zavrženíhodné pro obě pohlaví. Vzhledem k příkladné výdrži a krásné hře Fève Délicieuse na kůži si myslím, že se po ní na podzim-zimu oprávněně poohlédne mnoho znalců. Hodnocení.
hab
V Articolli už stojí. Mimochodem, neposlouchejte z papíru, sedí na něm velmi ploše a vůbec nedává stíny. Kromě testu na pleti jsem si s sebou vzala i blotter, rozdíl je markantní.
U výběrové řady mi nápad s gurmánskou vůní přijde jako logický vývoj. Čím víc je móda na koni, tím víc cukru potřebuje každý ke štěstí))). Ale není to tak jednoduché. Nenazývala bych ji gurmánskou vůní ve smyslu akceptovaném například v luxusu. Ano, má všechno deklarované - pralinku, vanilku, karamel, kakao. Pyramida nelže. Jsou však spíše čárkovitě zabaleny do kompaktní kompozice, která zřejmě nezvedne hladinu cukru v krvi. Dokonce je těžké říct, co je sólo. Na mně je to karamel a kakao, jenže nejsou dostatečně sladké. Vše je velmi dávkované, a to i s hořkostí. Dlouho jsem si říkala, kdo dává takový odstín, zřejmě vanilka. Na začátku se mi zdá, že je chuť přepálená. Jako by byla spálená, ale pak se zklidní a klesne k rovnoměrnému zvuku. Ale vůbec ne monotónní. Například vanilka v určitou chvíli dává zvuk podobný směru Tobaco-Vanilla, skoro se objeví i třešeň. Pak se ale zase vytratí. A občas do toho vklouznou alkoholové tóny, nevím, kdo to dělá.
Fève Délicieuse sedí poměrně blízko kůži, moc se neokouká, je to docela korektní. Sladká, bohatá, ale ne vlezlá nebo dusivá, zvlášť když přežijete začátek. Pravděpodobně ji zachraňují dřevité tóny ve složení, které vůni zatěžují. Celkově se mi líbila, není to špatná práce, zvukově se hodí do řady. Ale žádné nadšení, pro sebe si ji asi taky nevezmu. Nic nového jsem neslyšela. Kupodivu žádná rekordní výdrž, 7-8 hodin a už celkem klidně sedí základ.
Mimochodem, UPD Luca Turin mu v čerstvé recenzi nových vůní vyčinil. Řekl, že tentokrát Demachy nedokázal vylepšit běžnou na trhu strukturu. Vše nejzajímavější v první hodině, a pak obvyklé nudné variace vanilky. Podle Turinova názoru jde o laciné (strukturálně) luxusní vůně v drahých materiálech, které nešetří.