Fabrice PellegrinHodnocení parfému 4.13 z 5 s 1,773 hlasy
Armani Prive Vert Malachite podle Giorgio Armani je Woody Aromatic vůně pro ženy a muže. Armani Prive Vert Malachite byl/a uveden/a v roce 2016. "Nosem" za touto vůní je Fabrice Pellegrin. Vrchní tóny jsou Hořký pomeranč a Petitgrain; střední tóny jsouJasmín Sambac, Ylang-Ylang a Růžový pepř ; základní tóny jsou Lilie, Vanilka a Benzoin.
Kirsty_janet
To jsou věci, které si představím, když ucítím tuto vůni:
Nevěsta čeká u oltáře na svého ženicha, v rukou svírá kytici bílých lilií. Její snoubenec zemřel cestou na svatbu.
Žena otráví svého muže mlékem s příměsí bílého oleandru.
Scéna z filmu Poslední císař; císařova žena pojídá bílé květy plnými hrstmi.
Tohle voní po ženě, která vás už nemiluje. Dlouhověkost a projekce jsou na mě bestiální. Tohle je možná můj nejoblíbenější parfém všech dob, chtěla bych se v něm nechat pohřbít.
WhiteFlowerPrincess
Tento parfém jsem vždycky měla pod pokličkou, když jsem si přivoněla k různým parfémům z řady Prive od Giorgia Armaniho, nikdy mě žádný z nich příliš nenadchl a podle názvu "Vert Malachite" jsem si myslela, že to bude zelený, a ne bílý květinový parfém. Jak moc jsem se mýlila!
Tento parfém se sice otevírá lehkým nádechem hořkého pomeranče a petitgrainu, aby rozbil sladkost, ale pak přichází velmi sladký a indolický jasmín a náznak ylang ylang v tónech srdce, což mi dává téměř bublinkovou vůni tuberózy. Cítím také nádech růžového pepře, který dodává vůni pikantnost. Nakonec cítím v základu vanilku.
Tento parfém mi připadá velmi sladký a nevinně vonící a dovedu si představit, že by se líbil ženě kolem 20 let. Je sladká bílým květinovým způsobem, ale ne gurmánským. Dokážu si představit, že bych ji nosila buď večer, nebo ve dne a buď na jaře, nebo na podzim, ale ne v létě, protože by byla cítit až příliš sladce a lepkavě.
Tento parfém mi na kůži vydržel asi něco přes 8 hodin a vyzařoval z mé kůže také poměrně daleko. Výdrž této vůně na mě udělala velký dojem, zejména s ohledem na to, že se jedná o bílý květinový parfém.
Tento parfém je nebe v lahvičce a vřele ho doporučuji všem milovnicím bílých květin!
himeboshi
voní jako kombinace zelené a žluté barvy. nevím, jak to popsat. když jsem k ní přivoněla, zavřely se mi oči a v hlavě jsem měla představy jako krysa v Ratatouille, když jí jahody a sýr. hedvábně žlutá a zelená světla tančila. kdyby léto a jaro byli lidé a museli používat stejný parfém, tohle by pro ně bylo ideální.
Yulia28
Pokud je to Rusko očima cizince, je to Rusko mystické a luboké. Neprostupné houští, soumrak, hustá bělavá mlha v bažině, datel klepe, sova houká a za plotem s lidskými lebkami je dům čarodějnice Baby Jagy. Na první pohled nahání hrůzu - ostrý hákovitý nos, v hadrech, ale pak je vidět, že je mladá, krásná, zelené oči. Vábení ztracených cestovatelů)))))))
Apd. Vytrvalost je prostě úžasná. Týden cítí věc s jedním pišišvorem. A vůbec se nevytrácí, jen trochu měkčeji zní.
Shakespeare
Vůně bílých sladkých květů. Jasmín je velmi silný, vše vyplňuje postupně, postupně odvádí do pozadí pomeranč a pepř a kombinace lilie, ylang-ylang a vanilky (jak se mi zdálo) dává jasně najevo asociaci s gardénií. A její základ se stává podobným základu Panouge Isabey. Něco stejně sladkého a květinového. To není mínus, protože základ Isabey je krásný a ženský, ale kamínek ve směru opakování :).
Nic fougere, nic zeleného. Lahvička je krásná, masivní, chladná, jako když držíte opravdu malachitový kámen. Ale vůni to ani trochu nevystihuje. Je to zavádějící, měli jste si opravdu nalít fougére s nějakou bylinkou, třeba fialkovým listem nebo levandulí, kapradím nebo cedrem. A podle mě je dřevitý fougère téměř vždy mužská vůně. Tato je jemná, ženská, sofistikovaná, zejména na začátku. A patří ke květinovým vůním.
Každopádně verdikt. Líbila se mi. Ženská, květinová, vytrvalá. Ale! Podle mého názoru je cena na Vert Malachite trochu moc vysoká.
Bremani
Lákal mě na láhev. V poslední době si stále častěji všímám, že design flakonu parfému je pro mě určitým poselstvím, abych si vůni koupila bez zkoušení. Zde je právě přesný zásah mého vizuálního vjemu s čichovou složkou kompozice. Je to přesně malachit: hustá zelená s kouřovými žilkami. Okamžitě se mi v hlavě roztočil Bažovův "Kamenný květ" a ruská lidová "Žába carevna".
"Ivan carevič vypustil šíp. Šíp letěl přes carský dvůr, přes zelenou louku, do vyhrazeného lesa..... Mezi lesem je bažina s tekutým pískem a v té bažině sedí žába, kvakuška, a v tlapkách drží šíp". Je tam trochu vláhy, ale ta není ze stojaté vody, ale z přetékající šťávy květů na těžkých zelených stoncích. Bažinatost v ušlechtilém malachitovém prostředí. To je to, co mi v Edenu od Cacharelu tolik chybělo. A ne nadarmo zde hraje první housle lilie, je to stejný květ-dorman, na kterém mistr Danila pracoval k zbláznění.
Duet lilie a jasmínu... Nikdy by mě nenapadlo, že by mě mohl zaujmout. Ale fascinuje mě, jak pod vlivem dalších složek tyto bílé a velmi jasně znějící květy vytvářejí tak jemný (i když sytý), přitažlivý, ale silný obraz Paní Měděné hory.
Nemohu se těchto stereotypů zbavit. Ale carevny, paní hor, uralské polodrahokamy, bažiny s roztroušenými světlými korálky brusinek - to vše je v mém smaragdovém kameni, který je nyní namalován na sněhobílém stole.
A ano, možná je to důležité, mám ho na sobě teprve 24 hodin a už dnes jsem dostal nečekanou poznámku od jedné ženy ve výtahu. "Ach, kéž by všichni jezdili ráno s takovými krásnými vůněmi." A taky že jo.
Už dlouho se mi nestalo, že by mi někdo pochválil můj parfém. Možná máme s ní stejnou lásku k ruským pohádkám)))