Champs-Élysées Eau de Toilette Guerlain pro ženy

Champs-Élysées Eau de Toilette Guerlain pro ženy

žlutá květinová
zelený
růže

Champs-Élysées Eau de Toilette podle Guerlain je Floral vůně pro ženy. Champs-Élysées Eau de Toilette byl/a uveden/a v roce 2021. Vrchní tóny jsou Listy mimózy a Okvětní lístky růží; střední tóny jsouMimóza, Komule a Černý rybíz ; základní tóny jsou Mandloň, Hibiscus Seed, Dřevité tóny a Vanilka.

Listy mimózy

Oblíbené květinové vůně na jaro

od Julia Lukyanenko

04/22/25 08:00

Laudelune

Ačkoli nemám nijak zvlášť vyvinutý čich, vždycky jsem byla velmi citlivá na pachy.
Už jako dítě jsem ráda čichala k lahvičkám, které zdobily regály parfumerií, a dodnes si pamatuji, jak jsem objevila Champs-Élysées, která se měla stát čichovým podpisem mé matky.
Byla pro mě radost dávat jí tuto vznešenou vůni a ve dnech, kdy jsem nebyla ve škole, jsem si stříkala pár kapek do vlasů.

Na rozdíl od jiné produkce považuji její přeformulování za poměrně zdařilé.
Pokud si dobře vzpomínám, úvod původní vůně byl svěžejší, s ozónovým nádechem, který byl typický pro výtvory z 90. let.
Nové složení se více věnuje mimóze. V doprovodu úchvatného šeříku, který zvýrazňuje její pudrovou tvář, elegantně rozkvétá v koncertu květinových tónů, mezi nimiž rozeznávám konvalinku a květ mandloně.

Pro mě je to jeden z nejlepších výtvorů značky Guerlain. Ačkoli její název odkazuje na slavnou pařížskou třídu, připomíná mi spíše Champs Élysées z řecké mytologie, ráj zalitý zlatým světlem, kde je věčné jaro.

Původní recenze od Fragrantica.fr

Gishilda

Líbilo se. Osobně jsem staré verze neměla, ale pamatuji si své pocity z těch dávných dob, kdy jsem pracovala v oddělení parfémů jako prodavačka. Nová verze vyvolává stejné pocity radosti, slunce, jara, pro mě je to sladká medová mimóza sóla v kytici dalších květin. "Náladovou barvou" této vůně je žlutá. Flakon s medovou pláství a včelou se k tomuto parfému stylově hodil nejvíce, ale ani "četník" není špatný, zajímavý. Domnívám se, že tato verze zní lehčeji než ty předchozí a snad i méně vytrvale, a to ji dělá modernější, což by ovšem mělo naštvat příznivce starších verzí vůně, kteří mají s čím srovnávat. A výrobce měl zřejmě za úkol "odlehčit" klasiku a přilákat nové mladé publikum. Ale i tak to dopadlo docela dobře.

softclassic

Vyzkoušeno na kůži dvakrát v parfumerii. Ženský, sofistikovaný, se sladkým zlatavým nádechem, téměř staromódní, je to parfém takový zavěšený v éteru. Moje babička ho nosila v devadesátých letech a v roce 2000, takže mám otisk po ní, ale vnímám ho jako vhodný pro každý věk. Ta její měla trochu silnější vrchní tóny, ve skutečnosti se současné složení trochu změnilo a je vzdušnější. Musí se nosit s noblesou, se sofistikovanou, jednoduchou a elegantní ženskostí, která je nenápadná, která zná svou vlastní vnitřní hodnotu. Je to klidný parfém, jemný, lehce hřejivý ve svém dobře namíchaném buketu.

tata.gran

Konečně jsem si ho koupil!!! Velmi dlouho jsem se dívala na legendy domu Guerlain, předchozí verze neznám..... ale opravdu jsem chtěla něco vážného a zároveň lehkého, květinového, jarního a ne dusivého! Je mi přes 40, vyzkoušela jsem milion variant, ale kromě Chanelu jsem nemohla nosit nic jiného, a to ne všechny varianty. V současných podmínkách cen a "nedostatku" jsem se rozhodla podívat se blíže na výtvory domu Guerlain, nakonec jsem se zastavila na edt Champs Elysees, mohu říct jediné: líbí se mi! Není dusivá, má charakter, chce se vdechovat a vdechovat! Z kůže poměrně rychle vyprchá, ale na vlasech mi vydrží dlouho, víc než den. Nedokážu ji rozložit na tóny, nevím jak, ale cítím v ní zvláštní sladkost, květiny, spíš mimózu a ještě něco, ale moc se mi líbí! Samozřejmě je lepší koupit po zatestu, ale koupila jsem ji výhradně na základě recenzí a osobních preferencí tónů v pyramidě. Vůně je mimořádná! Veselá, životabudič, zářivá! Doporučuji!

VeraMax

Vím, že ji hodně lidí kritizovalo (prý selhání domu Guerlain, nepovedená reformulace). Ale mně se líbila - myslím, že bych si ji měla pořídit. Chápu i jiný pohled: když změníte svou oblíbenou vůni, opravdu vás to bolí u srdce, znám to taky. Ale pokud se na tento parfém podíváte jako na samostatný příběh, oddělený od historické image Guerlainu a od zdroje, je velmi zdařilý a není mu co vytknout. Kdyby byl vydán například pod značkou podmíněné L'Artisan, byl by chválen - je lehký, letmý a velmi jarní. Ani jeden chemický tón, štíhlá, jasná a jasně vyjádřená myšlenka. Ano, fanoušci Guerlainu očekávají něco jiného, ale je to spíše otázka očekávání.

Allegoria

Jedná se o přehlížený klenot značky Guerlain. Klenot v mé malé sbírce. Oblíbená květinová vůně.

Nóta květu mimózy v této EDT mi připadá tak krásná. Lehká, vzdušná, téměř vodní a éterická.
Champs Elysees má intimní siláž s 3 až 4hodinovou výdrží. Ale jaká je to po tu dobu radost.

Nemám odkaz na dřívější formulace, ale tato verze Les Legendaires s krásným flakonem & skleněným uzávěrem ve tvaru srdce by neměla být podceňována. Kdo miluje mimózu, možná by ji měl vyhledat u pultu Guerlain a otestovat. Je to dokonalá svěží & lehká vůně na léto & a znamenitá pro "domácí" zimní den. Pokud to není Legenda, je to přinejmenším Klasika.

etmpewo

Bylo mi řečeno, že Champs Elysées zmizí.
Tak jsem si koupil láhev a jsem příjemně překvapen.
Je to příjemná vůně, ale je to jedna z těch vůní, na které si můj nos musí zvyknout.
Takže bude chvíli trvat, než ji více ocením. Zatím je mé hodnocení ''líbí se mi''.

Možná se mýlím, ale můj nos říká frézie, ale méně přeplácaná.

Antares811

Champs Elysées je jedna z mých nejoblíbenějších vůní vůbec.
Tato EDT je nádherná, stejná DNA jako originál, méně ovocná, více květinová.
Nádherná vůně, krásná kytice květin.
Můj nejpochvalovanější parfém, elegantní a ženský.
Tento nový flakon je nádherný!
Mistrovské dílo.

Clarida

Champs-Elysées je moje oblíbená.
Elegantní, rafinovaná, velmi ženská.
Používám ji od jejího uvedení na trh v roce 96 a vždy mě omámila.
Je to vůně, za kterou jsem kdy dostala nejvíce komplimentů.
Když ji nosím, jdou za mnou po ulici! :-)
Po tom, co jsem řekla, jsem si samozřejmě chtěla koupit tuto novou verzi - flakon je krásný! .
Tóny jsou sice zredukované, ale DNA je - díkybohu - stejná jako u originálu.
Vlastně se mi tato verze líbí ještě víc, protože je méně ovocná a více květinová.
Mistrovské dílo!
Král květin.