So Scandal! Jean Paul Gaultier pro ženy

So Scandal! Jean Paul Gaultier pro ženy

tuberóza
laktonický
živočišný

So Scandal! podle Jean Paul Gaultier je Floral Fruity vůně pro ženy. So Scandal! byl/a uveden/a v roce 2020. So Scandal! byl/a vytvořen/a Fabrice Pellegrin a Daphné Bugey.

Vonné složky

Jean Paul Gaultier Scandal Intense: Femme Fatale celé kolekce

Jean Paul Gaultier Scandal Intense: Femme Fatale celé kolekce

06/16/25 10:45
Parfémový horoskop: 28. duben - 4. květen 0
ODHALENÁ TUBERÓZA – Nejlepší tuberózy roku (2023/2024)

ODHALENÁ TUBERÓZA – Nejlepší tuberózy roku (2023/2024)

05/28/24 08:00
Třešňové parfémy: Cherry Me Up in 2022!

Třešňové parfémy: Cherry Me Up in 2022!

11/22/22 08:05

Lando Norris Fan

Koupil jsem si svůj oblíbený signature parfém Ultra Male od JPG a dostal jsem zdarma vzorek tohoto, voní nádherně, když se ke mně přiblíží žena s touto vůní, okamžitě se zamiluju kkkkkkkk

Škoda, že je stoprocentně ženská a vůbec se nedá sdílet, jinak bych ji nosil pořád, je opravdu příjemná.

Jsou chvíle, kdy si chci koupit plnou lahvičku a používat ji, když jsem sama doma kkkk, protože být muž a vyjít na ulici v této vůni není dobré kkkkkk

Ale je to úžasné 11/10

Dan

Musela jsem splnit malý požadavek na bílé květiny (ideálně tuberózu) jako dárek😊 Mezi klasickými průzračnými, šťavnatými, sytými, jako Bloom nebo niche plastic-latex Ford, věnovala pozornost pro mě trochu zapomenutým vůním od Gaultiera. Po opětovném poslechu klasiky a novinek jsem se rozhodla pro So scandal! Pro mě se vůně dělí na dvě části: 50 % všech deklarovaných bílých květin se sólem tuberózy a 50 % malin + mléka. V "notovém hlasování" bych mléčnou nótu zařadila jednoznačně výš, než je tomu nyní. Vůně malin je přesně nastrouhaná zralá, ne jen utržená, dá se říct skoro jako marmeláda. Zároveň říct, že So scandal je sladká nebo gurmánská, je také špatně.

Vytrvalost/stopa - no, jak to má u Gaultiera být. 10/10

Láhev je kýčovitá. Samozřejmě, protože Gaultier 😄.

iranmagno

Nejúžasnější na parfumerii je její schopnost přidávat do reality filtry. Existují pokojové vůně, které okamžitě promění dům v bezpečné útočiště. Existují vůně, které si oblečete a během okamžiku vám vyrostou o 30 cm. A jsou parfémy, které vám připomenou, že život je radost a zaslouží si, abyste ho žili pořád - a přesně tam pro mě žije So Scandal.

Od prvního stříknutí se vše stává zábavou. Je to malinová šťáva, je to květina, kterou jsem nikdy neviděla, která mi dává šanci ji poznat, a je to obrovský kbelík radosti, který se mi vylévá na hlavu. Parfém je pro mě potěšení a impregnuje zábavu do kůže. Mám ráda spoustu parfémů, ale tenhle patří k těm, které mě zbaví myšlenek na cokoli. Cítím se, jako když Zeca Pagodinho zpívá: milují ji všichni!

Ani nevím, jak to pořádně rozluštit, a v případě téhle mi na nějakých tónech nezáleží, chci jen slyšet, jak mi So Scandal zpívá do ucha! A úžasné je, že na mé kůži se ten zpěv drží a vybuchuje všude. Jsem opravdu roztřesený, vyhozený do vzduchu. Nerovnováha!

Sputnikan

Tímto parfémem jsem posedlá.
Pro začátek má tři mé oblíbené tóny (mléko, maliny a tuberózu). Pak mě fascinuje všechno ostatní. Flakon, délka a stopa, barva šťávy..... Opravdu jedna z mých nejoblíbenějších k dnešnímu dni. Ano, je lineární. Ano, nemá takovou komplexnost jako původní Scandal nebo ostatní flakóny, ale to ji nedělá méně fantastickou.

Takže Scandal se otevírá neonovou malinou a pěknou světlou tuberózou. Není v ní žádný med, pačuli ani jantar. Je to živá, veselá vrchní nóta. Úžasná je na So Scandal mléčná nóta, která mi v kombinaci s tuberózou a malinou připomíná panacottu. To je nádhera! Nepřipadá mi krémová, ale laktonická, a tato laktonová nóta bílých květů dodává parfému spíše sametovou texturu života. Je neuvěřitelně nositelná. Ani na vteřinu mi nevadí nosit ji na kůži a cítit její vyzařování. Je sladká, ovocná a velmi zvláštní.
Mně díkybohu vydrží na kůži 10 hodin a na oblečení několik dní. Když ji nosím, je poznat, že ji mám na sobě. Je také velmi univerzální (podle mého vkusu): i v horkých dnech ji ráda nosím, prostě proto, že se mi tak líbí. Zasychá téměř jantarově, což mě opravdu překvapilo. Je to, jako by tóny na kůži krystalizovaly.
Když ji teď srovnávám s L'Interdit, nacházím podobný bod s tuberózou a její nótou "hroznové žvýkačky", ale nic víc. Možná je podobnější My Way, ale Armaniho je rozhodně mnohem více bílá a dřevitá. Tyto dva parfémy se shodují na těch bublinkových nardech, ale pro mě je So Scandal ještě originálnější a bohatší na nošení.

Rozhodně ji doporučuji. Je to zatím asi můj nejoblíbenější parfém. Osobně na něm nemůžu najít nic, co by se mi nelíbilo. Dokud se bude prodávat, budu si ji kupovat.

EminDav

Moji bohové!!! Gaultier konečně vydal vůni hodnou toho jména!!! První tři verze byly všechno, jen ne voňavé. Jen další průměrná vůně. Ale tahle od prvního nádechu okouzluje muže i ženy. Je to taková vydařená pyramida tónů. Věřte mi, že na chvíli všechny vůně zapadly. V luxusním segmentu je to mistrovské dílo, které se objevilo bez skandálu a v tichosti. Ale jeho vůně je tak hlasitá a krásná, že se o ní chce mluvit a přinášet ji lidem!!!!.

Lollia007

U mě je to dusné a žhavé, mám na sobě So Scandal a je to tak dobré!
Je intenzivní, dlouho vydrží a přitom je snesitelná pro lidi. Líbí se mi, že cítím koření, které má původní Scandal, ale v této je koření smíchané v lahodné bobulově-květinové šťávě. Mně to připadá jako něco mezi hrozny a jahodami (teď je u mě jahodový čas).
Celkově - skvělá na celý rok!

justfloral

"Květ hroznové sody" (pomerančový květ nebo perský jetel), intenzivní, bublinkově žvýkačková s DNA Gaultiera (pudrové oplatky, vanilka a vůně make-upu - tóny, které najdete v Classique, La Belle a Fragile).
Představte si Olympea Eau Legere - pouze květiny bez slaného a kolínského tónu s několika kapkami Classique. Přesně tak voní. Olympea Eau Legere je svěží, vzdušná (denní vůně), So Scandal je více ženská, hutná s make-upovými tóny (noční vůně).

Darby

Nečekaný obrat po předchozích skandálech s nanuky!
Je to jako když nejsladší řada La vie est belle má najednou EDT (nikoli EDP) verzi l'eclat, která mnohým připomíná vůni trvalé z kadeřnictví. Něco neobvyklého. Květinová, ale hodně chemická nebo plastová, ani nevím......
Pro mě vůně není vůbec sladká (ve srovnání s předchozími verzemi). Trochu sladkosti potom dodá malina, když už si člověk zvykne, že vůně není z cukru a medu. Ale mně zpočátku vytrvale voní po chemii a červeném rybízu, který se zjemní a voní spíš po malinách, ale ne po těch, které bych chtěla jíst.
A na celé čáře vede samozřejmě tuberóza. Tuberóza a malina. Něco na ní je, je přitažlivá, zajímavá. Konceptem, z toho, co mám, je podobná Elie Saab Le parfum nebo Miu miu l'eau rosee (ta sice nemá tuberózu a je mnohem sladší, ale směr je podobný). Jde mi o to, že tam není žádný med. Med je mimo. Skandál!

Taurien

Cítím jasmín, tuberózu a maliny v krémové a sladké směsi, ve které nevnímám mléko jako takové. Po několika hodinách nošení se sladkost trochu zvýší, možná právě díky této nótě. Právě Scandal na mě zapůsobil nejméně.

Scandal je tedy sladká a příjemná bílá květinová vůně, která se mi líbila, ale myslím, že při jejím vyzkoušení nenajdete žádný faktor překvapení. Nedokázala jsem identifikovat, kterou vůni konkrétně připomíná, ale rozhodně je to typ vůně, který jsem už někdy cítila. Můj názor bude možná trochu kontroverzní, protože kolem této vůně bylo hodně přání, ale aniž bych tím jakkoli ubírala na jejich parfémech, které, jak víte, mám ráda, tohle by klidně mohlo být uvedení značky Zara, když jsem si k ní přivoněla, vybavily se mi některé jejich vůně.

Tento parfém postrádá medový nádech charakteristický pro Scandal. Myslím, že je to verze, která se i přes svou sladkost hodí na jaro, možná i na léto.

Rozhodně mi So Scandal nepřipadá ani z poloviny tak lahodná, opojná a originální jako Scandal by Night, která je podle mě úžasná a moje nejoblíbenější z celé řady.

Má velmi umírněnou vůni a na mé pleti vydrží 6 hodin.

Vůně 7,5/10
Výdrž 7/10
Probuzení 7/10
Kvalita/cena 6/10
Univerzálnost 8/10
Balení 8/10
Koupil bych si znovu? Pravděpodobně ne

lauraaaaa86

Skvělý parfém! Všechny skandály jsem měla ráda pro jejich medový nádech, tento ho nemá a je trochu mimo tuto linii, ale i tak jsem si tuto vůni zamilovala a už je to další v mé sbírce! Vnímám v ní hodně jasmínu a tuberózy, s nádechem sladkosti z mléčné nóty, stane se nutností letošního jara!!!!.

lizannalizz1

Především chci říct, že jsem v této verzi neviděl žádnou tradiční DNA. Přišlo mi, že je to úplně jiný parfém než jeho ostatní "SCANDAL" sourozenci.
Konkrétně bych tento parfém charakterizovala jako ovocně-květinový, protože na mé kůži byla malina velmi patrná od začátku do konce. První dvě hodiny je to exploze ovoce a pomerančových květů. Poté se zklidní a cítím pomerančový květ a jemnou tuberózu. Ke konci cítím něco zemitého, co nedokážu přesně určit.
Vydržela mi na kůži více než 12 hodin (nanesla jsem ji ve tři hodiny odpoledne a druhý den jsem stále cítila sladkost). Projekce, myslím, první 4 hodiny, poté zůstala blízko kůže. Je to opravdu síla v podobě sladkosti. Troufám si říct, že mravenečkům ve službě se tato verze bude líbit. Nicméně ti, kteří nemají rádi "fruktózu", by se jí měli vyhnout.
První den, kdy jsem ho použila, musím přiznat... že jsem ho nesnášela. Překvapilo mě, jak silný byl (při pouhých dvou stříknutích). Od druhého dne jsem si ho oblíbila. Je to veselý parfém, ale nedoporučuji ho kupovat potmě. Také mi přijde nositelný ve všech ročních obdobích.
PS: V době, kdy jsem ho měla na sobě, bylo velmi chladné počasí, kolem 12 stupňů. Mám ji ráda.

Berta15

Po dlouhém nošení této nové krásky (protože ji mám od ledna) jsem naprosto ohromená a příjemně překvapená, že to NENÍ NIC jako předchozí vydání, je to úplně nový parfém !
Takže Scandal ! se otevírá silným a sladkým tónem pomerančového květu,toto otevření je znát a připomíná mi původní Scandal, ale bez lepkavých medových & sladkých tónů a také mi připomíná tmavé hroznové bonbony.
Poté začíná být mnohem květinovější a opulentnější ,nyní je hlavní nótou tuberóza (je to bublinkově gumová sladká tuberóza) smíchaná s pomerančovým květem. celá kompozice je sladká a květinová (připomíná mi parfémy Elie Saab) a klíčovou nótou je určitě tuberóza.
Hodně lidí říká, že v ní není med, což je pravda, ale já v ní cítím nádech medové sladkosti. malina není super skutečná ,jen dodává ovocnou sladkost, která je přítomná od začátku až do konce.
Cítím dřevitý (malinko zemitý) tón pačuli, který se mísí s opojným květinovým buketem ,to dodává kompozici dřevitý charakter.
Mléčná nóta dodává hedvábný a velmi jemný suchý nádech ,a NIKDY není příliš sladká nebo plíživá.
Je to neuvěřitelně ženská a silná ,nezávislá vůně.
Siláž a výdrž je naprosto A-M-A-Z-I-N-G !!! vydrží na kůži 24 hodin, což je neuvěřitelné (na mně !) VŘELE DOPORUČUJI VYZKOUŠET těm, kterým se nelíbí originál a další edice (nebo je to pro ně příliš medové a příliš sladké) a těm, které mají rády sladké parfémy na bázi tuberózy/oranžových květů ( L'interdit ,Elie Saab Le Parfum ,Lady Million ,Gucci Bloom atd.).
Parfém pro každé roční období a po celý rok, ale def.nejlepší je jaro/podzim 👌❤