Safanad Parfums de Marly pro ženy

Safanad Parfums de Marly pro ženy

žlutá květinová
kosatec

Safanad podle Parfums de Marly je Floral vůně pro ženy. Safanad byl/a uveden/a v roce 2013. "Nosem" za touto vůní je Fabrice Pellegrin. Vrchní tóny jsou Hruška a Pomeranč; střední tóny jsouPomerančový květ, Ylang-Ylang a Kosatec ; základní tóny jsou Vanilka, Jantar (ambra) a Santalové dřevo.

Hruška
Pomeranč

Pomerančový květ
Ylang-Ylang
Kosatec

Jantar (ambra)

Ragnar

Safanad je sladká, ovocná a krémová vůně, v níž se objevují pomerančové květy s téměř medovými počátečními aspekty.
Vše je velmi dobře vyvážené a základní tóny jsou okamžitě patrné spolu s ovocným úvodem a květinovým srdcem.
Okamžitě se také projeví mastek.
Je to čichová exploze, která nositelku parfému ohromí.
Ačkoli všechny tóny vystupují okamžitě, s tím, jak se vůně zahřívá, se jasněji ohraničují, a tak se vedle matné pomerančové kůry objevuje vanilka.
Převážně ženská kompozice, kde v základu vynikne její krémová, vanilková povaha.
Na pokožce zanechává sametovou, ovocnou, květinovou a krémovou vanilku.
Dobrý výkon: Vůně je velmi jemná a jemná.

LadyCoco

Safanad nemá žádnou podobnost s Delinou, nesdílejí žádnou DNA Marly, je to zcela jedinečná a nezávislá vůně v rámci domu, s výjimkou tvaru flakonu. Tento parfém nabízí střední délku a nápadně připomíná Classique od JPG nebo dokonce Classique Essence, i když je temnější, méně jiskřivý, méně citrusový a více krémový nemléčný..... Ale ne o moc víc, rozdíl je malý.

Jejímu sušení dominuje vanilka a ta trocha citrusů, kterou má na začátku, se vytrácí. Její vývoj je o něco složitější, proč? Tento zázrak je dřevitější než dílo JPG a vyzařuje větší jantarovou výslovnost, citrusy se mění v mastek, pudr, nechci, aby ještě opustil mé zápěstí, protože je mou součástí. Klasický, elegantní a ženský kosatec, který vás navštíví při prvním stříknutí, aby vás opustil o 5 hodin později.

Miluji Classique i Safanad, protože obě mají dokonale vyvážený poměr pomerančových květů, vanilky, jantaru a santalového dřeva, i když Safanad je hedvábnější, jemnější, teplejší a pronikavější vůně. Chci nuance na pomerančový květ, dělá lůžko nebo koš ostatním květinám působí jako fantaskní základ tančící s kosatcem v tom zmíněném rozvinutí, tančící s dřevitou vanilkou, když odchází. Ano, viktoriánské společenské plesy, večery rozhovorů a procházek v květinových polích ozdobených bílými zahradními židlemi. Dlouhé sukně, mašle a copy, všechno úhledně naaranžované, šálky na čaj, kostky cukru, houpačka stojící na místě, bezvětří. Stromy nepískají. Safanad je klid a pocit, že je všechno v pořádku. Nic na práci, nic, čeho bych se měla bát, a nic divokého, jako když aplikuju VW Boudoir, ani náhodou, to je opačná strana.

Davová, lepší na zimu než na léto, lepší na podzim než na jaro, lepší ven než do interiéru, lepší na den než na večer, lepší na venkov než na pláž. Ideální na romantické schůzky, historické, společenské a/nebo kulturní akce, pro sebe při čtení, sběru květin nebo kaštanů nebo procházce po oblíbeném místě s nejlepší kamarádkou 🐕, ten pomerančový květ je výjimečný. 🧡~

Esmaltólatra Assumida

Je to skutečně báseň v podobě parfému.
Vyvážená, elegantní květinová vůně, která však není příliš formální.
Pomerančový květ zde není indolický, nepřichází, nevtírá se. Má lehce melírované nuance a spolu s ylangem září. Kosatec je zde tím kořením, které nedovolí, aby se parfém stal předvídatelným, a zároveň ho nedělá dusivým, ale čistým. Jeho sladkost není gurmánská, je květinová s lehkým nádechem vanilky.
Základní tóny slouží k podpoře této krásné konstrukce.
Na mně je Safanad elegantní parfém, s přítomností, ale bez bombastičnosti. Dostala jsem dekantér s dostatečným množstvím a mohla jsem ji nosit samostatně v chladném, ale ne studeném dni.
Je to parfém, který snadno osloví ty, kdo mají rádi květinové vůně, a prolomí bariéru pro ty, kdo s nimi mají určité potíže.
Přiznám se, že mě překvapilo srovnání s Classique EDT. Nemyslím si, že jsou příbuzné, až na silnou přítomnost pomerančového květu. Ale tón je podle mého čichu v obou úplně jiný. Mohly by být příbuzné?
Pokud by tomu tak bylo, Classique by byla ta teta, která kašle na společenské normy, mluví nahlas, nosí červené vysoké podpatky a chodí do klubů. Safanad by byla ta jemná dvacetiletá neteř, která touží být jednou takovou tetou, aniž by zapomněla na svou romantickou povahu.
Na mé kůži vydržel v průměru 6 až 7 hodin, s mírným rozptylem v první hodině a výraznějším rozptylem po zbytek času. Není to úplně nahý parfém, ale je jemný.
Dnes jsem s ním udělala experiment. Použila jsem 3 střiky Safanadu na každou ruku a dalších 6 střiků Classique Essence na trup a krk. Nepovažuji to za příliš bombastický parfém, EDT a EDP mi přijdou mnohem bombastičtější, ale Safanad prostě pohltil. Nenašla jsem mezi nimi mnoho podobností. JPG je velmi sladká a marshmallow tón jí dodává výrazný gurmánský nádech, který podle mě Safanad nemá.
Závěrem bych chtěla říct, že Safanad má s tak krásnou konstrukcí vše, co může potěšit mnoho lidí, je to parfém, který si zaslouží být známý a oceňovaný.

Re Araujo

Kromě ovocného vrcholu (se směsí ovoce díky hrušce a grapefruitu) do bohatého a příjemného těla proniká spodek s královnou květin (YlangYlang) a pomerančovým květem, který mu dodává lahodný, veselý, mladistvý nádech a činí Safanad květinovější než Cassili (která je více ovocná). Řekla jsem, že do těla proniká pozadí, protože celá vůně je "měkká" jantarem a vanilkou v kombinaci s královskostí a duchovností santalového dřeva. Je lepší než Delina a Cassili, v žebříčku mých oblíbenců se vyrovná pouze Delině Exclusif. Připomíná mi směs Dahlia Noir od Givenchy a Narcisse od Chloé, se závěrem od Prady a jantarem, který "uzavírá" vůně Parfums de Marly.

floribunda

Na základě recenzí jsem si koupil cestovní verzi. Co na to říct, jsem z ní okouzlená! Většina deklarovaných tónů v pyramidě je čitelná, ale když to abstrahujete, tak pro mě je to medová sladkost polních květin s jemným vanilkovým základem) Na mé pleti vydrží asi 4 hodiny. Po Melioře je to moje druhá nejoblíbenější vůně této značky.

nordic.girl

Na papíře by se mi to mělo líbit. Někteří lidé ji popisují jako velmi podobnou Classique od JPG (která se mi líbí), dokonce ji označují za kvazi-dupe, a právě to mě přimělo k tomu, abych se k Safanadu přiblížila, myslela jsem si, že je to modernější a méně pudrová verze Classique. Navíc tóny s pomerančovým květem, hruškou a nakonec vanilkou v dry-downu byly podle mého vkusu velmi slibné. Zkrátka, zachvácena nadšením jsem si ji už představovala jako svou, dokonce jako potenciální podpis! Ale místo toho... no: od prvního stříknutí až do konce se mi z ní dělalo nevolno (alespoň doba trvání nebyla excelentní, naštěstí musím říct). Opravdu nevím, které prvky za to mohou, ale mám podezření, že je to kombinace citrusově-dřevitých tónů (santalové dřevo a pomeranč?), které jsou vždy nadmíru přítomné od prvního nástřiku až po zaschnutí: mimochodem zaschnutí, ve kterém je vanilka téměř neznatelná - alespoň pro můj netrénovaný nos. Na Safanad jsem četla mnoho pozitivních názorů, ale vzhledem i k ceně nedoporučuji kupovat ji naslepo, i když máte Classique rádi. Pokud vám nevadí dřevité a citrusové tóny v pyramidě, můžete to risknout, ale i tak, podle mého skromného názoru, krátké trvání činí tento parfém vzhledem k jeho ceně ještě méně zajímavým.

marymag

Tohle se mi naprosto líbí. Měkké a krásné. Sladký pomerančový květ nahoře a vanilka, když zasychá, s jasem z hrušky v celé délce.

Drží se na kůži jako vzpomínka na pláž v dětství. Mlhavá, jemná a vybělená sluncem. Nedokážu přesně zařadit, co je to za vůni. Pomerančový krém nebo opalovací mléko. Samotné pomerančové květy. Nejsem si jistá. Snění o létě, které bezstarostně utíká ke břehu v divokém bujícím světě. V žádném případě to není plážová vůně, ale připomíná mi barvu pobřeží na starých fotografiích.

Chápu srovnání s Classique, sladkou pudrově vanilkovou květinou, ale podle mě jsou to právě rozdíly, kvůli kterým Safanad stojí za ty peníze. Classique miluji, ale jsou určité prvky, kvůli kterým váhám, zda ji nosit, a které v Safanad nejsou. Opravdu nepřipomíná Love nebo Guimauve de Noel nebo Mon Precieux nebo jiné oblíbené parfémy se sladkými pomerančovými květy.

Koupila jsem si lahvičku ve slevě, ale koupila bych si ji znovu i za plnou cenu.

lilacsandchocolate

Dnes jsem obdržel láhev a moc mě mrzí, že jsem o tom kdy pochyboval. Safanad je ta nejkrásnější nebeská vůně pomerančových květů, jakou jsem kdy cítila, a flakon prostě vypadá jako drahý alkohol. Takhle by měla vonět bohyně.

Také cítím závany něčeho šumivého, skoro jako limonáda? Je to opravdu kouzelné.

Edit: Mám ji na sobě už dlouho a musím říct ještě pár věcí. První nástřik, to voní jako sirup, pomerančový květ marmeláda víla floss. Lehká, vzdušná, ale... sirupová. Jak zasychá, dostávám mnohem víc vanilky a santalového dřeva a je tak krémová, bohatá a nádherná. Jedna recenzentka výše napsala, že voní, jako by Love Don't be Shy a Alien (řekla bych, že esence absolue) měly nemanželské dítě lásky, a myslím, že je to docela na místě.

Někdy zapomenu, že jsem si ji nasadila, a ucítím závan egyptského dýňového koláče. Říká se tomu "kar assaly". Je to v podstatě dýňový základ, na který se nalije oslazený krémový bešamel, často se plní sultánkami a vlašskými ořechy a pak se dokonale upeče. Říkám si: "Kdo to sakra dělá?", ale ve skutečnosti je to jen Safanad. Zvláštní asociace, ale předpokládám, že krémová vanilka, hřejivé santalové dřevo a sirupovitý pomerančový květ/jantarový květ právě připomínají kombinaci dýně + bešamel + sultánky.

Jo, a tohle je kompliment.

Anutasharm

Teď nechápu, proč všichni milují Delinu😁🤷🏻♀️ Safanad je mnohem zajímavější a ne tak otravná. A taky jsem si myslela, že se vůně bude líbit příznivcům Love by Kilian, v jednom směru ale bez svůdnosti, sladkosti takového zahalení. Rozhodně doporučuji 👍🏼.
Upd- po roce😁 teď cítím podobnost s Armani Code👍👍👍👍 a miluju ji! Vynikající, ideální pro podzimní vůně.....

Roberta1604

Jak to, že tu ještě není recenze na Safanad by Parfums de Marly? Vím, že kolem Deliny (která je vynikající) je celá mystika, ale Safanad má tajemství a vůni, která si zaslouží veškerou okázalost. Safanad má vůni, kterou jsem vždycky v životě hledala: správnou dávku sladkosti, tajemna, robustní květiny (co je to ten ylang ylang?), šťavnatého ovoce (nejlepší hruška na světě!) a s extratropickým provedením. Vím, že Delina je vlajkovou lodí PM, ale Safanad je velkou KRÁLOVNOU!

Taurien

Její vůně mi hodně připomíná J'Adore. Je to jemná, elegantní květinová vůně s ovocnými vrchními tóny. Na mé kůži však J'Adore působí mnohem lépe, pokud jde o délku a stopu, a je výraznější.

Vůně 7/10
Délka trvání 6/10
Probuzení 6/10
Kvalita/cena 4/10
Univerzálnost 8/10
Balení 8/10
Koupil bych si znovu? Ne

ikensmelll

Uh-oh! Jsem ve velkém průšvihu. Nedávno jsem si pořídila lahvičku Safanad od Parfums de Marly. Pokaždé, když ji nosím, dostanu tak silnou touhu pořídit si záložní lahvičku.

Ta vůně je tak zatraceně krásná! Otevírá se závanem svěžího a zároveň útulného pomerančového květu. Jak zasychá, získává jantarovou barvu. Jantarový nádech se zjemní asi hodinu a půl po počátečním zaschnutí. Zanechává hřejivou a lehce sladkou, krémovou vanilku, která mi trochu připomíná Alien Essence Absolue, ale jemnější a hladší, krémovější a bez chlácholivosti. I když po šesté hodině mi vanilka, která je zde obsažena, připomene Orchidee Vanille. Projekce i siláž jsou vynikající. Na mé kůži vydrží přibližně 12 hodin, ale do 8. hodiny si sedne těsně k pokožce.

Tohle je moje nová oblíbená vůně!!!

Aqua_ag

Je velmi vtipné číst, že výběrová drahá značka kopíruje no-name arabské parfémy před pěti lety, o "vůně nestojí za své peníze" a o "tak-vidět-tak-obsah". Já jsem například byla na velké výstavě parfémů v Dubaji a 80 procent toho, co mladá dáma nazvala no-name - nejvybranější arabské značky (nemyslím padělky a la "licencovaný Chanel", ale malé arabské značky).

Všechny parfémy PdM jsou vyrobeny ve vzácné kvalitě, mají bohatý drahý zvuk a obecně nemají špatnou výdrž. Mám 4 z nich ve flakonech.

Některé se mi líbí až k zbláznění (jako Athalia), některé jsou trochu nedotažené nějakou notou, jako třeba tento Safanad. Tyto parfémy se vám mohou líbit více či méně, ale značka má svůj styl, skvělou kvalitu a rozhodně se nedá srovnávat ani s no-name parfémy, ani s "líbivými" kancelářskými výrobky z levného luxusu.

Většina lidí, kteří píší takové recenze, k nim jednou přičichla v obchodě a v lepším případě dostala vzorek. Jsem si jistá, že takové názory by neměly lidem bránit v tom, aby poznali úžasnou značku! S čím rozhodně souhlasím, je to, že by se tento parfém měl před koupí vyzkoušet a ne kupovat naslepo na základě historek.

Já jsem si Safanad koupila na základě rychlého, letmého testu na letišti a bohužel jsem se spletla - něco v něm pro mě je letité a nějaký tón v základu je nepříjemný. Dá se nosit, ale prostě to není můj typ. Doporučuji vyzkoušet důkladně a na sobě. Ostatní 3 vůně značky jsou příjemné, oblíbené, nositelné a Delinu chci moc - prý je to nejkomerčnější vůně od značky.

Montblanc
Individuel