Oud Minérale podle Tom Ford je Woody Aquatic vůně pro ženy a muže. Oud Minérale byl/a uveden/a v roce 2017. "Nosem" za touto vůní je Shyamala Maisondieu.
Přečtěte si o tomto parfému v jiných jazycích: English, Deutsch, Español, Français, Italiano, Русский, Polski, Português, Ελληνικά, 汉语, 日本語, Nederlands, Srpski, Română, العربية, Українська, Монгол, עברית.
Parfumér
Značka Tom Ford
Oud Minérale Zprávy
Kolekce Private Blend
Lidem, kteří mají rádi toto, se také líbí
Přeložené recenze

Ariana-8812/15/22 05:44
Má sice určitou vůni moře, ale do té emoce mě tolik nezavádí, i když se mi líbí, je originální 👍 pro mě víc než vůni moře vyvolává pocit chladu, samoty, nezávislosti, ale hlavně s lidmi, kteří se fyzicky i psychicky vyvíjejí,
Osamělost, hodně pozitivní osamělost
Stefano.R01/31/22 12:01
Tom Ford ví, jak se obejít bez tónu oudu. V rámci své značky má minikolekci oudových vůní, z nichž každá se ubírá diametrálně odlišným směrem. Stojí také za vůní M7 od YSL, jednou z prvních mainstreamových vůní, která propaguje použití oudu. Troufám si tedy říct, že oud je pro Toma Forda charakteristický a je to styl vůně (a říkám styl místo noty, protože je to opravdu spíše žánr než jedna složka).
Oud Minérale je vůně, která se snaží přistupovat k oudu z mnohem svěžejší perspektivy. Značka ji popisuje jako vůni, v níž se mísí "vzácný a drahocenný oud se svěží bujností oceánu". což může vést k myšlence, že se možná jedná o velmi zvláštní oud. Koneckonců kouřový, živočišný a blízkovýchodní oud je na opačném konci spektra mořských vůní. Ale myslet si to, i když oprávněně, by nebylo správné, protože Oud Minérale je malá umělecká kompozice, které se podařilo najít společnou řeč mezi těmito dvěma protikladnými styly.
První tón, kterého si všimnu, když Oud Minérale nastříkám, je černý pepř.
Minerální tón, který černý pepř do vůně vnáší, si musíte zamilovat: dodává jí jakousi šedou pikantnost, která postrádá sladkost nebo hřejivost. Druhá věc, které si všimnu, jsou mořské akordy. Tento akord je rozhodně slaný, ale spíše než na moře, které se o něj rozbíjí, mi připomíná mokré kameny a oblázky. Jedná se tedy o "minérální" část parfému.
Oud je z velké části podkladem ve složení, řekla bych, že Oud Minérale je poměrně lineární vůně, ale s diametrálně odlišnými tóny. Ve skutečnosti se parfémem táhnou dvě silná "témata": mořsko-minerální v horní části a dřevitě-dýmová v dolní části. Oudový prvek je chladný a neurčitě industriální, vyzařuje nádech kovového kouře na pozadí suché, popraskané kůže. Má nejasné náznaky vůně Oud Velvet Mood od Maison Francis Kurkdjian, ale oceánská atmosféra, která do ní s nadsázkou vpadne, udává zcela jiný tón. Když vůně zaschne, usadí se v jemné směsi šedých skal, dřevěného kouře a slaného vzduchu.
Co se týče siláže, síly a hmotnosti, Oud Minérale dosahuje dobré rovnováhy. Je přítomná a silná, má rozptýlenou vůni, ale zároveň je lehká, průzračná a vzdušná (alespoň na oud je vzdušná). Může se také pochlubit měkkou, parnou texturou, která je příjemná na dotek, s přirozenou zrnitostí, která může vyvolat představu čehokoli od písku až po částečky roztříštěného skla.
Oud Minérale dokonale zapadá do kolekce Private Blend. Nepochybně patří k mým nejoblíbenějším.
Tam, kde ostatní vůně interpretují tradičnější témata, jako jsou dřeva, tabák a květiny, se Oud Minérale vydává na neprobádané území: do vodní oblasti. Tato vůně samozřejmě není směsí Cool Water a Oud Wood, to rozhodně ne, Oud Minérale je strohou verzí oudu, která evokuje představu šedých, popelavých lesů vyplavených na opuštěné, izolované pláži. Vytváří dojemný obraz i vůni: průzračný, mořský a letní oud, který budete chtít cítit dál.
JohnMilton10/05/19 12:55
Byl tento produkt přeformulován?
Už nevoní jako dřív, teď je tam benzínová/olejová nóta, která zastiňuje mořský charakter vůně.
Oud úplně necítím, na začátku jsem cítila něco mořského/slaného, ale po 10 minutách...gasofaza.
Pokud hledáte mořskou vodní vůni a byla vám doporučena tato Oud Minerale, nekupujte ji naslepo, nejdříve ji vyzkoušejte, protože to nemusí být to, co hledáte. Pokud naopak chcete vůni, která voní mastně (jako motorový olej) nebo "petrolejově", je to parfém, který stojí za zvážení.
liya.malik09/10/19 01:19
Lidi, kde berete ty temné asociace? Někdo s Hrou o trůny, někdo se severským studeným oceánem, silnými vlnami a temnou oblohou. Bylo velmi zajímavé číst vaše dojmy. Já vám řeknu ty své. Pro mě je to vůně štěstí. Ano, štěstí. Když jsem se učil surfovat a mořská voda se mi dostala do nosu, úst, uší. Když jsem byl na Hainanu a po škole jsme chodili pištět štěstím do slané vody. A bylo to všude. A pak ležíte na rozpáleném písku, slaná voda vám zasychá na vlasech, řasách, rtech, zahřátá sluncem, a to je vůně Oud Minerale. Vůně mořské soli, prohřáté sluncem na vašem úsměv..... Chci zavřít oči a nechat se unášet touto vůní do svých vzpomínek. CHCI! PS kdo napsal, o neroli. Taky mi proklouzly! A to tak aktivně.

a86d09/01/19 08:39
No... co na to říct? Budu stručný. Vyvolává to ve mně vzpomínky na zataženou skalnatou pláž plnou žuly uprostřed zimy. Z mraků se snáší prudký studený déšť. Vlny narážející na skály pokryté chaluhami. Nikdy jsem nic takového necítil. Je to ta nejrealističtější mořská vůně, jakou jsem kdy vyzkoušel. Ve skutečnosti žiji na ostrově a tohle je nejbližší vůně, která představuje něco tak realistického. A já ji miluju. Chápu však, proč se některým lidem nemusí líbit.
Dario4007/15/19 06:21
Vysoce kvalitní parfémy se technicky dělí na dvě odlišné fáze.
První fáze Oud + skály, hory, minerály a míza...
Fáze dvě lehce mořská, ale bez přehánění, lehká, příjemná a elegantní.
Je z ní cítit Oud a Salt, ale tentokrát nebudu zmiňovat Acqua di Sale, ta s ní nemá vůbec nic společného...
SKVĚLÁ VŮNĚ!
Ragnar07/15/19 06:02
Mořská, oceánská vůně; nebo spíš ne... den podél oceánu, ale ne takový, kdy slunce rozbíjí kameny, ne. Tento parfém je realistickou, naturalistickou interpretací zamračeného, větrného dne na pláži u oceánu.
Vzduch je studený, šedý, slaný a vlny vynášejí na břeh chaluhy a mokré dřevo.
V dálce je slyšet třepotání a krákání racků.
Na ještě vlhkých kamenech zanechává nyní odpařená voda zbytky bílé soli a já už chápu, co TF myslel slovem MINERÁL.
Ne klasickou letní, slunečnou mořskou vůni.
Tajemný, umělecký parfém. Suchá slaná, dřevitá vůně.
K večernímu nošení k elegantnímu, ale i ležérnímu oblečení.
Na kůži a oblečení vydrží nejméně 12 hodin.
Nedoporučuji kupovat naslepo.
Skywarp05/30/19 14:33
Velmi podceňované vydání, které je přehlíženo.
Nejrealističtější plážová vůně, jakou jsem kdy vyzkoušel.
A tím myslím skutečně fotorealistický scénář na pláži, kde cítíte mořský vzduch, písek a sladkou vodu.
Nevoní jako parfém, spíš jako cesta na pláž.
Dr.No12/30/18 19:47
Mužný parfém, velmi slaný, MARINE je slovo, které ho dokonale vystihuje, a má také nótu, kterou jsem neidentifikovala: mořské řasy. Mnoho lidí tuto nótu nemá rádo a já chápu proč. Bude představovat výzvu pro váš nos, pokud jste ji dosud necítili.
Lineární a univerzální. Začátek nemám rád, ale ani se mi nelíbí. Drydown mi nepřipadá tak silný a je pro mě snesitelný.dobrý výkon.
Přirovnávají ji k Aqva od Bvlgari, má "vibraci", "tah štětcem"... ale to je tak všechno, co se dá přirovnat. Jsou VELMI odlišné. Kvalita v Oud Minerale je mnohem vyšší, je náročnější kvůli tónu mořských řas a opakuji, je velmi slaná.
Nekupujte ji naslepo, nejdřív si k ní přivoňte, protože je to riskantní, pokud parfémy tohoto typu neznáte.
Dávám jí osmičku.
Francis06/16/18 14:16
Další kreace Toma Forda, která vyvolává otázku: "Jak to proboha dělají?".
Jak ONI dosahují takové všestrannosti, hloubky, naturalistického zvuku a krásy?
Oud Minérale není vůně, ne. Je to látka, po jejímž vyzkoušení se myšlenkově přenesete do jiného času a prostoru. Je to fjord a slaný mořský vítr. Jsou to mohutné balvany omývané vlnami. Jsou to severní vody Atlantiku, které vřou bouřemi.
Na kůži je vůně moře, soli a mušlí tak autentická, že cítíte blízkost pobřeží a šumění příboje. Vůně jako by byla vrstevnatá a hluboká. Je to způsob, jakým může vonět vaše vlastní kůže, když jste se koupali v chladné mořské vodě. Je to vůně pobřežních oblázků, které střídavě omývají vlny a prohřívá slunce. Takhle voní mokrý a studený Nord-Ost.
Co se týče akordů oud - je přítomen, ale nesóluje a nevystupuje, pouze se rozehrává z mořských tónů.
Oud Minérale se mi nesmírně líbí. Není nijak zvlášť sexy a už vůbec ne hravá. Je introvertní, jako obraz Vikinga. Je spíše pro muže.
A já - ještě před testy - jsem si byla jistá, že se mi bude líbit. Protože tuhle slanou akvatiku zbožňuji a Womanity od Muglera a Florabelio od Diptyque jsou také mé oblíbené.
GialloRossо01/28/18 11:47
Líbilo se mi to, poprvé jsem slyšel jen oceánský vzduch, ale mám rád ty slané tóny, takže zájem neopadl. A z dobrého důvodu, s každým dalším přiblížením se k oceánským tónům se stále silněji přidávala vůně rozmrzlého zkamenělého dřeva uvnitř jeskyně, dřeva z dob minulých, něčeho primitivního, prodchnutého ozvěnou té přírody. To jsem slyšel poprvé, super.
Skvěle sedne na člověka, který kouří, i když si ho vezme a kouří sám. Vytrvalost asi deset hodin, stopa je dostatečná, bude těžké si vás nevšimnout.
Vytáhl jsem paralelu tím, že jsem vytáhl starou Acqua di Gio, samozřejmě jinou, na jednom zápěstí žilo jarní Středomoří se svým kvetoucím pobřežím, na druhém severské jeskyně.
Jsem zvědavá, jaká překvapení vám Oud Minérale s příchodem teplého jara předvede? Zatím můžeme jen fantazírovat.
remik05/22/17 11:24
Vůbec se nepodobá vůni Oud Wood, pro ty, kteří očekávají pokračování (nebo doplněk) této vůně.
Oud Minérale působí velmi oceánským dojmem (nezaměňovat s "vodním"). Je to jakási slaná, kořeněná, pepřová, mořská a téměř kovová vůně. Svým způsobem mi lehce připomíná vůni Sel Marin od Jamese Heeleyho - pokud ji znáte, bude vám Oud Minérale připadat podivně povědomá. V této vůni moc oudu necítím - oud hraje velmi vzdálenou roli někde v pozadí a je to spíše leštěný, čistý, průzračný oud, ne ten silně aromatický (nebo sametově čistý a hladký jako v Oud Wood). Oceánská atmosféra je tu rozhodně přítomná, vpředu a uprostřed. Když si k Oud Minérale přičichnete zblízka na ruce, působí spíše minerálním dojmem, jako byste čichali k rozdrcenému křemeni a dalším horninám bohatým na minerály, a to v parném dni, kdy se celý den peče na slunci. Toto spojení oceánského, slaného/kořeněného pocitu a rozdrcených horkých minerálních hornin je to, o čem tato vůně je. Ne tak o oudu. Pokud máte rádi vůni studeného slaného mola u oceánu opakovaně postříkaného mořskou vodou - myslím, že se vám bude líbit.
Zcela postrádá sladkost. Je vyprahlá, jako slaný suchý vzduch u oceánu v den s nízkou vlhkostí vzduchu, a spíše mrazivá a chladná. Velmi hlasitá a silná a na kůži vydrží hodně přes 12 hodin - bestiální výkon! I když si myslíte, že se vrchol ustálil a není tak hlasitý, vrací se k vám znovu a znovu, po mnoho hodin, a lidé kolem vás si ho rozhodně všimnou mnoho hodin po aplikaci. Bylo mi řečeno, že po 4-5 hodinách od nastříkání je velmi silný (já sama jsem ho rozhodně cítila, ale "nepřipadal" mi tak silný, když už jsem mu byla několik hodin vystavena). Ale naštěstí není nijak zatěžující.
Po nošení Oud Minérale přemýšlím, jaká bude další verze, Oud Ocean. Ještě "oceánštější"?? Těžko si to po tomhle představit. Oud Minérale na jednu stranu není taková, jakou jsem ji očekávala (to silné "Sel Marin" déjà vu), ale na druhou stranu - je docela věrná svému názvu - minerální část se rozhodně silně projevuje, zejména pokud si k nastříkanému místu přičichnete zblízka, jen nečekejte moc oudu.
Room 1015
Jeroboam
Kun Amo
Silence of the Lakes od Aura of Kazakhstan: Tajemství pěti jezer
Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta
Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)
Šťastné a veselé Vánoce 2023!
20. narozeniny ELNINO
DS & Durga Deep Dark Vanilla: Vanilka opěvovaná grilem