Oud Wood Intense podle Tom Ford je Orientální Woody vůně pro ženy a muže. Oud Wood Intense byl/a uveden/a v roce 2017.

Memorias
Mohu s jistotou říci, že Oud Wood Intense je jedním z definitivních klenotů v čichovém inventáři Toma Forda spolu s dalšími elixíry čichového potěšení, jako jsou Amber Absolute, Tobacco Oud a Intense, Japon Noir a Plum Japonais.
S trváním, stopou a projekcí strachu, s vůní tak silnou a výraznou, že je nemožné ji nekomentovat nebo neodvrátit zrak.
Neuvěřitelně přerušovaná, nechápu proč, ale je to tak. Nemyslím si, že by tento parfém byl opravdu stvořen pro komerčněji zaměřené nebo současné voňavkáře, což jsou sladké vůně s unisexovějším zaměřením a poměrně univerzální.
Tento odvar se otevírá silným tónem tmavého živočišného kastorea, které je kombinováno s kadeřavým olejem, který živočišnému kastoreovému tónu dodává silnou dehtovou vůni, v tomto parfému je mezi tím, zda je syntetický nebo přírodní, syntetický nejspíše kvůli péči o druh, s pravým kastoreem by tento parfém voněl ještě temněji.
Vůně uhelného dehtu dodává parfému charakteristický profil studeného kouře, agresivně zpracovává kastoreum a po několika minutách schnutí pak studený, tmavý oud s minerálními doteky, který začíná být tím výraznější, čím více se parfém na kůži stabilizuje.
Již při zasychání je parfém stále cítit jako tmavá, studená bunda s kouřem, ale kastoreum, které je prvkem dodávajícím onen kožený pocit, je již nuancované, pohrává si s kůží, usazuje se a dává více prostoru cypřiši, cadu, lahodnému oudovému dřevu a ano, lahodným a svěžím tónům jasmínu a jasmínu, lahodné a svěží tóny zázvoru a kardamonu velmi pod ním spolu s dalším kořením, které není uvedeno na stránce, všimněte si, že kardamon, který je jedním z hlavních prvků původního oudového dřeva a v tomto případě je také přítomen, ale ve velmi snížené míře.
Při přivonění si představuji sám sebe v chladné kožené bundě, gotické kožené bundě s řetězy, pásky a nýty, z jemné čerstvě vyčiněné kůže, jejíž majitel je kuřák. Myslím, že subjektivní pojetí je zde různorodé, ale představu získáte po přičichnutí. Voní jako padouch, outsider, gotický milionář, Bruce Wayne v obleku i v životě magnáta nebo jakákoli jiná jedinečná filmová postava, kde padouch nosí tmavé oblečení s kůží.
Nyní je parfém uváděn jako unisex, pokud je jako unisex vnímán při použití za studena, protože tento typ parfumerie je otevřenější temnějším vůním, zdaleka ne tržnímu trendu, ale tento parfém je určitě vhodnější pro mužské publikum.
Použila jsem ho pouze jednou za chladné noci, a i když mi nevadil, je to určitě parfém náročný na ženy, nicméně v chladu je jeho nošení snesitelnější. Pouze k nošení v chladném zimním a podzimním období, protože parfém vybízí k nošení za tmy.
Perfektní společník k tmavému/gotickému oblečení a trendům, myslím, že pokud jste milovníci temného, gotického nebo temného oblékání, tento parfém rozhodně stojí za koupi.
Dlouhotrvající a nostalgická jako mnoho parfémů Tom Ford postrádá stálost, kterou tyto ukončené formule nabízely, projekce a pozoruhodné probuzení se počítá na 3 hodiny, od čtvrté hodiny a začíná snižovat svou agresivitu, zůstává solidně promítající se v uzavřených prostorách a mezi všemi lidmi, ale již snesitelnější pro čich.
Velmi obtížně odstranitelný z pokožky a se silnou stálostí díky tónu kastorea s oudem zůstane parfém velmi příjemně na kůži i den po jeho aplikaci.
Velmi vysoká cena vzhledem k tomu, že se těžko shání, plné lahvičky už stojí kolem 400 dolarů, možná o něco levněji, pokud ji dříve používal někdo, kdo ji měl a v noci mu způsobovala noční můry.
Jsem vděčná prodejci, který mi dal 5 mililitrů parfému jako dárek k nákupu, přesto váhám, zda ho budu nosit často, protože je to náročná vůně na ženu a také kvůli obtížnému nošení ve dnech, kdy není zima.
Stojí to za to? Rozhodně ano a myslím, že na muži je to super záhadné, navíc hodnota tohoto parfému stále stoupá kvůli nízké nabídce, vysoké poptávce na trhu sběratelů parfémů a pro to, že je sám o sobě náročným parfémem.
Svatý grál v prémiové parfumerii a jeden z nejlepších parfémů Toma Forda, možná že cesta, kterou se značka ubírá, je úplně jiná, než když tvořila tento druh kreací, ale alespoň si můžeme stále užívat temných klenotů, jako je tento, dokud jsou ještě lahvičky.

Pawly
Tato vůně..
.. je naprosto neomluvitelná, pálí mi chloupky v nose, je to jeden z nejsilnějších parfémů, které jsem v poslední době cítila, je abrazivní, je jako váš strýc, který se jednou za rok objeví na rodinné oslavě - opilý a s cigaretou v puse, aby po ní zmizel zpátky ve svém domě v lese, možná je to jedna z nejodpudivějších věcí, které jste v poslední době cítili, sám od sebe štípe dřevo a opravuje těžké stroje, je pravděpodobně dobrou náhražkou benzínu, je připraven vám ublížit a je mu to jedno, je chlupy na hrudi v láhvi, nenechá vás nosit - nosí vás, neví, co znamená smích, automaticky vám sebere koženou bundu, jakmile ho postříkáte, bude vám nadávat, cítí se nesvůj, agresivně zírá na vaši rodinu a děti, je "zlý policajt" v říši TF Oud Wood, je závislý na alkoholu a nikotinu, je bolest v lahvičce, možná je to jedna z nejhorších věcí, které kdy byly použity jako parfém, na ulici zlomí pár vazů, bere si, co chce, a neptá se, donutí vás trpět, neptá se, protože jenom konstatuje, dá vám najevo svůj názor, ať už o něj žádáte, nebo ne, donutí vás omlouvat se, i když máte pravdu, dělá chyby, ale je mu to jedno a pokračuje v životě, je čistá bolest, otřelost, škodlivost a špatná rozhodnutí v láhvi.
5/5, miluju ji

PabDark1014
Evokace: Koupíte si velmi jemnou koženou bundu s vůní nového krému na boty, jdete na večírek do baru a vůně je kontaminována cigaretovým kouřem, náhodou narazíte na opilce, který vám bundu polije ginem s tonikem. Jste ještě na večírku a atmosféra ztěžkne, je tam stále hodně kouře, vaše bunda se začne kontaminovat atmosférou a vy se začnete potit... je pět hodin ráno a je čas jít domů, vyjdete ven a je 0 stupňů a velká mlha, vaše bunda a vaše tělo se potí a vůně se koncentruje... přijdete domů, necháte bundu na posteli a jdete spát. Druhý den se probudíte ve tři hodiny odpoledne. Váš pokoj je již zamořen silnou vůní ze včerejší noci. Vezmete bundu, přivoníte si k ní a ano, pánové, máte intenzivní vůni oudového dřeva... přesně takhle voní tahle nádherná vůně, věřte mi, že i když ji dvakrát vyperete, vůně bude stále nasáklá a pokaždé, když k ní přivoníte, vybaví se vám vzpomínka na tu noc venku.
Piano man už jste slyšeli tu písničku? Představte si zákazníka v tom baru, tím zákazníkem jste vy a váš parfém je intenzivní oudové dřevo.

AlexeyyexelA
Píšu po nějaké době nošení, vůni jsem si koupila. Prostě jaderný lektvar!!! Směs, která vyvolává bouři emocí!!!! Po nanesení vůně prostě dýchá..... Vydechuje... Vdechuje... Hlasitě křičí... Velmi hlasitě... Okamžitě označuje svůj status a drahé přírodní složky, jako by říkala, že slovo "ekonomika" a "optimalizace nákladů na složky" jsou nevhodné!!!! Od prvního nádechu každý nos pochopí, že se jedná o seriózní, nekompromisní niku! A i když je Tom Ford luxusní, ale sám řekl, že v této řadě "Private Blend" si vytváří, co chce, a není ničím omezován..... Tady je ukázkový příklad!!! A mimochodem, Fordův rukopis bude v tomto parfému rozpoznatelný. Trénované nosy okamžitě identifikují DNA jeho vůní. Celkový, rozpoznatelný styl značky je plně respektován!!!! Další... Oud je zahrán extrémně NOVĚ, v nekompromisní snaze o naprostou originalitu a neotřelost této interpretace!!!! Podívejte se na to... Nic podobného nenajdete (dokud napodobitelé metodou pokusů a omylů nevyrobí alespoň něco podobného a samozřejmě ne tak jasného a rodokmenného!) Souhlasím s mnoha názory, obvyklý "Oud Wood" se tomu nepodobá!!!! Samostatný monolit!!!! O pražcích a vůni podzemí.... Ano, okamžitě zcela vhodná asociace. Dovolím si toto přirovnání v počáteční fázi. V práci mi jednou kolegyně řekla, že to smrdí jako guma. Ale vždyť je to složitá vůně! Musíte přesně vědět, kolik a kam aplikovat. Víc se dalo dávkování a nebude se to uhlazovat (jako v čerstvém...) Dva psi na zátylek - zcela dostačující dávka aplikace. A teď to nejzásadnější a nejdůležitější, co se týká mého vnímání a názoru: Způsob, jakým se stává poté, co přestane křičet..... Nebo dokonce mluvit. Začne šeptat. Po pěti nebo šesti hodinách aplikace. To je to nejlepší, co jsem kdy kde poslouchal!!! Jeho klidný základ je prostě opojný..... Co to je? NEVÍM... Prostě mi to vyráží dech... Možná je to vůně ztraceného ráje... Nebo vůně stromu života. Dala jsem si ji na zátylek, když jsem si ji koupila. Vyšel jsem ven v mrazu s kapucí na hlavě. Druhý den jsem vyšel ven a procházel se po ulici..... Je zima. Nasadil jsem si zpět kapuci.... Nedaleko mě prošel pár (kluk a za ním holka.) A najednou jsem za ní uslyšel jen božský voňavý puch ... Chtěla jsem se rozběhnout a zeptat se, co je to za zázrak? Ale oni odešli a já šel dál..... A vůně toho sotva znatelného pýru mě pronásledovala..... A najednou jsem si uvědomil, že to není vůně té dívky... To kapuce mé bundy vydává jemný základ z posledního dne nošení, který se na kapuci dostal ze zadní části mých vlasů..... Byla jsem v šoku.... Chtěla jsem vědět a mít stejnou vůni jako ta dívka a ona byla původně moje.... Právě jsem se procházela... Procházka. A usmívala se. Necítit mráz a dostat se pryč z toho podivného dobrodružství, o kterém nikdo nevěděl..... A teď už to víš jen ty... Ti, kteří dočetli až do konce.... Proč vám děkuji!!! Vždyť recenze není v kostce!!!! :) ZÁVĚR: Tohle je zatím moje nejoblíbenější vůně!!! Udělala jsem si z ní své voňavé "já" Za poslední krátkou dobu (jak už to tak bývá) jsem si do své sbírky pořídila mnoho plných lahviček a něco málo flakónků. Zatím žádná nevyburcovala mé vnímání z útlumu do bouře tak jako Oud Wood Intense...... A také mě velmi mrzí, že informace o tom, kdo přesně pracoval na vzniku tohoto mistrovského díla, zůstávají utajeny. Takové, které umí křičet a pak umí jemně a tak sladce šeptat...... A JÁ HO MILUJU HLAVNĚ PRO TEN ŠEPOT.....
P.S. Děkuji za pozornost! Řekla jsem, co jsem cítila a co se ve mně neslo!!!! Štěstí všem!!! :)

mmcdonald36
Vedle Patchouli Absolu jednoznačně nejpodceňovanější vůně Tom Ford v současné době v prodeji. Je to nejlepší vůně do černé kožené bundy a na noc, na jakou jsem kdy narazila. Voní naprosto mužně a odvážně, ale špičkovým způsobem, který zároveň není nijak přehnaný nebo snobský. Voní jako žhavý sex. Samotný sexuální akt. Pot na těle a nic se nedrží zpátky. Není v ní nic sladkého, nic, co by působilo žensky, unisexově nebo metrosexuálně. Je to mužské po všech stránkách, ale moderním světským způsobem. Velmi vzácné.

Napoleone
Níže si můžete přečíst asociace od ženských genitálií, které nejsou čerstvé, až po boxerské rukavice a nádraží.
Chudák hledač, náhodou navštíví Fraga a omdlí.
Ve skutečnosti nemá verze Intense s původním Oud Wood nic společného. A to je spíš dobře než špatně.
Ano, klasický Oud Wood je vyleštěný dřevěný panel drahého auta, je to příjemný, jemný, téměř šperkařský oud. Fabergé oud, abych tak řekl.
Verze Intence je skutečný oud, bez bílých límečků a manžetových knoflíčků.
Za prvé, je tam (oud).
Za druhé je velmi kompetentně překryt cypřišem a andělikou, tedy zjemněn.
Za třetí, kouřovost jalovce a kastorea jí dodala tolik žádaný mužný charakter a vyvedla ji z ligy nesmělých unisexů.
Co jsme nakonec dostali?
Krásnou, pravou oudovou vůni, na jedné straně zjemněnou, na druhé straně vyzrálou na těch správných místech. Snadno v ní najdete tmavý dřevitý podtón, stejně jako tóny kůže a kouře. Ale to vše je neagresivní, spíše uhlazené, ve stylu Toma Forda.
Závěr: Výdrž 10 z 10, stopa 7 z 10, kompozice 12 z 10.
Krásná, nádherná a konečně opravdová oudová vůně od Fordu.

Juanpasiones
Co je to za makabrózní vtip? Opravdu má tento "parfém" tolik "hyper" na youtube, na fórech, na fragantice v angličtině? Nemůžu říct, že by mi na předloktí nalili něco falešného nebo rozkládající se tekutinu, protože jsem ho vyzkoušela v Palacio de Hierro (nejdražší a nejnákladnější obchod v Mexiku). Ten den jsem šla vyzkoušet několik Tom Fordů, protože na facebookové stránce milovníků parfémů měli několik Tom Fordů na prodej za vynikající cenu třetiny toho, co stojí v takových obchodech.
No, byla jsem super natěšená, jako vždycky, když jdu vyzkoušet nový parfém, šťastná jako malé dítě, víte, s velkým očekáváním, protože jsem předem věděla, jak krásně voní normální Oud Wood, a i když jsem už četla o silném tónu Castoreo, v duchu jsem měla představu, že to bude vonět jako Chanel Antaeus v kombinaci s Oud Wood a myslela jsem si, že to bude "La leche" _jak říkají Španělé_.
No, má radost ve studni _taky říkají Španělé, hahaha_ Vůně nejen moči, ale i kočičích exkrementů byla osudná. Parfém byl ve velkém skleněném flakonu s etiketou s názvem a značkou a šarží a vším možným, nebyl to flakon o objemu 250 ml, jak ho známe, ne. Byl to ten, o kterém chlápek u pultu řekl, že je to jeden z těch flakonů. Byl to ten, o kterém mi ten chlapík u pultu řekl, že se v něm rozdávají vzorky v malých lahvičkách nebo se dávají zákazníkům na kůži. No, malou plastovou trubičkou mi nanesl malou čárku té tekutiny podél předloktí a prásk, šílený vzrušením, ucítil jsem to a oni by viděli můj obličej, jako když býk ucítí moč jiného býka a nakrčí nos. Můj mozek, který měl každou chvíli explodovat, mě přiměl znovu si přečíst etiketu na lahvičce.
To není možné," pomyslel jsem si.
Uklidni se, tohle je jen cesta ven, bude to lepší.
kri kri kri Šla jsem se projít po okolí, znovu a znovu jsem si očichávala kůži, jak ubíhaly minuty a pak hodiny a ten silný zápach mi začal způsobovat dusivý pocit, jako když hrdlo vydává ten zvuk před zvracením (myslím, že se tomu říká retching) Ale samozřejmě jsem se nehodlala běžet umýt, to ne, to je pro choulostivé a zbabělé nováčky. Byla bych plná stoicismu a jako milovnice a čtenářka na téma vůní jsem musela zhodnotit všechny fáze, jak už jsem se zmínila, parfém se nikdy neposuzuje po vydání.
Odpoledne, asi po 6 hodinách, jsem to vzdala, už se to nemělo změnit, živočišný zápach už nebyl nesnesitelný (představte si, když vstoupíte do domu, kde máte několik psů a koček), už jste mohli vnímat dřevité tóny jako oud a nějaké zelené tóny, které v určité vzdálenosti od nosu už dávaly tušit, že jde o parfém a ne o žlázový sekret, ale vůně byla u kůže velmi slabá.
S radostí jsem si vzpomněla, jak je důležité parfém těchto vlastností a ceny (zejména té druhé) před koupí nejprve vyzkoušet na kůži. Zhluboka jsem si povzdechla a vstoupila do sprchy.

hab
Chcete zkrácenou verzi recenze? Pokud čekáte na verzi Oud Wood se stejným vzorcem vůně, ale s větší výdrží a stopou, vypadá to, že si budete muset počkat dál nebo se poohlédnout po vydání před revizemi IFRA. Jedná se totiž o ZCELA jinou vůni. Zcela nová. A zcela odlišná od ostatních Fordů.
No a teď ta dlouhá verze, charakteristicky vše začalo i u slečny v koutku Fordu, která málem mávla rukou a požádala mě, ať nestříkám na sebe, ať raději na flek. Tak jsem se samozřejmě postříkal a pak jsem začal zjišťovat, co ji přivedlo do rozpaků. Řekla: "No, poslouchej, co je to za smrad? Nemyslíš, že *pauza s úsměvem* to smrdí jako stáj? Spoustu lidí to děsí."
Já se stájí nebojím, vyzkoušel jsem nejeden hnůj oud)))). Tenhle mezi ně nepatří, ale na poměry značky je to úplně jiný oud. Jednou z hlavních vlastností běžného oudového dřeva je i nyní vzdušnost, lesk a aromatická travnatá sladkost. Tento je zcela jiný. Je jako seno smíchané s vlhkou zemí. Neslyším zde hnůj, ale zjevně se snažili tento aspekt oudů zprostředkovat. Je nasbíraný kompaktně, nezabíjí peluškou, i když je nasycený. A hlavně není sladký. Vůbec ne. Byliny a jalovec jsou zde hořké a studené. A sám o sobě je spíše chladivý, i když je hustý.
Líbí se mi? Upřímně řečeno, miluju ji. Je složitější, zjevně to nebude hit, ale je to něco nového, pro Ford netypického, co doplňuje sestavu (i když dočasně). Pokud jde o Tobaco Oud Intens, vzal jsem to s klidem. Ano, je to flanďák, je tam poznat, kvalitní vůně, drží si úroveň. Tahle vzbudila hodně emocí a byla velmi zajímavá. Je to asi nejvíc živočišná Fordova vůně. Já sama miluji v parfumerii kastoreum a tohle je jeho skvělé využití! Je to skvělá stylizace oudové vůně. Myslím, že je každému jasné, že zde není žádný skutečný oud.
A opět jsem ji poslouchala s obyčejným oudovým dřevem na druhé straně. A jsou úplně jiné. Zcela odlišné ve stopě. I když mají něco společného, novinka se zhustila o řád. A to vše radikálně mění. Není to ani Intense, ale Extreme nebo Absolu. Classic Oud Wood je vůně, která má potěšit, a tato vůně je komplexnější a nejvíce se blíží replice dobrých oudů, tam methinks. Není pro každého, těžko pro každý den, zejména pokud máte evropský šatník.
V úvodu se kůže stává slyšitelnou, ale trvalo mi 3-4 hodiny, než se tak stalo, předtím byla v pozadí. Spojení s oudem zůstává zachováno, jen je zjemněno, stejně jako základ. Je teplejší, přátelštější, ne tak hutný. Ale i tady animalics mění svůj charakter. Překvapila mě měkkost základu, myslel jsem, že se změní v něco tvrdšího. Ne, hlavní je nositelnost. Základna je dobře vyvážená. Celkově se mi moc líbila, příjemně překvapila. S vytrvalostí nejsou žádné problémy, stopa tam je, ale bez zalomení, základna je klidná. Kultovní se tato vůně nestane, i když to asi nebylo v plánech.

rvadati
Vlastním většinu populárních vůní Tom Ford, musím říct, že výkon a projekce této vůně je bestiální. Je sytá a sebejistá, zahrnuje štiplavé aromatické látky, jako je cypřiš, jalovec a andělika, ale také vrčící živočišnost toskánské kůže, což vytváří silný dojem. Velmi mužná vůně. Je to velmi anmalistická, hlídací/kožená, špinavá, kořeněná a oudy vůně. Vůbec se nepodobá oudovému dřevu. Je to zcela vlastní vůně. Právě teď je to moje kolínská voda číslo jedna v mé sbírce díky své jedinečnosti, výkonu, výdrži a komplimentům. Poslední tři týdny ji nosím o víkendech, když chodím do klubu, a neustále dostávám komplimenty. Měl bych říct, že se rozhodně hodí k tmavším chlapům s plnovousem. Vezměte si džíny, bílé svalnaté tričko a koženou bundu a s touto vůní můžete vyrazit. Připravte se na to, že budete holky držet od krku celou noc. Říkám vám, že jsem za jednu noc dostal přes 20 komplimentů, sám jsem byl v šoku, protože tahle vůně je funky, silná a kastoreum a kořeněné tóny jsou v ní velmi silné, ale z nějakého důvodu působí na mé kůži úžasně. Tohle je rozhodně moje kolínská "BAD BOY".