Weekend for Women Burberry pro ženy

svěží
růže
zelený
fialkový

Weekend for Women podle Burberry je Floral vůně pro ženy. Weekend for Women byl/a uveden/a v roce 1997. "Nosem" za touto vůní je Nathalie Lorson. Vrchní tóny jsou Mignonette, Mandarinka a Šalvěj; střední tóny jsouNektarinka, Modrý hyacint, Broskvový květ, Šípek, Kosatec, Červený brambořík a Kořen fialky ; základní tóny jsou Pižmo, Santalové dřevo a Cedr.

Mignonette

Červený brambořík
Kořen fialky

Cedr

Tinabill

Ne víkend strávený v nákupním centru s gurmánskými a ovocně-květinovými vůněmi všude kolem. Ne víkend na pláži s vodními květinami, citrusy a monoi, které táhnou kolem.
Ne, ne. Je to pohodový víkend na venkově, dlouhé procházky po květinových polích s rukama otírajícíma se o spoustu flóry. Odpočíváte pod ovocným sadem, sedíte na kupce sena a čtete si knihu.
Vzduch je velmi pudrový, velmi květinový, poněkud sladký, trochu broskvový (díky bohu spíše svěží než sirupový), s nádechem hořkosti v pozadí.
Krásná kompozice ze staré školy, aniž by byla dusná nebo staromódní. BW je nadčasová pro nenapravitelné romantiky. Krásná pudrová květina s dobrým výkonem.
Poznámka: Mám starou lahvičku a k nové jsem zatím pro srovnání nepřivoněla.

ChelleBelle84

Tu v nové lahvičce nevlastním, ale nedávno jsem ji vyzkoušela. Měla jsem starší klenutou láhev s plochým dnem. Něčeho jsem si všimla při čtení těchto recenzí. Lidé, kteří říkají, že si koupili tu v nové lahvičce, říkají toto: " Nevím o tom, protože ta lahvička je prostě tak ošklivá, že to teď nemůžu nosit". Jako by flakon měl něco společného se samotnou vůní. Věci se neustále přeformulovávají, což vůni o moc nezmění, sama to mohu potvrdit. Nicméně jen proto, že lidé vidí, že je teď v jiném flakonu, psychosomaticky pro některé lidi je myšlenka, že vůně byla přeformulována, a proto se teď říká, velmi melodramaticky dodávám, že je to "stín svého bývalého já a už nemá tu slávu, kterou měla kdysi. Škoda, škoda!" [eyeroll]

Nevidím v tom žádný rozdíl. Takže pro ostatní, pokud nějaký rozdíl existuje, zvažte tyto možné příčiny, které ovlivňují vaše PH a které mohou změnit vůni na vaší pokožce.
1. Hormonální změny (zejména po těhotenství nebo menopauze).
2. Změna stravy
3. Léky, které užíváte nebo jste užívaly v minulosti (může se jednat o antikoncepci/hormonální terapii).
4. Úroveň stresu

Mně to vždycky připomínalo Champs Élysée od Guerlainu, ať už ve staré lahvičce, nebo v nové. Proč někomu nepřipadala tak velkolepá jako jiné vůně Burberry, může být způsobeno tím, že měla být nenápadná, uvolněná a relaxační. Vždyť je víkend. Čas na trochu odpočinku a relaxace od hektické práce a aktivit v týdnu. Ne každá vůně musí být 💥wham bam boom💥, knock 'em dead, take no prisoners, typ vůně. Ta vás přemluví, abyste se zvedli z římsy, a donutí vás i ostatní kolem vás, abyste nebyli tak upjatí. Pokud to na vás lidé milují, může to být přesně ten důvod. Cítí se příjemně a uvolněně, což je pro některé docela krásné a velmi svůdné. Určité vůně to s lidmi dokážou.

Co se týče flakonu, ano, je minimalistický, ale myšlenka nebo estetika má být relaxační a nekomplikovaná. Pokud je šťáva stejná, což se mi zdá, že je, pak je láhev v pořádku. Není to přece plastová lahvička s rozprašovačem, kterou najdete v dolarovém obchodě. Takže se prostě uvolněte a užijte si víkend!

Loudi

Tuto vůni si před několika lety koupila moje maminka. Proto s ní mám spojitost. Můj nejmladší syn vyrůstal a často při návštěvách u babičky na babiččin návrh: "Dáme si polštářek!" bral ze stolku s toaletními potřebami právě tento parfém a nosil ho babičce, která ho dusila za ušima. Voněl po něm až do sprchy. Vůně je velmi vytrvalá a jejich stopa není malá. Vždycky jsem bezchybně uhodla, kdy je má maminka na sobě. Jednou mě dokonce dusily. Nejspíš to bylo počasím. Bylo léto, před deštěm, poletovalo a já se s mámou na procházce jen dusila. Trvalo dlouho, než jsem si řekla: "Ty boty jsou dobré. Musím si je vzít!" Už design lahve se změnil, podle mého názoru ne k lepšímu. Koupil jsem si stařečka z ruky. Kamarádka byla mým plíškem tak ohromena, že si okamžitě objednala nový model. A teď snad k vůni samotné, nebo jak to vidím já. Pro mě to není jaro, jak tu mnozí poznamenali, ale srpen, září. Kdy je léto už na spadnutí, přes den je ještě teplo a noci dýchají chladem. Pokud je nějaký volný den, je to neděle. Kdy se člověk ještě cítí dobře, šťastně, ale srdce už ho štípe jakýmsi steskem, že všechno dobré brzy skončí. Je to vůně hořkých bylin. Je tu čerstvě posečená tráva a sušené seno, ale i vůně pozdní sklizně, kdy je ovoce přezrálé a vyzařuje svou sladkou chuť. Nedoporučuji ji užívat bez testu, nepatří k těm, které chutnají každému. Ale jakmile si ji jednou zamilujete, budete ji milovat znovu a znovu.

Nibbiolini

Zkusil jsem to jen tak, aby to zkusil, líbilo se mi to hned, přestože můj vkus se obvykle ubírá jiným směrem. Jemně perlivá, velmi lehce ovocná, buket květin, který je díky aromatickým látkám zajímavý a méně banální. Ale především na kůži získává teplou, prosluněnou medovou vůni, která mi doslova učarovala a zůstává stabilní i v době schnutí. Velmi dobré trvání a mírná, ale stálá siláž s přibývajícími hodinami. Dobrá dobrá dobrá dobrá.

Alma55

Našla jsem ho ve slevě a koupila si ho! Neměla jsem ji už léta a bála jsem se, že teď, v 65 letech, už není pro mě. No, nevím, co si myslí ostatní, ale já ji opravdu miluji a nejlepší je, že se po ní cítím dobře. Vydrží, což je na mé pleti zázrak, má stopu, a i když nedokážu definovat složky, můžu říct, že je to svěží výbuch, rovnováha mezi květinovou a dřevitou, ale sladká, aniž by byla vůbec mazlavá. Překračuje hranice něčeho svěžího a to značí přítomnost. Pokud ve mně přetrvá, doporučuji ji všem, protože je pro mě velmi, velmi obtížné cítit parfém na více než 50 cm a tento byl naopak chválen na dálku. Pro mě je znamenitá, svěží, ale s tělem, nevím, opravdu nádhera. Při pohledu na složení si uvědomuji, že cítím citrusový dotek, ale velmi jemný, květinový ano a cedr také a žádný z nich pro mě není invazivní. Radost. Pro mě je to parfém především na jaro, ale hodí se pro všechny příležitosti!

fedina

"Burberry week end" je můj komfortní parfém, nadčasový a nestárnoucí.
Vlastním asi stovku vůní (některé velmi pochybné a levné), ale "Week end" je ta, za kterou jsem vždycky trochu nevysvětlitelně dostala nejvíc komplimentů.
Na rozdíl od svého názvu na mě nepůsobí relaxačně jako víkend, spíš mi připadá omamná, svěží, zpočátku až štiplavá (pikantní mandarinka a aromatické bylinné tóny jí dodávají efekt "probuď se, je pozdě"). Řekněme rušný víkend, rozhodně ne chalupa na anglickém venkově.
Když se nektarinka v hlavě stráví (ovoce v parfumerii je pro mě někdy nestravitelné, kromě fíku, ten je skvělý, ale to je tady vedlejší), ovocné tóny se vytratí a vykoukne moje milovaná fialka, kosatec a prašná růže, a pak se čichová kompozice stane elegantní. Nic smyslného, ale čistý ročník 90. let, kvalitní, prašná a svěží.
Bravo paní Nathalie Lorson (stejně jako Sicily od D&G, Black Opium, mnohé Laliques,..).
Design obalu a lahve nebyly silnou stránkou, novou nedávnou verzi jsem neviděla, ale řekněme, že by se daly jen vylepšit.
Dobrá výdrž (5/6 hodin) se slušnou siláží.
Stále k nošení, na podzim, v zimě i na jaře, méně vhodná do úmorných letních dnů, ale ideální na trochu chladnější srpnový večer. Navzdory názvu naprosto vhodná do kanceláře. Podle mě se hodí pro chladnou krásku, velmi světlou pleť a světle hnědé vlasy. 'Week end' podle mého názoru není pro středomořské barvy.
K trenčkotu Heritage The Chelsea ze stejného domu se hodí mrtě.

Laila

Připadá mi to krásné! Často mě neoslovuje (ano, moje parfémy mě oslovují a já se předvádím), ale po delší abstinenci se bez ní prostě neobejdu!
Je to příjemná květinová vůně, pro můj nos spíš pikantní než svěží, ne zrovna letní. Ale zatraceně nevydrží! Nebo je to možná mnou, že už ji nemůžu cítit.......

Aktualizace
Čím víc ji nosím, tím víc ji miluju! Nejdřív mě zaujala a docela se mi líbila, teď ji miluju čím dál víc! Je to ojedinělý případ.........To se stává!

FanDeDuneVintage

Okouzlující a vznešený parfém, který, ačkoli je určen pro neformální příležitosti, má v sobě jistou eleganci; považuji ho spíše za dospělý, nejlépe se hodí pro ženy od 25 let.

V parfému Weekend for Women harmonicky koexistují květinové a ovocné tóny (hlavní roli hraje nektarinka) na pevném pudrovém základu, což vytváří velmi zajímavou směs. Má velmi dobrou výdrž a její projekce je znatelná, jemně zahalující.

Představa ženy, kterou v mé mysli vytváří, je v rámci velmi britské estetiky představa distingované a žoviální dámy, která se rozhodla vymanit se z každodenní rutiny, hýčkat se a dopřát si odpočinek, prostor být sama sebou a oddat se radostem dne stráveného venku (ať už sama, nebo ve společnosti), oblečená ve sportovním oblečení, případně ve velmi pohodlném oblečení, s uvolněným účelem.

Tato vůně Burberry je dobrým úvodem pro ty, kteří tuto značku neznají, kteří při hledání parfému "slavnější" značky čeká při prvním vyzkoušení zajímavé překvapení.

Vůně: 8,5/10
Výdrž: 8,5/10
Projekce: 8/10
Univerzálnost: 9/10

Varoksu

Moje objednávka dorazila z dalekých zemí, čekala jsem na ni, byla jsem tak nedočkavá, že jsem ji nenechala ani týden v klidu. A dostala jsem ji. Vyšla jsem mezi lidi, s takovou netrpělivostí jsem celý den chytala otevírání vůně a na ty - v základu vydala takovou notu...... Alkash usnul v křoví a meruňky a broskve ze stromu na něj padají, a zdá se, že usnul a rozmáčkl pod sebou na trávníku květiny! No to je jasně slyšet celý den za mnou alkoholici, prostě taková jasná alkoholická nota s ovocem a květinami:( Druhý den to samé. Nevím, buď mu počasí nevyhovuje (teď máme v Turecku +17, hodně slunečno), nebo jaro není jeho čas! Neházejte flintu do žita, já tu vůni šíleně miluju, velmi neokoukaná, velmi zajímavá, vytrvalá. Nechám stát, doufám, že alkie vystřízliví:).

Recenzi doplním! Už je to měsíc. Stojí, zklidnila se a teď se stala opravdu kouzelnou. Alkash odplazil a nikdy se nevrátil, a na jeho místě se objevil takový chladný pohledný milionář, který voní velmi drahé, krouží kolem vás a zvoní na dovolenou, šampaňské řeka! Cítím tu alkoholovou notu, ale je to krásné a vzrušující! Prázdninová vůně, prázdninová vůně, prázdninová vůně a vůně na rozchod! Název je o tom stoprocentně.

VainillaDulce

Co je PH, Víkend na mé kůži byl zcela ovocný, nepamatuji si, že bych vnímala květiny, v mé kůži byly zesíleny tóny mandarinky, nektarinky, pižma a santalového dřeva a cedru v pozadí. Dlouho jsem ji nenosila, ale když jsem ji nosila v 90. letech, měla jsem ji ráda, protože díky dřevitému základu pro mě vynikala mezi parfémy 90. let, přišla mi na tu dobu svěží a ráda jsem ji nosila večer a v létě. Dnes už mi nepřipadá jako taková žoviální vůně, je to vyzrálý parfém se střední intenzitou.

Hodnocení:

7/10

huberrobert

Víkend

Zaprvé, wow!
Pokud máte rádi lehce kořeněné květiny, rozhodně si ji oblečte.
Na lahvičce jsou uvedeny tyto poznámky
Vrchní složka: mandarinka, zelená míza, zelená reseda
SRDCE: modrý hyacint, divoká růže, orris, nektarinka
ZÁKLAD: cedrové dřevo, santalové dřevo, pižmo.

Praská ve švech nádhernou kyticí květin, která vás zahalí do svého lehce kořeněného a svěžího já. A přitom není ani ohromující. Je podobná vůni Eternity Moment - která mi voní jako lehce kořeněné mýdlo - i když je mnohem jemnější a lépe zakomponovaná.

Bravo, Burberry!

Malá baculatá zakřivená lahvička navíc skvěle vypadá na mém stojánku. Vyberte si velikost 3,3 oz, protože ji rozhodně budete chtít nosit, možná se do ní i namočit.

Guest

Vzpomínám si, že když mi bylo asi třináct, byl jsem s rodiči v restauraci a kolem mě prošla krásná dívka, která za sebou zanechávala stopu božského parfému, nádherné a velmi veselé vůně. Tehdy jsem neměl takové nervy jako dnes, takže ačkoli jsem chtěl, neměl jsem odvahu se dívky zeptat, jaký parfém bohů má na sobě. Bylo to tak působivé, že jsem tou zářivou vůní nebyla oslněna jen já, ale i moje maminka a tatínek to komentovali: "Co je to za dobrou vůni?" A pak jsem se zeptala: "Co je to za vůni?". Nějak mi zůstala v paměti nedotčená, a jak šel čas, poznala jsem i jiné vůně, ale nikdy jsem nepřestala pátrat po tomto čichovém pokladu a vždycky jsem doufala, že s každým stříknutím nového parfému moje paměť řekne "bingo!". Tato naděje však systematicky pohasínala, když jsem si uvědomila, že žádná z těch, které jsem vyzkoušela, neodpovídá tehdejší šťastné vůni... Až jsem jednoho dne, jako by se někdo nad mou touhou slitoval, riskla nákup naslepo a koupila si nějaký "Burberry Weekend". Slovo "Weekend" mě zaujalo a zaujalo mě, že se jedná o název, který odkazuje na něco tak dobrého, jako je víkend. A nebyl to ten malý chlapík? Nemusím vám říkat, jak jsem byla šťastná, že jsem si ho koupila, velmi šťastný nákup, který mě zároveň přiměl cestovat v čase... Pro mě voní štěstím, dobrou energií, nadějí... Trvanlivost je něco nadpozemského, obzvlášť u květin. Je to můj parfém pro těžké dny, kdy potřebuji dobrou energii, světlo... Je to věčná láska.

Олива

Žiji ve městě, které je kvůli mlhám, větrům a jmelí na každém kroku často přirovnáváno k Londýnu. Takže máme vlhký podzim, mokrou zimu a stejně vlhké jaro. Proto jsem se rozhodla, že vůně od britské firmy by mohla být pro klima, které obývám, velmi vhodná. Hned na začátek řeknu, že moje pokožka je teplá. A na Weekend jsem upozornila díky jeho pyramidě. Fascinovala mě).
Takže na blůze byla květinová exploze. Zářivá, radostná a řekla bych, že spíš jarní než podzimní. I když pro naše klima "jedlá" všech 9 měsíců v roce) jsem si ji nanesla na zápěstí. Dala jsem jí čas, aby se zahřála a promísila s vůní mé pokožky. Takže velmi krásná, hřejivá, jemná vůně. Naprosto nevtíravá. Je trochu sladká. Je mazlivá a dlouho vydrží. Díky kosatci je lehce pudrová. Je pro mě těžké vyzdvihnout nějaký tón. Vůně je velmi organická a působí jako jeden celek. Nekřičí, ale jemně šeptá. A to se mi moc líbí! Budu ji nosit s radostí. A je mi jedno, jaká byla dříve :)
P.S. Nemohla jsem se ubránit následujícím slovům. Vážení znalci krásy! Mohli bychom přestat urážet vůně a ty, kteří je používají? Jsem divoce rozhořčena. Dobře, nelíbí se vám vůně, tak prostě řekněte, že vám nesedla, není vaše, nejste kamarádi. Ale ne! Připadá mi to jako soutěž o to, kdo řekne víc ošklivých věcí. "Zpocené babičky", "dichlofos", "vůně naftalínu" ...... Nebo poslední perla: "smrdí jako neumyté podpatky, jejichž pach se snažili přebít parfémem." Bože, je mi trapné se ptát, jak může DĚVČE vědět, jak ty podpatky smrdí? Od koho je ucítila? Uvědomuješ si, že všem lidem, kteří mají rádi Weekend, jsi řekla, že smrdí jako zpocené babičky a smradlavé podpatky? To je prostě nechutné a velmi urážlivé((((.

tatipetit

Je to opravdu jiná květina. Cítím v ní i broskev. Je výrazná, ideální na podzim a zimu, ale není horká, myslím, že je svěží. Je to dobrá, silná vůně, která skoro nikomu nevadí. Pokud ji používáte s rozumem.
Léta jsem pracovala s kamarádkou, jejíž manžel byl dovozce. Závěr: neustále měnila parfémy. Ale neměnila, dokud nedopila celou lahvičku. A lahvičku dopila asi za dva měsíce. Přicházela v sedm hodin ráno celá navoněná a každou chvíli vytáhla z kabelky lahvičku, aby ji upravila. Bylo to jako tik. A nemělo smysl ji o to žádat, protože se smála a stříkala parfém na nás, do vzduchu, na papíry. Panebože, z jejích úžasných parfémů se nám dělalo špatně. A existuje několik parfémů, které se staly jejím osobním parfémem, takže jsme je nemohli nosit. Mezi nimi byl i Weekend. Po více než deseti letech jsem si ho koupila pro sebe, protože byl v super slevě a protože se mi opravdu líbí. Ale nevyšlo to. Vrátila jsem se v čase a voněla stejně jako po dvou měsících nošení v kuse, od sedmi ráno do šesti večer, s neustálým přetřením. Bylo mi strašně špatně z toho, že mi bylo špatně a musela jsem si brát dramim.
Parfémy se musí nosit s rozumem, aby byly příjemné. Takže, lidi, prosím, nikdy, nikdy to nedělejte. Respekt k ostatním je vždy vítán.

Ivanete

Chcete lahodnou, komplexní a návykovou květinu?
Tohle je to pravé.
Není přeplácaná, není jemná, není sladká, není suchá, je sametová, aniž by byla vtíravá.
Jsem do Burberry zamilovaná, kupuji ji naslepo. Máme k sobě určitou náklonnost...
Řekla bych, že je to jeden z nejkulatějších parfémů, které vlastním, nemluvím o flakonu, ale o vůni.
Nic jí nechybí, nic nepřebývá, je veselá, pohodlná, ale nezůstává bez povšimnutí, má přítomnost, dokonalou kombinaci tónů a jemnost, která se dokáže snoubit s její zářivou přítomností.
Nebudu mluvit o tónech v ní obsažených, abych některý z nich nepřehlédla nedbalostí. Je to snoubení všech tónů, které z ní dělají to, čím je.
Je to parfém s mnoha kvalitami.
Málokterému parfému se podaří být tak pohodový jako tomuto.
Já ji prostě miluji.