Jomashop.com 1 product for 134.99 USD
FragranceNet.com 1 product for 250.59 USD
1996 Inez & Vinoodh podle Byredo je Orientální Woody vůně pro ženy a muže. 1996 Inez & Vinoodh byl/a uveden/a v roce 2013. Vrchní tóny jsou Jalovcové bobulky a Černý pepř; střední tóny jsouKůže, Orris a Fialka ; základní tóny jsou Pačuli, Černý jantar a Vanilka.

La Vie en Rose: Chloé Signature ve srovnání s novou Eau de Parfum Lumineuse
od Anastasia Privalova

GiaIrina
Přesně to jsem hledal v jejich knihovně a našel jsem to v roce 1996. Takhle voní konvenční knihovna v konvenčním Oxfordu: knižní vazby, opotřebovaný nábytek z masivního dřeva, dobové pánské kolínské, dokonce i koňak popíjený někde v koutě. Krásné a zajímavé, člověk si to může dlouho užívat. Kde a jak ji nosit, to je otázka.

Lalunalynn
Panebože, to je prostě božské! Před dvěma týdny jsem byla na svatbě a ve vzduchu bylo cítit něco lahodného. Řeknu vám, že jsem toho člověka ulovila DOLŮ!!! Lov byl o to těžší, že je tak unisex. Takže jsem číhala na muže a ženy a zdvořile se usmívala, jak jsem se kolem nich motala. Brzy jsem ji našel! Jantar je v ní úžasný. Dřevitý, kožený jantar se špinavým pačuli. Když se zhluboka nadechnu, přenesu se do konce 80. let, jen nedokážu přesně pojmenovat, co mi připomíná, ale mám to na jazyku. AAAHH, co to je!!? Každopádně se přiklání k trochu mužské vůni, ale rozhodně je unisexová. Je těžká, takže stačí asi jedno pořádné stříknutí. Ale zanechává takovou krásnou sladkou ambrovou stopu. Naprosto ji miluju!!

Ragnar
Ze všech vůní Byredo, které jsem měla tu čest testovat, je ta z roku 1996 rozhodně tou, která se mi líbila nejvíce a která nejvíce vyhovuje mému vkusu. Je to skutečně krásná jantarová vůně; ne sladká, ale suchá, kouřová a pryskyřičná.
Tento tón je jasně patrný již od prvních minut parfému a provází nás po mnoho hodin. Ve skutečnosti má tato vůně vynikající výkon z hlediska ochrany i trvanlivosti. Na kůži bez problémů vydrží 10 hodin.
V úvodu se okamžitě objeví hlavní hrdina, nádherný pryskyřičný a kouřový jantar. Jalovcové bobule nevyčnívají nijak výrazně, ale dodávají kompozici aromatický a balzamický akord.
Podle mého názoru se kouzlo odehrává v srdci vůně, kde kosatec a fialka zajišťují, že je rok 1996 zahalen pudrovou, mastkovou nuancí, která je jemným pocitem v pozadí, jenž jemně objímá jantar, čímž ho ještě více uklidňuje, a doprovází ho směrem k základně pyramidy, tvořené kůží a pačuli.
Tyto dva tóny kompozici opět vyztužují a činí ji opulentní a nesmírně orientální.
Je zde jistá podobnost s LDDM a shledávám ji v suchém, jantarovém charakteru.
I s rokem 1996 se přistihnu, že se při západu slunce procházím po súcích marockých měst zahalených do teplého, písečného větru.
Zázrak, který se nosí samozřejmě při velmi nízkých teplotách. Zahřeje u srdce nejen nositele, ale i jeho okolí.

alberto89
1996 je věnován fotografii od Ineez a Vinoodha s názvem Kirsten 1996, což naznačuje, ale i když se snažím, nemohu najít souvislost. Více než nevinná blonďatá holčička mě parfém inspiruje Orientem: bazary, pouští, a jak si jistě dokážete představit, připomíná mi mistrovská díla Tauer l'air a Couer du desert; kosatec (zde prašný) v kombinaci s kůží a jantarem dává velmi hřejivý pocit zrnek písku mezi prsty, které se mísí s něčím sladkým a jemným, pačuli je cítit a dává ten nádech zemitosti, který vytváří dualismus mezi pouští a arabskými bazary. Parfém pro snílky a milovníky blízkovýchodní kultury. 8+/10

Baseeta
Zachycuje všechny vůně mého života v polovině 90. let. Neustále jsem měla zapálené jantarové kadidlo, které jsem koupila od indické rodiny, která ho vyráběla, aby se uživila. Nosila jsem jantarový olej, protože jsem si nemohla dovolit žádný "opravdový" parfém. Pracovala jsem ve dvou zaměstnáních a chodila na poloviční úvazek do školy, ale přesto jsem dokázala každý víkend chodit do undergroundových klubů. Byla jsem špinavě chudá, ale svobodná, volná a tak šťastná! Tahle vůně má v sobě alkohol, knihy a jantar.

Dario40
Rok 1996, rok mých oblíbených vůní, boom, který se stal téměř celým Vintage, a vůně, tato, která dokonale evokuje všechny pocity minulosti. Kůže a pačuli v čistotě, která nemá obdoby, výsledek bizarní a šílené alchymie! Rok 1996 nenapodobuje, ale přetváří realitu ve sen, sen minulosti tvořený starožitným nábytkem, obývacími pokoji s vysušenou kůží a zabydlenými, obnošenými samety, pravou vůní toho, co bylo a co bylo...
Jde o to otevřít dveře, které byly zavřené před 40 nebo 50 lety, a přivonět k tomu, co se v nich zachovalo, k vůním, prachu, sugescím, pocitům, vzpomínkám... to je ono, rok 1996 je parfémem naší paměti, znovu prožít minulé a vzdálené skutečnosti, ale nesmazatelné a věčné v našich srdcích.

Addict2Perfume
1996 Inez & Vinoodh by Byredo voní po nejjemnějších vintage kožených kabelkách lehce poprášených kosatcovým pudrem, zemitém pačuli oslazeném tím nejsladším jantarem a štiplavě cinkavým nádechem jalovcových bobulí. Tato vůně je jako vzpomínka. Je to zamračený šedivý listopadový den, kdy se procházíte krásným borovicovým lesem a vítr vám v chladném vánku šumí po kůži. Obtočíte si svetr těsněji kolem těla, vdechujete svěží vzduch a díváte se na šedou oblohu. Zachytíte jemnou vůni kůry stromů a sladké pryskyřice, zatímco jdete a posloucháte, jak vám pod koženými botami praskají větvičky. Je to nejlepší roční období, právě když se ochladí. Každé ráno v sobě skrývá slibné teplo slunce a každou noc temné ledové hlubiny toho, co se skrývá za vaší útulnou chaloupkou. Ještě nikdy jsem se tolik nebál. Miluju tuhle vůni!

kvg.07
Přidám svých 5 kopějek do obecního prasátka.
Tester této vůně jsem dostala jako prezentaci při nákupu jiné vůně v jednom velmi slušném internetovém obchodě, navíc k dalším testerům. A na doplnění - sám požádal, protože velmi zajímá recenze o podobnosti s vůní obchodu Massimo Dutti:)))), ve kterém jsme někdy otovarivayavarivayutsya.
Co říci, poslední z nich (o Massimo Dutti) - potvrzuji na 100 %, je to "ono".
Poprvé jsme měli s manželkou drasticky odlišné názory. Já - v zásadě zajímavé, manželce - kategoricky se to nelíbí.
Další experiment - kancelář. Dva nástřiky "do boku" regálu se vzorky dřeva různých druhů a 1996 okamžitě "rozdělily" účastníky experimentu na tři skupiny: zajímaví, neoblíbení a ti, kteří si dnes vyžádali volno, protože nesnášejí vůni. Firma prodává výrobky ze dřeva. Zde jsou některé z prodávaných druhů: lípa, osika, bříza, olše, korejská bříza, borovice, smrk, jedle, modřín, sibiřský cedr, kanadský cedr (alias Thuja gigantea), dub, jasan, ořech, merbau, teak, ipe, javor, kumaru a některé další. Proč jsem uvedl některé z nich? Ani jeden zaměstnanec specializované firmy neviděl žádné stopy po zápachu/chuti žádného z vyjmenovaných druhů (a tuctu dalších nejmenovaných), a to ani v suché/ošetřené formě, ani ve formě "čerstvě řezané", ani ve "směsi". Otázka pro ty, kteří v této vůni "slyší" "dřevnatost" - jakou? Jakou neznámou drevestnost v ní "slyšíte"? Ano, zapomněl jsem říct, že ve skupině byl jen jeden člověk, kterého tato vůně "zaujala" - já. Jeden z nich musel jít domů - nemohl pokračovat v práci, ta vůně ho dusila.
Po aplikaci, i přes pocit, že se nacházíte ve skříni plné hadrů a kožených bot, něco vábivého v této vůni zůstává. Něco, co nutí myši, aby navzdory slzám dál jedly kaktus. Velmi nejednoznačná a netradiční vůně.
Zajímavě působí na zakouřené lodžii. Po aplikaci na porézní kamenné zdi - zabíjí pach tabáku mnohem účinněji než speciální spreje z řady "proti tabáku".
Budu pokračovat v experimentech, ale minimálně jeden pozitivní účinek se projevil a pokud se bude dobře vypořádávat se zápachem tabáku i nadále - koupím si plnohodnotnou lahvičku.
P.S. Vzpomněl jsem si, jaké vzdálené vzpomínky mi připomínají některé "akordy" z roku 1996. Paměť mě vrátila do osmdesátých let. Sběr starého papíru ve škole. Vůně starých foliantů naskládaných ve vlhkých sklepích. Vůně vlhkých, zatuchlých stránek historie vydávající některé akordy. Rád jsem se "přehraboval v makulatuře" - hledal "poklady". Vůně knihovny je podobná, ale trochu jiná, zušlechtěná, a tato vůně "divokých starých věcí" je komplexnější, s přídavkem starých hadrů a dřeváků, které ve vůni knihovny "chybí".
Přečetla jsem si komentář o výtečnosti:))) Pokud se obáváte myší - marně, ani jedné myši se nic nestalo, "brečící myší" jsem myslela sebe :))).

hab
Je to skvělá vůně. To, že na jednu stranu voní jako obchod, je trochu nepříjemné, obecně nemám ráda, když lidské vůně kopírují například vůně do domácnosti. Myslím, že by se to mělo rozlišovat. Ale v tomto případě nechci být vybíravá, struktura je tak dobrá. Velmi zvučné spojení jantaru, jalovce, pačuli a kůže. Dokonce bych řekl, že ne kůže, ale semiš. Výdrž je velmi dobrá.
Když si rýpnu do svých asociací, tak blíže k polovině otevření vůně, kdy ztrácí počáteční sytost, mi připomíná pár bot. Dobré, drahé boty ze semiše, které jste vyndali z krabice, ošetřili sprejem od vlhkosti, řádně "očesali". Vůně je velmi příjemná, ale vnímám ji jako trochu technickou. Není to kritika, možná to jen není můj šálek kávy, ale chyběla mi tam nějaká hloubka. Je velmi jemná a klidná, výhra, ale zároveň je jako úplně nová věc, která ještě nebyla nošená, nemá duši. Ještě to nežilo. Když ji nosíte pár dní, začne se stejná bota přizpůsobovat tvaru vaší nohy, sedět. Je stále nová, ale je vaše. Nosili jste ji, aby vám seděla. U této vůně mám touhu ji pár dní nosit, pomačkat ji, aby mi seděla. Ale bohužel to nepůjde, pokaždé je z flakonu stále nová. Pohledná, mužná, pěstěná, ale... Není jeho vlastní. Takže mě to přejde.
I když možná jsou jejím hlavním publikem vlastně ženy, protože i na fotografii Kirsten-1996, která vůni a její název inspirovala, je vyobrazena dívka, která k ní přivoněla a slastně přivřela oči. A je to tak správně, protože je mnohem lépe vnímána v oparu než v kůži. Ani tam není špatná, ale vystupuje z ní monotónnost, ale v oparu je velmi zajímavá, jemná a mužná.
A v závěru na vás čeká jemný kosatcový základ. Pěkné rozhodnutí parfuméra.